Kytara na BLUES

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
rockblues

Kytara na BLUES

Příspěvek od rockblues »

Zdravím a přeji krásný sluníčkový podvečer :P

Hledám nějakou kvalitnější kytaru na domácí hraní. Zajímá mě hlavně blues a napadlo mě koupit si nějakou kytaru vhodnou na tento styl muziky. Něco sem tak pohledal, ale stále v tom tak tápu. Proto bych se chtěl pozeptati zda by se nenašlo něco vysloveně vhodného na blues.
Kytara by měla být akustická - může mít i snímače.
Když jsem se tím o víkendu probíral hodně mi padly do oka kytary značky GODIN zatím asi nejvíc s řadou 5th. Avenue.

Měl by někdo nějaké info a také by mě zajímalo zda sem nešlápl úplně vedle?
Jsou to dobře hratelný katary s dobrým zvukem - přes repráčky notebooku těžko soudit a moc ukázek navíc není.

Díky moc za každé info :)

Ještě doplním: jsou nějaké rozdíly v té řadě 5th Avenue mezi kouskem za 14500 a 18000 a 27500 krom snímačů - myslím třeba jiné provedení hmatníku/těla nebo materiály - takle dle popisek se mi to zdá stejné - krom výřezu u nejdražšího modelu.
jeleniste

Re: Kytara na BLUES

Příspěvek od jeleniste »

Mrkni se na džetrovy sigmy.
Jestli chceš teda hrát blues ala Robert Johnson atp.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
jastud

Příspěvek od jastud »

Blues můžeš hrát na cokoliv. Čistě akusticky budou fajn výše jmenované Sigmy. Pěkný levný lubovky/pololubovky dělá Ibanez nebo Cort. Ale musiš počítat s tím, že značnou část zvuku ti bude dělat zesilovač. Z placatých elektrik nejlíp nějakou variantu Stratocatera - slušný se dají koupit za pár tisíc - třeba řada Classic Vibe od Squiera, nebo nějaké vyšší modely od Vintage.

Na Godiny jsem nehrál, ale co si pamatuju tak zrovna 5th Avenue lidi moc nechválí. Nějaké info je tady: elektricke-kytary/kytara-na-jazz-t31801 ... h%20Avenue
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Záměrně jsem včera neodpovídal, protože si myslím že tyhle archtop kytary patří spíš do sekce elektrických kytar, akusticky to moc nehraje.
Konkrétně 5th Avenue, hrál jsem na ni, řemeslné zpracování velmi dobré, nasucho jen tak na brnkání doma, přes kombo hraje krásně, jen nevím jestli stojí za ty peníze, adekvátní cenu bych viděl kolem 10.000,-
Primárně je třeba si rozmyslet jestli chceš akustickou kytaru (el.ak) nebo lubovku s magnetickým snímačem. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Tak ten godin by měl bejt normálně uplně dutej, ne?
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

jeleniste píše:Tak ten godin by měl bejt normálně uplně dutej, ne?
Je, ale proti akustické kytře s otvorem to hraje hodně potichu, rozhodně si nezahraješ s druhým akustickým kytaristou např. v hospodě. :D
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

no, z toho, co se tu píše jsem pochopil, že kupovat to, protože se člověku líbí es 125 neni krok správnym směrem
rockblues

Příspěvek od rockblues »

No co jsem koukal nějaké cizí recenze tak bych řekl, že si tu 5th Avenue docela chválili.... :oops: To vlákno kde jí jazzman kritizuje sem četl, ale řekl bych, že je to do jisté míry tím, že dotyčný jí bral jako kytaru na jazz což není primárně určená na to má Godin jiný model.

Hraje potichu? Z ukázek mi to tolik nepřišlo tedy - chci to na hraní v bytě takže by to snad zas tak vadit nemuselo.

Squier Stratocaster nechci - jednak za tyhle peníze je pravej Fender (měl jsem) a za druhé spíš sem tedy hledal akustickej nástroj. Nebo tedy nějakou pololubovku tak aby to aspoň na cvičení/v noci nějak hrálo a zároveň sem nenatřásal sousedy kombíčkem.

Sigma - mám do hospody :mrgreen:

Tak díky chlapi - a co řada MONTREAL? - i když to už je dost a musel bych čekat tak do podzimka... :cry:

Cort Ibanez - mě tyhle značky nejsou sympatické :oops: a kytara mi má udělat radost má pohladit nejen sluch ale i lahodit oku :) A taky nechci úplnou tuctovku.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Tak jsi si vpodstatě odpověděl, hurá do Godina. :D
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

džetro píše:Tak jsi si vpodstatě odpověděl, hurá do Godina. :D
A co archtopy firmy Loar? U Thomanna 289 EUR.
http://www.theloar.com/products/archtop-guitars
rockblues

Příspěvek od rockblues »

To nemělo být, že bych si odpověděl....

No ty taky nevypadaj špatně, ale na to si asi v ČR nikde nezahraju....
pjung

Příspěvek od pjung »

rockblues píše:No co jsem koukal nějaké cizí recenze tak bych řekl, že si tu 5th Avenue docela chválili.... :oops: To vlákno kde jí jazzman kritizuje sem četl, ale řekl bych, že je to do jisté míry tím, že dotyčný jí bral jako kytaru na jazz což není primárně určená na to má Godin jiný model.
Na to má Godin model Jazz a to už je svojí konstrukcí úplný nesmysl a ještě k tomu drahý.
Mě 5th avenue s P90 docela bavila, mám tyhle snímače obecně rád. Ale ta akustika je fakt hluchá a předražená. To už radši ten Loar, i když tam možná zase narazíš na horší řemeslo. Aspoň před pár lety, kdy jsem jich měl pár v ruce, tomu tak bylo. Ale pokud stále mluvíme o kytaře pouze na domácí hraní, myslím, že bys obstojný kus vybral.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
tom.blaza

Příspěvek od tom.blaza »

Ahoj
Zadna kytara za tebe to "blues" nebude hrat...
Jestli myslis " hranim blues" mlatit akordy v E duru ci G duru ;)
to je pak jina..;)
Blues je stav duše... Atdatd kecy kecy..
Ale.. hrát ho můžeš i na jednu strunu...
( takovej bílej pokus o bílý blues je Seasick .. Zbytek jmena si dohledej na youtube..)
Pak pochopis ze nepotrebujes vlastne zadnou specialni kytaru...ach jo.. ;)

Ale abych ti odpovedel..
Chces hrat slide(em) ??
Nebo prsty ? Thumbpickem ? Trstkem ?
Ne ze by na tom tolik zalezelo, ale u nekterych
kytar nelze proste vse delat dohromady...

tom
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Na blues nejni potřeba žádná speciální kytara, blues budeš (nebo nebudeš) TY.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Pěkný kecy. Na plus mínus autentickej zvuk je potřeba plus mínus autentickej nástroj a aparát. To je jako napsat, že na "Žádnej neví co jsou Domažlice" nepotřebuješ dudy, můžeš to klidně brnkat na pianino.

Takže na blues vlastně nepotřebuješ vůbec žádnou kytaru, můžeš třeba bluesově prdět ve vaně. Hlavně, že v tom bude ten "feeling".

==========================

P.S.: Teď jenom čekam, kdo se vytasí s historkou, jak Vladimír Merta hrál na Blues Alive v Šumperku na fujaru.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

No ale tady se o zadnem autentickem zvuku nemluvi, nebo snad jo? Blues je velice siroky pojem, a sam bych si fakt netroufl urcovat, jaky kytarovy zvuk se k nemu nejvic hodi. Jestli chces hrat Skip Jamese, asi budes volit jiny nastroj, nez na Roberta Johnsona, atd..
V tomhle pripade, kdy neni dan zadny specificky pozadavek, musim souhlasit s tom.blazou a martinou72..
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

To je sice pravda, ale např dreadnought nikdy nebude znít moc "delta". Jako jsem si vědomej toho, že delta neni jediný blues.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“