Ozvučení malé venkovní akce - provoz na baterie
Pravidla fóra
Ozvučení malé venkovní akce - provoz na baterie
Ahoj, omlouvám se za pár následujících laických dotazů, ale potřebuji poradit a docela to spěchá.
Jedná se o to, že potřebujeme s kámošem pro show na ulici mít nějakou hlasitější hudbu a chci poradit, zda kombo gtx15 y podle vás stačilo hlasitostí a výkonem, dále zda je možné nějakým způsobem zapojit ho do nějak mp3 nebo notebooku, a taky zda by to šlo bez elektřiny (venku). Není nějaký způsob? A taky prosím, pokud víte o nějakém jiném malém, levném kombu, dost hlasitém tak pro okruh 10 metrů aspoň, které je na nějaký nabíjecí adaptér?
Děkuji moc.
Jedná se o to, že potřebujeme s kámošem pro show na ulici mít nějakou hlasitější hudbu a chci poradit, zda kombo gtx15 y podle vás stačilo hlasitostí a výkonem, dále zda je možné nějakým způsobem zapojit ho do nějak mp3 nebo notebooku, a taky zda by to šlo bez elektřiny (venku). Není nějaký způsob? A taky prosím, pokud víte o nějakém jiném malém, levném kombu, dost hlasitém tak pro okruh 10 metrů aspoň, které je na nějaký nabíjecí adaptér?
Děkuji moc.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 12.07.2013 8:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název tématu
Důvod: Upraven název tématu
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Propojení komba crate-gtx15 s notasem nebo mp3 bez proud
ad kombo) příště alespoň uveď přesné označení komba, kdo to má pak dohledávat. Máš na mysli kombo na baterie Crate TX 15? Protože žádné GTX 15 nemůžu najít.
ad propojení komba) myslíš zvuk z mp3/notebooku do komba? V tom nevidím problém. Máš tam RCA konektory pro CD in. Ale nepočítej, že to bude hrát nějak hlasitě. Není tam zabudovaný zesilovač pro tento vstup.
ad kombo na baterie) levné, aby bylo slyšet, neseženeš
Doplním odkaz na další komba na baterie: http://www.audiotek.cz/kytarova-komba/a ... o-napajeni
ad propojení komba) myslíš zvuk z mp3/notebooku do komba? V tom nevidím problém. Máš tam RCA konektory pro CD in. Ale nepočítej, že to bude hrát nějak hlasitě. Není tam zabudovaný zesilovač pro tento vstup.
ad kombo na baterie) levné, aby bylo slyšet, neseženeš
Doplním odkaz na další komba na baterie: http://www.audiotek.cz/kytarova-komba/a ... o-napajeni
bez elektriky jedině komba co jedou na baterky - http://kytary.cz/kytary/kytarova-komba/mini-komba/ nicméně z těch bych bral jen rolandy, Mobile Cube nebo Microcube.
ale jo microcube to jakž takž zvládneHendrek píše: levné, aby bylo slyšet, neseženeš
http://www.crateamps.com/pdf/manuals/GTX15_OM.pdf ??Hendrek píše: Protože žádné GTX 15 nemůžu najít.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hm, google mi nic nenašel (alespoň na první stránce). Dík za odkaz.jastud píše:http://www.crateamps.com/pdf/manuals/GTX15_OM.pdf ??Hendrek píše: Protože žádné GTX 15 nemůžu najít.
Nicméně GTX 15 není na baterie.
jastud píše:ale jo microcube to jakž takž zvládneHendrek píše: levné, aby bylo slyšet, neseženeš
No, záleží, co je to "hlasitější" hudba. Tady je třeba to upřesnit. Já si pod tím představuju asi něco jiného než Jastud.tominus píše:Jedná se o to, že potřebujeme s kámošem pro show na ulici mít nějakou hlasitější hudbu
BTW, budeš do toho zapojovat vůbec kytaru, nebo to máš jen na připojení k mp3/notebooku?
To bych pak koukal spíš po tom TX 15.
- Štábní Generál
- Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco
Na 15W tranzistor se nedá provozovat hlasitější hudba, a už vůbec ne venku kde ti akusticky nepomůže vůbec nic.Hendrek píše: No, záleží, co je to "hlasitější" hudba.
15W tranzistor si řekne minimálně o 30W ze sítě, to jako jestli chtěl živit to kombo baterkou z notebooku? Pochopil sem to dobře?
Kdyby se mu nějakym způsobem povedlo to kombo rozjet na baterku z noťase, což je hovadina, tak jí to vycucne do minuty.
Klasický kombo potřebuje napájet ze síťe, nebo generátor někde 200 metrů od tý 15W bestie, aby jí při tý hlasitější produkci nepřeřval

Rockovej koncert s tím nezvládnou. Pokud by na ulici vybírali do klobouku, jeden šmrdlal na akustiku a druhej na elektriku s Mictrocube tak to stačí. Opravdu hlasitý to samozřejmě nebude.Hendrek píše: No, záleží, co je to "hlasitější" hudba. Tady je třeba to upřesnit. Já si pod tím představuju asi něco jiného než Jastud.
Asi jsem špatně pochopil zadání... Nejspíš jim fakt jde o něco jako aktivní bednu. To ale pak nerozumím proč do toho tahají kytarový kombo.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nejjednodušší je domluvit se s nějakou hospůdkou nebo obchodem a vytáhnout si od nich šťávu prodlužovačkou. To je efektivnější řešení, než provozovat kombo na baterie, které stejně dlouho nevydrží.
Navíc ta zmíněná komba od Crate (GTX15 i TX15) jsou modely, které se už nevyrábějí, takže je pravděpodobné, že pokud to chce tazatel vyřešit rychle, stejně mu to nepomůže, protože je nesežene.
Druhá věc je, že by měl tominus upřesnit, jak to vlastně myslel. Jaké nástroje do toho potřebuje zapojit, apod. Bez toho tu budem dávat k dobru řešení, která budou třeba pro jeho použití k ničemu.
Navíc ta zmíněná komba od Crate (GTX15 i TX15) jsou modely, které se už nevyrábějí, takže je pravděpodobné, že pokud to chce tazatel vyřešit rychle, stejně mu to nepomůže, protože je nesežene.
Druhá věc je, že by měl tominus upřesnit, jak to vlastně myslel. Jaké nástroje do toho potřebuje zapojit, apod. Bez toho tu budem dávat k dobru řešení, která budou třeba pro jeho použití k ničemu.
Mě napadá spíš něco takového, ale problém bude možná v ceně. Baterie je údajně až na 12 hodin provozu.
Lenco PA80
Lenco PA80
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna jsem dnes cestou z práce narazil ve městě na dva borce, co hráli na elektroakustiky přes Roland AC-33 a zvládalo to ozvučit nejbližší okolí úplně v pohodě. Žádný kravál z toho nelezl, zkrátka příjemná úroveň hlasitosti.
Omlouvám se, že jsem to přesně nevysvětlil, děkuji za rady a nyní vám to trošku nasvítím.
Děláme street show s freestyle uměním a hudbu bysme měli pouze buď s mp3 přehrávače nebo z notebooku. Zkoušeli jsem obyčejné strereo repráky snad 5w na tužkové baterky, ale bylo to dost slabé. Pak jsme viděli jednak kytaristu s kombem a pak taky několik breakdance umělců, taková skupina, která dělala breake dance do hudby a tu měli udělanou tak, že tam měli taky něco jako kombo a do toho zapojený notebook. Nevím ale jakým způsobem to měli vyřešeno, myslel jsem že notebook napájel tu bednu, ale nevím. Z bedny šel nějaký kabel do notebooku, že by nějaká redukce? Hrálo jim to několik hodin. Tak jsem si říkal, že by to chtělo zapojit naši hudbu z mp3 nebo z notebooku taky do nějakého takového komba nebo něčeho a známý má právě již zmiňované kombo Crate - gtx 15. Tak jsem chtěl vědět jestli by to šlo nějak do tohoto komba zapojit? Pokud ne, tak co nám doporučujete? Nemůžeme si dovolit nic drahého. Hlasitou hudbou mám na mysli zvuk, který půjde slyšet zřetelně na 5 až 15 metrů do okolí někde na náměstí, kde proudí lidi a jsou tam i jiné zvuky
Opravdu je problém s elektřinou, protože vystupujeme v zahraničí na ulici a těžko by nám někdo dovolil natáhnout nějaký proud ven. Prosím poraďte. Potřebujeme něco s výdrží aspoň 6 hodin.
Děláme street show s freestyle uměním a hudbu bysme měli pouze buď s mp3 přehrávače nebo z notebooku. Zkoušeli jsem obyčejné strereo repráky snad 5w na tužkové baterky, ale bylo to dost slabé. Pak jsme viděli jednak kytaristu s kombem a pak taky několik breakdance umělců, taková skupina, která dělala breake dance do hudby a tu měli udělanou tak, že tam měli taky něco jako kombo a do toho zapojený notebook. Nevím ale jakým způsobem to měli vyřešeno, myslel jsem že notebook napájel tu bednu, ale nevím. Z bedny šel nějaký kabel do notebooku, že by nějaká redukce? Hrálo jim to několik hodin. Tak jsem si říkal, že by to chtělo zapojit naši hudbu z mp3 nebo z notebooku taky do nějakého takového komba nebo něčeho a známý má právě již zmiňované kombo Crate - gtx 15. Tak jsem chtěl vědět jestli by to šlo nějak do tohoto komba zapojit? Pokud ne, tak co nám doporučujete? Nemůžeme si dovolit nic drahého. Hlasitou hudbou mám na mysli zvuk, který půjde slyšet zřetelně na 5 až 15 metrů do okolí někde na náměstí, kde proudí lidi a jsou tam i jiné zvuky
A řekl bych, že přesně nějakou takovou hlasitost chceme. Aby to upoutalo aspoň na těch 8-10metrů (lépe až 15metrů) a zblízka to úplně neřvalo (kdyby to nějak šlo s tím Crate-gtx15 nebo nějakým levným propojit, tak bysme mohli hlasitost upravovat na mp3 přehrávači nebo notebooku).Hendrek píše:Zrovna jsem dnes cestou z práce narazil ve městě na dva borce, co hráli na elektroakustiky přes Roland AC-33 a zvládalo to ozvučit nejbližší okolí úplně v pohodě. Žádný kravál z toho nelezl, zkrátka příjemná úroveň hlasitosti.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak GTX 15 určitě bez šťávy nepojede. Ten kabel mezi notebookem a kombem je pouze na přenos zvuku.
Zkus na netu pohledat nějaká komba na baterie a najdi si k nim na stránkách výrobců manuály.
Např. ten TX 15 vydrží při max. hlasitosti 2 hodiny, při poloviční 4h, při nízké hlasitosti 8h.
Nepočítej ale s tím, že za málo peněz bude hodně muziky (alespoň ne té hlasité).
Odkazy na eshopy s komby na baterie už jsme ti nějaké poslali, takže se tím teď můžeš zkusit prokousat.
Cenový limit asi znáš, tak se ti výběr ještě zúží. Koukej po něčem co má alespoň těch 15W.
Ten Peťanův Lenco by taky nemusel být k zahození. Pokud bys měl těch 6tis. bylo by to lepší než ty Crate a ostatní kytarová komba.
Zkus na netu pohledat nějaká komba na baterie a najdi si k nim na stránkách výrobců manuály.
Např. ten TX 15 vydrží při max. hlasitosti 2 hodiny, při poloviční 4h, při nízké hlasitosti 8h.
Nepočítej ale s tím, že za málo peněz bude hodně muziky (alespoň ne té hlasité).
Odkazy na eshopy s komby na baterie už jsme ti nějaké poslali, takže se tím teď můžeš zkusit prokousat.
Cenový limit asi znáš, tak se ti výběr ještě zúží. Koukej po něčem co má alespoň těch 15W.
Ten Peťanův Lenco by taky nemusel být k zahození. Pokud bys měl těch 6tis. bylo by to lepší než ty Crate a ostatní kytarová komba.
Děkuji za cenné informace, trochu jsem koukal, ale chtěl jsem něco tak do 2000,- a jak se dívám, tak v podobné cenové relaci jsou jen 3 watt komba maximálně. Vplatí se to vůbec pro zapojení hudbu z mp3 nebo notebooku? Kytary vůbec nebudem zapojovat nebo nic jiného. Jak se to vůbec propojí? na notebooku či mp3 i na těch kombech vidím jen výstupy. Co by jste doporučili? Není pro nás tedy nějaká lepší možnost jak sehnat něco do 2000,- na baterii či baterky a vydávalo to jakž takž hlasitý zvuk jak jsem již psal? Děkuji.
- Štábní Generál
Proběhni zastavárny, bazary, bleší trhy, sháněj starší hi-fi soustavy který krom připojení do sítě můžou ject na baterie. Když zeslábnou, dáš tam nový a jedeš dál. S notebookem nebo MP3 přehrávačem to propojíš analogově, ze zdroje zvuku malej jack, a do zesilovače cinche. Když to bude mít poctivejch 2x50 watt, tak s tim utáhneš i malou party. Baterky většinou stačí na hodinu dvě při plný palbě. Na reprodukovanou hudbu je mnohem lepší dvou, třípasmovej systém, komba jsou navrhovaný pro hudební nástroje, kytary, basy, klávesy, a mívaj oříznutej frekvenční rozsah pro danej nástroj. Když si na tom pustíš jakoukoliv nahrávku, tak to nikdy nebude mít dobrej zvuk, lépe řečeno bude to hrát příšerně.tominus píše: Není pro nás tedy nějaká lepší možnost jak sehnat něco do 2000,- na baterii či baterky a vydávalo to jakž takž hlasitý zvuk jak jsem již psal? Děkuji.
Osvědčený značky Sony, Toshiba, Panasonic.......ehm.....i když se někomu může zdát že si dělam srandu, tak nedělam

Použij strýčka Googla a hledej slovo BoomBox ...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak špatně koukáštominus píše:na notebooku či mp3 i na těch kombech vidím jen výstupy.
Já na těch kombech vidím zase hlavně vstupy. Do notebooku potřebuješ TRS Jack 3,5 (zapojit do sluchátkového výstupu) a do komba (nebo Hi-Fi jak radí Generál) pak dle potřeby buď také TRS nebo RCA. Zkrátka normální audio kabel, který budou mít v každém elektru, prodejně s PC, nebo i v hudebninách.
- Štábní Generál
Štábní Generál píše: Osvědčený značky Sony, Toshiba, Panasonic.......ehm.....i když se někomu může zdát že si dělam srandu, tak nedělam
Tak ne, už sem si vzpoměl, kolem roku 2000 přišlo na trh tohle......http://www.mall.cz/radiomagnetofony-kaz ... oomblaster
Je to stavěný na přehrávání hudby venku, tzn. že zvuk má relativně stejnou kvalitu nehledě na to jak se pohybuješ v prostoru. Umí to zvuk vyzařovat, ne jen posílat směrem kam natočíš reprobedny. Myslim že je to i těsněný proti vlhkosti. Tenkrát to stávalo kolem 10 000 nový, kolik to může stát dneska jetý? A to hlavní, opravdu to venku hrálo až neuvěřitelně dobře, čistě a nahlas.
Tyhle boomblastery a kaboomy JVC dělá dál, se spoustou novejch připojení i i-pody i-phony atd..., ale tyhle novější kousky asi pod pět tisíc neseženeš.
sem tu dobře v :: Kytary ‹ Komba, zesilovače, reproboxy

- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Název tématu i původní dotaz směřoval ke kytarovému kombu.Štábní Generál píše:sem tu dobře v :: Kytary ‹ Komba, zesilovače, reproboxy???
Můžu to kdyžtak přejmenovat a přesunout do Ozvučování.
- Štábní Generál
Re: Ozvučení malé venkovní akce - provoz na baterie
Já si nestěžoval, mě je to fuk, tenhle thread stejnak během měsíce zapadne a vyšumí.
Jenom je vtipný k čemu jsme se od komba dopracovali.
Nemaj Breakdanceři nějaký vlastní forum? Tam bude určitě dostatek fundovanejch odborníku na tuhle problematiku
edit: ale to přesunutí a hlavně přejmenování si pojal moc hezky, tohle má hlavu a patu
Jenom je vtipný k čemu jsme se od komba dopracovali.
Nemaj Breakdanceři nějaký vlastní forum? Tam bude určitě dostatek fundovanejch odborníku na tuhle problematiku
edit: ale to přesunutí a hlavně přejmenování si pojal moc hezky, tohle má hlavu a patu

Můžu potvrdit, že to hraje opravdu dobře. Kamarád to vozil pár let na akce. Dostatečně hlasité, solidní zvuk, dobrá konektivita a kupodivu i spolehlivost. Jen tou těsností proti vlhku si nejsem moc jistý.Štábní Generál píše:Štábní Generál píše: Osvědčený značky Sony, Toshiba, Panasonic.......ehm.....i když se někomu může zdát že si dělam srandu, tak nedělam
Tak ne, už sem si vzpoměl, kolem roku 2000 přišlo na trh tohle......http://www.mall.cz/radiomagnetofony-kaz ... oomblaster
Je to stavěný na přehrávání hudby venku, tzn. že zvuk má relativně stejnou kvalitu nehledě na to jak se pohybuješ v prostoru. Umí to zvuk vyzařovat, ne jen posílat směrem kam natočíš reprobedny. Myslim že je to i těsněný proti vlhkosti. Tenkrát to stávalo kolem 10 000 nový, kolik to může stát dneska jetý? A to hlavní, opravdu to venku hrálo až neuvěřitelně dobře, čistě a nahlas.