R.M. Pickups? Jaký jsou
Pravidla fóra
Re: R.M. Pickups? Jaký jsou
přesně tak jsem to připájel,ale hraje hrozně potichu, co může bejt za problém?
Naposledy upravil(a) Tompson dne 9.07.2013 16:55, celkem upraveno 1 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já většinou taky pájím potichu, neviděl bych v tom problém...Tompson píše:přesně tak jsem to připájel,ale hrozně hrozně potichu, co může bejt za problém?
...
nojo nojo chyba
už jsem na to přišel. musel jsem spojit žlutej se zelenym. Hraje jako víno !!
)) zatim velká spokojenost. Na druhý kytaře mám SD desingned HB101,nebo jak se to píše a tohle je úplně jiný kafe !
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ale vždyť ti to Abu psalTompson píše:musel jsem spojit žlutej se zelenym
v tom stresu jsem to zapomněl
a kdo by řekl,že to je tak důležitý,když ty drátky nepotřebuju 
že by další student SPŠE?
nene,lesák
nevim,jestli to s tim nějak souvisí
tohle bylo moje první pájení v životě a s takovouhle elektronikou jsem nikdy předtim nepřišel do styku 
Zdravím. Má někdo zkušenosti s upgradem na kytary gibson? Mám les paul classic plus, které mají 500t a 496r, což jsou keramiky s docela hodně silným výstupem. Začal jsem hrát blues až hard rock a potřebuju něco slabšího. Mám zájem o nějaké klony PAF či Ttop. Hledám zkrátka vintage zvuk a nechce se mi dávat moc peněz za nějaké extra ručně dělané ( umělé předražené protože to dělal nějaký amík s láskou). Dokáže tedy udělat pan Mach něco co dokáže s přehledem konkurovat burstbuckerům, SD, atd.? Nebo jsou to snímače, které jsou vychvalováné jenom protože si je dává většina lidí na levnější kytary s shitovými snímači a ten zvukový rozdíl je tedy jasný?
Nemyslím, že by byly R.M. něco míň než SD, DM nebo jiný značky, přestože se dají nový pořídit za cenu bazarových těch ostatních značek. Mám je v jedný kytaře a podle mě jsou výborný, ovšem jestli bych měnil originály Gibsony v kytaře Gibson za R.M., tím si teda nejsem jistej. Spíš bych to zkusil nejdřív pořešit např. menším gainem, staženým volume nebo rozepínáním cívek než hned výměnou snímačů.
P.S. Výrobce R.M. Pickups se jmenuje Radovan Macho a je s ním super domluva, takže jestli o tý výměně vážně uvažuješ, tak mu napiš, co si od toho představuješ a on ti poradí a navrhne alternativy.
P.S. Výrobce R.M. Pickups se jmenuje Radovan Macho a je s ním super domluva, takže jestli o tý výměně vážně uvažuješ, tak mu napiš, co si od toho představuješ a on ti poradí a navrhne alternativy.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Už jsem si s tím hrál, ale prostě to není úplně ono. Používám jednokanál a na nějaký čistý zvuk můžu zapomenout. Na ten hard rock je to super, ale něco slabšího to vůbec. Rozpínání cívek taky plánuju. No zkusím mu napsat a uvidím. Snad se ještě někdo ozve.
Jestli do toho nechceš dávat moc peněz, tak mám na bazaru sadu epiphone alnico classic 57, ale za mně by to byl krok zpátky, stejně jako SD nebo RM.
Právě vo to de, u jednokanálu tuplem, silný snímače na hard rock, a ten blues z toho uděláš stažením volume. Jedině přidat treble bleed, aby ten 500T nebyl při stažení zahuhlanej. 500T jsem ještě neměl a je to můj sen. V poslední době taky dokážu ocenit slabší kobylkáč s čistším zvukem, ale měnit za RM, to by se mi eklovalo. A té síly bych se nevzdal.
Právě vo to de, u jednokanálu tuplem, silný snímače na hard rock, a ten blues z toho uděláš stažením volume. Jedině přidat treble bleed, aby ten 500T nebyl při stažení zahuhlanej. 500T jsem ještě neměl a je to můj sen. V poslední době taky dokážu ocenit slabší kobylkáč s čistším zvukem, ale měnit za RM, to by se mi eklovalo. A té síly bych se nevzdal.
No asi by bylo lepší přestat řešit, jestli mám vyměnit snímače nebo ne, ale jaké vzít a proč. Ty epiphone fakt ne, to byl blbý vtip. S tím že do toho nechci dávat moc peněz jsem myslel 4000,- za sadu plus nové push pull poty. Snímače které se mi líbí stojí kolem 4k za kus (burstbucker pro či ty zestařené SD). Na bazaru jsou teď ttops, ale za 10k. Čekám spíš, že by pan Macho dokázal vytvořit něco nadstardatniho za víc peněz.
Rozhodně nečekej, že ti napíše "Ok, vezmu ty moje shity za litr a vytuním je.", pevně věřím v to, že si za svými snímači stojí. Já jsem po něm taky chtěl něco, co jsem mu do detailu popsal, stejně mě odkázal na seriový model. Třeba to bylo proto, že se mu nic nechce dělat, ale je taky možné, že můj popis vystihl jeden seriový model.
Napiš mu, za to nic nedáš. Je to ochotný chlapík.
Názor si utvoř sám. Když to prubneš, budeš třeba překvapen. Nejvíc se poslouchá očima a myslím, že si někteří (možná všichni) odpůrci vybrali špatný model, případně měli problém někde jinde.
Napiš mu, za to nic nedáš. Je to ochotný chlapík.
Názor si utvoř sám. Když to prubneš, budeš třeba překvapen. Nejvíc se poslouchá očima a myslím, že si někteří (možná všichni) odpůrci vybrali špatný model, případně měli problém někde jinde.
Já měl na svém LP dvakrát SD a moc se mi ten zvuk nelíbil - měl jsem pocit, že hrají víc snímače než samotná kytara. Vyměnil jsem je za R.M. Alnico II a teď jsem mnohem spokojenější - ty snímače nechávají vyniknout skutečně dřevo na kytaře a mají stále konkrétní ale přitom mnohem hutnější zvuk. Je pravda, že nehraju žádný metalový nářez, tak to bude asi tím, ale dovolím si oponovat "expertům" tady na fóru, kteří často bez jakýchkoliv srování předpokádají že SD nebo DiMarz. musejí být automaticky lepší než RM.
A taky jsem RM dal na svého Fendera místo původních Lace Sensorů a hrají jinak (proto ta výměna), ale rozhodně ne hůř než originály. Mně ten původní zvuk připadal tak trochu sterilně nudný, teď je trošku živější, teplejší - možná trochu víc vintage - a ten kobylkový single (RS3) mi připadá i o něco nářezovatější... Proto si určitě koupím RM i na Focus jazz bass - jen se rozhodnout, který model!
A taky jsem RM dal na svého Fendera místo původních Lace Sensorů a hrají jinak (proto ta výměna), ale rozhodně ne hůř než originály. Mně ten původní zvuk připadal tak trochu sterilně nudný, teď je trošku živější, teplejší - možná trochu víc vintage - a ten kobylkový single (RS3) mi připadá i o něco nářezovatější... Proto si určitě koupím RM i na Focus jazz bass - jen se rozhodnout, který model!
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 15.07.2013 12:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva příspěvky.
Důvod: Sloučeny dva příspěvky.
wtf? tak hraj na akustikuMasr píše:měl jsem pocit, že hrají víc snímače než samotná kytara..
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Asi tim chtel naznacit to, ze hodne silny snimac (silny magnet a mocmoc zavitu) bude znit porad skoro stejne ikdyz bude namontovan jednou v jasanovem telecastru s javorovym krkem a podruhe v mahagonovem LP.epislash píše:wtf? tak hraj na akustikuvždycky ti hrají víc snímače než kytara- moc jsem to nepochopil
Zatimco kdyz tohle udelas s nejakym mene "silnym" snimacem (vintage alnico singl, P90, klasickej PAF HB) tak bude rozdil ve zvuku, zpusobeny jinym "drevem", jasne patrny.
Taky jsem chtel tyhle snimace Designerovi navrhnout, podle informaci z webu je to asi to co do sveho LP hleda. Ale bohuzel jsem je nikdy nemel v ruce. Dalsich asi 6 typu od RM mam vyzkousene a s jejich zvukem jsem spokojeny, takze bych asi dal sanci i tem Alnico II.Masr píše: Vyměnil jsem je za R.M. Alnico II a teď jsem mnohem spokojenější - ty snímače nechávají vyniknout skutečně dřevo na kytaře a mají stále konkrétní ale přitom mnohem hutnější zvuk.
Hraju výhradně na šrot.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To je skvělá zpráva
.
Slušný výběr (i když většina dodání na dotaz, ale to je pochopitelné a dodání určitě nebude v řádu týdnů) a slušné ceny.
MilanT píše:Slušný výběr (i když většina dodání na dotaz, ale to je pochopitelné a dodání určitě nebude v řádu týdnů) a slušné ceny.
No, já bych asi raději volil přímý nákup u pana Macha. Je moc ochotný udělat cokoli...