Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
Damage INC
Zdravim, víte někdo o efektu kterým by se dal docílit zvuk v intru Damage INC od Metallicy? Dík
Re: Damage INC
Naposledy upravil(a) Nero dne 1.06.2013 17:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno.
Důvod: Sloučeno.
Re: Damage INC
Tipoval bych to na reverse delay, s tím, že v mixu je hlavně (nebo pouze) zefektovaný zvuk. Pak se taky postupně zvyšuje celková hlasitost, ale to by byla spíš záležitost zvukaře to celé postupně vytahovat.prowler píše:Zdravim, víte někdo o efektu kterým by se dal docílit zvuk v intru Damage INC od Metallicy? Dík
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
volume pedal (nebo knob) a normal delay - na youtube je na to nějaký tutorial (co hrát) kdysi jsem ho zahlídl, pohledej. Jo a je to hraný na basu..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Máš pravdu s basou. Zkreslenou. Ty volume swelly jdou samozřejmě udělat volume pedálem nebo poťákem, ale podle toho průběhu, který je takový nepravidelný a na konci takový zvláštně rozkolísaný bych to opravdu tipoval na reverse delay. Takže jsem hledal a něco našel:
Asked if there was a bass solo on Puppets as there had been on Kill ‘Em All (and to an extent on Ride The Lightning, if you include the introduction to ‘For Whom The Bell Tolls’), Cliff nominated the album’s last song. “On this album it’s the intro to a song called ‘Damage, Inc.’ done all on bass,” he said. “It’s about eight or 12 tracks of bass, a lot of harmonies and volume swells and effects and stuff. I would hesitate to call it a bass solo, it’s more just an intro, but it is all bass.” A blisteringly violent song, ‘Damage, Inc.”s sole concession to melody on bass is that introduction, a menacing cluster of notes that fades in before introducing the harsh main riff. “The intro to ‘Damage, Inc.’ is the same thing as ‘Orion’ – a lot of bass, reversed,” confirms Rasmussen. “It was another one of his ideas…”
zdroj: http://www.metalhammer.co.uk/news/exclu ... k-excerpt/
Asked if there was a bass solo on Puppets as there had been on Kill ‘Em All (and to an extent on Ride The Lightning, if you include the introduction to ‘For Whom The Bell Tolls’), Cliff nominated the album’s last song. “On this album it’s the intro to a song called ‘Damage, Inc.’ done all on bass,” he said. “It’s about eight or 12 tracks of bass, a lot of harmonies and volume swells and effects and stuff. I would hesitate to call it a bass solo, it’s more just an intro, but it is all bass.” A blisteringly violent song, ‘Damage, Inc.”s sole concession to melody on bass is that introduction, a menacing cluster of notes that fades in before introducing the harsh main riff. “The intro to ‘Damage, Inc.’ is the same thing as ‘Orion’ – a lot of bass, reversed,” confirms Rasmussen. “It was another one of his ideas…”
zdroj: http://www.metalhammer.co.uk/news/exclu ... k-excerpt/
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Jojo díky za doplnění určitě budou i konkrétnější věci někde po basových fórech, já vím že jsem na youtube zahlédl nějaké dobré covery včetně toho intra i tam by se dalo určitě najít víc. Je možný že tam je fakt reverse a nebo ještě nějaký krapet něčeho jako chorus/phaser + zvukařina při recordingu. zbytek už si tázající dohledá, já lovil z paměti 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Když píšou reversed, nemusí to být samozřejmě reverse delay, prostě si fakt mohli ve studiu hrát a obracet nahrané kousky (možná se to album nahrávalo ještě analogově na pás, takže museli doslova stříhat pásky), proto asi těch zmiňovaných víc stop.
Re: Najlepsi efekt na Metal?? anketa
ahojte, nechtěl jsem zakládat nové téma. nevíte, jaké efekty používá dodo doležal v této skladbě?
dobře to je slyšet třeba tady - čas 0:30 - 1:00
http://www.youtube.com/watch?v=qTXkDIp0BNk
kromě zkreslení samotného zesilovače tam slyším delay, reverb, chorus, flanger, phaser ale jistý si vůbec nejsem. dokážete to někdo upřesnit? díky za reakce!
kromě zkreslení samotného zesilovače tam slyším delay, reverb, chorus, flanger, phaser ale jistý si vůbec nejsem. dokážete to někdo upřesnit? díky za reakce!
ahojte, nechtěl jsem zakládat nové téma. nevíte, jaké efekty používá dodo doležal v této skladbě?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 10.06.2013 20:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do vhodnějšího threadu.
Důvod: Přesunuto do vhodnějšího threadu.
No všechny ty modulace najednou tam nejsou. Chorus bych řekl, reverb a nějaký kratší delay samozřejmě asi taky.
díky za echo! mám z toho podobný pocit
Čaute. Vie niekto poradiť ako sa priblížiť k tomuto efektu??? Andrej Šeban: http://www.youtube.com/watch?v=94P5ZmlzRF8 ???? Je to od 1 minuty a potom ešte 4:50. Perfektný zvuk , proste Šupa.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Krcni humbucker a stazena tonova clona. K tomu lampovy zkresleni a dobry ruce. Neni v tom zadnej slozitej technickej figl.
Hraju výhradně na šrot.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ve 4:50 ještě navíc práce s volume potem.
Ten zvuk je podle mě dost saturovanej a v basech tak fuzzově vrčí, takže bych to tipoval na přikrmení nějakým kreslítkem. Tak jsem to pozorně sledoval, kolem 1:40 šlape na nějakou krabku (lupnutí). V 1:44 je kratičce ta krabička vidět a podle mě je to ProCo Rat - zkuste si to zastavit. To by vysvětlovalo i to fuzzovité vrnění, Rat s hodně gainem se tak chová.Abu píše:Krcni humbucker a stazena tonova clona. K tomu lampovy zkresleni a dobry ruce. Neni v tom zadnej slozitej technickej figl.
- Honza P.o.D.
- Bandzone: bandzone.cz/processofdecay
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak docílit tohoto zvuku (sběrné téma)?
Tak box mám Crate 412 SL, a ten Randall je lampa, jen se musím dokopat to odvézt na přelampování.pigdestroyer píše:jakou máš bednu? myslím, že na to, co potřebuješ ti bohatě postačí ten zesilovač co máš, jestli je to teda lampáč. neboj se basů, naval tam středy a hlavně přitlač rukou. obrovitánský rozdíl udělá bedna, velmi slyšitelný rozdíl taky kvalitní kabely. odpovídající podladění (poslední cédo wolfbrigade má zvuk jak piča, je to na B standard a použitý HM-2) taky udělá svoje. nezapomeň, že všechny crustové kapely mají zkreslenou basu, která celkový zvuk kapely ještě zhutní a zašpiní. jestli chceš velké zkreslení, určitě před to ještě např. boss NS-2, ono to vyčistí ten šum a bordel a zní to pak mnohem čistěj a hutněj. ten HM-2 je dobrá věc, určitě vyzkoušej všechny poťáky na max kromě gainu, na zesáku si nastav takové lehčí zkreslení a pak to pusť dohromadyHonza P.o.D. píše:Tak jasný, nechám ho přelampovat hned jak na to budu mít, o tom žádná, lampa je lampa.
Spíš bych ale potřeboval poradit ohledně těch efektů, co s čím propojit, třebas nějáké nastavení pokud by někdo měl nějáký tip.
Krabiček mám dost jen nevím jak docílit takového toho hutného metal soundu, ale zase aby ten zvuk byl čitelnej a nelezla z toho koule.dej vědet jak to dopadlo
Jasný, ono všechno na cestě mezi kytarou a zesíkem ovlivňuje zvuk, natož nekvalitní kabely.
Jinak díky za rady, určitě si s tím hned jak přelampuju trošku pohraju, a uvidíme co z toho vyleze.
Zdravím, nevíte někdo jak docílit těch dlouhých dozvuků?
http://www.youtube.com/watch?v=tz1pv3g4YFQ od 0:14 až do 0:37
Nepřijdou mi nějak výjimečně dlouhé. Nicméně stačí jediné, hrát dostatečně nahlas, na hranici zpětné vazby (0:32), dostatečně blízko reproduktoru, natočený pod vhodným úhlem. Samozřejmě s nemikrofonními snímači, aby to místo vazby nepískalo. Zkoušej!Kosci píše:Zdravím, nevíte někdo jak docílit těch dlouhých dozvuků?
Caute kupil som si metal muff a potreboval by som ho nastavit tak aby to znelo aspon trochu jak metallica,ac dc,nieco novsie trivium,bullet for my valentine,R.A.T.M proste aspon nieco . Na nete neviem najst nic.
Kombo vlastnim VOX AD30VT-XL gitaru Cort kx5 s pevnou kobylkou a pasivmi hum.Skorej mi ide len o to jak nastavit muff (vol,top boost,treble,mid,bass,dist)
Kombo vlastnim VOX AD30VT-XL gitaru Cort kx5 s pevnou kobylkou a pasivmi hum.Skorej mi ide len o to jak nastavit muff (vol,top boost,treble,mid,bass,dist)
Kombinace modelingového komba s metalovým distortionem bude znít hůř, než když si na tom kombu najdeš pro každou z těch kapel aparát přibližně odpovídající tomu, na který hrají. Např. zvuk ACDC s Metal Muffem moc neuděláš, musel bys jít s gainem na minimum a hodně vytáhnout středy. A hrát samozřejmě do nějakého čistého zvuku. To už máš lepší si na tom kombu vybrat nějakou simulaci Marshalla. Pro Metallicu zase nějaký z (US) hi-gain modelů.
Navíc ty zvuky si pak můžeš uložit do předvoleb a kdykoli je použít bez ručního nastavení.
Informace z netu a od druhých ti nebudou k ničemu, protože stěží najdeš něco přesně ke kombinaci, kterou vlastníš. Znovu opakuju, nebuď líný, šteluj a poslouchej spolu s nahrávkou dokud nenajdeš, co ti připadne blízko hledanému zvuku. A znovu opakuju, až s tím nalezeným zvukem přijdeš do kapely, budeš ho muset třeba ještě hodně korigovat, protože v mixu celé kapely bude znít jinak (typicky při oblíbeném metalovém nastavení "do V" s potlačeným středy se bude se tlouct s basou a zapadne).
Navíc ty zvuky si pak můžeš uložit do předvoleb a kdykoli je použít bez ručního nastavení.
Informace z netu a od druhých ti nebudou k ničemu, protože stěží najdeš něco přesně ke kombinaci, kterou vlastníš. Znovu opakuju, nebuď líný, šteluj a poslouchej spolu s nahrávkou dokud nenajdeš, co ti připadne blízko hledanému zvuku. A znovu opakuju, až s tím nalezeným zvukem přijdeš do kapely, budeš ho muset třeba ještě hodně korigovat, protože v mixu celé kapely bude znít jinak (typicky při oblíbeném metalovém nastavení "do V" s potlačeným středy se bude se tlouct s basou a zapadne).