Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
jarji

Re: Jaké používáte trsátko???

Příspěvek od jarji »

A smiem sa spýtať aké sú jeho výhody oproti "bežným" trsátkam?
Carpe Diem
shoooter

Příspěvek od shoooter »

jarji píše:A smiem sa spýtať aké sú jeho výhody oproti "bežným" trsátkam?
To chci právě vyzkoušet :lol:

Mělo by se to hodně blížit želvovině.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Trey- já ten odkaz vůbec nerozklikl, neviděl jsem ho :D.
Shoooter- to jsem zvědavý, jestli má tu cenu a ten zvuk za to bude stát. Přeju, aby jo a doufám, že se pak pochlubíš :).
jarji- úplně jiný zvuk než plastová trsátka, pro tvoje info, vyrábí se taky trsátka např. achátu, oceli, želvoviny, ebenu (já je zkouším vyrábět ze všech možných dřev :D ).
jarji

Příspěvek od jarji »

Tak to som nevedel, každopádne by som tie drevené niekedy chcel skúsiť. :)
Carpe Diem
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ebenový stojí asi 80-100Kč. Jestli chceš, vezmi kus dřeva a pižlej. Stačí asi jen nahrubo, já je ale beru jemným šmirglem na úplné vyleštění a dělám v nich prohlubně na prsty, aby se dobře drželo. Zvládne to každej :).
jarji

Příspěvek od jarji »

Natrieš to potom aj nejakým lakom, alebo iným prostriedkom? Asi by ma nebavilo vyberať triesku po každom hraní. :D
Carpe Diem
shoooter

Příspěvek od shoooter »

jarji píše:Natrieš to potom aj nejakým lakom, alebo iným prostriedkom? Asi by ma nebavilo vyberať triesku po každom hraní. :D
A ty si viděl lakovaný ebenový hmatník?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
MilanT

Příspěvek od MilanT »

shoooter píše: A ty si viděl lakovaný ebenový hmatník?
Teď nechápu jak to ebenové trsátko souvisí s hmatníkem. Ebenové dřevo se nedá nebo nesmí lakovat?
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Spíš se ho ptá, jestli si někdy zadrřel třísku na ebenovém nebo i palisandrovém hmatníku, které samozřejmě lakované nejsou a nedělá se to, co vím.
A lakovaná nejsou ani ty trsátka a třísku jsem si nikdy nezadřel.
jarji

Příspěvek od jarji »

Fajn svoju odpoveď som dostal, nemusíme to ďalej riešiť. :D
Carpe Diem
White

Příspěvek od White »

Ahoj, no nejlepší by na akustiku byly pravé želvy, ale ty se dají sehnat jen velmi omezeně, co vím, tak jen v USA a to ještě ilegálně od dealrů, kteří je nabízí na různých festivalech, mají je v takových albech jako na známky :D . Cena není taky zanedbatelná- chtějí za kus i 100 Us dollars!! Vyzkoušel jsem na svých kytarách hodně trsátek, ale nakonec zvítězila značka Claytone, v Česku se téměř nedají sehnat, na Slováči je nabízí hudebniny Musikus Bratislava www.shop.muzikus.sk. Já používám Ultem Gold 1,2. Nejprve je trošku ohladím na brousku, pak jsou super, mají cinkavý zvuk, hodně vydrží.Píšou, že je to nejbližší kopie pravé želvy. Občas jsem používal i Dunlop Ultex, jsou trošku podobné Claytonům, jsou lehce dostupné u nás, cena 7-8 Kč :-).Co se týče toho trsátka Golden Gate, je to opravdu pro mandolíny, mi kytary sice získaly basovější zvuk, ale výšky zmizely, je to mandolínové trsátko, oblíbené Davidem Grismanem. Dobré je taky Golden Gate, plřírodní rohovina, musíš si je pak vyhladit a v horké vodě zformovat podle palce, cena je sice vyšší okolo 80-90 Kč, rychle se však ohrávají, dostávají i zabrat struny, ale to já neřeším, vždy je něco za něco :-).
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

diky za tip, ty claytony asi na zkousku objednam :)
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Dunlop John Petrucci Jazz III - Mužů v podstatě podepsat to co napsal bubucci. Co se týká velikosti, tak je ztracený mezičlánek mezi Jazz III a Jazz III Xl, trochu jsem se obával jak mi sedne, protože jsme poslední půl rok pendloval mezi Jazz III a Stubby 2.0mm, ale sedlo skvěle. Protiskluzová ochrana je skutečně dobré zlepšení, slidy zní mnohem líp a tvrdost 1.50 mi připadá jako skvělej kompromis. Pokud hrajete na Jazz III a naskytne se vám příležitost, rozhodně je vyzkoušejte, mě sedlo ještě líp. Stejně tak to zkuste vy co vám přišli Jazzy moc malý, budete možná mile přikvapeni.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

• Ultex® Standard
    Ultex® Sharp
    Ultex® Triangle
    Brain 1.14
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Kdysi mne překvapily české Brain. Měly z výroby takové "otřepky", asi blbý plast a blbá teplota lisování a vstřikování a blbá forma a blbý separátor a kombinace všeho. Ovšem ty otřepky nádherně rozcinkávaly dvanáctku, což jsem zrouna potřeboval. Samozřejmě ty "otřepky" se ošmrdlaly během dvou hodin hraní. Ovšem na ten účel při nahrávání posloužily.
Dneska používám standardně dvě tloušťky obyčejných Dunlopů a pokryje to vše. I basu. Ono leccos udělá ta pravá ruka, držení trsátka.
Ta dřevěná trsátka mi přijdou jako blbost. Výrobní čas doma asi minuta, dřevo nestojí nic. Ale k ničemu. Nehraje to.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
jastud

Příspěvek od jastud »

Na elektriku prakticky výhradně Dunlop Gator Grip 1,14 mm, dobře se drží, neuhýbají pod strunami, líbí se mi jejích zvuk.
Na akustiku (strumming) Dunlop Nylon Standard 0,6 (0,73). Zatím jsme nenašel na akustiku trsátko se kterým by se mi hrály líp doprovody. Poslední tři roky, ale většinou hraju prsty.

Nějakou dobu jsem používal i trsátka DAVA, ale po prvotním nadšení to dost rychle odeznělo.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Yorkee
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/york
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yorkee »

Na elektriky už přes 15 let výhradně George Dennis Sharp 1,3 mm...naprostá spokojenost :D
Ovšem před pár dny jsem objevil také výborný ekvivalent a docela čumím:
Ultex 1,14 Hetfield :shock:
Kytary: Ereley "Abigail" Jurča Guitars, B.C.Rich Warlock, Gibson LP Standard 50´s, Jackson Kelly X Series KEXQ
Aparáty: ESH Amps RAPTOR III
Boxy: ESH GX412-280HX
Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
Mikrofon: Lewitt MTP540, Senheiser E906
epislash

Příspěvek od epislash »

Yorkee píše: Ultex 1,14 Hetfield :shock:
jako blackfang? písničky typu věcí z alba st. anger a nebo thrashové blbosti na basových strunách s ním znějí fakt super a je to o proti jinému trsátku poznat, na měkčí věci je ale pro mě skoro nepoužitelné
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

epislash píše: na měkčí věci je ale pro mě skoro nepoužitelné
(REJP: Nauč se hrát dynamicky, ale trsátkem. REJP) Já hraju i měkčí věci tvrdým trsátkem (pod 1,14mm nejdu).
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

epislash píše:
Yorkee píše: Ultex 1,14 Hetfield :shock:
na měkčí věci je ale pro mě skoro nepoužitelné
Proč? na vše používám 1.14 trsátko a dá se s tím zahrát fakt cokoli...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“