Tak tuto neni dobrý, to je celkem přesný příklad prolamování, pokud můžu doporučit, nedělej toMacaFCB píše:čau sorry že odpovídam tak pozdě ale měl sem 2 měsíční kytarovou přestávku vypadá to asi takhle zajímalo by mě kolik lídí tady to tak děla???
http://ukazto.com/img/1448584,21-12-07_1138.jpg
Zlozvyky na kytaře
Pravidla fóra
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze to vic namaha klouby a prsty celkove, ono teoreticky to nevadi, ale abys po pul roce hrani nezjistil, ze te z neceho dycky bolivaji prsty a ty nevis z ceho*Twisted.Brother* píše:Tak ono to podlamovani ani nevadi ne?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Opět musím zdůraznit, že to není ideální. To že to dělal strejda Hendrix neznamená, že je to dobře. On byl neskutečnej talent a i přes ty prasárny co dělal se naučil hrát jak bůh. Jak chcete takhle hrát trylky? Jak chcete tapovat? Řekl bych, že se zbělenejma kloubama a překrvenejma konečkama prstů asi dost těžko. Čim dýl to budete dělat, tim hůř se toho pak budete zbavovat. Pak až v technice a rychlosti pokročíte, tak zapláčete, pánové
Myslím to dobře, nechci vám tu dávat sodu, jen jsem chtěl vyjádřit své varování dostatečně razantně, já se různejch zlozvyků teď celkem těžko zbavuju, protože zjišťuju, jak strašně mě omezujou a brzdí. Když pak někoho vidim, jak má palec rovnoběžně s hmatníkem nebo prolamuje prsty, nebo hraje jen třema prstama, či dokonce jen dvěma, trsátko drží třema prstama, atd. tak si říkam: počkej, jednou se toho budeš zbavovat, až tě to bude s*át
Myslím to dobře, nechci vám tu dávat sodu, jen jsem chtěl vyjádřit své varování dostatečně razantně, já se různejch zlozvyků teď celkem těžko zbavuju, protože zjišťuju, jak strašně mě omezujou a brzdí. Když pak někoho vidim, jak má palec rovnoběžně s hmatníkem nebo prolamuje prsty, nebo hraje jen třema prstama, či dokonce jen dvěma, trsátko drží třema prstama, atd. tak si říkam: počkej, jednou se toho budeš zbavovat, až tě to bude s*át
Uz se to tu rozebiralo, v cem by melo omezovat drzeni trsatka trema prstama?
mne to treba na tremolo picking prijde lepsi, protoze se ti trsatko nijak nekrouti v prstech a proste ho drzis pevneji.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Mě to omezuje, jak takhle zahraješ umělej flažolet? Fakt se omlouvám chlapi, ale já jsem na tohle strašnej pes, když třeba někoho učim, třeba svou expřítelkyni, tak mi to může zahrát v pohodě, zní to, ale stačí nějakej podezřelej "zlepšovák" a už jí opravuju
Sám jsem kvůli tomu dostával vynadáno a teď jsem rád.
Dyt v tom neni zadnej rozdilStanley píše:Mě to omezuje, jak takhle zahraješ umělej flažolet? Fakt se omlouvám chlapi, ale já jsem na tohle strašnej pes, když třeba někoho učim, třeba svou expřítelkyni, tak mi to může zahrát v pohodě, zní to, ale stačí nějakej podezřelej "zlepšovák" a už jí opravujuSám jsem kvůli tomu dostával vynadáno a teď jsem rád.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Já nevím, já prostě musím držet trsátko pouze mezi palcem a ukazováčkem, jinak nic nezahraju (pokud nehraju prstama), umělej flažolet si prostě takhle představit nedokážu, jsem asi příliš konzervativní a omezen všeobecnými konvencemi 
Tohle by mělo být tučným velkým písmem. Hraní na kytaru je náročné na klouby a prolamování jim rozhodně na trvanlivosti nepřidá - musíš si uvědomit, že máš jen jednou tělo a mělo by ti vydržet až do smrti. Je dobrý se snažit mít prst vždy ohnutý tak, aby na strunu dosedal spíš špičkou a né bříškem.Wohma píše:Myslim, ze to vic namaha klouby a prsty celkove, ono teoreticky to nevadi, ale abys po pul roce hrani nezjistil, ze te z neceho dycky bolivaji prsty a ty nevis z ceho*Twisted.Brother* píše:Tak ono to podlamovani ani nevadi ne?
Samozřejmě existujou vyjímky, třeba barré akord hraný ukazováčkem a prsteníčkem, tam ten prsteníček musí být minimálně trošku prohnutý, aby tlumil tenký e, ale ideálně úplně prohnutý, aby tenký e mohlo znít.

Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- MacaFCB
- Kontaktovat uživatele:
jj ale power akordy nezahraju 3 ma prstama to prostě nedávám musím 2 struny držet malíčkem a jako ja si budu hrát jak chci bo tohle bych si neodvyk
je to přece moje tělo
a jak hrajete power akordy vy pošlete foto.
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Tohle mě furt řiká zpěvačka,že prolamuju prst furt a fest,přitom se m zdá že neStanley píše:Tak tuto neni dobrý, to je celkem přesný příklad prolamování, pokud můžu doporučit, nedělej toMacaFCB píše:čau sorry že odpovídam tak pozdě ale měl sem 2 měsíční kytarovou přestávku vypadá to asi takhle zajímalo by mě kolik lídí tady to tak děla???
http://ukazto.com/img/1448584,21-12-07_1138.jpg
Ale tak mě napadá, mám jednu písničku,de jí půlku hraju že mám 2 struny nad sebou,to musim držet obojí ukazováčkem,protože pak tam spodní strunu du o 2-3 pražce vejš,tudíž tam potřebuju došáhnout a neivm jak jinak to držet,než obě struny jednim prstem,hužel prolomenym...snažim se tam občas hrát že to držim jako celej hmatník tim ukazováčkem,ale to je pak děsně pomalý
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já hraju powery asi tak.Tři prsty ukatovák,prsteník,malíček.
Př. Ukazovák nota G (E struna)
Prsteník nota D (A struna)
Malíček nota A (D struna)
Tab:
D 5
A 5
E 3
Chápete?
Každym prstem jedna struna!
Tab:
D 5
A 5
E 3
Chápete?
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dělám to stejně... Nejvariabilnější řešení co se týče dalšího postupu hraní prstů...Red Bull píše:Já hraju powery asi tak.Tři prsty ukatovák,prsteník,malíček.
Tab:
D 5
A 5
E 3
Chápete?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008