Bzučení

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
inocencz

Bzučení

Příspěvek od inocencz »

Dobrý den. Koupil jsem kombo a kytaru a po zapojení se z komba ozývá celkem silné bzučení - pokud snímače stlumím na minimum odezní to. Nemůže to být špatným kabelem? Mám nějakej uplně strašnej co mi dali do krabice ke kytaře. Za rady děkuji.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Může to být klidně i kombem, zkus nastavení (výšky apod.).
Tady tyhle malý 15W svině s 8" reprákem můžou klidně šumět, slabě bzučet apod...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Myslím, že tohle patří spíš sem než do efektů...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Kablem to taky může být kup si ňákej planet wawes.Ty co dávaj společně ke kytarám stojí za hown*
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
inocencz

Příspěvek od inocencz »

Nero píše:Myslím, že tohle patří spíš sem než do efektů...
jo ja to sem chtel dat - asi jsem se preklikl a nevsiml si ze jsem jinde :oops:
inocencz

Příspěvek od inocencz »

KIWI píše:Může to být klidně i kombem, zkus nastavení (výšky apod.).
Tady tyhle malý 15W svině s 8" reprákem můžou klidně šumět, slabě bzučet apod...
a to by melo bzucet samo bez pripojene kytary? to sice šumí ale téměř neznatelně - musel jsem k tomu dát hlavu. Ale ten bzukot je strasnej a hrozne hlasitej a kdyz vyndam kabel tak zmizi - ja se v tom teda temer vubec nevyznam tak jenom rikam co to dela.
ARP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ARP »

Pokud sis koupil nějakou levnější kytaru se třema singlama, tak s tim se budeš muset smířit, to je typický pro singly tohle bzučení, ale zase mají kraásný cinkavý clean. Můžeš si trochu pomoct, když si pohraješ s tonem na kytaře- tím to bzučení trochu utlumíš.
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Řek bych,že to bude kombem,byl to důvod proč sem nekoupil a rozhod se že nikdy nekoupim marshalla (když to zrovna nebude ultravýhodná nabídka na JCM800, jiný se mi nelíběj do ucha :P), zatim každej tranzistorovej marshall co sem zkoušel šíleně šuměl bzučel nebo nevimco, dělala to teda celkem slušně i jejich lampová JCM2000 401ka kombo...prostě myslim že to bude stejnej případ,i když sou v kytaře dobrý snímače..s žádnym jinym aparátem, lampa nebo tranzistor;fender,behringer nebo laney mi to nedělalo takovej bordel...tim nechcu říct že marshall neumí dělat aparáty, ale řek bych že až ty vyšší řady za něco stojej...osobně vážně z těch co sem zkoušel bych nevzal jediný :P

Ale zpátky k tématu, kabel taky může udělat dost,nebo blbě napájenej ňákej drát v kytaře,ale to bych neřek...zkusil bych to s co nejkratšim ňákym kvalitnim kabelem, aby se tam indukovalo co nejmíň bordelu z okolí..taky jestli máš poblíž kytary a komba hodně elektroniky, ať je to pc,tv nebo mobil, tak se to na tom maličko odrzí,i když u humbuckerů minimálně...ale mám odzkoušený že zatim obě kytary co sem měl byly třeba v obchodě kytary.cz, kde je to samá kytara a elektronika jedině ty komba a pár jejich pc co sou daleko, tam to bylo daleko klidnější než doma v místnosti, kde je kromě kytary eště asi 5tun všeljaký zapnutý elektroniky...
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
inocencz

Příspěvek od inocencz »

No dobrá koupim dobrej kabel (ten bych koupil na každej pád) ale pokud by to bylo kombem myslíte že jim to tam můžu jít vrátit s tim že to bzučí?
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

inocencz píše:No dobrá koupim dobrej kabel (ten bych koupil na každej pád) ale pokud by to bylo kombem myslíte že jim to tam můžu jít vrátit s tim že to bzučí?
Mno,bzučí to i při nízkym zkreslení/na čistej kanál? Jestli jo,je to na reklamaci bych řek,ale jestli jenom při vyšších zkreslení,tak je to celkem normální,zvlášť právě tady u těch maršálů :/ Podle mě to nebyla nejlepší volba,ale hrát se s tim dá..jak se staggem bych ře ale dá :P A jestli to bzučí tak,že se hrát nedá, tudíž že i když hraješ byť jenom zlehka a je ten bzukot slyšet,tak bych to možná vzal do krámu ať na to mrknou...protože přecejenom trochu bzučí každý kombo, ale jak se pohladí struna,musí to bejt o tolik hlasitější,že ten cvrkot neni slyšet..jestli je,tak je něco špatně :-) Buď rozbitý kombo nebo jiná část, a nebo je kombo krám od přírody :P Ještě bych zkusil to kombo s jinoou kytarou,případně kytaru s jinym kombem...tim se dá zjistit hodně :-) Jestli nemáš kde zkusit..tak se poptat tady na fóru kdyžtak,nebo v krámě...ale i tady se myslim dycky najde někdo ochotnej pomoct a poradit v okolí :-)
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
inocencz

Příspěvek od inocencz »

Jo to urcite chci vyzkouset - jenom me stve ten problemovej prevoz komba s kytarou. Dneska jsem koupil lepsi kabel a zlepsilo se to ale ne o moc. Hmm a krome šumu a bzučení je slyset takovy cvakani a to mi prijde uz divny i kdyz vsichni rikaj ze tohle kombo sumi, takovy klap klap plip porad dokola :)
Sinfected

Příspěvek od Sinfected »

pochybuju ze to je kabelem, spis bych to videl na nejakou interferenci v kytare od okolni elektroniky. At uz mas humbuckery nebo ne, u PC, monitroru, televize to bzuci dycky silene. Se singlama to musi bejt jeste horsi. Problem jsou treba taky lampicky, trafa a tak...
Live out HeartCore & Loud! Love is a VERB
kapela: SequelOfDecay.wz.cz
Cort EVL Z4, Guyatone Flip Valve Metal Monster, Kodiac BSM 60, samodomobox 2x50W Eminence Legend
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“