Chromový pickguard
Pravidla fóra
Chromový pickguard
Ahoj,
nevíte kde bych se dal sehnat chromový / zrcadlový pickguard na stratocastera ? Hledal jsem to po eshopech v celé ČR a nenašel. Díky za rady.
nevíte kde bych se dal sehnat chromový / zrcadlový pickguard na stratocastera ? Hledal jsem to po eshopech v celé ČR a nenašel. Díky za rady.
Kytara: B.C.RICH - BC WARLOCK MM SILVER
Kombo: KUSTOM - DUAL 30RC
Efekty: Digitech: Metal Master, Screaming Blues, RP 350
Trsátko: George Dennis Sharp 1.30
Re: Chromový pickguard
popř z Polska http://guitarproject.pl/p/304/2596/pick ... cznej.html asi bude problém s platbou
Jinak jsou ty stránky celkem zajímavé, dá se tam koupit na kytary všechno, včetně korpusů a krků.
Jinak jsou ty stránky celkem zajímavé, dá se tam koupit na kytary všechno, včetně korpusů a krků.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
díky, objednávku ze zahraničí jsem nezkoušel, tak uvidím.
Kytara: B.C.RICH - BC WARLOCK MM SILVER
Ahoj kytaristi! Tohle je už trochu starší téma, ale určitě to bude ještě někdo někdy řešit.
Chtěl jsem taky zlatý/zrcadlový pickguard, ale rozhodně se mi za něj nechtělo dávat balík. Zkusil jsem trochu kutilský řešení:
Koupil jsem si zlatou samolepicí folii - přímo v tomhle obchodě http://www.tapetymetroflorenc.cz/vse-o- ... ici-folie/ (určitě ji budou mít i v jiných obchodech s tapetami) Mají tam jak zlatou, tak klasicky chrom/zrcadlo. A normálně ji nalepil na pickguard. Přidávám pár rad a postřehů:
A na závěr samozřejmě fotka (zatím nemám žádnou v záři reflektorů, tak aspoň takhle):
Chtěl jsem taky zlatý/zrcadlový pickguard, ale rozhodně se mi za něj nechtělo dávat balík. Zkusil jsem trochu kutilský řešení:
Koupil jsem si zlatou samolepicí folii - přímo v tomhle obchodě http://www.tapetymetroflorenc.cz/vse-o- ... ici-folie/ (určitě ji budou mít i v jiných obchodech s tapetami) Mají tam jak zlatou, tak klasicky chrom/zrcadlo. A normálně ji nalepil na pickguard. Přidávám pár rad a postřehů:
- Nechal jsem si z role o šířce 45cm odstřihnout proužek dlouhý 25cm (vejdou se nad sebe 3 LP pickguardy). Není třeba kupovat celou 1,5m roli.
- Cena byla 20-30kč myslím, nepamatuju si to přesně, ale docela jsem zíral.
- Je lepší vystřihnout přibližný tvar (obdélník třeba, nebo něco co trochu odpovídá finálnímu tvaru, pokud nechci moc "odpadu") a ten nalepit, pak obstřihnout/oříznout přesně a vyhladit případné vzduchové bubliny. Trefit totiž přesně předem vystřižený tvar na pg dokáže asi jen Chuck Norris.
- Budete-li obkreslovat z nějakého důvodu pg na zadní stranu tapety, dejte si pozor, kterou stranou pg přikládáte (já se nechal zmást zkosenými hranami a obkreslil to obráceně, což jsem si uvědomil, až když jsem to chtěl lepit a vycházelo to tvarem na vnitřní stranu pg
) - Díry na šrouby propíchnout nejdřív špendlíkem a pak se samy rozšíří při šroubování, ale to by asi napadlo každýho.
- U LP to rozhodně NEMÁ ŽÁDNÝ VLIV NA ZVUK, takže se toho nemusíte bát. Předpokládám, že i u ostatních kytar by to bylo v pohodě.
- Ta folie fakt drží a když se to dobře ořízne aby nic nepřečnívalo a důkladně se při lepení přitlačí, tak se to neodlepuje. Vzhledem k tomu, že to je "samolepka", tak není třeba další lepidlo.
- Když to tak vezmu, tak tenhle jeden pg stál přibližně 10kč a 15min času.
- Mám to na kytaře asi 2 měsíce a pořád to vypadá stejně (minimum škrábanců od trsátka) a to mám docela agresivní pot. Očekávám, že časem na tom budou vidět ty škrábance víc a místo, kde opírám prsty se asi jakoby "prošoupe" na původní černý pg. To ale nebude hned. Mně osobně přirozený relic vzhled nevadí, ale kdyby někomu jo, tak předpokládám, že vzhledem k poznámce z předchozího bodu není problém to třeba každý půl rok sundat a nalepit novou folii.
- Poslední rada nad zlato: Sundat to jde vždycky

A na závěr samozřejmě fotka (zatím nemám žádnou v záři reflektorů, tak aspoň takhle):
Naposledy upravil(a) Kowy dne 14.07.2013 8:57, celkem upraveno 1 x.
A co takhle si prostě vzít kus nerezu, vyříznout si to, vyvrtat, pořádně vyleštit a našroubovat si ho tam?
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Chromový pickguard
martina72 píše:A co takhle si prostě vzít kus nerezu, vyříznout si to, vyvrtat, pořádně vyleštit a našroubovat si ho tam?
K tématu - ta fólie není nic extra světobornýho ani objevnýho, ale je to levný, nenáročný řešení s celkem slušně vypadajícím výsledkem, takže se třeba někdo inspiruje.
P.S. Moje otázka v první větě je samozřejmě ryze řečnická. Jak znám našeho vrchního žvanila, tak určitě vyrobil stovky možná tisíce nerezových pickguardů a vždy v rekordním čase s minimálními náklady a úplně bez problémů.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Samozřejmě, že to není nic světobornýho a nejlepší je koupit si přímo hotový pg (mají ho v Music City u pokladny pod sklem). Tohle je přesně jak říkáš rozumně vypadající a hlavně o dost levnější varianta pro kytaristy, kteří si to chtějí udělat sami a nemají doma zámečnickou dílnu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Kowy, pekná práce s dobrým výsledkem za minimum peněz
Jen co se týče zvuku, nevěřím, že by to mělo vliv na jakékoli kytaře včetně kytary akustické, kde se asi dá mluvit o vlivu nalepeného pickguardu, ale stěží pak o vlivu tenké folie nalepené na ten pickguard. Takže toho bych se určitě nebál.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008