Zpěv a kytara naživo a zbytek do linky?
Pravidla fóra
Zpěv a kytara naživo a zbytek do linky?
Dobrý den,
už dlouho hledám spoluhráče do kapely a protože nemůžu zatím nikoho spolehlivého najít, tak mě napadl jeden zvláštní nápad, hrát na pódium jen kytaru a zpívat, zbytek si předem nahrát na nějaké zařízení a pustit do linky. Vůbec s takovýmto hraním nemám zkušenost, tak se chci zeptat:
Byl by to pro zvukaře velký problém, kdybych to takhle dělal?
A na co ty podklady nahrát, existuje třeba nějaký přístroj pro tyto účely nebo třeba stačí obyčejná mptrojka?
Něco podobného jsem viděl u Maxim Turbulenc, jeden z nich měl připevněnou krabičku na stojanu od mikrofonu, na tom tu muziku vybíral a pouštěl. A pak do těch podkladů zpívali.
Díky za odpověď.
už dlouho hledám spoluhráče do kapely a protože nemůžu zatím nikoho spolehlivého najít, tak mě napadl jeden zvláštní nápad, hrát na pódium jen kytaru a zpívat, zbytek si předem nahrát na nějaké zařízení a pustit do linky. Vůbec s takovýmto hraním nemám zkušenost, tak se chci zeptat:
Byl by to pro zvukaře velký problém, kdybych to takhle dělal?
A na co ty podklady nahrát, existuje třeba nějaký přístroj pro tyto účely nebo třeba stačí obyčejná mptrojka?
Něco podobného jsem viděl u Maxim Turbulenc, jeden z nich měl připevněnou krabičku na stojanu od mikrofonu, na tom tu muziku vybíral a pouštěl. A pak do těch podkladů zpívali.
Díky za odpověď.
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zpěv a kytara naživo a zbytek do linky?
Zvukařům to nebude dělat problém, pokud použiješ zvukovou kartu s více výstupy - podle počtu nástrojů (alespoň za mě). Kvalita takového hraní se pak bude odvíjet od kvality těch záznamů a zvukové karty.
Pro takovýto účel bych vybral nějakou osmikanálovku, asi tohle http://www.presonus.com/products/AudioBox-1818VSL
+ noťas a DAW(?) ve kterém budeš přehrávat a nahrávat.
Nahraješ si to v pohodě doma, přes tu presoní zvukovku, uděláš nějaký projekt, namíchaš poměry atd, atd atd...
Uložíš, naroutuješ tak, aby každá stopa (tj. nástroj) jel do jednoho výstupu zvukovky a pak by jsi měl jen přehrávat na koncertě.
Tomy u bicích můžeš smíchat do stereo stopy, aby jsi nevyčerpal všechny výstupy jen na bicí.
Sám moc s takovýmto způsobem hraní nedělám, tak mě kdyžtak někdo doplňte a opravte.
LTH
Pro takovýto účel bych vybral nějakou osmikanálovku, asi tohle http://www.presonus.com/products/AudioBox-1818VSL
+ noťas a DAW(?) ve kterém budeš přehrávat a nahrávat.
Nahraješ si to v pohodě doma, přes tu presoní zvukovku, uděláš nějaký projekt, namíchaš poměry atd, atd atd...
Uložíš, naroutuješ tak, aby každá stopa (tj. nástroj) jel do jednoho výstupu zvukovky a pak by jsi měl jen přehrávat na koncertě.
Tomy u bicích můžeš smíchat do stereo stopy, aby jsi nevyčerpal všechny výstupy jen na bicí.
Sám moc s takovýmto způsobem hraní nedělám, tak mě kdyžtak někdo doplňte a opravte.
LTH
Pro tenhle účel by mohl stačit obyčejný mp3 přehrávač a v něm přehrát vlastní už smíchanou aranž nebo koupenou profesionální karaoke nahrávku.
Ale myslím si, že na tohle dnes lidi nejsou moc zvědaví ...
Ale myslím si, že na tohle dnes lidi nejsou moc zvědaví ...
Opravdu budujeme lepší a lepší PA proto, aby jsme pouštěli MP3 ?
Na jedný straně si lidi pořizujou drahý nástroje, věnujou tomu spoustu času a energie, choděj do lidušek, na zkoušky, připravujou koncerty a výsledkem má být komprimovaný zvuk bez šťávy a dynamiky.
Když tohle vyhovuje, pak stačí nosit podklady třeba v mobilu a já budu vozit místo PA nějaký větší domácí kino
Na jedný straně si lidi pořizujou drahý nástroje, věnujou tomu spoustu času a energie, choděj do lidušek, na zkoušky, připravujou koncerty a výsledkem má být komprimovaný zvuk bez šťávy a dynamiky.
Když tohle vyhovuje, pak stačí nosit podklady třeba v mobilu a já budu vozit místo PA nějaký větší domácí kino
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Moc děkuji všem za odpovědi. Po pravdě řečeno, jasno v tom nemám. "Letho" píše osmikanálovou zvukovou kartu, "Brnkal" zase, že stačí mp3.
Musím ještě zmínit důležitou věc, že mi nejde o nějaký prvotřídní pop music, ale punk rock, konkrétní ukázky jsou zde: bandzone.cz/nekdetady
To, že bych to řešil těmi podklady by bylo jen dočasné řešení, než najdu bubeníka a baskytaristu.
Jsem zvědav ještě na názory ostatních, jestli by stačil obyčejný mp3 přehrávač, minidisc či něco jiného.
Díky za názory.
Musím ještě zmínit důležitou věc, že mi nejde o nějaký prvotřídní pop music, ale punk rock, konkrétní ukázky jsou zde: bandzone.cz/nekdetady
To, že bych to řešil těmi podklady by bylo jen dočasné řešení, než najdu bubeníka a baskytaristu.
Jsem zvědav ještě na názory ostatních, jestli by stačil obyčejný mp3 přehrávač, minidisc či něco jiného.
Díky za názory.
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Podívej se na to takhle - s tou zvukovkou investuješ i do budoucnosti, lze na tom udělat velice kvalitní záznam.Pedro píše:Moc děkuji všem za odpovědi. Po pravdě řečeno, jasno v tom nemám. "Letho" píše osmikanálovou zvukovou kartu, "Brnkal" zase, že stačí mp3.
Díky za názory.
Když už ne multikanálové řešení, tak to vypálit na CD a pouštět to z kvalitního přehrávače (a holt se budeš muset smířit s tím, že tě za to každý druhý zvukař bude chtít vykastrovat, protože se s tím už nedá dál skoro nic dělat.)
Pavel2 přispěl hodně zajímavým příspěvkem, přečti si ho, potom si přečti něco o MP3 (http://cs.wikipedia.org/wiki/MP3) potom si přečti Pavlův příspěvek ještě jednou a myslím, že půjdeš do té osmikanálovky.
LTH
Jsou tu dva pohledy. Jeden je teoretický, který se odkazuje na různé definice a předsudky - pravděpodobně bez reálné zkušenosti. Tihle lidé vám budou vysvětlovat různé teorie o komprimování zvuku, ale pokud jim dáte k porovnání nezkomprimovanou a např. mp3 nahrávku rozdíl většinou nepoznají (nedokáží správně určit co je co).
A pak je tu pohled praktický, který vychází ze zkušenosti vlastní nebo ze zkušenosti ostatních.
Ta zkušenost je taková, že se mp3 soubory běžně používají. Používají je hlavně djs, ale používají je i různí jiní umělci (viz. playback nebo halfplayback), ať už amaterští nebo i profesionální. Byl zde uveden příklad Maxim Turbolenc.
MP3 nebo CD audionahrávky používají dokonce i zvukaři pro nastavování PA systémů na koncertech.
Některá novější hudební komba obsahují USB vstup, případně konektor pro připojení mobilu. Proč asi?
Prostě mi přijde velmi hloupé tahat na vystoupení počítač, když stejnou práci odvede nějaký malý přehrávač.
To jestli má nebo nemá smysl takovéhle "nemuzikantské" vystupování si musí každý rozhodnout sám ...
A pak je tu pohled praktický, který vychází ze zkušenosti vlastní nebo ze zkušenosti ostatních.
Ta zkušenost je taková, že se mp3 soubory běžně používají. Používají je hlavně djs, ale používají je i různí jiní umělci (viz. playback nebo halfplayback), ať už amaterští nebo i profesionální. Byl zde uveden příklad Maxim Turbolenc.
MP3 nebo CD audionahrávky používají dokonce i zvukaři pro nastavování PA systémů na koncertech.
Některá novější hudební komba obsahují USB vstup, případně konektor pro připojení mobilu. Proč asi?
Prostě mi přijde velmi hloupé tahat na vystoupení počítač, když stejnou práci odvede nějaký malý přehrávač.
To jestli má nebo nemá smysl takovéhle "nemuzikantské" vystupování si musí každý rozhodnout sám ...
Naposledy upravil(a) Brnkal dne 15.07.2013 13:02, celkem upraveno 1 x.
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Brnkale:
Je pravda, že bych ty dvě nahrávky na nějaké domácí soupravičce od sebe nepoznal.
To, že tvrdíš, že by je nikdo nepoznal na ničem je hloupost a pravděpodobně nemáš zkušenost s opravdu kvalitní studiovou technikou nebo s PA systémy, kterými se ozvučují větší akce, než je koncert školního sboru v místním dělnickém domě.
Slova "Maxim Turbulenc" a "umělci" v jednom souvětí jsem ještě neviděl.
Převážně to jsou CD nahrávky.
Když už jsme u toho, víš co se skrývá pod pojmem "nastavování PA systémů" ?
EDIT : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ession.jpg - Tak já ti nevím, to je v tom .wav těch cca. 30 MB úplně zbytečných?
LTH
Je pravda, že bych ty dvě nahrávky na nějaké domácí soupravičce od sebe nepoznal.
To, že tvrdíš, že by je nikdo nepoznal na ničem je hloupost a pravděpodobně nemáš zkušenost s opravdu kvalitní studiovou technikou nebo s PA systémy, kterými se ozvučují větší akce, než je koncert školního sboru v místním dělnickém domě.
- Neříkám, že se nepoužívají. Dokonce myslím, že je mp3 dnes nejpoužívanější. Z části to je dobře, jelikož si na svých kapesních mašinkách ušetří náctiletí místo, z části špatně, protože každý, kdo se nějak profesionálně ozvučením, nahráváním, nebo jinak zvukem zabývá, ti řekne, že je to opravdu veliký rozdíl.Ta zkušenost je taková, že se mp3 soubory běžně používají. Používají je hlavně djs, ale používají je i různí jiní umělci (viz. playback nebo halplayback), ať už amaterští nebo i profesionální. Byl zde uveden příklad Maxim Turbolenc.
To je samozřejmost a pokud to zmiňuješ s tím, že si myslíš, že to není v obecném povědomí, vypovídá to o tvých zkušenostech s ozvučováním.MP3 nebo CD audionahrávky používají dokoce i zvukaři pro nastavování PA systémů na koncertech.
Převážně to jsou CD nahrávky.
Když už jsme u toho, víš co se skrývá pod pojmem "nastavování PA systémů" ?
EDIT : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ession.jpg - Tak já ti nevím, to je v tom .wav těch cca. 30 MB úplně zbytečných?
LTH
Letho,je zbytečné zacházet na osobní rovinu. To je jenom důkaz toho, že si nejsi tak úplně jistý tím co sem píšeš.
Myslím, že jsem Pedrovi napsal dostatečné jasně svůj pohled a je jenom na něm co si z toho vybere.
Myslím, že jsem Pedrovi napsal dostatečné jasně svůj pohled a je jenom na něm co si z toho vybere.
Tak to by mně zajímalo, kolik teorie a praxe jsi Brnkale zkonfrontoval a co jsi z toho vyvodil...
Vyvodil jsem z toho to, že je v dnešní době vystoupení málo (a za málo) a naopak všelijakých "zvukařů" je mnoho ...
Ale držme se prosím raději tématu "Zpěv a kytara naživo a zbytek do linky".
PS: Téma se týká vystupování na pódiu a ne nahrávání ve studiu.
Ale držme se prosím raději tématu "Zpěv a kytara naživo a zbytek do linky".
PS: Téma se týká vystupování na pódiu a ne nahrávání ve studiu.
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
To je sranda, Brnkale, kolik kšeftů jsi tento rok odjel? Hele, vždyť mě to je vlastně jedno.
Jestli jsem si já jistý tím, co sem píšu, to je moje věc (popravdě nejsem, když vidím, kolik "popíračů" fyzikálních zákonů se po fórech vyskytuje - zajímavé, že jsem na žádného nenarazil na akcích, asi jich moc nejezdí).
Myslím, že jsi mi neodpověděl na spousty mých otázek v příspěvku z 14:01, prosím, pokud jsem nezkušený jak říkáš, žádám po TOBĚ odpovědi na moje výše zmíněné otázky.
"PS: Téma se týká vystupování na pódiu a ne nahrávání ve studiu."
Ano, ale pokud je možnost věc využitelnou na pódiu využít i při recordingu, proč to nezmínit
LTH
Jestli jsem si já jistý tím, co sem píšu, to je moje věc (popravdě nejsem, když vidím, kolik "popíračů" fyzikálních zákonů se po fórech vyskytuje - zajímavé, že jsem na žádného nenarazil na akcích, asi jich moc nejezdí).
Myslím, že jsi mi neodpověděl na spousty mých otázek v příspěvku z 14:01, prosím, pokud jsem nezkušený jak říkáš, žádám po TOBĚ odpovědi na moje výše zmíněné otázky.
"PS: Téma se týká vystupování na pódiu a ne nahrávání ve studiu."
Ano, ale pokud je možnost věc využitelnou na pódiu využít i při recordingu, proč to nezmínit
LTH
Nebudu reagovat na zádné přihlouplé poznámky ani diskutovat s někým, kdo nemá dostatek sebevědomí a elementární slušnosti.
EDIT: ... a pravděpodobně i s pochopení napsaného textu - viz. jeho příspěvky ...
K tématu dodám jen to, že je veliký rozdíl ve zvuku na pódiu a ve zvuku ve studiu.
Ten rozdíl je tak zásadní, že pokud na normální PA pustím nahrávku z CD a mp3 soubor s datovým tokem 320kb, rozdíl bude takřka nepozorovatelný.
Tohle je vyzkoušená věc.
Proto jsem do tohoto topiku přispěl, abych poradil Pedrovi, jak s co nejmenšími náklady vyřešit jeho problém a ne abych si z někoho bezdůvodně dělal hloupé srandičky.
Zmínkou o teoreticích z mého předchozího příspěvku jsem nemyslel nic zlého, ale jak sami vidíte - to přísloví o potrefených husách je stále platné ...
EDIT: ... a pravděpodobně i s pochopení napsaného textu - viz. jeho příspěvky ...
S Maximem (který se muzikou živí a profesionálně vystupuje od roku 1990) se shodou okolností znám, tak mu tvůj domýšlivý příspěvek ukážu a zeptám se ho, jestli on zná nebo někde viděl nějakého umělce jménem Letho.Letho píše: ...
LTH
K tématu dodám jen to, že je veliký rozdíl ve zvuku na pódiu a ve zvuku ve studiu.
Ten rozdíl je tak zásadní, že pokud na normální PA pustím nahrávku z CD a mp3 soubor s datovým tokem 320kb, rozdíl bude takřka nepozorovatelný.
Tohle je vyzkoušená věc.
Proto jsem do tohoto topiku přispěl, abych poradil Pedrovi, jak s co nejmenšími náklady vyřešit jeho problém a ne abych si z někoho bezdůvodně dělal hloupé srandičky.
Zmínkou o teoreticích z mého předchozího příspěvku jsem nemyslel nic zlého, ale jak sami vidíte - to přísloví o potrefených husách je stále platné ...
Naposledy upravil(a) Brnkal dne 15.07.2013 15:56, celkem upraveno 1 x.
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Když nechceš diskutovat, nediskutuj, stejně by asi nebylo o čem. Pokud máš zájem vést smysluplnou a neosobní diskuzi čistě o "MP3 versus bezeztrátová komprese", využij prosím soukromých zpráv. Nebudeme tu špinit téma, jinak nás Nero brzo vykucháNebudu reagovat na zádné přihlouplé poznámky ani diskutovat s někým, kdo nemá dostatek sebevědomí a elementární slušnosti.
Pokud ti jde pouze o poměřování verbálních a jiných sil, nemám zájem.
Umělce? Chraň bůh. Tyhlety přezdívky na fórech mají mimochodem i chránit anonymitu, to jen tak na okraj.S Maximem se shodou okolností znám, tak mu tvůj domýšlivý příspěvek ukážu a zeptám se ho, jestli zná nějakého umělce jménem Letho.![]()
"maxíky" nepovažuju za umělce, ale za velice dobře zvládnutý celek na vydělávání peněz. Tímto prosím nechme pseudokapely žít svým životem.
Definuj "normální" PA, jinak ta věta nemá smysl.K tématu dodám jen to, že je veliký rozdíl ve zvuku na pódiu a ve zvuku ve studiu.
Rozdíl ve zvuku na pódiu a ve studiu je další obecně známá věc, co to má společného s tématem?
"Hloupá srandička" je tvrdit, že ztrátová komprese je stejně kvalitní jako ta bezeztrátová.Proto jsem do tohoto topiku přispěl, abych poradil Pedrovi, jak s co nejmenšími náklady vyřešit jeho problém a ne abych si z někoho bezdůvodně dělal hloupé srandičky.
Kejhám, protože se cítím být pohoršen tím, že někdo veřejně hlásí nesmysly.
LTH
Letho, nejenomže kejháš, ale navíc ke všemu si ještě vymýšlíš. O tom, že by ztrátová komprese byla stejně kvalitní jako bezestrátová (ve smyslu nahrávka bez komprese, např CD) tu nepadlo ani slovo. Buďto máš problémy s pochopením psaného textu a nebo nás tu záměrně uvádíš v omyl.Letho píše:...
"Hloupá srandička" je tvrdit, že ztrátová komprese je stejně kvalitní jako ta bezeztrátová.
Kejhám, protože se cítím být pohoršen tím, že někdo veřejně hlásí nesmysly.
LTH
Sorry Letho, ale od teď jsi pro mne nedůvěryhodný žvanil (bez urážky).
PS: Zkuste si představit, že by si Pedro na radu tohohle "rádce" pořídil drahou osmikanálovou zvukovou kartu, kterou pravděpodobně vůbec nepotřebuje (nahrávka basy a bicich jde udělat pomocí MIDI nebo VSTi). Proto administrátory prosím o zachování všech příspěvků v tomto topiku, aby si i ostatní čtenáři tohoto fóra mohli udělat svůj obrázek o věrohodnosti tohoto rádce.
Já si představuju, jak si Pedro pořídí MP3 přehrávač a dle Tvých rad vystupuje - bude právě tak na úrovni těch Maxim Turbulenc.
MP3 je cesta v nouzi, ale seriozní řešení je opravdu jinde.
Fakt je, že párkama bez masa se cpe většina národa a vlastně jim to už ani nevadí.
Chutnají podobně jako párky z masa a když je hořčice a kečupu dostatek, tak se to ani nepozná...
Kečup stačí ten, co není z rajčat.
Fakt je, že párkama bez masa se cpe většina národa a vlastně jim to už ani nevadí.
Chutnají podobně jako párky z masa a když je hořčice a kečupu dostatek, tak se to ani nepozná...
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Tohle už není normální, přestaň přilejvat olej do ohně.PS: Zkuste si představit, že by si Pedro na radu tohohle "rádce" pořídil drahou osmikanálovou zvukovou kartu, kterou pravděpodobně vůbec nepotřebuje (nahrávka basy a bicich jde udělat pomocí MIDI nebo VSTi). Proto administrátory prosím o zachování všech příspěvků v tomto topiku, aby si i ostatní čtenáři tohoto fóra mohli udělat svůj obrázek o věrohodnosti tohoto rádce.
Představ si situaci, kdy bude hrát na střední akci, třeba na nějaké klubovce(to je teď ale jedno).
Dejme tomu že ten mp3 přehrávač zvukař překousne (co mu taky zbývá), během hraní ale prostě celková mixáž nebude vyhovovat (akustice sálu, aparátu, atd), bude tam třeba málo basy, moc bicích ...co udělá pak? Samozřejmě zase všechno bude na zvukaře, že to celý pos*al a to, že si muzikant přinesl podklady na empétrojce za tisícovku, které nejsou smíchané tak, aby to vyhovovalo vždy (což prostě NEJDE), to nikoho nezajímá.
To mě fakt mrzíSorry Letho, ale od teď jsi pro mne nedůvěryhodný žvanil (bez urážky)
LTH
Jasně, je to nouzovka. O tom není sporu.pavel2 píše:Já si představuju, jak si Pedro pořídí MP3 přehrávač a dle Tvých rad vystupuje - bude právě tak na úrovni těch Maxim Turbulenc.
Ideální stav je kapela, kterou zatím hledá.
Platí metoda step by step. Třeba se Pedro s nějakou kapelou vypracuje a pak ať si koupí to nejkvalitnější vybavení. Zatím ale kapelu nemá a ten přehrávač je pro něj ideální i proto, že je levný.
Add. párky bez masa
Jestli někde zvučíš alespoň na zábavách, tak mi možná dáš za pravdu, že lidi dneska na kvalitu moc nedají a pořadatele zajímají hlavně náklady a výnosy. Myslíš, že by profesionálové střední třídy (i ti zdatnější než je Maxim
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já bych do toho teď vstoupím z pozice moderátora.
Letho nemá titul rádce nadarmo, ale na základě odborných odpovědí, které vycházejí z jeho zvukařské praxe.
Pedro se ptal, zda bude zvukaři vadit, když si donese podklad na empétrojce a Letho mu z pozice zvukaře odpovídá, že mu to vadit bude a navrhuje odpovídající ideální řešení.
Pedro nezadal v jaké cenové relaci by chtěl problém řešit. Takže se můžeme bavit o mp3 i o profesionálním řešení. Dokud nebude dotaz upřesněn, je zbytečné tu jeden druhého přesvědčovat o své pravdě.
Brkale, poprosil bych tě, abys respektoval názor rádce, byť s ním nesouhlasíš. Můžeš používat argumenty proti, ale ne osobní invektivy o žvanilech apod. A zanechte FLAME. Případné stížnosti na mne pište do odpovídajícího threadu.
Z pozice muzikanta a amatérského zvukaře začátečníka vím, že s mp3 se moc parády neudělá a zvukař nemá moc možností, jak případné problémy při zvučení řešit. Mp3 používám jako podklad např. pro divadelní vystoupení, která čas od času zvučím (a jsem autorem hudby), ale u těch ochotnických představení to kvalitativně stačí. U čistě hudebního vystoupení bych se s tím už ale nespokojil.
Letho nemá titul rádce nadarmo, ale na základě odborných odpovědí, které vycházejí z jeho zvukařské praxe.
Pedro se ptal, zda bude zvukaři vadit, když si donese podklad na empétrojce a Letho mu z pozice zvukaře odpovídá, že mu to vadit bude a navrhuje odpovídající ideální řešení.
Pedro nezadal v jaké cenové relaci by chtěl problém řešit. Takže se můžeme bavit o mp3 i o profesionálním řešení. Dokud nebude dotaz upřesněn, je zbytečné tu jeden druhého přesvědčovat o své pravdě.
Brkale, poprosil bych tě, abys respektoval názor rádce, byť s ním nesouhlasíš. Můžeš používat argumenty proti, ale ne osobní invektivy o žvanilech apod. A zanechte FLAME. Případné stížnosti na mne pište do odpovídajícího threadu.
Z pozice muzikanta a amatérského zvukaře začátečníka vím, že s mp3 se moc parády neudělá a zvukař nemá moc možností, jak případné problémy při zvučení řešit. Mp3 používám jako podklad např. pro divadelní vystoupení, která čas od času zvučím (a jsem autorem hudby), ale u těch ochotnických představení to kvalitativně stačí. U čistě hudebního vystoupení bych se s tím už ale nespokojil.
Možná jsme se na věc měli víc koukat pohledem Pedra ...
A třeba se ho zeptat na víc podrobností ohledně jeho záměru.
Uživatele Letho osobně neznám, to že má hodně příspěvků na mne dojem nedělá a svůj postoj, který se týkal obsahu jeho zavádějících příspěvků jsem vyjádřil výše. To neznamená, že bych ho jako člověka nerespektoval a nechápal, že každý může mít svůj den. A když si nebude hrát na pana profesora, vkládat mi na displej věci které jsem nikdy nenapsal a diskutovat se mnou v osobní rovině, bude vše v pohodě.
MP3 nepoužívám, ale v zásadě proti nim nic nemám. Možná chápu i averzi některých zvukařů, protože na takovýchto akcích není co zvučit (nejsou potřeba, protože regulovat sílu signálu a semtam přidat či ubrat korekce zvládne každé dítě - a tedy i já).
A třeba se ho zeptat na víc podrobností ohledně jeho záměru.
Uživatele Letho osobně neznám, to že má hodně příspěvků na mne dojem nedělá a svůj postoj, který se týkal obsahu jeho zavádějících příspěvků jsem vyjádřil výše. To neznamená, že bych ho jako člověka nerespektoval a nechápal, že každý může mít svůj den. A když si nebude hrát na pana profesora, vkládat mi na displej věci které jsem nikdy nenapsal a diskutovat se mnou v osobní rovině, bude vše v pohodě.
MP3 nepoužívám, ale v zásadě proti nim nic nemám. Možná chápu i averzi některých zvukařů, protože na takovýchto akcích není co zvučit (nejsou potřeba, protože regulovat sílu signálu a semtam přidat či ubrat korekce zvládne každé dítě - a tedy i já).
Naposledy upravil(a) Brnkal dne 15.07.2013 21:19, celkem upraveno 1 x.