kobylka Les Paul Junior - nastavení

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
aka

kobylka Les Paul Junior - nastavení

Příspěvek od aka »

ahoj kluci, koupil jsem les paul jr. z druhe ruky a nezda se mi jak je pridelany ten bridge tak se chci zeptat jestli je to tak v poradku a nemam to resit nebo jestli se to mam snazit prisroubovat aby to bylo na obou stranach stejne

podivejte se prosim na foto, leva strana je prisroubovana o dost vic jak prava, je to tak OK?
http://img844.imageshack.us/img844/1483/20nh.jpg

DEKUJI
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 16.07.2013 10:31, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název tématu
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: dotaz na strunik (bridge)

Příspěvek od Hendrek »

Vyznáš se v kytarách nebo jsi začátečník?
Podle mě to tak může být nastaveno schválně kvůli dohmatu. Ale musel bych tu kytaru vidět a slyšet, abych si to ověřil.
Takže pokud ti vše ladí (oktávy), nic nedrnčí (správné prohnutí krku) a máš dobrý dohmat (výška strun nad hmatníkem), nechej to tak.
aka

Re: dotaz na strunik (bridge)

Příspěvek od aka »

ahoj diky moc za reakci, jsem zacatecnik a nepoznam jak to ma spravne znit, kytaru mi rano prinesl postak a me to cely den vrta hlavou
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: kobylka Les Paul Junior - nastavení

Příspěvek od Hendrek »

Doporučuji nechat seřídit, buď zkušeným kamarádem, učitelem, kytarářem, nebo kýmkoliv ochotným tady z fóra (když napíšeš lokalitu, kde bydlíš).
Na neseřízený nástroj se ti bude učit hrát špatně a ani nebudeš vědět, že třeba právě to je ten důvod, proč ti něco, co by jinak znělo, nezní.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: kobylka Les Paul Junior - nastavení

Příspěvek od Nero »

Ta kobylka vypadá v pořádku. Normálně se dává u basových strun malinko větší dohmat než u výškových. Určitě najdeš na webu i tady všelijaké doporučení co a jak.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“