Oprava staré akustiky/španělky - ano nebo ne?
Re: Oprava staré akustiky/španělky - ano nebo ne?
martina72 nikdy žádnou kytaru čepovacími kolíčky neopravovala. Naopak na Schneider Cremona s nylonkami hrála, takže je zná. A nebude se k nim raději vyjadřovat. Dejme tomu, že to jsou pro začátečníka a neznalce a neumětela hratelné nástroje. Yamaha v té době ale dělala lepší a v přepočtu cena/kvalita levnější.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Oprava staré akustiky/španělky - ano nebo ne?
Tak promiň...
Fakt jsem si myslel,že jsi to byla ty... 
edit: Ostatní promiňte mé OT
edit: Ostatní promiňte mé OT
Nedělej, nedělej. Já ji mám od roku 1979 a nemůžu si stěžovat. A dokonce na ní mám natažený stříbrobronzy.martina72 píše:martina72 nikdy žádnou kytaru čepovacími kolíčky neopravovala. Naopak na Schneider Cremona s nylonkami hrála, takže je zná. A nebude se k nim raději vyjadřovat. Dejme tomu, že to jsou pro začátečníka a neznalce a neumětela hratelné nástroje. Yamaha v té době ale dělala lepší a v přepočtu cena/kvalita levnější.
JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Aha, omlouvám se, to jsem nevěděl, že existuje něco jako Cremona Schneider
Já myslel, že máš na mysli tyto kytary http://www.schneider-kytary.com/
Ale dost OT, kluci
Já myslel, že máš na mysli tyto kytary http://www.schneider-kytary.com/
Ale dost OT, kluci
Tak to opalovani moc nefunguje. Vlastne jsem to celkem solidne pripalil a moc dolu to nejde. A kdyz uz, je to drevo pod tim takovy tmavy.
OT: Je martina72 vlastne on, nebo ona?
/OT/ má dneska svátek, ale jinak je to On /OT/p0spec píše:
Je to OT, ale martina72 je Honza.
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.- jeleniste
/OT/ A 72 je věk, nebo datum narození? /OT/
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
martina72 píše:Je to OT, ale martina72 je Honza.
A koukal ses dobře?martina72 nikdy žádnou kytaru čepovacími kolíčky neopravovala
Naposledy upravil(a) shoooter dne 18.07.2013 9:27, celkem upraveno 1 x.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Tak to mě mrzí. Z dobré vůle radím zle. Já jsem zatím žádný problém při opalování čehokoliv neměl. Jde taky o techniku toho opalování. Stačí lehce před špachtlí nahřát a pak plynule jet dopředu. Tvoří se v podstatě rolující se "hoblina". Jediný problém bývá u nitrolaku kdy se občas stane,že hoblinka začne hořet. Opálení krku bude vždy malinko pracnější než opálení rovné plochy. Když jsem to dal jednou švagrovi,že chce opálit desku stolu tak to dopadlo tak že stůl spálený,pistole zkypaná od barvy a nervní švagr. Pak jsem mu ukázal jak na to a byl klid. Tak sorry...p0spec píše:Tak to opalovani moc nefunguje. Vlastne jsem to celkem solidne pripalil a moc dolu to nejde. A kdyz uz, je to drevo pod tim takovy tmavy.
Přesně proto se ptám.shoooter píše:martina72 píše:Je to OT, ale martina72 je Honza.A koukal ses dobře?martina72 nikdy žádnou kytaru čepovacími kolíčky neopravovala
Tengli: Ještě to pak zkusím znovu, asi dělám chybu v té technice. Případně to po víkendu vezmu kotoučovkou nebo tak něčím.
- jeleniste
Co vibrační bruska?
Raděj excentr.jeleniste píše:Co vibrační bruska?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Excentr je určitě lepší. Jenže pokud je tam opravdu hodně laku tak se z toho p0spec zblázní...shoooter píše:Raděj excentr.jeleniste píše:Co vibrační bruska?
Pokud Ti nepůjde to opalování,tak to nejdříve strhni nahrubo cidlinou a pak bruš. Psal jsi,že ten krk je docela poleno... Tak ten bych vzal nahrubo pilníkem,případně upravil tvar k obrazu svému a pak dohladka dobrousil smirkovými papíry.
- jeleniste
Taky jsou chemický odstraňovače barvy, ale teda, s tim bych si na kytaru netrouf.
Na nitrolak těla cidlina ("naformátovaná" - nejedná se jen o broušení kusu plechu na brusce, samozřejmě). A pak excentr (za málo peněz dělá lepší povrch, jinak dobrá vibračka je samozřejmě bezvadná, ale stojí o mnoho víc) nebo rúčo, ono tomu pak už moc chybět nebude. Pokud je deska úplně rovná, nejlepší je pásovka, ale ta deska rovná nebude, takže ta pásovka nebude vhodná. Nedělej to zas tak moc rouný, hladký a lesklý, nebude to dobře vypadat. Polenovité krky jsou pro leckoho jediné hratelné, mimoto materiál tvoří zvuk, takže opatrně.
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Oprava staré akustiky/španělky - ano nebo ne?
Zkousel jsem s ni pred par dny na zahradni nabytek a neosvedcila se, na kytare jsem to nezkousel.jeleniste píše:Co vibrační bruska?
Obavam se ze nemame.shoooter píše:Raděj excentr.
taktez bych si netroufnul.jeleniste píše:Taky jsou chemický odstraňovače barvy...
Taky me to napadlo, ale pasovku nemame.martina72 píše:Pokud je deska úplně rovná, nejlepší je pásovka, ale ta deska rovná nebude....
- jeleniste
Pak je ještě takovej blbinec do vrtačky. Je to gumevj talíř se suchym zipem a na to se dá šmirglák. Já s tim dělal luky a nože. Má to ale dvě nevýhody, je to dost hrubej nástroj a když ujedeš vybrousíš si do desky rejhy a druhak na tom neni vodsávání, takže budeš mít toho jemnýho prachu plný voči, uši, nos atp.
To snad ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tak jsem naposled dělal 14 laminátovejch Letmannů. Ale už je to dýl!!!!! Na kytaru bych to nepoužil. Tam už nic nepřilaminuješ!jeleniste píše:Pak je ještě takovej blbinec do vrtačky. Je to gumevj talíř se suchym zipem a na to se dá šmirglák. Já s tim dělal luky a nože. Má to ale dvě nevýhody, je to dost hrubej nástroj a když ujedeš vybrousíš si do desky rejhy a druhak na tom neni vodsávání, takže budeš mít toho jemnýho prachu plný voči, uši, nos atp.
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.- jeleniste
Zase s tim jde práce pěkně od ruky. Ale materiál pod tim holt rychle mizí, no. Vobčas něco trochu zčerná atp. Co se týče kytary tak nevim, no. Ale já bych si do kytary tak jako tak netroufnul vrtat.