první kytara do 8500kč

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: první kytara do 8500kč

Příspěvek od Nero »

Nevím, co jsi hledal, ale minimálně co do rozpočtu tu stejné téma je, takže sloučeno...

Na ten set bych se vykašlal, kytara ani kombo mě nijak extra neberou. ART120 je zajímavou možností, ale moc lidí ho nemá, takže nějaké všeobecnější zkušenosti nejsou. GRG je blbý nápad. SA120 dle mého stojí za zvážení.

Podívej se ještě na Washburny, Corty, Squiery.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Kamarád na styly, ci píšeš používá strata (squier vintage modified) s HB u kobyly a je spokojen.

Jinak, na kytary.cz by stálo za zvážení toto (pokud jsi schopný dva tisíce ještě někde sehnat). Je ve slevě kvůli pár škrábancům v laku (a ty bys tam za chvíli měl tak jako tak)
http://kytary.cz/fender-standard-strato ... /HN141181/
Argiothe

Příspěvek od Argiothe »

Nero: Asi jsem hledal špatně ... každopádně díky, kouknu po těchto značkách.
Pikus píše:Jinak, na kytary.cz by stálo za zvážení toto (pokud jsi schopný dva tisíce ještě někde sehnat)./
Jenže já nechci kytaru, na kterou jsem si nesáhl a navíc 2 000,- nejsou tolik, ale já je neseženu, protože co jsem plánoval rozpočet, tak jej mám vypočítaný z brygádní výplaty, když odečtu nutné výdaje.

Děkuji za reakci, ale tak vysoko s cenou já bohužel nemohu. :/
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Argiothe píše:Nero: Asi jsem hledal špatně ... každopádně díky, kouknu po těchto značkách.
Pikus píše:Jinak, na kytary.cz by stálo za zvážení toto (pokud jsi schopný dva tisíce ještě někde sehnat)./
Jenže já nechci kytaru, na kterou jsem si nesáhl a navíc 2 000,- nejsou tolik, ale já je neseženu, protože co jsem plánoval rozpočet, tak jej mám vypočítaný z brygádní výplaty, když odečtu nutné výdaje.

Děkuji za reakci, ale tak vysoko s cenou já bohužel nemohu. :/
Aha, to se omlouvám... ale, každopádně by to chtělo si zajet na kytaru zahrát, než jí koupíš. Nejde jen o to, jestli je kytara OK (jestli vše funguje jak má, jestli ladí,atd.), ale také o to, jak se ti na ní hraje a jaký z ní máš pocit.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Přijď za mnou na prodejnu kytary.cz a na něco mrknem, kdyžtak SZ, za ty prachy se tu válí spousta dobrejch kousků ;)
impact

Příspěvek od impact »

HSS Stratocaster nebo superstrat je dobrá volba.

Jak tu byla zmíněná ta Yamaha Pacifica 311, tak za podobnou cenu (cca 8k) je dobrá taky 212 VFM.

http://hudebni-obchod.cz/nastroje/kytar ... kytara.htm

http://www.youtube.com/watch?v=x12UQHsqXxA
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
step.mor

Výběr nové kytary do 7000Kč

Příspěvek od step.mor »

Zdravím, zájímal by mě váš názor na tuhle kytaru http://www.bachmusik.com/bach-ib-6f-mjbs_p1407
...jak ladí, kvalita snímaču atd.
Můj rozpočet je v celku omezený a vím, že za tu cenu nemůžu čekat zázraky, ale přesto bych chtě vědět jestli to je dobrá koupě nebo ne...
Naposledy upravil(a) Bejk dne 22.12.2013 13:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ahoj a vítej na fóru,

mám malou, ale důležitou připomínku, až se příště budeš na něco ptát, tak trochu hledej, je tady nespočet vláken: Výběr kytary do xxxxKč a tak se můžeš spoustu důležitých věcí dočíst tam a když už, tak rovnou dotaz vložit tam.

Otázky, které ti musím položit než začnem cokoliv vybírat, hodnotit...

1) Chceš kytaru novou a nebo z bazaru (já a většina lidí ti poradí bazar, protože se mnohonásobně vyplatí, ale je to na tobě...).
2) Cenový strop je tedy 7000Kč
3) Tvarem jsi vybral superstrat s dvojzvratným tremolem, využiješ to tremolo? Víš co je to zač a k čemu slouží? Už jsi si byl osahat pár kytar a nebo jsi vybíral jen podle internetu?
4) Když jsi zvolil tuto kytaru, tak asi budeš chtít hrát něco tvrdšího, že? Co od kytary čekáš za zvuk?
5) Nějaký aparát už máš nebo budeš teprve vybírat? To je hodně důležitá část při vyběru.

Můj názor na tento bach je: Za ty peníze se dá pořídit mnohem lépe (na bazaru stoprocentně). Bach mě zase tolik neoslovil, ale pro začátek to jsou určitě dobré kytary. Jak ladí- to se může lišit kus od kusu (a u těch levnějších kytar tomu tak je jako nikde jinde). To budeš muset vyzkoušet sám, ale u bachu by to mělo být celkem OK, Snímače žádný zázrak, prostě tovární... když je časem vyměníš, tak se ta kytara většinou teprve probudí a začne hrát, ty bachové se mi nelíbily prakticky vůbec nikdy, ale někomu třeba můžou. S kvalitou toho tremola zkušenosti nemám, takže nemůžu posoudit.
Celkově je Bach, za ty peníze celkem slušný, ale říkám, šel bych do bazaru, za stejnou cenu tam seženeš třeba japonskou Ibanez s lepším tremolem, třeba už s lepšíma snímačema a hrát to bude taky úplně jinak...
step.mor

Příspěvek od step.mor »

Díky za vyjádření. Na začátek, vim, že tady je dost témat kytara do... ale mě zajímal spíš názor na tuhle danou kytaru a kdyby mě byl někdo ochotnej přesměrovat na jinou, lepší, tak ať ví kde mám strop.

1. Klidně i bazar
2. Ano
3. Chtěl bych superstrat, SG, nebo LP. Myslím si že jo, nikdy jsem s ním nehrál ale chtěl bych se to naučit...
4. Jasný tón a dlouhý sustain
5. Mám, hraju přes multiefekt na japonský tranzistorový rádio...více účelovej zesilovač s Teslama reprákama...hraje to celkem slušně :D

Každopádně díky za názor.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

No to je trochu záludné, musíš se rozhodnout trochu blíž, jestli prostě chceš kytaru s dvozvratným tremolem jako je Floyd Rose, nebo ti stačí tremolo typu stratocaster. U LP nebo SG s tremolem nemůžeš počítat vůbec v této cenové...

Jasný tón je hodně všeobecné, dlouhý sustain chce každý, ale u dvojzvratu není takový jako třeba u LP, SG nebo superstratu s pevnou kobylkou.
Chtělo by si pár kytar vyzkoušet někde v hudebninách a pak si jasně říct, co člověk hledá. Může to být kulaté LP s dlouhým sustainem, ale těžším tělem, uječené SG, ke kterému budeš muset koupit nějaký lepší řemen, aby nepadalo na hlavu nebo něco na způsob metalové pily Ibanez RG s tremolem... Vše má něco do sebe a záleží co hledáš a co ti nejvíce sedí.
Máš možnost někam zajet si pár věcí vyzkoušet?

Nechci kritizovat tvůj aparát, ale je hodně pravděpodobné, že i to rádio bude hodně "tlumit" zvuk té kytary a proto bych možná zvážil i nákup nějakého aparátu, ikdyž se ti zdá zvuk slušný. Co to má za repráčky a jaký je to mulťák? Co máš teď za kytaru s kterou hraješ?
step.mor

Příspěvek od step.mor »

Tremolo pro mě není podmínkou, na druhou stranu bych ho rád poznal a naučil se sním pracovat. Chtěl bych kytaru převážně na Hard Rock ... Nejvíc u mě vede SG, ale mám pocit, že za ty omezený peníze který mám, si koupim lepšího superstrata než SGčko, nebo LP.

Dostupnost hudebnin je horší, není to nijak tragický, ale je to výlet na víc jak půl dne. Jsem ze Šumperska, takže nejbližší větší hudebniny mám 50km audioworks v Olomouci, a nebo CMI v Hradci Králové...
Řemen mám pořádný, koženej, dělanej od obuvníka.

Mám squiera bullet strat.
Mám eště jedno kombíčko, tomu ani nejde říkat aparát behringer gm108, ale to je s tím rádiem nesrovnatelný...
Rádio (sharp-hk9000+2x větší repro bedny) hraje fakt pěkně, zvuk a hlavně dinamika lepší než kámošuv MARSHALL MG15CFX. Má minimální zkreslení a hutný zvuk. Je mi jasný, že to s kytarovejma aparátama nemůžu srovnávat a že časem si budu muset něco pořídit, ale teď to asi pro mě není nejdůležitější.
Multiefekt mám Digitech RP255 a po dodělání většiny presetů si zatim nemůžu stěžovat.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

step.mor píše:nejbližší větší hudebniny mám 50km audioworks v Olomouci, a nebo CMI v Hradci Králové.
Než jen AW, tak bych rychlíkem raději pokračoval do Brna, ta hoďka a půl navíc se vyplatí. :) Přeci jen množství kytar na osahaní bude úplně jinde, a tak víc poznáš. A Špilas taky stojí za vidění, ať tam nejedeš jen kvůli kytarám, když to bude tak dlouhý výlet! :D
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Jestli se mohu vyjádřit k problému... Dlouho jsem hrál přes RP255 + širokopásmý bedny, hodně kvalitní, vyhratý. Zvuk se mi zdál ze začátku super, lepší jak z komba... No, naštěstí jsem si po cca roce koupil kombo a zjistil, že na to neumím hrát. Abych to vysvětlil, ten efekt je fajn, ale všemožné compressory, delaye, simulace boxů tě budou brzdit, hlavně, co se pravé ruky týče(za předpokladu, že jsi pravák).Polovinu tónů tam ani nemusíš hrát a stejně to zní dobře.

Nevím, jak dlouho ale hraješ, třeba to počká. Já to každopádně řešil opačným směrem (nejdřív kombo, až potom kytara, a to jsem měl horší kytaru než Squiera, bych řekl).

Jinak s tím tremolem to Nero myslí dobře, u levnější kytary je to často zlo. Komplikuje to ladění a často se stává, že zjistíš, že to ani nepotřebuješ :D . Je to sice efektivní a zní to suprově (pískání, bručení, prostě metal), ale schválně se podívej, kolik takové tremolo stojí. Nechci kydat nesmysly, ale když koupíš kytaru za 7 s pevnou a za 7 s tremolem, tak ty náklady na tremolo budou třeba o 1000-2000 větší než na tu pevnou kobylku a 30% ceny se někde (třeba ve dřevě) projeví. Ale možná přeháním.

EDIT: Brno > Olomouc, je tam kousek od sebe Audiotek a kytary.cz a to se asi s audioworks (hlavně, co se výběru kytar týče) nemůže rovnat.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Konipas
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/metalkonipas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konipas »

Ahoj, jestli se můžu zeptat, kamarád shání první kytaru, cenově tak nějak podobně, i když možná spíš kolem těch 6 tisíc.

Po půl roce jsem mu pomohl najít si takový tři favority, který splňují jeho požadavky, ale radši se ještě zeptám tady, jestli byste mi z těchto tří favoritů nějakou doporučili víc než ostatní, nebo jestli vám třeba některá nepřipadá vyloženě jako šunt. Nechci zase, aby si kvůli mému úsudku třeba vybral špatně, zas tolik toho o kytarách nevím. samozřejmě máme v plánu všechny tři ozkoušet, ale třeba nám to trochu usnadní nějaká z vašich rad.

Jinak vyžaduje něco na tvrdší hudbu, poslouchá hlavně powermetal (Wisdom, Powerwolf) nebo třeba symphonic metal (Nightwish). Podle toho, co říkal, asi nemá v plánu cvičit nějaký šílený sóla a hodlá se spíš držet podkladů, doprovodných riffů a tak, ale pro jistotu bych mu doporučil nějakej univerzál, určitě přístupný i nejvyšší pražce, kterejch by mělo bejt 24 - člověk nikdy neví, třeba z něj bude za rok novej Alexi Laiho :D . Jinak po páce nijak netouží, ale nevadí mu, zablokovat a následně odblokovat se dá vždycky.

Jackson JS32 Dinky Arch Top
http://kytary.muziker.cz/elektricke-kyt ... atin-Black

BC RICH OUTLAW 6
http://kytary.muziker.cz/elektricke-kyt ... h-OUTLAW-6

Schecter OMEN 6
http://kytary.muziker.cz/elektricke-kyt ... EN-6-Black
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, Schecter je asi největší jistota.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“