Výběr komba do zkušebny - je 100 W moc?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Gobak

Re: Výběr komba do zkušebny - je 100 W moc?

Příspěvek od Gobak »

Tube Guru píše:Jseš si jistý, že jsi chtěl ve svém příspěvku fakt použít slovo "bottleneck" nějak mi tam významově nesedí. Možná, že mi něco uniklo, ale bottleneck chápu jako buď hrdlo od láhve nebo přeneseně želízko kterým jezdí nejčastěji bluesmani po strunách (slide kytara)
Sorry za jazykový OT: "bottleneck" znamená přesně to, co píšeš, ale také se používá ve významu "úzké hrdlo" nějakého systému. Prostě místo, které svým výkonem/propustností/čímkoliv omezuje výkon/propustnost/cokoliv celé soustavy.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Tube Guru
Odborník

Re: Výběr komba do zkušebny - je 100 W moc?

Příspěvek od Tube Guru »

Zdravím, Gobaku děkuji za vysvětlení, v tomto významu "úzký profil" jsem tohle slovo ještě fakt neslyšel.
Nyní jsem "ochytřen", moje obzory se opět o něco nového rozšířily :) Ještě jednou dík!
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“