Zánět šlach

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
MilanT

Re: Zánět šlach

Příspěvek od MilanT »

Ragnarok píše:Nemoc, kterou nemas si hlava vymysli.
Nebo stačí zavítat na toto fórum. Už tady jeden takový "doktor" léčil zdravého na diabetes :lol:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ragnarok píše: Osobne to resim tak, ze pokud dojde k bolesti, prestanu hrat. Dale take obcasne pauzy. Vetsinou hraju kazdy den, ale s tim, ze si jednou za 14 dnu dam treba dva dny klid.
Doporučoval bych ale i prevenci, pokud s tím máš častější problémy - před hraním se vždy rozehřát, procvičit a protáhnout ruku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
lenylenyleny

Příspěvek od lenylenyleny »

tak se hlásím do klubu. Po hafo měsících každodenního cvičení cca 5 hodin a víc jsem dopadl tak, že mám zablokovanou krční páteř, mírně odchlýplou lopatku na levé straně, asi skříplý ulnární nerv a náběh na zánět šlach. chodím na rehabky, elektřinu, protahovací cvičení provádím mnohokrát denně, leduju, mažu koňskou mastí (hřejivou i chladící), mastí z trávy s konopným výtažkem (zábaly na noc) a ještě nějakou protizánětlivou mastí. Taky zobu paralen, nimesil, hořčík, draslík a b12. Je to cca 2 měsíce. Taky se učím omezovat cigára a celkové zlepšit životosprávu. Pomalu se to lepší, záda už jsou ok, ale levačka je furt taková slabá.
Měli byste pro mě nějakou radu jak léčbu ještě více uspíšit? Jestli jsem třeba něco neopomenul nebo jestli neznáte nějaké zajímavé cviky na protažení atd.? díky za odpovědi, jen si prosím nechte nenávistné kecy, sám jsem z toho nešťastný.
epislash

Příspěvek od epislash »

lenylenyleny píše:...
Nehraj si na Malmsteena člověče! Já někdy cvičím i 8h denně když jsem doma, ale ne intenzivně, dělám u toho různé věci a hlavně nehraju v kuse. Neříkej, že tě 5h intenzivního cvičení baví tolik, že si nemůžeš dělat přestávky. S tím mým hraním bych mohl hrát dny bez toho aby mě bolely ruce :D Je ale pravda že nehraju žádné speedmetalové apod. hovadiny. Jinak, nezávidím ti to :?
lenylenyleny

epislash píše:
lenylenyleny píše:...
Nehraj si na Malmsteena člověče! Já někdy cvičím i 8h denně když jsem doma, ale ne intenzivně, dělám u toho různé věci a hlavně nehraju v kuse. Neříkej, že tě 5h intenzivního cvičení baví tolik, že si nemůžeš dělat přestávky. S tím mým hraním bych mohl hrát dny bez toho aby mě bolely ruce :D Je ale pravda že nehraju žádné speedmetalové apod. hovadiny. Jinak, nezávidím ti to :?
No jo no, to už teď vím taky. říkal jsem si, že MI se přece nemůže nic stát :roll: a najednou toto. Teď je třeba se co nejdříve vypořádat s následky. (jinak 5 hodin V KUSE jsem nikdy nehrál, ale 2 hodiny bez pauzy, to třeba jo. a občas taky od rána do večera, ale s pauzama. hold moje blbost, teď se můžu bít do hlavy.)
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Hlauně nespěchej. Já taky chtěl na stratoj (nebo na baráku - omítky) urvat co nejvíc. Ten zánět nepodceňuj, zvolni, kámo, "povol čížku". Ať si ještě zahraješ!!!!!!!!!!

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
lenylenyleny

mi to momentálně nepomůže, ale někomu by mohlo.
péče o kytarové ruce
http://www.guitarvolumeright.com/index. ... &Itemid=94

Mohl by mi prosím někdo, kdo pordělal zánět napsat, jak se s ním vypořádal či alspoň něco poradit? díky
epislash

Příspěvek od epislash »

lenylenyleny píše:mi to momentálně nepomůže, ale někomu by mohlo.

myslím že v tomto tématu byl někde odkaz na muzikus, kde radil nějaký pianista který hrával v americe v kostele nebo něco takového a měl s tím problémy, to vypadalo zajímavě, najdi si to :wink:
lenylenyleny

epislash píše:
lenylenyleny píše:mi to momentálně nepomůže, ale někomu by mohlo.

myslím že v tomto tématu byl někde odkaz na muzikus, kde radil nějaký pianista který hrával v americe v kostele nebo něco takového a měl s tím problémy, to vypadalo zajímavě, najdi si to :wink:

jo, dík
. kdyby měl někdo taky zájem...

http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... enec~2012/
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

lenylenyleny píše: Mohl by mi prosím někdo, kdo pordělal zánět napsat, jak se s ním vypořádal či alspoň něco poradit? díky
Absolutní klid od námahy a případná předepsaná rehabilitace do doby, než se ruce zcela spraví. Urychlit to bohužel moc nejde. Následně to chce se vším začínat hodně pomalu a opatrně, nic nepřehánět. A hlavně nezapomínat na rozcvičení a rozehřátí rukou. Já tradičně doporučuju cvičení z Petrucciho Rock Discipline, ale najdeš i kopu jiných zdrojů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
lenylenyleny

tak 3x denně dělám protahovací cviky plus akupunktura (ta mi dle mého pomohla nejvíc) ! a po pár týdnech se zdá být problém vyřešen. Jen zatím hraju cca 15 minut denně, ale postupně přidávám a ruce drží. I zánět jde vyřešit, hlavně se nic nesmí vzdávat. 8)
epislash

Příspěvek od epislash »

lenylenyleny píše:.
Na tu aku k někomu chodíš nebo si ji děláš sám?
lenylenyleny

Chodím v Ostravě k jedné paní, která akupunkturu studovala v Číně... a fakt mi to pomohlo.
Terezka.S

Příspěvek od Terezka.S »

Naprosto chápu a soucítím. Celé dětství jsem hrával na kytaru a pak na 4 roky přestal úplně. Na jaře 2013 jsem se ke hraní shodou šťastných náhod opět dostal a měl jsem úplně stejný problém. Nechtěl jsem chodit k doktorovi, tak jsem se pídil po alternativním řešení. Nakonec mi přistálo do klína po koncertě od jedné externí flétnistky. Doporučuji vyzkoušet uhlíkové náplasti (viz odkaz). Prodávají se ve většině lékáren.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Teda, terezko, ty jsi cele detstvi hraval na kytaru. Ze ti pristala do klina externi fletnistka je fajn, ten web je krasne podezrelej - zadny ICO nic - skoro jak tvuj prispevek.
Hodně budem někde...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, v rámci presumpce neviny budeme předpokládat, že to je jen ne moc dobře znějící příspěvek a nikoli snaha o reklamu... Snad se to nebude opakovat.

PetrPeter 1975 - 2008
Odi.et.amo

Příspěvek od Odi.et.amo »

Zdravím všechny,

mám takový malý velký problém. Po dlouhé době jsem se vrátil k hraní a i když jsem všechno už zapomněl tak se do toho pomalu dostávám. Je tu ale jedna věc, neposlouchá mě levá ruka (jsem pravák). Když něco hraju, třeba stupnice, tak se mi hrozně motají prsty (hlavně když je hraju pozpátku) a celkově je to "klouzání" po hmatníku takové nejisté. Dřív jsem cvičil, chodil jsem prvně k učiteli abych se naučil základy a pak na klasickou kytaru ale pak mě to kvůli tomuhle přestalo bavit a vykašlal jsem se na to. Nevím jak přesně to popsat, museli byste to vidět ale hrozně mě to štve. Mohlo by to být něco se šlachami, nějaké nevratně poškození a tak mě napadlo zeptat se tu jestli s tím někdo má zkušenosti.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

tak to je otázka cviku než šlach bych řekl...pokud by to byla otázka šlachy, tak by tě to bolelo, to že máš technický problém něco zahrát je věcí cviku
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Odi.et.amo

Příspěvek od Odi.et.amo »

Taky jsem nad tím takhle přemýšlel a je možné, že tomu tak je, ale v minulosti jsem cvičil dost a nezáleželo jak dlouho jsem danou věc (celou nebo jen segmenty) hrál a procvičoval, vždycky se mi to motalo. Tak nevím, ještě to zkusím, budu víc cvičit, každopádně času mám teď víc než dost.
A děkuju Ti za odpověď :wink:
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tak jsi třeba trénoval špatně. Cvičit špatně je horší než vůbec. V tomhle platí, hlavně v začátcích, že méně znamená více, hlavně pokud jde o rychlost. Šlachama to nebude.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“