Double pedál. Možná i Direct drive...

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Trejvis

Double pedál. Možná i Direct drive...

Příspěvek od Trejvis »

Ahoj lidi... Rozbila se mi (překvapivě) moje stará dvojšlapka Stagg... http://www.ombmusic.co.uk/ekmps/shops/o ... -159-p.jpg
Rád bych si tedy koupil novou. A teď jakou. Vyhlídl jsem si Mapex Raptora s direct drivem. Protože bych rád zkusil direct drive. Myslím že je dobrý. A kdyby teda ne tak by byla asi alternativa Mapex P710 s dvojitým řetězem. Potřeboval bych poradit. V ZUŠ máme Mapex myslím 700 s takovym tim trojitým beatrem. No tak tahle mi připadá docela taková jakokdyž neohrabaná. Je to možná mojí nohou ale moje stagg mi přijde rychlejší a mám jí asi lépe nastavenou. Přijímám každé nápady. Šlapka by měla být asi do 6 000. Jako i kdyby třeba Iron cobra za 10 000 byla jo kurňa dobrá tak bych zvážil koupi. :) Můžete ještě napsat co máte vy :)

*Ještě dodám teď jsem našel použitou Iron cobru za 5.
Hudbou za mír. Mírem za hudbu.
Moleek

Re: Double pedál. Možná i Direct drive...

Příspěvek od Moleek »

TA rychlost může být těmi beatery.. Trojstranný mapex vypadá docela těžký, ty na staggu budou lehčí asi...
Jinak to sem píšu pokaždé, tak to napíšu i teď... Já mám tu 710TW a průser je v tom, že osa pravého pedálu a beateru je uchycená jen na jedné straně a asi po roce se mi docela vykloktalo ložisko (resp. plast mezi ložiskem a osou myslím).
Vyřešil jsem to tím, že jsem to prohodil s ložisky z levého pedálu, které nejsou tak namáhány. ALe znova bych ten pedál nekoupil a řekl bych že Raptor se v tom moc lišit nebude.

EDIT: Možná by stálo za to zjistit si od někoho názory na nejvyšší Gibraltar, který stojí cca 6 a půl a je jak v dvojřetězu tak direct drivu. Osobně jsem na něj nehrál
http://www.bici.cz/Bici/Hardware/Pedaly ... B-Intruder
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Trejvis

Příspěvek od Trejvis »

Takže se to ložisko zadrhávalo a nešlo hrát? Kdybych měl třeba měnit ložiska jenom ty tak by mi to možná nevadilo jenže je problém, že to kladně hodnocený DW a iron cobry popř axisy jsou drahý jak prase... Ale všechno dražší jak můj sh*t Stagg je lepší. Mě se odlomil držák osy nebo tak něco když mi šlapka nechtěně spadla resp. povolila kardanka za kterou jsem to držel a bylo...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

To ne.. hrát se dalo... Ale první pohyb tý osy byl, že se celá nakloní dolů a pak podle té zakřivené osy teprve začne rotovat. Hrát se na to dalo, ale na nohu byl ten pocit takovej blbej. Teď hraju na starou tamu (Kam jsem dal lehčí beatery (právě z tý mapexky) a cítím, že to je pod nohou prostě mnohem pevnější a mám větší kontrolu

EDIT: Koukni na drumcenter - mají nějaké výprodeje a možná tam najdeš nějakou pěknou slevičku, kterou by stálo za to risknout na slepo a pak případně vrátit, kdyby to nějak jó extra nevyhovovalo
http://www.drumcenter.cz/eshop/view-76. ... robci_str=
Namátkou:
http://www.drumcenter.cz/eshop/pedal-bd ... 65624.html
http://www.drumcenter.cz/eshop/pedal-bd ... 66290.html
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Trejvis

Příspěvek od Trejvis »

Týjo falcon za 7 000 místo 10 O_O. wow no nejradši bych ale nějakej s direct drivem možná by i dvojřetízkáč stačil mnoho "tvrdších metalovejch" bubeníků má dvojřetěz DW 9 000.
Trejvis

Příspěvek od Trejvis »

A vlastně i raptor za 4 590 to je úžasný. Dost levnej a vlastně na falcony (asi kvalitnější než raptory ale záleží o kolik) se dá dokoupit direct drive takovej ten kus železa říkám tomu "vohnutá hranolka"
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:
EDIT: Možná by stálo za to zjistit si od někoho názory na nejvyšší Gibraltar, který stojí cca 6 a půl a je jak v dvojřetězu tak direct drivu. Osobně jsem na něj nehrál
http://www.bici.cz/Bici/Hardware/Pedaly ... B-Intruder
Tak to zase já hraji na Gibraltar nejvyšší řady už řádku let. Mám jednořetězovou dvojšlapku. Žádné problémy co se týče nějakých "vykloktání" nebo tak něco.... maximální nastavitelnost dle individuálních požadavků hráče přesný a jistý chod.... doporučuji vyzkoušet...... nejlíp prodejna AKCENT na pražském Žižkově případně někde v Kyrary CZ alespoň teda v Praze.....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Doskar

Příspěvek od Doskar »

Já se mohu podělit se zkušenostmi s Mapex P710TW a překvapivě, mám ten stejný problém jako Moleek.
... já mám tu 710TW a průser je v tom, že osa pravého pedálu a beateru je uchycená jen na jedné straně a asi po roce se mi docela vykloktalo ložisko...
Dokonce jsem musel hned po měsící dvojšlapku reklamovat - rozpadlo se ložisko pravého pedálu. Dali mi nový kus a nyní po roce mám tento problém. Rozhodně bych jí nekupoval znovu.

Za to s Gibratlar hardwarem nemám žádný problém možná bych šel do něj, ale pokud si chceš opravdu připlatit, zkus tu Cobru.
shotteckk
Bandzone: www.bandzone.cz/exorcizphobia; www.bandzone.cz/plh

Příspěvek od shotteckk »

Já mám od Tamy Standardku TW200P , teď už se nevyrábí ale model podobný je TW300 a za těch 7-8let odchází asi jen kardan a žádnýho jinýho vyčvachtáního sem si nevšiml :-)
Shotteckk

Mapex (22-14-10-12-13-16)
Doublepedal Pearl Demon Drive,
Činely Paiste, Sabian, Ufip
Paličky Balbex 5B Nylon.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

shotteckk píše:Já mám od Tamy Standardku TW200P , teď už se nevyrábí ale model podobný je TW300 a za těch 7-8let odchází asi jen kardan a žádnýho jinýho vyčvachtáního sem si nevšiml :-)
Přesně proto jsem v 2005tým roce vyměnila Tamu za GIbraltar 9611ku ;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
shotteckk
Bandzone: www.bandzone.cz/exorcizphobia; www.bandzone.cz/plh

Příspěvek od shotteckk »

A dodnes pochopitelně drží vše jak má... ? :-)
Shotteckk

Mapex (22-14-10-12-13-16)
Doublepedal Pearl Demon Drive,
Činely Paiste, Sabian, Ufip
Paličky Balbex 5B Nylon.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

shotteckk píše:
A dodnes pochopitelně drží vše jak má... ? :-)
ANO.... jen má pár šrámů od používání ..... jo a utrhl se mi popruh na brašně k té dvojšlapce.... holt se k tomu chovám jako ke spotřebnímu zboží ne jak k domácímu mazlíčkovi.

Přijď v předstihu před kterýmkoliv naším koncertem a ukážu ti dvojšlapku jak vypadá a třeba vyhrabu někde i paragon o nákupu....
Trejvis

Příspěvek od Trejvis »

Moc pěkná souprava Moniko... :) Koukal jsem na Bandzone.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Trejvis píše:Moc pěkná souprava Moniko... :) Koukal jsem na Bandzone.
Dík ;)
Windy

Příspěvek od Windy »

Monikad píše:...
A který typ máš prosím? Pochopila jsem že s řetízkem.
Dumám nad dvojšlapkou a přemýšlím že bych se jela na nějaké podívat... Netuším kterou značku nakonec vyberu, ale gibraltar ať vezmu kterýkoliv vypadá fajn!
edit: můžete mi prosím někdo - kdokoliv- dát typ na nějaký konkrétní dvojpedál? Prosím typ a důvod proč ho mít. Děkuji.
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Čau,už tu bylo moje vlákno "Solidní dvojšlapka do 5t.",pokud jsi ho ještě nečetla...
Mám Tamu HP 300TWB a jsem s ní naprosto spokojen.Koupil jsem jí už použitou a nemá chybu.
Cenově je o polovinu níž než legenda Iron Cobra,ale má stejný podlážky a šlapky a power glide,což je skosená vačka řetězu,takže při došlapu se zvětší síla(rychlost) úderu.Má jednoduchý řetízek,ale ten je zas lepší pro větší rychlosti a rekce.Nemá tolik vychytávek jako Cobra,ale jak už jsem napsal,stojí jenom půlku. :wink:
A je k ní kufr v ceně!!! :lol:
Když máš ty Sonory,tak si myslim,že ta Dp 472 bude pro tebe plně vyhovující a je jenom za 4t. :!:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Windy píše:
Monikad píše:...
A který typ máš prosím? Pochopila jsem že s řetízkem.
Dumám nad dvojšlapkou a přemýšlím že bych se jela na nějaké podívat... Netuším kterou značku nakonec vyberu, ale gibraltar ať vezmu kterýkoliv vypadá fajn!
edit: můžete mi prosím někdo - kdokoliv- dát typ na nějaký konkrétní dvojpedál? Prosím typ a důvod proč ho mít. Děkuji.
Mám 9611ku s jednoduchým řetězem :wink: A fakt je to za ty prachy špičkový dvojpedál.
Criser

Příspěvek od Criser »

Já bych ti doporučil Pearl P-902. Stojí kolem 5,5tisíce a je fakt spolehlivá. Má hodně lehkej chod a myslím že je ideální na naučení. Z těch levnějších dvojšlapek mi vyhovovala nejvíc.
Windy

Příspěvek od Windy »

Děkuji za tipy. Vlastně mi ani tak nešlo o cenu nebo vybrat levný pořád ještě kvalitní pedál. Spíš mě zajímalo proč je která lepší. Na obchodech jsem se dívala a v popiscích našla různé detaily a odborné termíny. To mi ale vůbec nic neřeklo.

Jasně že bych asi mohla zvednout pozadí a jet do některého z obchodů si ji rovnou vyzkoušet a podebatovat s personálem prodejny. Vzhledem k tomu že mám ale všechny minimálně 100km daleko, je to docela dilema kam případně jet, protože v každém, z nich je jiný sortiment :-)

Co je na těch dvojšlapkách tak bezva? je nějaký důvod proč byste si ji koupili znovu?
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Technika těchhle šlapek je stejná,liší se jenom v drobných detailech,jako je uložení hřídelí,vaček pružin(u levnějších ohnutý drát),pedálem atd..Rozhoduje spíš značka,protože všechny jdou dobře nastavit a na tom nejvíc záleží. :wink:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“