Kytary Höfner

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Alternátor

Re: Kytary Höfner

Příspěvek od Alternátor »

Co bys jako od SG chtěl navíc? LP a SG jsou úplně jiný kytary a taky každá hraje úplně jinak. Jinak jenom malá rada Iggy, opravdu nejdřív dej na to, jak kytara hraje a jak se na ní hraje a až pak na to, jak vypadá. Když jsem si před dávnými časy kupoval dreadnought, byl jsem přinucenej k nákupu Hohnerky. Chtěl jsem Yamahu, která mi podstatně víc sedla, ale nelíbila se mamce, která musela jít se mnou, abych si nekoupil nějakou hnusnou (o kytarách nikdy nic nevěděla). No, co si budem říkat, hrát se na ní prakticky nedalo a tak mi celou dobu jen ležela ladem. Díky bohu, že už jsou tyhle časy dávno za mnou :D
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Samozřejmě, že dávám na zvuk, proto jsem sem taky napsal, protože si jí asi těžko někde odzkoušim žeo :D Na SG se mi líbí kratší menzura (sice asi jen 2 cm) - pro lidi s kratšíma prstama prej lepší, což bohužel mám :D potom se mi líbí profil krku a nejradši mám céčkovej hubenej pěkně, déčkovej mi nevyhovuje, nevim proč, možná tim, že jsem začal hrát na stratocaster, nicméně konkrétně mám v merku Epiphone G-400 PRO už jsem měl tu čest jí mít v ruce a krk má teda úžasnej a je krásně lehounká. Nicméně se teda omlouvám, že tady takhle vířim, ale doslova mě zajímalo jestli za ty prachy má cenu jí zkoušet nebo ne a jelikož jste mi doporučili spíš nebrat tak už se mi nelíbí, opravdu si kytaru nevybírám podle vzhledu, ale taky tomu dávám určitej bod jako každej ;)
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Bohužel musím opět reagovat na žvanila. SG je např. zajímavé středovým zvukem, který proleze skrz cokoliv. Nebo tím, že je lehké, tudíž dobré pro lidi s problémy se zády. Nebo tím, že díky dvojitému výřezu je krásně pohodlné ve vysokých polohách. Nebo tím, že je to naprosto univerzální nástroj, dá se na něj zahrát cokoliv od jazzu přes blues až k thrashi.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

je to sice zvanil, ale ty duvody proc SG gibson zacal vyrabet, docela vystihl :)
druha vec je, ze ten jiny zvuk (nekdo rika stredove prurazny, jiny zase plechovy), urcitou cilovku zaujal a zacal se pouzivat.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Zapomněl jsi, že SG tu vystupuje hlavně jako uječená kytara :wink: . Jinak Gobak to vystihl celkem přesně. Nehraje na něj ze stejných důvodů Angus?
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“