Homemade kytara
Re: Homemade kytara
Pikus dobrý, ale co to dřevo napříč? Myslel jsem si napodobnou hranatou fošínku, ale bez dutin a nerezi. Plechu je tam nějak moc, dutina pod ním asi moc hrát nebude. Toronado paráda, ale zase za mně moc nerezi na tak krásné fošně. Jinak tam máš krásné věci, zelená škodárna, červenej pařez, leštička, vrtání díry na jack...
Mastr: hezky se to vybarvilo, a ten šev mimo osu mně štve o to víc.
Nezkoušel jsi hrát na levorukého expa, zdálo by se mi to vyváženější i ergonomičtější. Nehrál tak někdo?
Mastr: hezky se to vybarvilo, a ten šev mimo osu mně štve o to víc.
Nezkoušel jsi hrát na levorukého expa, zdálo by se mi to vyváženější i ergonomičtější. Nehrál tak někdo?
Jsi moc velký perfekcionista
mi třeba ta osa mimo střed vůbec nevadí a to mi vadí kde co. TO dřevo má tkaovou barvu a směr vláken, že to celkem splývá a nepříjde mi to nějak do očí bijící. Krytku dělám z nařezaných odřezků a bohužel by mi to nevyšlo tak aby byl směr let stejný. na to byly ty destičky moc malé.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Každopádně to bude krása nesmírná. Pěkně teplá barva. Teď mně štve, že jsem na můj mahagon dal šelak, a šlo to moc do hněda. Tohle je jaký olej? Ještě jsi neprozradil zdroj dřeva, tak se tím netaj, já jsem to tu taky práskl.
Krk budeš dělat, nebo upravíš hlavu něčemu koupenému?
Dekl ze dřeva je vždy záludný, pokud to není opravdový výřez ze zad. Proto raději něco kontrastního. Ta změna směru let je taky kontrast. Budeš to tam mít na magnety?
Krk budeš dělat, nebo upravíš hlavu něčemu koupenému?
Dekl ze dřeva je vždy záludný, pokud to není opravdový výřez ze zad. Proto raději něco kontrastního. Ta změna směru let je taky kontrast. Budeš to tam mít na magnety?
Ale prozradil nastroje/drevo-t5945-140.html#p611621kmensik píše:Ještě jsi neprozradil zdroj dřeva, tak se tím netaj, já jsem to tu taky práskl.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
O magnetech jsem uvažoval, ale nakonec tady ještě nebudou. Možná příště
. Teoreticky bych mohl tu krytku mořnout aby byla tmavší.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
No, tu kytaru dělám tak, aby se líbila mě... toho plechu tam nakonec bude míň, něž jsem původně zamýšlel (jen ty dva pruhy). Ono z fotek přijde, že je ho tam dost, ale v reálu stále značně převládá dřevo... a s plechy z druhé strany to nevypadá tak dobře...
A ještě k dutinám... jedná se o kytaru, která se mnou bude pendlovat z Plzně do ČB a zpět... a nechci mít další 7,5 kg vážící toronado
.
Ohledně fošny napříč... jak jsem psal, byla prasklá a nešlo to udělat jinak. Při nejhorším časem seženu jinou pěknou fošnu a udělám znovu tělo...
A ještě k dutinám... jedná se o kytaru, která se mnou bude pendlovat z Plzně do ČB a zpět... a nechci mít další 7,5 kg vážící toronado
Ohledně fošny napříč... jak jsem psal, byla prasklá a nešlo to udělat jinak. Při nejhorším časem seženu jinou pěknou fošnu a udělám znovu tělo...
Tak už jsem ve fázi, kdy mám komplet "skládačku".
http://cizelu.galerie.cz/6118222-vyrobb ... y#94066477
Během dalšch dvou týdnů (můžu na tom dělat jen o víkendech) bych měl mít hotový lak a potom už jen zapojit a hurá hrát
.
http://cizelu.galerie.cz/6118222-vyrobb ... y#94066477
Během dalšch dvou týdnů (můžu na tom dělat jen o víkendech) bych měl mít hotový lak a potom už jen zapojit a hurá hrát
- jeleniste
Mě se to líbí. Taková kytara Bo Didleyho, akorát mi neni jasný, proč to je tak hodně protažený dozadu za tu kobylku. Zvlášť když chceš ušetřit váhu.
edit:
koukam, ten Bo Didley to má taky docela dlouhý vzadu.
edit:
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Díky...jeleniste píše:Mě se to líbí. Taková kytara Bo Didleyho, akorát mi neni jasný, proč to je tak hodně protažený dozadu za tu kobylku. Zvlášť když chceš ušetřit váhu.
edit:
Proč? Protože by se na to dementně hrálo... a taky tam chci, aby to alespoň nějak znělo, byť to je cestovní kytara
Zdravím, chtěl bych se zeptat zkušenějších jak na to
Mám nalepit top a pak vyfrézovat lože? Nebo první nafrézovat zadní otvor na elektorniku? Nebo ještě něco jiného? Děkuji
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
square:
Osobně bych vyfrézoval vše, co ti chybí na spodní části (otvor pro elektroniku atp.), potom bych přilepil top a až potom udělal lože krku a až nakonec díry pro elektroniku (přepínače, potenciometry,...).
Ale přiznám se, že podobnou kytaru jsem v životě nedělal a při výrobě svých kytar jsem postupoval úplně jinak (první jsem dělal lože krku a podle jeho osy dělal zbytek - tvar těla, díry pro snímače,...).
Jinak, parádní práce
. Pochlub se, až to budeš mít hotový
.
Osobně bych vyfrézoval vše, co ti chybí na spodní části (otvor pro elektroniku atp.), potom bych přilepil top a až potom udělal lože krku a až nakonec díry pro elektroniku (přepínače, potenciometry,...).
Ale přiznám se, že podobnou kytaru jsem v životě nedělal a při výrobě svých kytar jsem postupoval úplně jinak (první jsem dělal lože krku a podle jeho osy dělal zbytek - tvar těla, díry pro snímače,...).
Jinak, parádní práce
Jedinečná šance vyříznout zadní díru na elektro a použít ho jako dekl s opravdu pasující kresbou. Vypadá to dobře. Kapsu na krk bych řízl jen do topu - v tenkém dřevě to můžeš spasovat s krkem extrémně přesně, a pak po nalepení top použiješ jako šablonu pro frézování zbytku těla.
Taky bych příště nejdřív řezal kapsu na krk a potom až obvod těla a snímače.
Líbí se mi to, jaký bude top?
Tak jsem opět lehce pokročil. O víkendu jsem celou kytaru poctivě ošmirgloval a namořil. Výsledek by mohl vypadat podobně, jak vidíte na obrázku.
Jen bych se chtěl zeptat, nemáte někdo nějaký tip na lak? Poslední dobou dost přemýšlím o akrylátu. Nějaké zkušenosti?
EDIT: Na fotce to není vidět, ale to mořidlo celkem hezky vytáhlo léta... po nalakování zkusím sehnat lepší foťák a udělám pořádnou fotku.
Jen bych se chtěl zeptat, nemáte někdo nějaký tip na lak? Poslední dobou dost přemýšlím o akrylátu. Nějaké zkušenosti?
EDIT: Na fotce to není vidět, ale to mořidlo celkem hezky vytáhlo léta... po nalakování zkusím sehnat lepší foťák a udělám pořádnou fotku.
Zkušenosti s akrylátem nemám. Vsadil jsem na doporučení většiny a stříkám polyurethanem, ale myslím, že akrylátový lak kor na elektrice nebude žádný průšvih. Jakousi směskou akrylátu a nitra stříká kytary i P.R.S. Procházka se o akrylátu taky nevyjadřuje nijak zvlášť negativně. Myslím, že mi ho technik v MILESI nabízel jako alternativu místo PU laku, když jsem chtěl lak, který by byl úplně čirý, ne mírně nažloutlý jako je PU. Zvlášť u modrý barvy je s PU problém, že to ve výsledku hodí odstín do zelena, což by údajně akrylát neudělal. No každopádně mechanická odolnost a estetické vlastnosti asi budou dost záležet na kvalitě laku, ale konkrétní značku laku, který by byl v krámě běžně dostupný ti neporadím. Budeš to stříkat pistolí nebo sháníš sprej?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Mám v plánu to stříkat pistolí
. Díky za radu.
Jak vyříznu zadní díru aby kryt pasoval přesně? A top bude taky jasanový, řízl sem desky (20mm tl.) napůl aby pasovala textura a vytloušťkoval na 5-6mm.kmensik píše:Jedinečná šance vyříznout zadní díru na elektro a použít ho jako dekl s opravdu pasující kresbou. Vypadá to dobře. Kapsu na krk bych řízl jen do topu - v tenkém dřevě to můžeš spasovat s krkem extrémně přesně, a pak po nalepení top použiješ jako šablonu pro frézování zbytku těla.
Myslel jsem tu vyříznutou část zad, kterou bys normálně vyhodil a místo ní dal plastový kryt, vyříznout opravdu pečlivě a udělat kryt z toho výřezu, takže kresba dřeva bude dokonale navazovat.
Rozumím co myslíš ale nevím jak to udělat?kmensik píše:Myslel jsem tu vyříznutou část zad, kterou bys normálně vyhodil a místo ní dal plastový kryt, vyříznout opravdu pečlivě a udělat kryt z toho výřezu, takže kresba dřeva bude dokonale navazovat.
obávám se, že to neuděláš... dost materiálu (listovou pilkou po obvodu min 1mm) ti zmizí a to i kdybys to dělal sebejemněji.square píše:Rozumím co myslíš ale nevím jak to udělat?kmensik píše:Myslel jsem tu vyříznutou část zad, kterou bys normálně vyhodil a místo ní dal plastový kryt, vyříznout opravdu pečlivě a udělat kryt z toho výřezu, takže kresba dřeva bude dokonale navazovat.
Prořez u lupínkové pilky může být i mnohem méně než 1 mm, ale zas neudrží směr a bude muset tu věc brousit, čímž se dostane na "prořez" mnohem větší. Tož to víko udělá ze stejného (ale jiného) kusu dřeva anebo se na to vykašle, je to snobárna a nemá to smysl.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.