Připojení kláves k pc (Cubase)
Pravidla fóra
Připojení kláves k pc (Cubase)
Zdravím, mám menší problém s připojením kláves k pc. Používám externí zvukovku a program Cubase. Potřebuji něco nahrát, ale ikdyž klávesy připojím přes klasický nástrojový vstup neslyším je v pc ( v Cubasu). Nevíte někdo co s tím?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 17.07.2013 13:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název tématu
Důvod: Upraven název tématu
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Připojení kláves k pc (Cubasu)
Pokud klávesy nejsou slyšet, nemáš zřejmě zapnuto monitorování. Jde zvuk z kláves nahrávat? Máš nastaveny správně vstupy (případně výstupy)?
Hraju na kytary a mašinky
Zvuk z kláves nahrávat nejde. Vstupy by měly být nastaveny správně, ale jsem začátečník v tomhle oboru tak nevím no...
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vstupy by měly být nastaveny správně - to je základ. Podívej se do manuálu, nebo alespoň napiš/nakresli/vyfoť jak to máš zapojené. Co máš za zvukovku, jakou verzi Cubase. Bez toho ti tu nikdo neporadí. To je jak přijít na fórum o autech a napsat "Auto mi nejede" a očekávat odpověď.Kike píše:Zvuk z kláves nahrávat nejde. Vstupy by měly být nastaveny správně, ale jsem začátečník v tomhle oboru tak nevím no...
EDIT: Téma jsem přesunul do kláves
Re: Připojení kláves k pc (Cubase)
Tak zvukovku mám tuhle http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... A...Cubase LE 5...Zpojené to mám klasicky přes nástrojový vstup (insert) a v klávesách klasickým nástrojovým kabelem (ne Midi). Nevím jestli mám teda vyfotit přímo zvukovku , nebo v Cubase?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
1) Zkontroluj si, jeslti máš v Cubase nastavenou tu zvukovu
2) Vytvoř Audio stopu a zkontroluj, jestli tam máš nastavený nějaký vstup z té zvukovky
3) Aby to hrálo, musíš mít na té stopě nastaveno monitorování
2) Vytvoř Audio stopu a zkontroluj, jestli tam máš nastavený nějaký vstup z té zvukovky
3) Aby to hrálo, musíš mít na té stopě nastaveno monitorování
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na té zvukovce máš VU metr (barevné LEDky, co ukazují hlasitost vstupního signálu). Svítí, když hraješ?
Máš nástrojový vstup přepnut na linkovou úroveň?
Pokud ti to svítí, je problém v nastavení Cubase - pak postupuj dle Rottenovy rady.
Máš nástrojový vstup přepnut na linkovou úroveň?
Pokud ti to svítí, je problém v nastavení Cubase - pak postupuj dle Rottenovy rady.
LEDky vůbec nesvítí a nástrojový vstup přepnutý mám. Takže v Cubasu asi problém nebude.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Insert rozhodně není vstup a už vůbec ne "...nástrojový vstup..."
aniž bych otevřel manuál, tak se obávám, že se do něj moc dobře nekouknul. Vstup je "LINE INPUT" a řekl bych, že pouze v tom bude jádro pudla.
P.
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A jóoo, já sem pakoKike píše:Zpojené to mám klasicky přes nástrojový vstup (insert)...
To není vstup, to je vsuvka pro vložení např. efektu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jinak - aby to bylo úplně k detailu věci - ono by to zřejmě nahrávalo, ale signál pak musí být na "ring" (čili "prstýnku") plošce v TRS konektoru 
P.
P.
Pavlii: návod jsem ke zvukovce nedostal, objednával jsem jí přes internet a kluci od Muzikeru jej asi zapomněli přiložit
...Jinak díky moc, nevím proč to já vůl nezkoušel přes Line input. Myslel jsem, že je to čistě kytarový vstup a ten vedle že je pro ostatní nástroje. 
Tak se omlouvám za dotaz a díky.
Tak se omlouvám za dotaz a díky.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
V době internetu snad ani není povinnost dodávat výrobek s manuálem. Tak snad už ti to pojede.
BTW, manuál si stejně nastuduj, možná si zodpovíš další případné dotazy sám dřív než je tu položíš nám
.
BTW, manuál si stejně nastuduj, možná si zodpovíš další případné dotazy sám dřív než je tu položíš nám
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No v zásadě to povinnost prodejce je (dokonce by měl být i lokalizovaný), ale postavil bych to spíš tak, že "v době internetu není absence manuálu u produktu žádná tragédie" 
Se zbytkem se nedá než souhlasit
P.
Se zbytkem se nedá než souhlasit
P.