Engl - Screamer, Fireball ..
Pravidla fóra
Re: Engl - Screamer, Fireball ..
Vim že potažení voxe AC30 origo látkou byla pálka jako svině cca 10000, ale už je to dýl co jsem tohle zjištoval.
A pak bych se chtěl zeptat mám fireballa a 2 hlavní kytary jednu s EMG 81/60 a druhou s SD sh13/sh1, ale jelikož fireball nemá 2 vstupy low a hi tak mám problém s gainem. U EMG mám gain na 4-5 a SD 6-7 a když bych nechal gain např. na 5 tak je to na ty SD málo. Jediný co mě napadlo jak to řešit tak koupit např. TS-9 a furt ho používat s SDčkama, jsou i nějaký jiný možnosti?.
A pak bych se chtěl zeptat mám fireballa a 2 hlavní kytary jednu s EMG 81/60 a druhou s SD sh13/sh1, ale jelikož fireball nemá 2 vstupy low a hi tak mám problém s gainem. U EMG mám gain na 4-5 a SD 6-7 a když bych nechal gain např. na 5 tak je to na ty SD málo. Jediný co mě napadlo jak to řešit tak koupit např. TS-9 a furt ho používat s SDčkama, jsou i nějaký jiný možnosti?.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
a co třeba si při přehození kytary pootočit tím potenciometrem ? Ale pokud si myslíš, že TS za 2.000,- je jednodušší řešení, navíc u Fireballa, který je sám o sobě přegainový a pomůže ti to, tak to klidně zkus. Další věc je, jak často ty kytary přehazuješ ? 1x 2x 10x za koncert ?lodyha píše:Vim že potažení voxe AC30 origo látkou byla pálka jako svině cca 10000, ale už je to dýl co jsem tohle zjištoval.
To dělám ted že otáčim potenciometrem, ale radši bych byl kdybych něco sešláp v pedalboardu a bylo by. A kytary přehazuju docela často. Je pravda že moc nekoncertujem v podstatě ted jsme vylezli ze zkušebny. Máme 12 songů a na 7 používám EMG a na zbytek SD. A proč přehazuju poměrně dost kytary je to že se mi prostě líbí když v kapele jsou 2 kytary a kázdá hraje jinak a pak že taky u těch SD jsem si udělal mezipolohu kde hraje SH1 a rozepnutá SH13 a to je opravdu nádhernej zvuk na vyšší úrovni zkreslení a to používám opravdu často.
EDIT: Pak mě ještě napadlo jestli se nevyrábí nějaký externí hi a low vstup do peadal boardu.
EDIT: Pak mě ještě napadlo jestli se nevyrábí nějaký externí hi a low vstup do peadal boardu.
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
To že měníš kytary zdůvodňovat nemusíš, ale pokud to opravdu obnáší jen to, že potočíš kolečkem, neřešil bych to a ty prachy radši vrazil jinam:)
Což takhle mít gain pořád na těch 6-7 a udělat si TB krabičku s útlumovým článkem (a případnou kompenzací ztráty výšek) a při používání EMG ji aktivovat?
Ačkoliv to je možná blbost, takhle ty snímače přiškrtit...
Ačkoliv to je možná blbost, takhle ty snímače přiškrtit...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
No ptal jsem se ještě jinde a bylo mi řečeno že bude lepší když použiju spíš nějakej boost než utlumení např volume pedalem atd. a chtěl bych se zeptat čim to vybudit stačí opravdu malinko. Našel jsem tohle ale nevim jestli to bude dobrý trochu pochybuju nad tou cenou http://www.music-city.cz/electro-harmon ... 15598.html, pak TS9, nebo od SD pickup booster http://hudebnisvet.cz/seymourduncansfx0 ... p-294.html. A jsem ochotnej pár tisíc do toho narvat 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
LPB-1 lítá tuším teď na bazaru za cca pět stovek.
Já jsem jej nedávno pořídil a utlumit to umí (pochopitelně i naboosterovat).
Poradil bych ti to klidně za ty prachy koupit a když se neosvědčí, bez ztráty to pošleš dál.
Edit: link na bazar http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=775803
Já jsem jej nedávno pořídil a utlumit to umí (pochopitelně i naboosterovat).
Poradil bych ti to klidně za ty prachy koupit a když se neosvědčí, bez ztráty to pošleš dál.
Edit: link na bazar http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=775803
Chci se zeptat na nějaký info. Chceme v kapele dva rozdílný aparáty, volba přišla teď na engl powerball. Máte prosím někdo nějaký zkušenosti, co se týče rozdílu zvuku oproti Peavey? Vím, že Wohma měl engla a teď peavey, tak jestli by mohl?
Pak se chci zeptat, jak byste charakterizovali zvuk engla, jestli je víc chemickej nebo spíš víc do poctivý lampy?
A poslední otázka je, jak tento aparát hodnotíte, jak je spolehlivý a jak na něj nahlížíte.
Co se týče zvuku, nějakou představu mám, hrál jsem párkrát na engla, jen mam strach, že ten zvuk bude pro mě moc umělej a budou to vyhozený peníze. Kytaru mám v podpisu a box taky. Díky moc všem, kdo se debaty zúčastní.

Pak se chci zeptat, jak byste charakterizovali zvuk engla, jestli je víc chemickej nebo spíš víc do poctivý lampy?
A poslední otázka je, jak tento aparát hodnotíte, jak je spolehlivý a jak na něj nahlížíte.
Co se týče zvuku, nějakou představu mám, hrál jsem párkrát na engla, jen mam strach, že ten zvuk bude pro mě moc umělej a budou to vyhozený peníze. Kytaru mám v podpisu a box taky. Díky moc všem, kdo se debaty zúčastní.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
tak pokud ti nepřijde 6505 umělé, tak powerball taky ne 
Hrál jsem na něj asi rok a půl a na trash/death, a tvrdší styly celkově, je to výborný aparát. Má hromadu gain on tap, umí br00talz, vcelku bohaté možnosti nastavení, působí dost robustně a poctivě udělaný a za těch 22k co je teď na bazaru je to parádní kauf. A oproti Fireballu a Screameru je to o třídu výš.
Jinak jako skoro u všech Englů musíš počítat s přesaturovaným chlupatým higain zvukem, který je sice pořád čitelný, ale už z toho jde trošku pocit ''chemie'' jak popisuješ.
Hrál jsem na něj asi rok a půl a na trash/death, a tvrdší styly celkově, je to výborný aparát. Má hromadu gain on tap, umí br00talz, vcelku bohaté možnosti nastavení, působí dost robustně a poctivě udělaný a za těch 22k co je teď na bazaru je to parádní kauf. A oproti Fireballu a Screameru je to o třídu výš.
Jinak jako skoro u všech Englů musíš počítat s přesaturovaným chlupatým higain zvukem, který je sice pořád čitelný, ale už z toho jde trošku pocit ''chemie'' jak popisuješ.
To je ono, to je přesně to, co se mi asi na tom nelíbí, to čeho se bojim a hlavně to, co ve mně trochu říká - je to pro mě/není to pro mě. Sakra. Vím, že ten aparát má parádní spodky, skvěle hrne, jen nevim, jak moc mě osloví ten zvuk, jako celkově.bubucci píše:Jinak jako skoro u všech Englů musíš počítat s přesaturovaným chlupatým higain zvukem, který je sice pořád čitelný, ale už z toho jde trošku pocit ''chemie'' jak popisuješ.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
dalo by se říct, že jsem z toho taky vyrostl, ale takového Blackmore, bych si nechal líbit i teď, to je taková výjimka v portfóliu Engl.frytol píše:To je ono, to je přesně to, co se mi asi na tom nelíbí, to čeho se bojim a hlavně to, co ve mně trochu říká - je to pro mě/není to pro mě. Sakra. Vím, že ten aparát má parádní spodky, skvěle hrne, jen nevim, jak moc mě osloví ten zvuk, jako celkově.bubucci píše:Jinak jako skoro u všech Englů musíš počítat s přesaturovaným chlupatým higain zvukem, který je sice pořád čitelný, ale už z toho jde trošku pocit ''chemie'' jak popisuješ.
Mě se třeba líbí k aparátu typu 6505, druhý aparát s ''opačným'' charakterem, např. hotrodded 8kila, VHT, MB atp...
Peavey nemám, mám EVHfrytol píše:Chci se zeptat na nějaký info. Chceme v kapele dva rozdílný aparáty, volba přišla teď na engl powerball. Máte prosím někdo nějaký zkušenosti, co se týče rozdílu zvuku oproti Peavey? Vím, že Wohma měl engla a teď peavey, tak jestli by mohl?
Co se týče zvuku, nějakou představu mám, hrál jsem párkrát na engla, jen mam strach, že ten zvuk bude pro mě moc umělej a budou to vyhozený peníze. Kytaru mám v podpisu a box taky. Díky moc všem, kdo se debaty zúčastní.![]()
Co se týče zvuku ENGLa - neřekl bych chemickej, tak zní spíš simulace a různý PODy. ENGL zní jako poctivá lampa, je to hodně komprimovanej a suchej zvuk, což jsou právě ty atributy, díky kterým je hodně konkrétní. Na druhou stranu Powerball jsem nikdy neměl a zvukově mě neláká.
Se spolehlivostí ENGLu jsem nikdy neměl problém, a to jsem jich už pár měl.
Kdybys měl cestu přes Brno, můžeš si u mě vyzkoušet Savage. Ten má na ENGLy docela hezkej organickej zvuk, ale pořád umí nasranej high-gain.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
A prosimtě, jakpa ten rozdíl je znatelnej?Wohma píše: Peavey nemám, mám EVHA rozdíl mezi 5150 od Peavey tam je.
Co se týče zvuku ENGLa - neřekl bych chemickej, tak zní spíš simulace a různý PODy. ENGL zní jako poctivá lampa, je to hodně komprimovanej a suchej zvuk, což jsou právě ty atributy, díky kterým je hodně konkrétní. Na druhou stranu Powerball jsem nikdy neměl a zvukově mě neláká.
Kdybys měl cestu přes Brno, můžeš si u mě vyzkoušet Savage. Ten má na ENGLy docela hezkej organickej zvuk, ale pořád umí nasranej high-gain.
Po tom tvým savage jsem taky koukal, přece jen ta cena je super.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jo ten Savage60 by mohla být dobrá volba, patří charakterem zvuku k SE/Blackmore než k invader/powerball/fireball. Ten bych si minimálně vyzkoušel.frytol píše:A prosimtě, jakpa ten rozdíl je znatelnej?Wohma píše: Peavey nemám, mám EVHA rozdíl mezi 5150 od Peavey tam je.
Po tom tvým savage jsem taky koukal, přece jen ta cena je super.Mohl bys to trochu popsat?
Teď nevím mezi čím. EVH a ENGL?frytol píše:A prosimtě, jakpa ten rozdíl je znatelnej?
Těžko se to popisuje slovy. Savage je velmi blízký Blackmorovi - podle mě je to ENGLí ekvivalent hodně nabuzenýho osmikila. Mezi Blackmorem a Savage 60 je podle mě dost malý rozdíl, když jsem to porovnával vedle sebe, tak Blackmore zněl trochu nosověji, Savage zase agresivněji. Je fakt, že Savage nemá takové gainové rezervy jako většina ENGLů, ale gain ti chybět nebude. Jinak je to malý a lehký aparát, který hraje výborně, slyšel jsem spoustu chvály za tu dobu, co jsem na něj hrál. Zkreslený zvuk je velmi konkrétní, sušší, správně agresivní a podle mě velmi "zpěvný". Lehounkou slabinou je čistý kanál, ten není nijak zvlášť zajímavý, ale poslouží. Nic konkrétnějšího ti ke zvuku asi takhle neřeknu.frytol píše:Po tom tvým savage jsem taky koukal, přece jen ta cena je super.Mohl bys to trochu popsat?
Bubucci: Invader je zvukově spíš právě k Savagi a Blackmorovi, ne?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
nevím jestli je to těma 4-ma kanálama, ale podvědomě řadím Invadera k Powerballu, ale zvukově je někde mezi Savagem a Powerballem. Je dost univerzální, umí high-gain jako powerball, ale není až tak komprimovaný a chlupatý. Na druhou stranu mu zase chybí takový ten ''growl'' co má Savage.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
My máme v kapele Blackmore + 6505 a doplňují se skvěle. Jak psali chlapi výše, Blackmore je taková výjimka oproti ostatním Englům. Nemá tolik gainu jako ostatní, ale i tak ho má na rozdávání. Nemá tak suchý zvuk jako ostatní, ale i přesto je tight a nepotřebuje dokopávat. Dokopnutí TSkem nedělá tak moc.
Celkově se mi zdá, že když říznu do 6505, ozve se bzzzzzz (ještě tomu dopomáhá suchý Orange box). Když říznu do Blackmore, ozve se valivý masakr, který je ale pořád konkrétní, že napoprvé až zamrazí, když zjistíš, že vlastně neumíš hrát
Taky leze kapelou o dost lépe než 6505.
Nevím jak ostatní Blackmore Engly, ale ten můj hraje skvěle (mám jeden z úplně prvních kusů). Na zahraničních fórech psali, že jsou zvukově "lepší", ale sám nemůžu porovnat, protože jsem na nový nehrál. Ať už to dopadne jakkoliv, kombinace 6505 a Blackmore je super. Pokud jsem teda správně pochopil (nečetl jsem všechny příspěvky), že máte v kapele dvě Peavey a ty chceš svoje vyměnit za jiný zesák.
Tolik k mému pohledu s odstupem času bez honeymoon efektu.
Celkově se mi zdá, že když říznu do 6505, ozve se bzzzzzz (ještě tomu dopomáhá suchý Orange box). Když říznu do Blackmore, ozve se valivý masakr, který je ale pořád konkrétní, že napoprvé až zamrazí, když zjistíš, že vlastně neumíš hrát
Nevím jak ostatní Blackmore Engly, ale ten můj hraje skvěle (mám jeden z úplně prvních kusů). Na zahraničních fórech psali, že jsou zvukově "lepší", ale sám nemůžu porovnat, protože jsem na nový nehrál. Ať už to dopadne jakkoliv, kombinace 6505 a Blackmore je super. Pokud jsem teda správně pochopil (nečetl jsem všechny příspěvky), že máte v kapele dvě Peavey a ty chceš svoje vyměnit za jiný zesák.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
Asi myslel mezi Peavy a EVH, vzhledem k tomu že byli obě konstruovány pro Eddieho.Wohma píše:Teď nevím mezi čím. EVH a ENGL?frytol píše:A prosimtě, jakpa ten rozdíl je znatelnej?
Jinak jsem překvapenej že si Engla ještě neprodal, to už je víc jak půl roku co ho nabízíš ne?
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Jo, ale věčně ho zapomínám bumpovat 
Mezi EVH a Peavey: Nezapomeň, že původní 5150 navrhli před více než 20 lety. Za tu dobu se pohnul jak všeobecnej vkus, tak (očividně/uchoslyšně) Eddieho vkus. Upřímně řečeno mi to ani nepřijde kdovíjak podobný, spíš volně inspirovaný
Mezi EVH a Peavey: Nezapomeň, že původní 5150 navrhli před více než 20 lety. Za tu dobu se pohnul jak všeobecnej vkus, tak (očividně/uchoslyšně) Eddieho vkus. Upřímně řečeno mi to ani nepřijde kdovíjak podobný, spíš volně inspirovaný
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Víceméně jsi to pochopil dobře. Nechci mít v kapele dva naprosto stejný zesíky, který budou hrát jen o trochu jinak. Proto uvažuju nad tím powerballem. Ono je to taky těžký. Jsou lidi, co Ti řeknou - hele kámo, engl strčí do kapsy cokoliv, je brutální a pak jsou lidi, co Ti řeknou pravej opak. Vyzkoušet se to pomalu nedá, protože tady u nás v plzeňským kraji o nikom snad ani nevim a když už jooo, je to 35 - ti letej chlapík, co kalí rum jako pivo a valí na sedmičku skoro hard-rock. Teď babo raď.Fade píše:My máme v kapele Blackmore + 6505 a doplňují se skvěle. Jak psali chlapi výše, Blackmore je taková výjimka oproti ostatním Englům. Nemá tolik gainu jako ostatní, ale i tak ho má na rozdávání. Nemá tak suchý zvuk jako ostatní, ale i přesto je tight a nepotřebuje dokopávat. Dokopnutí TSkem nedělá tak moc.
Celkově se mi zdá, že když říznu do 6505, ozve se bzzzzzz (ještě tomu dopomáhá suchý Orange box). Když říznu do Blackmore, ozve se valivý masakr, který je ale pořád konkrétní, že napoprvé až zamrazí, když zjistíš, že vlastně neumíš hrátTaky leze kapelou o dost lépe než 6505.
Ještě mě třeba napadl Framus Dragon, co je teď na bazaru, ale to neznam už vůbec.