Snimac na podladenou kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
potkolenky

Snimac na podladenou kytaru

Příspěvek od potkolenky »

Zdravim. Mam sestku LTD-ESP, s kapelou hrajem v drop A a celkem akutne zacinam pocitovat potrebu vymenit snimac. Hrajeme nu-metal, druhy kytarista hraje na sedmicku APEXu, takze ma zvuk hodne do spodku. Nejsem si moc jisty, jestli chtit neco podobneho nebo jit naopak proti, at lip vyplnime spektrum, ani jestli vzit radsi pasivy nebo aktivy. Kazdopadne velice se mi zamlouva treba takovyto typ zvuku: http://www.youtube.com/watch?v=udbJaoLfqsw. Aparat mam ENGL Screamer E335, ale pravdepodobne bude brzy vymenen. Budu rad za jakoukoliv radu, s problematikou snimacu se setkavam poprve.
Bejk
Moderátor

Re: Snimac na podladenou kytaru

Příspěvek od Bejk »

Zdravím tě,

nejsem nejsem odborník na tolik podladěný zvuk, ale rozhodně se kouknu po RM pickups (spousta lidí ti je taky doporučí kvůli dobré zkušenosti a poměr cena/výkon). Nejlepší bude napsat dotaz mailem přímo panu Machovi, jen si upřesni, jestli chceš zvuk taky do spodků a nebo spíš do středů a výšek (ale ENGL má určitě taky ekvalizér :) ). Já bych rozhodně volil něco trochu jiného právě pro to doplnění spektra.
Napiš tyto údaje co jsi napsal nám panu Machovi a uvidíš co ti poradí. Dej určitě vědět. A neboj se, určitě ti sem přijde poradit i někdo povolanější než já. Nemám s tímto problémem tolik zkušeností abych mohl soudit.
potkolenky

Příspěvek od potkolenky »

Dik za odpoved, RMka nechci ;) Mam moznost koupit celkem vyhodne aktivy EMG 81/85, zvazuju, ze bych 85 dal ke kobyle, zvuk je pak pry daleko plnejsi
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

To už jsi mohl ale napsat do prvního postu a mohl jsi mi ušetřit práci ti to všechno vypisovat. EMG v téhle klasické kombinaci budou myslím dobré. Záleží na tobě, jestli se ti líbí zvuk aktivních snímačů a jestli počítáš s tím, že budeš muset vyměnit celou elektroniku.
Něco pro inspiraci.
post597212.html?hilit=EMG81#p597212
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/e ... ilit=EMG81
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/a ... ilit=EMG81
post297946.html?hilit=EMG81#p297946

Zkus taky hledat sám a určitě toho najdeš víc.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Proč nechceš RMka?
Trezz

Příspěvek od Trezz »

Ahoj, jaký snímač byste mi doporučili na kytaru ke kobylce - tělo lípa, krk javor, která je v ladění od "H", je to klasika 6-ti strunka. Zvukově na youtubu mě zaujal SD SH-6, SH-4 je taková klasika a na bazaru teď někdo nabízí SH-8. Teď mám osazeno R.M. F4 Hot bridge, ale v podladění se zvuk celkem slejvá, i když používám méně gainu.
lodyha

Příspěvek od lodyha »

Když trochu řekneš jakýmu zvuku se chceš priblížit. Jinak ani jeden snímač neni špatně :wink:
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Zdar. Dostal se mi do ruky snímač Bill Lawrence, přesně takový jako je na obrázku, ale nejsem si jistý o jaký model se jedná. Můžu ho mít za pětikilo. Na netu jsem vyhrabal, že by to mohl být 500L, ale to si nejsem vůbec jistý. Chci ho dát druhýmu kytaristovi do LTD M-100.

Mám teda otázku, jestli někdo neví o jaký snímač se přesně jedná a zda je vhodný na metal (podladěno do Cis). V neděli mu budu po zkoušce měnit struny, takže bych ho tam dal, ale můžu mu tam dát ještě DiMarzio ToneZone nebo ještě SD TB4 a nechci nad tím strávit mládí, navíc má hluboko do kapsy, takže ten B.L. vede, ale nevím, co z něj poleze. Co byste tam raději dali vy? Díky za reakce.
Přílohy
BL2.jpg
BL1.jpg
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

zdar, donedávna jsem hrál naladěný na B, s EMG 81 a ten snímač se mi příliš nepozdává na podladění. je to samozřejmě otázka vkusu, ale EMG 81 je skoro bez basů, takže pokud nemáš nabasovaný apec, tak to bude spíš vřískat. 85 bych rád prubl
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Výborný snímač na podladění je Seymur Duncan SH 15 alternative 8.
Je řízný a tóny se neslévají. Mám ho dobře vyzkoušený a můžu ho doporučit. Jinak v podladění se často používají i Invander od stejného výrobce. Další skvělý snímač na tuhle muziku je War Pig od Bare Knuckle.

Ten Bill Lawrence bude patrně L500 . Řekl bych, že je to klon na gibsonovský PAF s nožovými magnety. Odhadl bych to spíš na univerzální snímač pro blues, rock, heavy rock. Do tvrdý řežby bych na něj moc nevsázel. Zkušenost s ním, ale nemám tak to ber s rezervou.
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Nakonec jsem tam tu L500 nacpal a podladění to zvládá naprosto v pořádku. Neměl jsem čas to nějak testovat a laborovat, ale za ten zvuk přes VK s kvalitní bednou se nemusí nikdo stydět :wink:
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

nezměřil, mě to napadlo až jsem kytaru odevzdal.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“