Pošli odkaz alespoň na ten preamp, ať víme na čem jsme
Naslepo bych viděl v tom, že ten výstup (linkový - nástrojový výstup je blbost, to ses předpokládám spletl) preampu by mohl být balancovaný (ale mono), kdežto vstup do zvukovky je stereo nebalancovaný.
Nevím ale, jestli to může být příčina problémů.
Svým způsobem může, ale celkem to je typický příklad zemní smyčky - chce to napájet všechny prvky z jednoho bodu, případně pak odzemnit jednu stranu toho propojovacího kabelu preamp <-> zvukovka.
Poznámka o symetrice je velice dobrá!
P.
Skype: studio_kappka home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Jo, ten je TS, čili nesymetrický. Pak by měl být propojen tip-tip a sleeve-sleeve obou jacků (6.3mm na straně ART a 3.5mm na straně zvukovky). Ring na straně zvukovky (čili "prstýnek" na jacku) by neměl být zapojen.
Případně nepropojit sleeve (stínění) - zapojit ho jen na straně ART například - to by také problém mohlo řešit. Ale začal bych tím napájením.
P.
Nakonec jsem zkusil zapojit napáječ ARTu do toho samýho psa, co PC, a vzal jsem na propojení zvukovka-preamp kvalitnější kabel, a je po brumu díky za rady.
Když už teda jsme u toho, tak se ještě zeptám, je to velká zvuková degradace, to používání externího preampu s multimediálním Sound Blasterem? Poznal bych kvalitativní skok kupředu koupí levnější zvukovky např. od M-Audio?
A ještě jsem se chtěl zeptat, mám dvě reprobedny Tesla ARS 9104 - byly by použitelné jako studio monitory? Přece jenom věřím Tesle určitě daleko víc jak kdejakým rádoby Hifi výrobkům..
Věřit můžeš, ale asi bych to zobecnil spíš takto: ano, tyto reprobedny lze použít k poslechu.
Pokud je máš naposlouchané/naposloucháš si je, tak na nich i nějakou práci zřejmě odvedeš - nicméně to studiový monitor nikdy nebude (pravděpodobně budeš muset prostě častěji poslouchat i na jiných zařízeních/reprobednách, aby ti někde něco netrčelo/nebylo moc potlačené). Studiový monitor je od toho, že tyto dodatečné činnosti ve větší nebo menší míře eliminuje.
K preampu: v SB kartě nebudou pravděpodobně nic extra převodníky, takže obecně se dá říci, že nákupem specializované karty si můžeš polepšit, ale zase to souvisí s poslechem (=jestli to případné zlepšení vůbec poznáš).
P.
Přijde mi zbytečné utrácet tolik za držák, když na doma stejnou práci odvede i něco od Staggu za pár korun (např. http://www.muzikant.cz/zbozi-skladem/st ... -49433.php). Ty ušetřené peníze bych radši investoval do mikrofonu, protože to je dle mého nejslabší článek tvého řetězce. Navíc má kabel XLR-Jack, takže bys musel pořídit ještě kabel XLR-XLR.
Komponenty od RH sound bych si už taky nepořídil. Pop filtr, co jsem od nich měl, se mi zlomil po pár použitích.
Hendrek píše:Přijde mi zbytečné utrácet tolik za držák, když na doma stejnou práci odvede i něco od Staggu za pár korun (např. http://www.muzikant.cz/zbozi-skladem/st ... -49433.php). Ty ušetřené peníze bych radši investoval do mikrofonu, protože to je dle mého nejslabší článek tvého řetězce. Navíc má kabel XLR-Jack, takže bys musel pořídit ještě kabel XLR-XLR.
Komponenty od RH sound bych si už taky nepořídil. Pop filtr, co jsem od nich měl, se mi zlomil po pár použitích.
Takže, levný držáky hodně praskají, a snadno se urazí třeba při balení. Používáme jen jako zálohu.
A zadruhé těch 230,- je za trojbalení!
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
To jsem si nevšiml, ale jak říkám, na doma stačí i ten Stagg za pár korun IMHO. Jeden takový používám při vystoupeních jako náhradu za odcizený držák k AKG C1000S (který nový stojí cca 500) a je pravda, že ten otočný kloub tak dobře nedrží, ale je to ještě v mezích dostatečné funkčnosti.
První inzerát:
"Prodám (nejen) zpěvový mikrofon Sennheiser E835. Zvukově opravdu mnohem dál, než někdy absurdně protěžovaná Shure SM58. Oproti ní má 835 výrazně průzračnější zvuk, který se v kapele bez problému prosadí, nemá problém s proximity efektem a je velmi odolná vůči zpětné vazbě."
Druhý inzerát:
"Vyměním můj Sennheiser E835 v pěkném stavu za jiný (nejlépe) zpěvový, dynamický mikrofon.
ElectroVoice N/D 767a,
Akg D5,
Audix i5, Shure SM58,
AudioTechnika atm650,
Heil PR22, apod.
Nebráním se doplatku."
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
No moc k smíchu to není a ukazuje to prostě na fakt (stále opakovaný dokola), že jeden každý mikrofon je vhodnější/méně vhodný ze subjektivního pohledu majitele
P.
Nebo se ho chce prostě zbavit a porovnává jej nešikovně s tou SM58. Čistě marketingový tah. Spíš by mě zajímalo, jestli ten e835, co jsem doporučil (aniž bych měl osobní zkušenost), skutečně odpovídá těm víceméně kladným referencím, které jsem na něj našel.
Zdravim vespolek. Reším podobnou vec. Planuju nahrávání zpěvu. Hodně se mi libi bundle scarlett studio. Zajimal by mě váš názor, jestli by se vyplatí koupit ten bundle, nebo spíš jen 2i2 interface a nějaký prověřený mikrofon a sluchátka, co sem dočet, tak ty v tom bundlu jsou přímo jen v tom a neprodejné samostatně, takže nikde neni moc feedback. Chtěl bych zachovat budget kolem tech 6k +- . Co myslíte?
cort X-1 + EMG 81
Peavey 6505 combo
POD HD 400
Cort artisan bass
alesis DM7