zoom s2t
Pravidla fóra
zoom s2t
Nejsem si úplně jistej umístěním tohodle dotazu, protože to v podstatě nejni efekt, ale externí USB zvukovka. Nicméně s originálním softwarem by to mělo být něco jako multiefekt, takže to snad do efektů patří.
Koupil jsem tu věc velice levně ve výprodeji a teď se snažim to nějak zprovoznit. S "nahradnim" driverem z webu zoomu se mi to i podařilo (přibalenej zlobil), ale dobře to chodí jen s přiloženym zoomackym softwarem ZFX Plug-in. Cubase LE4, kterej k tomu byl taky, mi umírá už při instalaci. Ale teda pravda je že jsem se s tim moc nepral. Horší je Guitar Rig, kterej k tomu byl taky. Ten jsem chtěl používat. Jenže se přes něj dá jen hrát. Pokud se pokusim pustit podklad, tak to zlobí. Jakoby to ten podklad tlumí, když musí zpracovávat zvuk z kytary. A když se pokusim nahrávat, tak se po čase zvuk úplně rozpadne. Když si pustim podklad v jinym programu tak neni problém, ale to je takový dost nouzový řešení.
Zkoušel jsem to řešit ovladačema ASIO4all, ale ty se mi vůbec nepovedlo nastavit tak aby to hrálo. Jen to divně chrčelo.
Neřešil jste někdo podobnej problém? Nějakej tip jak na to?
Koupil jsem tu věc velice levně ve výprodeji a teď se snažim to nějak zprovoznit. S "nahradnim" driverem z webu zoomu se mi to i podařilo (přibalenej zlobil), ale dobře to chodí jen s přiloženym zoomackym softwarem ZFX Plug-in. Cubase LE4, kterej k tomu byl taky, mi umírá už při instalaci. Ale teda pravda je že jsem se s tim moc nepral. Horší je Guitar Rig, kterej k tomu byl taky. Ten jsem chtěl používat. Jenže se přes něj dá jen hrát. Pokud se pokusim pustit podklad, tak to zlobí. Jakoby to ten podklad tlumí, když musí zpracovávat zvuk z kytary. A když se pokusim nahrávat, tak se po čase zvuk úplně rozpadne. Když si pustim podklad v jinym programu tak neni problém, ale to je takový dost nouzový řešení.
Zkoušel jsem to řešit ovladačema ASIO4all, ale ty se mi vůbec nepovedlo nastavit tak aby to hrálo. Jen to divně chrčelo.
Neřešil jste někdo podobnej problém? Nějakej tip jak na to?
Re: zoom s2t
Nepatří to spíš sem? studio-a-recording/
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
J, patří.
BTW, ASIO drivery k tomu přímo určené fungují špatně, že jsi je nahradil ASIO4ALL?
http://www.zoom.co.jp/downloads/s2t_c51t/software/
BTW, ASIO drivery k tomu přímo určené fungují špatně, že jsi je nahradil ASIO4ALL?
http://www.zoom.co.jp/downloads/s2t_c51t/software/
Já to asi přesunout nemůžu, že? Tak to prosím někdo kdo na to má práva přesuňte, dík.
Ten driver používám, konkrétně S2t/C5.1t USB Device Version LE 1.0.0 (LE). To je jedinej s kterym to funguje. Originál byl ten druhej, na tý stránce je označenej nějak jako factory default, myslim. S nim to zlobí (poruchy na vstupu). To ASIO4ALL jsem zkoušel už ze zoufalství, jakože co kdyby, pro ten Guitar Rig.
Ten driver používám, konkrétně S2t/C5.1t USB Device Version LE 1.0.0 (LE). To je jedinej s kterym to funguje. Originál byl ten druhej, na tý stránce je označenej nějak jako factory default, myslim. S nim to zlobí (poruchy na vstupu). To ASIO4ALL jsem zkoušel už ze zoufalství, jakože co kdyby, pro ten Guitar Rig.
Naposledy upravil(a) Davy dne 25.07.2013 8:44, celkem upraveno 1 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A ten dole? S2t / C5.1t ASIO Driver Version 1.2
Jo, sorry, ten jsem zapoměl zmínit. Ten tam samozřejmě mam, byl v jednom balíčku s tim původnim driverem. Koukam ze jsem to napsal dost chaoticky. Ten S2t/C5.1t USB Device je driver USB zarizeni. ASIO by mel bejt o level vejs, pracuje s nim, ne primo s USB, pokud to dobre chapu.
Naposledy upravil(a) Davy dne 25.07.2013 8:56, celkem upraveno 1 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
V Cubase nebo jiném DAW si musíš zvolit ten výše zmíněný ASIO driver. Dělá to problémy i pak?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No je to malinko pomatené, ale jako ano - jedno může být ovladač pro zařízení jako takové a druhé pro jeho audio část.......teoreticky si lze vystačit jen s tím jedním, ale bez toho prvního pravděpodobně nenainstaluješ ten druhý (to zařízení nejprve musí systém správně rozpoznat a zprovoznit - pak se může jeho další funkčnost vyspecifikovat dle dalšího ovladače).
Než se to dostane do úrovně je/není zařízení blbé, tak je potřeba mít opravdu provedenou správnou a kompletní instalaci.
2Hendrek: na začátku zmiňuje, že se mu Cubase nedaří vůbec nainstalovat......
P.
Než se to dostane do úrovně je/není zařízení blbé, tak je potřeba mít opravdu provedenou správnou a kompletní instalaci.
2Hendrek: na začátku zmiňuje, že se mu Cubase nedaří vůbec nainstalovat......
P.
Cubase se nepovedlo nainstalovat. Blbne mi Guitar Rig. S tim orig. ASIO to jde, ale jen ciste zpracovani zvuku z kytary. Jakmile po tom chci neco vic (primichani podkladu, nahravani), tak je problem. Kdyz jsem to prehodil na ASIO4ALL tak to neslo vubec nastavit, jen to chrcelo. Je mozny ze to nedava pocitac, ze neni problem v karte. Mam starej ntb s tusim 1.7GHz procem a 1G pameti.
Jeste doplnim, ten USB device driver jsem menil kvuli poznamce na zacatku ty stranky s ovladacema. Akorat ze to nebyl "noise", ale spis vypadky signalu. Nicmene se to tim vyresilo.
Jeste jeden dotaz na okraj. To jejich "bitrate 16bit", to je trosku blbost, ze? Nemyslej tim sirku vzorku, tzn. rozliseni?
Jeste doplnim, ten USB device driver jsem menil kvuli poznamce na zacatku ty stranky s ovladacema. Akorat ze to nebyl "noise", ale spis vypadky signalu. Nicmene se to tim vyresilo.
Jeste jeden dotaz na okraj. To jejich "bitrate 16bit", to je trosku blbost, ze? Nemyslej tim sirku vzorku, tzn. rozliseni?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, "bitrate" je asi překlep, správný termín je "bit depth" nebo "resolution" obvykle. Ale 16bit bude asi pravda.
Zkus kdyžtak místo Cubase nainstalovat Reaper (www.reaper.fm), jestli bude zde instalace bez problémů. Chování v Guitar Rig je takové nějaké podivné; má ta zvukovka nějaký vlastní ovládací panel (=Control Panel) nebo něco podobného, kde se dají dělat různá nastavení?
P.
Zkus kdyžtak místo Cubase nainstalovat Reaper (www.reaper.fm), jestli bude zde instalace bez problémů. Chování v Guitar Rig je takové nějaké podivné; má ta zvukovka nějaký vlastní ovládací panel (=Control Panel) nebo něco podobného, kde se dají dělat různá nastavení?
P.
jj, ma. Pro ASIO se da nastavit zpozdeni, pro USB driver pocet a delka bufferu. To jsem zkousel.
Zkusim, dik.
Zkusim, dik.