Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
Latam píše:Tak takhle vypadá teď. ...nevím, jestli budu mít dost pevné nervy.
Zajímavá sestava.
| Cruel YT | Cruel sptf
A víš, že máš docela recht? Hlavně když pak začneš špekulovat, jak to nejlíp naprogramovat, jaké všechny kombinace potřebuješ a jak je ergonomicky uložit do presetů v rámci jedné banky, nebo jestli používat víc bank. A když si to nastavení někam nezapíšeš a chvíli všechny možnosti nepoužíváš, máš v tom docela zmatek. To aby člověku vedle PB ležela mapa, aby se v tom zorientoval ...cherreda píše:Latam píše:Tak takhle vypadá teď. ...nevím, jestli budu mít dost pevné nervy.![]()
Při podobných fotkách jsem si už párkrát říkal, jestli jsou fujswiče typu G-lab opravdu usnadnění života?
![]()
Ale dělám si srandu, je mi jasné, že se ty chaluhy ve finále učešou páskama a sucháčem.
Zajímavá sestava.
Jinak k těm "chaluhám". Taky to mám podobně a nedostal jsem se zatím k tomu, abych kabely schoval. A protože jsem měl propojky hotové už z předchozí verze PB s TB lištou, používám ty staré, kde nemám přesně vyměřenou délku, takže někde kabel přebývá a překáží, a jinde chybí, takže musí jít třeba přes krabičku a překáží tak taky. Pokud má člověk v 1 loopu 1 krabičku a nemusí řešit nějaké její přepínání, je to OK, šlape se už jen na kontroler. Ale pokud je krabiček moc a smyček málo, a musí se tedy občas přepnout mezi krabičkami v 1 smyčce, je to opruz, když se tam někde plete kabel nebo je k přepínači na krabce i jinak špatný přístup.
...a proto jsem spíš zastáncem midi-mulťákovo-mnohopresetoidně-displaynázvové arapatůry, kde se koukneš a hned vidíš co sis před několika měsíci nastavil za nesmysl a řešíš jen pár kabelů.Fořt píše:A víš...
Ale protože vláčky jsou vláčky, tak pro elektrosound mám v pdlbrdu před vstupem do preampu aspoň wah >> comp >> whammy.
http://studiotahiti.rajce.idnes.cz/vlac ... _03_A4.jpg
| Cruel YT | Cruel sptf
No jo, a to jsem se docela snažil už napoprvé, aby to nevypadalo uplně děsně. Nejlepší by samozřejmě byly rovné konektory, které by vedli pod patro a z tama pak do efektů... Nicméně měl jsem stejný problém, jako Fořt, kabely už jsem měl před pořízením g-labu, takže jsem tomu musel hodně věcí přizpůsobit. Ale zas tak hrozně to nevadí, každá krabička má vlastní smyčku, takže někam šlapu jen výjimečně + mi tam ještě některé smyčky zbývají do zásoby + mám připravenou ještě 2xloop přes aux, kdybych se někdy zbláznil a chtěl tam mít 12 krabic
Měli v kytarách za směšnou tisicovku, to jsem nemohl odolat.
Co se týče praktičnosti, je to samozřejmě bomba. Programovat to celé na liště by byl opruz, ale díky možnosti propojit g-lab s počítačem a všechno dělat ve velice jednoduchém a intuitivním programu je to super. Než jsem jel hrát na zkoušku, představil jsem si, co všechno za zvuky potřebuju a naprogramoval jsem si to večer u televize
Co se týče praktičnosti, je to samozřejmě bomba. Programovat to celé na liště by byl opruz, ale díky možnosti propojit g-lab s počítačem a všechno dělat ve velice jednoduchém a intuitivním programu je to super. Než jsem jel hrát na zkoušku, představil jsem si, co všechno za zvuky potřebuju a naprogramoval jsem si to večer u televize
To programování bych ještě přežil, ono je to docela jednoduchý, ale pak si to pamatovat, kde co je, a taky nějak chytře vymyslet, jakou kombinaci dát do které smyčky a banky, aby se pohodlně přecházelo z jedné do druhé. Mně třeby někdy dělá problém trefit se na spínače ve druhé řadě, nejradši mít vše v té první, a v druhé si třeba udělat vypínání loopů použitých v presetu. Jenže já k tomu mám ještě ovládání kanálů v zesilovači, a to chci ještě pořídit MIDI line selector pro přepínání mezi 2 zesilovači.
Mimochodem, udivuje mě, že produkty G Lab mají jen Kytary, a že cena je, aspoň u některých věcí, o dost levnější než třeba u Thomanna. Že by s G Labem končili i na Kytarách a vyprodávali zbytky na skladu?
Mimochodem, udivuje mě, že produkty G Lab mají jen Kytary, a že cena je, aspoň u některých věcí, o dost levnější než třeba u Thomanna. Že by s G Labem končili i na Kytarách a vyprodávali zbytky na skladu?
- Honza P.o.D.
- Bandzone: bandzone.cz/processofdecay
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem se konečně dokopal a udělal sem alespoň jednoduchý pedalboard, tak se s váma podělím
Ještě to chybí olištovat a je hotovo.
- OndrejCvrk
Honza P.o.D. píše:Tak sem se konečně dokopal a udělal sem alespoň jednoduchý pedalboard, tak se s váma podělím![]()
zajímavé nastavení na tom HM-2
- Honza P.o.D.
- Kontaktovat uživatele:
Hehe, na švédskej sound všechno dopravaOndrejCvrk píše:Honza P.o.D. píše:Tak sem se konečně dokopal a udělal sem alespoň jednoduchý pedalboard, tak se s váma podělím![]()
zajímavé nastavení na tom HM-2
Tak jsem upravil pedalboard, zde moje druhá verze 
Fender standard stratocaster Mexico 2012, Laney CUB 10, Korg PitchBlack, Xotic EP booster, Boss DD20, Boss ST2, MXR analog chorus, TC Eletronic hall of fame, TC ELECTRONIC Ditto Looper, Smrčka Multi power supply
moje prozatím poslední verze:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak bych mohl přidělat efekty k dřevěné desce, pokud to nechci lepit. Viděl jsem tady, že je máte přišroubovaný, nějakýma plíškama. Dá se to někde sehnat, nebo si je musím vyrobit? Už jsem byl ve dvou železářství a nikde nic takovýho nemaj... Dík 
- Honza P.o.D.
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, já to mám udělaný z řetězu na kolo, normálně sem odbrousil ten nýt, rozebral to na jednotlivé části a bylo to.ZH6 píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat jak bych mohl přidělat efekty k dřevěné desce, pokud to nechci lepit. Viděl jsem tady, že je máte přišroubovaný, nějakýma plíškama. Dá se to někde sehnat, nebo si je musím vyrobit? Už jsem byl ve dvou železářství a nikde nic takovýho nemaj... Dík
Kolik efektů budeš přidělávat?
Kus řetězu mi zbyl, bych ti ho mohl poslat třeba poštou.
Nojo, to je dobrej nápadHonza P.o.D. píše:Ahoj, já to mám udělaný z řetězu na kolo, normálně sem odbrousil ten nýt, rozebral to na jednotlivé části a bylo to.ZH6 píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat jak bych mohl přidělat efekty k dřevěné desce, pokud to nechci lepit. Viděl jsem tady, že je máte přišroubovaný, nějakýma plíškama. Dá se to někde sehnat, nebo si je musím vyrobit? Už jsem byl ve dvou železářství a nikde nic takovýho nemaj... Dík![]()
Kus řetězu mi zbyl, bych ti ho mohl poslat třeba poštou.
Kdybych nic nenašel tak se ozvu přes SZ.
- OndrejCvrk
nelep je tam lepidlem, přilep si na to suchej zip a máš to... Konkrétně já efekty nemám připevněné na desce vůbecZH6 píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat jak bych mohl přidělat efekty k dřevěné desce, pokud to nechci lepit. Viděl jsem tady, že je máte přišroubovaný, nějakýma plíškama. Dá se to někde sehnat, nebo si je musím vyrobit? Už jsem byl ve dvou železářství a nikde nic takovýho nemaj... Dík
Než se začneš pižlat s těmi nýty na řetězu, tak v Hornbachu jsem kupoval (k jinému účelu) takový kovový pásek s dírkama po celé délce. Mají buď čistě kovový, nebo i potahovaný plastem. Dá se to stříhat štípačkama, asi za stovku je toho několik metrů.ZH6 píše:Nojo, to je dobrej nápadHonza P.o.D. píše:Ahoj, já to mám udělaný z řetězu na kolo, normálně sem odbrousil ten nýt, rozebral to na jednotlivé části a bylo to.ZH6 píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat jak bych mohl přidělat efekty k dřevěné desce, pokud to nechci lepit. Viděl jsem tady, že je máte přišroubovaný, nějakýma plíškama. Dá se to někde sehnat, nebo si je musím vyrobit? Už jsem byl ve dvou železářství a nikde nic takovýho nemaj... Dík![]()
Kus řetězu mi zbyl, bych ti ho mohl poslat třeba poštou.Jdu se podívat, řetěz by jsme tady někde mohli mít. Dík
Kdybych nic nenašel tak se ozvu přes SZ.
Díky, o něčem takovém jsem taky uvažoval. Půjdu se tam podívat, protože s tím řetězem mi to zatím moc nejde 
Já jsem v železářství koupil kousek plechu, štípačkama nastříhal na potřebné kousky a pak vrtačkou vrtal dírky. Ale je to dost pracné, ovšem pro kutily tohle není problém vytvořit
Příště bych si už asi OSB desku nebral. Je moc těžká a blbě se do ní šroubuje
Takže asi jiný typ dřeva...
Fender standard stratocaster Mexico 2012, Laney CUB 10, Korg PitchBlack, Xotic EP booster, Boss DD20, Boss ST2, MXR analog chorus, TC Eletronic hall of fame, TC ELECTRONIC Ditto Looper, Smrčka Multi power supply
Ahoj,
tady přidávám já svůj rozpracovaný pedalboard. Ještě než budu navrtávat dírky bych se rád zeptal, co si o tom myslíte? Některé pedály zatím nemám, proto tam mám ty papíry
Mimochodem děkuji Honzovi P.o.D. za skvělý typ s řetězem. S bruskou to šlo hned
Dík.
http://imageshack.us/photo/my-images/853/ovfx.jpg/
tady přidávám já svůj rozpracovaný pedalboard. Ještě než budu navrtávat dírky bych se rád zeptal, co si o tom myslíte? Některé pedály zatím nemám, proto tam mám ty papíry
Mimochodem děkuji Honzovi P.o.D. za skvělý typ s řetězem. S bruskou to šlo hned
Dík.
http://imageshack.us/photo/my-images/853/ovfx.jpg/