Randall - Obecná diskuze

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Re: Randall - Obecná diskuze

Příspěvek od Dafčánek »

Tahle předváděčka mě nadchla musím říct. Zdá se, že bych tam mohl najít svůj zvuk. Ale je mi jasný že je to dost tím boxem.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
Skypas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skypas »

Tak to vis ze hodne dela i box, ja k tomu mam tak vintage 30tky a ten gain z toho je fakt zajimavej no. To si chce, ale ozkouset no.
Kytara: ESP VIPER CAMO, LTD 600 VIPER
Aparat: EVH 5150 III 100W, Mesa Boogie oversized 4x12
Efekty: ???
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Toho týpka znám! Zkouší ve stejném zkušebnovém komplexu :-) Na tu jeho kytaru jsem hrál. Má Orange stovkového Rockerverba, nakopnutého. Hraje mu to fakt dobře.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

já hrál asi 3 roky na RH50T a musím souhlasit, že gainu to má ažaž, ale od půlky už je to spíš už takový nekonkrétní bordel. Clean mě přišel dost málo hlasitý oproti leadu to se jim asi moc nepovedlo. Podruhé už se asi vracet k této značce nebudu.

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To RH je podle mě proti RD slabší model...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Skypas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skypas »

Tak urcite je RH slabsi, RD je to proste jinej aparat. Mike Fortin tomu dodal trochu toho sveho. Trochu.... spis docela dost :D
Kytara: ESP VIPER CAMO, LTD 600 VIPER
Aparat: EVH 5150 III 100W, Mesa Boogie oversized 4x12
Efekty: ???
Jizzy

Příspěvek od Jizzy »

Nekdo, nejaka zkusenost s Randall KH 120?
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Příspěvek od Dafčánek »

Vypadá to jako normální tranzistorová řada RX s Kirkovým podpisem aby to stálo víc. Hlava s lepším boxem by mohla být pro určité styly hraní a úrovně kytaristů fajn, kombo asi lepší repra.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nejen vypadá, ale i je. Vůbec bych neztrácel čas uvažováním nad jeho pořízením.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jizzy

Příspěvek od Jizzy »

Zdravim, potreboval bych nazory na Randall KH 120 - Kirk Hammet Signature... Je to dobra koupe, nebo myslite, ze u Signature Serii se plati vice za Signature nez za kvalitu? Diky
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Jizzy píše:Zdravim, potreboval bych nazory na Randall KH 120 - Kirk Hammet Signature... Je to dobra koupe, nebo myslite, ze u Signature Serii se plati vice za Signature nez za kvalitu? Diky
S tímto přístupem by bylo dobré jít pryč.
Jizzy

Příspěvek od Jizzy »

klobasnik píše:
Jizzy píše:Zdravim, potreboval bych nazory na Randall KH 120 - Kirk Hammet Signature... Je to dobra koupe, nebo myslite, ze u Signature Serii se plati vice za Signature nez za kvalitu? Diky
S tímto přístupem by bylo dobré jít pryč.
A to jako proc?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Jizzy píše:A to jako proc?
Včerejší otázka
Jizzy píše:Nekdo, nejaka zkusenost s Randall KH 120?
Dnešní otázka
Jizzy píše:potreboval bych nazory na Randall KH 120
Jizzy

Příspěvek od Jizzy »

MilanT píše:
Jizzy píše:A to jako proc?
Včerejší otázka
Jizzy píše:Nekdo, nejaka zkusenost s Randall KH 120?
Dnešní otázka
Jizzy píše:potreboval bych nazory na Randall KH 120

Ooou, jezis sorry, moje blbost, zapomel jsem, ze jsem se jiz dotazoval.. :(
Dif Der
last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dif Der »

Monsters of High Gain '13 - Randall Thrasher
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Zjišťoval jsem, zda je serie RG tak jako serie RD prací Mika Fortina. Napsal jsem mu mail, reagoval příjemně a s obrovskou rychlostí. Serii RG má na starost Dale Heinz, který společně s Dimebagem Darellem vytvářel zesilovač Warhead.
Zajímá mě Thrasher a RD serie, které bohužel pro mě neobsahují pedálové verze. Zkoumal jsem tedy klasické zesilovače RD, postupoval jsem od nejmenších modelů. 1/5 wattová verze má jeden kanál s 2x12AX7 v preampu, větší verze mají tyto lampy čtyři pro dva kanály.
Je pravděpodobné, že malé verze mají sice jen jeden kanál, který však je identický se zkresleným kanálem?
1/5 verze mají dummy load, což mě dostává do zajímavé situace.
Koupil bych si hlavu RD1/5, které váží 5.5 a 6.5 kilogramu. Zapojil bych ji do efektové smyčky Line 6 POD HD 500, která je virtuální. Tím bych dostal možnost absolutní kontroly nad oním zesilovačem.
Např. preset 1A bych měl nastavený na čistý zvuk, třeba něco ze simulací Fender aparátů.
Preset 1B bych následovně nastavil pro zkreslený zvuk: gate - overdrive - FX Loop Send- input Randalla - Speaker emulator out do FX Loop Return - ekvalizér - kompresor - XLR out do mixu/přímo do PA.
Takto bych si, když to přeženu, dokoupil lampový zkreslený kanál k PODovi či jinému procesoru.
Je tady nějaký zádrhel, který nevidím?
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Série Diavlo a RG jsou skladem v kytarách.
1 W za 5k, 5 W za 6k.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Přijďte se mrknout, mám toho dole na děkance slušnou stěnu (aktuálně je ještě větší) :mrgreen:
Obrázek

Musím říct že zvuk mě příjemně překvapil, z těch aparátů mám celkem fajn pocit, nejenom RD série, ale i tranzistorový RX... za 7 tisíc tříkanál se 100W... myslím že do jistých žánřů možná i vhodnější než lampy.

A mini RDčka (1W/5W) hrajou jak ďábel, za ty peníze jasná volba na domácí hraní(nahrávání), na to jakej je to prcek, tak to má docela koule. Jestli chcete nějakej konkrétnější report o něčem tak dejte vědět, ale ideálně se fakt stavte (ale nepočítejte že to budu kvůli zkoušení celý rozebírat!!! :lol: )
klobasnik

Děkanka

Příspěvek od klobasnik »

Ahoj. V příštích týdnech pojedu něco řešit do Prahy. Přemýšlím nad tím, že bych přijel ozkoušet malé Diavla a RG 13.
Máte tam oddělenou místnost jako v Brně?
Byl by k dispozici nějaký aktivní monitor? Pár jich je v Brně na podiu, například Line 6 a Mackie. Vše bych rád zapojil přes XLR.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Re: Děkanka

Příspěvek od nbs »

klobasnik píše:Ahoj. V příštích týdnech pojedu něco řešit do Prahy. Přemýšlím nad tím, že bych přijel ozkoušet malé Diavla a RG 13.
Máte tam oddělenou místnost jako v Brně?
Byl by k dispozici nějaký aktivní monitor? Pár jich je v Brně na podiu, například Line 6 a Mackie. Vše bych rád zapojil přes XLR.
Ano, všechno je možný. Máme zkušebnu na aparáty, zapojenej Line6 Stagesource komplet (aktivní bedny).. U nás se dá všechno :twisted:
RG13ka je docela slušná, zvukově to trošku pokulhává, nerozumí si to úplně s každým aparátem, ale rozhodně stojí za vyzkoušení, za ty peníze nemá konkurenci.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“