Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Tengli

Re: Homemade kytara

Příspěvek od Tengli »

Podle mě by to stálo za to. Vyříznout,dobrousit tak ať je tam 3mm mezera,víko olemovat kontrastním dřevem,dopasovat a je hotovo. A mohlo by to vypadat luxusně... Tož tak...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Přesně tak, a té dýhy tam může být třeba jen 1-2mm. Snobárna to není, je to čistá estetika.
lathur

Příspěvek od lathur »

Anebo je varianta 2.: vydlabeš díru na elektriku, vezmeš papír a přes něj přejedeš prstem po hraně té díry, vystřihneš, obkreslíš na nějaký zbytek a (1)vyřežeš o malinko větší deklík a pak připasováváš,(2) vyřežeš deklík větší, opracuješ hrany a obkreslíš ho na tělo kytary a opatrně odfrézuješ z těla na tloušťku deklíku takový zádlab, aby ten deklík do něj zapadl. Potom přibrousíš zároveň s tělem a máš "neviditelný" dekl. Na připevnění můžeš použít třeba suchý zip do zádldlabu a na víčko, nebo magnetky, anebo zámky a nebo přišroubovat. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Asi jsem to nepochopil, ale je řeč o tom, jak udělat dekl přímo z té zadní stěny.
Jak se takový dekl dá udělat větší, než otvor, který má krýt?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
lathur

Příspěvek od lathur »

Použiješ zbytky , co máš po vyřezání těla. Stáhneš na hoblovce, nebo rozřežeš jako na flattop, slepíš a máš materiál na víko. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
square

Příspěvek od square »

Takže předem děkuji Kmensikovi a za následné doplnění Tenglimu :) Otvor jsem vyřezal lupínkovou pilkou, dobrousil a olepil ořechovou dýhou. (Zevnitř dám samozřejmě zarážky aby se kryt nepropadával). Děkuji za skvělou radu :)
Přílohy
Kopie - DSCN9855.JPG
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Super. Zarážku bych možná udělal po celém obvodu, kdyby se deklík chtěl prohnout - seschnout.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

kmensik píše:Super. Zarážku bych možná udělal po celém obvodu, kdyby se deklík chtěl prohnout - seschnout.
Přesně tak... Pokud tam máš dost prostoru,tak by decentní křížové žebírko mělo riziko prohnutí eliminovat... Fotka toho olemovaného deklíku by nebyla? :wink:
square

Příspěvek od square »

A co myslíte, mám lehce zakulatit vrchní hranu víka i otvoru a dát ho na vruty?
Přílohy
Kopie - DSCN9864.JPG
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Vypadá to super! Asi bych to nezakulacoval-toho ořechu je tam málo a ten přechod by asi vypadal divně. Kdyby tam bylo toho ořechu tolik aby šlo zakulatit jen jej,to by potom byla jiná... Jen to lízni smirkem a fertig. Jo a ty vruty,proč ne?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Takhle je to krásné, nezaoblovat, a za mě na magnety, bez vrutů je to čisťoučké.
Závidím, takto jsem to chtěl někdy udělat, a tobě se to napoprvé povedlo dokonale.
Naposledy upravil(a) kmensik dne 24.07.2013 19:04, celkem upraveno 1 x.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

čím jsi to tak čsitě udělal? lupenkou?
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

kmensik píše:Takhle je to krásné, nezaoblovat, a za mě na magnety, bez vrutů je to čisťoučké.
Závidím, takto jsem to chtěl někdy udělat, a tobě se to napoprvé povedlo dokonale.
Ty lumpe, na magnety mi to u dřeva nikdy nenapadlo, mám spojené jen s obkládačkami (či kovovými víky) u přístupových děr k armaturám.
Je fakt, že v éře magnetických samolepek (sám toho mám doma 40 kg roli), ze kterých si vyřežeš, co chceš, je to jasné!!!!!!!!

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Hnědou plastovou fólii bych vynechal, spíš se používají placaté nedymiové magnety, vlepují se třeba do popírových klop složek, jako zavírání pouzder, katalogů. Záleží co seženeš. Zapustit do dřeva deklu a třeba malý vrut jako protipól. Otevírání přísavkou?
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Folii nee. Magnety seženeš bez problémů a drží opravdu fest. Koupil bych co nejmenší. Přísavka mi příjde nepraktická. Což takhle dobře rozmístit tři magnety a když se potlačí na hluché místo bez magnetu.... :idea:
square

Příspěvek od square »

Mastr píše:čím jsi to tak čsitě udělal? lupenkou?
Ano ale s plochým pilovým listem, kulatým by to jen tak nešlo.
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Dnešní postup takový...
Vyfrézované lože krku, naštěstí přesně a rovně, takže krk tam padne pevně. Měl jsem z toho docela strach, ale nakonec to šlo. Raději důkladně připravit šablonu a nakonec to šlo líp než jsem myslel.
Konečně teda můžu dořezat tvar.
Přílohy
IMG_4185.JPG
IMG_4183.JPG
IMG_4177.JPG
IMG_4171.JPG
IMG_4168.JPG
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Pěkné, i pěkný jasan, to bude něco vážit.
Máš ložisko větší než frézku?

Zase budu mít trochu narážku na Exp: nepřišlo vám nikdy, že nad snímačema je o moc míň hmoty než pod nima, že by to chtělo líp vyvážit?
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Horní frézku jsem měl v ruce poprvé, jen půjčenou a myslel jsem že to ložisko pojede přesně podle šablony na rozměr. Ale co má známý, tak na každé straně musí být šablona o 3 mm větší. Ale tak vyfrézoval jsem to 2x nanečisto a trefil jsem to přesně.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Tak jsem se dal do lakování...

Nakonec jsem lakoval nitrem. Udělal jsem tři vrstvy, mezi lakováním přebrousil, ale při čtvrté vrstvě mi pistole prskla (a tak se na dřevě udělalo spoustu bublinek a kapek) :evil: . Teď přemýšlím, jak to vyřešit, protože, když se to snažím zbrousit úplně do hladka, tak se mi začíná odbrušovat i mořidlo :roll: .

Tady je fotografie, jak to vypadá: http://cizelu.galerie.cz/6118222-vyrobb ... y#94293449

Nemáte někdo nějaké zkušenosti, jak to opravit bez zbroušení až na dřevo?

Dále bych se chtěl zeptat, nevíte, jak reaguje akrylová barva s nitroceluózovým lakem? Snese se to? To by mělo být úplně krajní řešení (problém se týká jen přední desky, a po zbroušení na dřevo bude problém chytit stejný odstít mořidlem, tak místo toho použít barvu ve spreji - nejspíš červenou :D)
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“