Piezo snímač na lubovou kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
klobasnik

Piezo snímač na lubovou kytaru

Příspěvek od klobasnik »

Před chvílí jsem u kytaráře potkal kamaráda, který si ze seřízení vyzvedával tuto kytaru:
http://www.audiotek.cz/product-46790-ep ... earl-white
Při hraní s kapelou střídá tuto kytaru s elektroakustickou.
Kytarář mi kdysi ukazoval nějakého Godina, který měl tremolo a v něm piezo snímače. Tvarově byl podobný LP, kytarář říkal, že vzhledem k velkému obsahu dutin hraje piezo dobře. Mělo to i vlastní ekvalizér a poměr snímačů se dal míchat.
Kamarád říkal, že se zvuk kytary na sucho podobá akustické kytaře (podobný dojem jsem měl z jednoho hraní taky), ale že to přes ony snímače není ono.

Nedávno jsem slyšel jedno uskupení, jehož kytarista hrál na lubovku jak přes VOX AC30 Valve Reactor, tak přes mikrofon snímající vrchní desku. Zvuk a následný prožitek byl dokonalý.

Otázka zní:
Dal by se do takové kytary strčit piezo snímač s vlastním výstupem a a případnýma ptákovinama jako například přepínání či míchání signálů?
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Re: Piezo snímač na lubovou kytaru

Příspěvek od tomaskra »

Piezo snímání by se do té kytary dalo dát, ale vyžadovalo by to menší zásahy. Struník by si musel vyměnit například za struník Graphtech s piezo kameny. Od těch vede šest kablíků, takže ty by si musel dostat do elektrické dutiny. Buď by si mohl nechat piezo jako pasivní, ale to není ono. Spíš by bylo vhodné připojit k němu akustický předzesilovač. U Graphtech tomu říkají Acoustiphonic. Potřeboval by si ještě Piezo volume a přepínač pro míchání signálu z pieza a elektromagnetiky. Jack by si musel vyměnit za spínaný jack na který by si přived mínus z baterky a oba signály do dvou kanálů. Musel by si přidat tu zmíněnou baterku. Nejsou tam fotky jestli ta kytara má zezadu přístup do elektriky. Pokud jo byla by celá věc jednodužší. POkud ne je to ten složitější případ. Protahat tu elektriku je práce pro vrahy, ale jde to.
Celá ta sranda by u značky kterou zmiňuji stála CCA 6000,- na materiálu což je poloviční cena kytary....
Naposledy upravil(a) tomaskra dne 23.07.2013 19:47, celkem upraveno 1 x.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Díky moc. Cena je ještě k tomu přemrštěná, v jiném obchodě je za 8690, v černé barvě dokonce za 7475.
Nějak extra moc na tom nelpím, spíš mě to zajímá tato problematika.

Existují alternativy? Z kytar by šlo toto:
http://www.audiotek.cz/product-52713-cort-m-custom-bs
U akustických snímačů jsem viděl tento snímač (http://www.seymourduncan.com/acoustic/acoustic-tube.php). Je pravda to, že se to u lubovky takto obejít nedá?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

moznosti je vic, zminovany graphtech, fishman powerbridge, LR Baggs T-bridge apod.
ale zadna neni levna a jednoducha ;)
elegantni (ale taky ne uplne levna) moznost je Shadow Nanomag http://www.shadow-electronics.com/web/s ... logie.html

ale hlavne je nutne se smirit s faktem, ze to akustickou kytaru bude jenom pripominat, s podporou efektu na koncert snesitelne ale plnokrevna akustika to samozrejme nikdy nebude.

Z moznsoti ktere se nabizeji bych ja osobne opravdu zvolil Corta M900, vsechno uz je nachystane a nemusis nic resit, a na bazaru se navic obcas vyskytne za zajimavou cenu (jednu dobu jsem ho sledoval).
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Ono těch výrobců je ještě víc. Já zmínil Graphtech, protože jeho piezo se podle mě nejvíc podobá akustice. Krom výrobců zmíněných kolegou HYENIKEM pieza dělá i Schaller, Scherter a další. Do kytar to montuje Godin, Parker, Line 6 atd. Někteří výrobci mají jen jeden podkobylkový snímač, někteří to řeší piezosnímači v kamenech. Zabudování v kamenech a snímání každé struny zvlášť je podle mě lepší systém.
V každěm případě ty ceny se moc neliší a co se týká zabudování jsou ty systémy podobné.
tom.blaza

Příspěvek od tom.blaza »

Ahoj
Na lubovku byhch se podival na nejake Bartollini snimace
( nebo jak se to pise)

Tom
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a jako na zavolanou zrovna se jeden Cort Custom objevil edit: na bazaru.
a taky Epi II - kdyby to nemela byt lubovka, ale jenom pouze elektrika s piezem (nanomag)
Naposledy upravil(a) hyenik dne 26.07.2013 10:33, celkem upraveno 2 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Kdyby se to týkalo mě osobně, hledal bych lubovku s piezem. Ten Custom je nejlepší volba, jen to nemá to mojo jako třeba Yorktown, myšleno vzhledově.
Ještě s ním zkusím poštelovat aparát, případně poslat lubovku přes linku, protože má v kombu hrozné repráky (celkově je to hrozný aparát). Netvrdím že to bude výhra, spíš jsem na to zvědavý.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE: TOM.BLAZA
Dotaz směřoval k PIEZO snímání na lubovku.
Pokud vím Bartolini dělá pouze elektromagnetické snímače a nějaké elektroniky. Piezo jsem od nich neviděl.
Ověřoval jsem to ještě na jejich stránkách ( mimochodem debilně vedených ) a nic ve vztahu k piezu jsem nenašel.
tom.blaza

Příspěvek od tom.blaza »

tomaskra píše:RE: TOM.BLAZA
Dotaz směřoval k PIEZO snímání na lubovku.
Pokud vím Bartolini dělá pouze elektromagnetické snímače a nějaké elektroniky. Piezo jsem od nich neviděl.
Ověřoval jsem to ještě na jejich stránkách ( mimochodem debilně vedených ) a nic ve vztahu k piezu jsem nenašel.

nojo, piezzo do lubovky, to je ted velka móda.... :wink:
Bartollini je nedělá, to je pravda...protože ...ale to je fuk, to by bylo na další vlákno...
Tak jako omluvu posílám link na PRS single cut hollow body kytaru s piezo....no je to spíš taková pololubovka, že ....

http://www.youtube.com/watch?v=KdSdpCiRXFE
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“