Homemade kytara
Re: Homemade kytara
Na fotkách další menší postup - krytka díky na potenciometry. A jak čtu dvě strany zpět, tak přemýšlím jestli vruty nebo ne.
Jinak mě teď čeká dobroušení tvaru, ale protože mám takovou rezervu a šroubovaný krk, tak mě něco napadlo. Co kdybych ten zbytek který by jinak šel pryč vybrousil tak aby plynule přecházel na krk, takže by to vypadalo podobně jako u lepeného krku, bylo by to o něco málo delší ale nebyl by tam schod. Co myslíte?
Pak bych kdyžtak ještě mohl plech který drží krk zapustit do těla. Takže kousek vyfrézovat aby byl v rovině s tělem.
Jinak mě teď čeká dobroušení tvaru, ale protože mám takovou rezervu a šroubovaný krk, tak mě něco napadlo. Co kdybych ten zbytek který by jinak šel pryč vybrousil tak aby plynule přecházel na krk, takže by to vypadalo podobně jako u lepeného krku, bylo by to o něco málo delší ale nebyl by tam schod. Co myslíte?
Pak bych kdyžtak ještě mohl plech který drží krk zapustit do těla. Takže kousek vyfrézovat aby byl v rovině s tělem.
Na minulých fotkách vypadá délka přesahu těla pro krk správně (tužkou). Na poslední fotce tady nahoře to máš nakreslené moc krátké, ne? Když vložíš krk, kam vychází začátek patky?
Máš pravdu, ze zadní strany je to špatně nakreslené, ale to mi ujela trochu šablona jak jsem to obkresloval, ale vše je v ose a místa je tam dost. Právě že místa je tam až moc, tak jsem si říkal, že bych to vybrousil tak jako je to na fotkách z přední strany, takže krk by byl shora zapuštěný tak jak je to nakreslené tužkou. Zůstalo by jen dřevo "pod" krkem, které by navazovalo plynule na patku krku. Snad jsem to napsal srozumitelně...
Začátek patky je na 14. pražci a ještě kousek dál končí teď tělo.
Začátek patky je na 14. pražci a ještě kousek dál končí teď tělo.
Jen taková otázka- z čeho je ten krk? Ta dolní fotka mi připomíná mahagon nebo něco na ten způsob. Dělal jsi ho a nebo koupil?
nastroje/oprava-krku-t19037-20.html#p611771Bejk píše: Dělal jsi ho a nebo koupil?
Už si vzpomínám- křivě vsazené pražce. Ale materiál jsem stejně nenašel
.
Ano, je to mahagon.
Jinak co teda myslíte o tom přechodu krku a zapuštění plechu? Hledal jsem jestli to tak někdo dělal, ale neúspěšně. Vyzkoušet bych to mohl, uříznout ten přechod případně můžu kdykoliv...
Jinak co teda myslíte o tom přechodu krku a zapuštění plechu? Hledal jsem jestli to tak někdo dělal, ale neúspěšně. Vyzkoušet bych to mohl, uříznout ten přechod případně můžu kdykoliv...
Něco podobnýho jsem dělal na mojí první kytaře nastroje/homemade-kytara-t10471-520.html#p314704, na který je šroubovaný krk, kde lože krku přechází plynule z patky krku a ta hrana je zaoblená. S tím zapuštěným plechem to byla potíž právě kvůli tomu šikmýmu náběhu, protože se tam kvůli tomu ten plech nechtěl vejít a musel jsem upravit jeho tvar. Dnes už bych místo plechu raději použil vruty se zapuštěnýma podložkama http://www.alexim.cz/hardware/desky-kry ... 83/50.html bylo by to míň práce s lepším a hezčím výsledkem.Ralan píše:Ano, je to mahagon.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
To každopádně, no díky, tohle mě ani nenapadlo. Uvidím jak bude vypadat ten přechod..
Jsem pro lépe vymyšlený přechod než je klasický šroubovaný krk s obdélníkovým plechem, to každopádně. 14. pražec je moc moc daleko. Raději klasicky mezi 16. a 17. pražcem. Můžeš položit vedle sebe tělo zezadu a krk s patkou, ať je vidět tvar patky?
Takže fotku máš přiloženou níže.
Včera jsem se do toho trochu pustil a dobrousil tvar, do toho vnitřního oblouku jsem se bruskou nedostal, takže pilník, a ještě v noci se mi o něm zdálo...
O přechod jsem se pokusil, zatím vypadá tak jak na fotce. Buď to nechám tak jak je, nebo ještě trochu dotvaruju, ale myslím že je to lepší než schod...
Včera jsem se do toho trochu pustil a dobrousil tvar, do toho vnitřního oblouku jsem se bruskou nedostal, takže pilník, a ještě v noci se mi o něm zdálo...
O přechod jsem se pokusil, zatím vypadá tak jak na fotce. Buď to nechám tak jak je, nebo ještě trochu dotvaruju, ale myslím že je to lepší než schod...
Ralan, pěkná práce...
No, teď se s postupem pochlubm já. Vše mám připravené na sestavení, jen se mi při tom sestavování povedlo zlomit vrut v krku. Doufám, že ho z něj dostanu.
Chtěl bych se zeptat, předvrtávali jste si šroubovaný krky nebo ne?
EDIT: Barvičky nejsou takový, jak vypadají ve skutečnosti... až práci dodělám, tak seženu kvalitnější foťák a vyfotím, popř. zkusím nějakou ukázku zvuku
No, teď se s postupem pochlubm já. Vše mám připravené na sestavení, jen se mi při tom sestavování povedlo zlomit vrut v krku. Doufám, že ho z něj dostanu.
EDIT: Barvičky nejsou takový, jak vypadají ve skutečnosti... až práci dodělám, tak seženu kvalitnější foťák a vyfotím, popř. zkusím nějakou ukázku zvuku
Naposledy upravil(a) Pikus dne 4.08.2013 20:01, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zatím docela pěkné
Vrut by měl jít odvrtat. Na tvojí otázku odpovím otázkou - je snad nějaký důvod nepředvrtávat? Sice tu zkušenost nemám, ale rozhodně bych krk předvrtal.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díky. Jinak, obávám se, že s odvrtáním vrutu ve dřevě to nebude tak lehký (už jsem to zkoušel jindeNero píše:Zatím docela pěknéVrut by měl jít odvrtat. Na tvojí otázku odpovím otázkou - je snad nějaký důvod nepředvrtávat? Sice tu zkušenost nemám, ale rozhodně bych krk předvrtal.
- Nero
- Rádce
Jestli ti kouká ven, tak by to mělo jít. Původně jsem se bál, že se ti zlomil s hranou dřeva.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jestli ti leze ven 1 cm vrutu, tak by to opravdu mělo jít vytočit. Nemáš stojanovku, že bys to, co ti tam zbylo upnul do sklíčidla a pěkně pomalu ručně to zkusil vytočit? Jinak předvrtávám všechny díry do dřeva, aby byla co nejmenší možnost, že se to někde štípne nebo že se zalomí vrut. Jinak od tý doby, co se mi zalomil vrut, co drží kobylku, asi milimetr pod povrchem a musel jsem ho pomocí trubkovýho vrtáčku odvrtávat a pak vlepovat javorový kolík, tak už každý delší vrut na kytaře při prvním šroubování do předvrtaný díry ještě máznu obyčejným mýdlem a je to zlatý.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
- Nero
- Rádce
Mohl bys mi jako neznalému vysvětlit, čemu a jak tohle pomáhá?J.J. píše:každý delší vrut na kytaře při prvním šroubování do předvrtaný díry ještě máznu obyčejným mýdlem a je to zlatý.
PetrPeter 1975 - 2008
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Nejdriv to lip klouze a pak drevo lehce nabobtna, takze lip drzi? (jenom hadam)
Hodně budem někde...
Nero píše:
Mohl bys mi jako neznalému vysvětlit, čemu a jak tohle pomáhá?
"Mýdlový paradox"
Je to mazadlo, daleko líp to klouže a ten vrut se tam tak nezadírá, takže ho dostaneš i do malý díry, aniž bys riskoval, že ho ukroutíš, navíc to mýdlo nezanechá na dřevě žádný viditelný stopy. O nabobtnání dřeva se nedá mluvit, přebytečný mýdlo zůstane při šroubování na povrchu dřeva a na tom samotným vrutu ulpí jen nepatrná vrstvička, takže si myslím, že do dřeva se to prakticky nedostane.