DOWINA GACE 555 ? máte s ní zkušenosti ?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
ball

DOWINA GACE 555 ? máte s ní zkušenosti ?

Příspěvek od ball »

http://www.music-city.cz/dowina-gace-555-13625.html#

Zdravím všechny , chci si pořídit novou el.akustiku něco "lepsího" měl jsem Cortku obyč za 3500... líbí se mě Dowina GACE 555 . obecně jsem tady s i v prodejně našel "reference" na kytary Dowina. Zkoušel jsem v prodejně ale jiny model s jinym dřevem (přední deska: masivní smrk Sitka
• luby a zadní deska: indický palisandr) typ DOWINA DC333 . U této GACA 555 je masiv kanadský cedr a luby mahagon . Jde mě o slušný zvuk a taky o pohodlnost pri hře nizko struny:) je to dobrá volba ? diky moc za vase postrehy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: DOWINA GACE 555 ? máte s ní zkušenosti ?

Příspěvek od Hendrek »

Mám DCE 555, což bude kromě tvaru těla asi hodně podobné. Stála mě něco přes 6 tisíc a za ty peníze musím říct, že to byla výborná koupě. Cedr není oproti smrku tak cinkavý, je víc kulatější a basovější, tak abys s tím počítal. Možná lepší si ji vyzkoušet ať nekupuješ zajíce v pytli. Po technické stránce je ok, hraje se mi na ni dobře.
ball

Příspěvek od ball »

Díky za info, no já mužů mít za 6000 , 2roky starou , jedu si ju vyzkoušet ..tak jsem zvedav.údajně by mela byt v bezvadnem stavu ,jinak sem se díval a funglovka stoji 9200 Kč. Škoda ze nebudu moct porovnat s jiným kouskem...ale tak snad to bude OK. Snad to bude dobrý kousek. Mluvil jsem s dotyčným a údajně ma dohmat nizko. co jsem zkoušel nedávno na prodejně dowinu tak byla velice příjemná do ruky
PS: ještě taková maličkost ,tato kytara ma tělo klasický tluste? Me přijde takové tenčí oproti te moji předchozí cortce ...?nebo se me to zda ? Grand auditorium ,to je jako menší jumbo?nebo?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

wiki.answers.com píše:Grand Auditorium body style has the width and depth of a dreadnought.

Its narrower waist gives it the appearance of a smaller instrument, adds treble "zing" across the guitar's tonal spectrum.

The waist sharpens the definition of individual notes, and also enables it to rest comfortably in the lap.

With less mass from the width of the braces, the guitar top moves faster, resulting in a snappy, bell-like tone.
Takže bude tvarem těla co do šířky a hloubky podobná dreadnoughtu. Užší pas bude mít za následek více výšek.
Takže s tím cedrem do kupy by to mohlo znít celkem pěkně. Jestli máš možnost ji mít za 6tis. a bude v pořádku, jdi do toho.
ball

Příspěvek od ball »

Hojas ,tak kytarka Dowinka 555 je už doma ,probrnkal jsem ji hned ,sešteloval dohmat ještě níž -šlo to ihned a bez problému a drnčrní.Možná by šla ještě niž ..nemusím se bát toho štelovani vystuhy, delam to pomalu po par otačkách ...abych to nahodou nahodou nestrhl nebo tak.:) (zas nejaky profik na štelovaní nejsem )

Na kytaře jsou natažené téměř nové Elixir 12 tky. Hraje to jak prase! Luxus a max .spokojenost. Původně jsem uvažoval o nějaké Cortce s masivni deskou zkoušel jsem snad všechny modely do 10 000.. CORT Earth 100F NAT ,Earth 70 .SFX s tenčímy luby ....i jine značky Lag ,ibanez ,Marris ..
oproti cortkám mě přijde Dowina zvukově vyrovnanějsí , zpracováním rozhodně taky . :) Díky za radu
Ivan

Příspěvek od Ivan »

ja som vlastnikom GA 555 uz asi 5-6 rokov a vobec nemam potrebu menit gitaru. zvuk jak vino, hratelnost detto. normane mam k nej citovy vztah jak k zivemu organizmu...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
ball

Příspěvek od ball »

Ted jsem si ještě chvilku hrál s tím stelovanim krku...v tomto jsem fakt uchyl mám strašně rad když je to ultra nízko ten dohmat ..jinak su lina lemra a nebaví me 'dřít' musí to jít samo :-) ale možná chci už moc :-) neměl jsem po ruce pravítko tak jsem zkusil 'trik' s minci 2kc kterou jsem dal na 12ty pražec mezi strunu a hmatník a vleze tam tak nějak akorát takže nějakých 1,8 cca tam bude . jít níž už asi nepůjde co?už by to asi dr čelo ze...

Jinak jsou tam natahly 12tky elixír takže asi i proto me to přijde větší Drina , byl jsem zvyklé u své strare cortky na 10 max 11 tloušťku. Ale zase aby to nebylo moc na úkor zvuku to bych nerad..zkusil tam asi 11co to udela .
Jaké na to pouzivate struny ?? A značku ?já jsem používal vetsinou obyc Martin za cca 120 ale nic moc, ty elixír jsou super ale 400 je dost... Nějaká alternativa za min?
Dadaria a ernie ball znám ty davam už roky na elektronů ale na španělu nevím ..

PS: jen takový postřeh ohledně dohmatu a celkové pohodlnosti : zkoušel jsem ted za poslední dny snad 40 kytar všude možné po hudební nach..a úplně nějpohodlnejsi 'pro me ' mela jedna kytara značky LAG model už přesně nevím byla s masiv deskou taky a stala cca 6600 ...ale zase dowina ju přehrála :-) ale taky nebyla spatna
shoooter

Příspěvek od shoooter »

ball píše:Ted jsem si ještě chvilku hrál s tím stelovanim krku...v tomto jsem fakt uchyl mám strašně rad když je to ultra nízko ten dohmat ..jinak su lina lemra a nebaví me 'dřít' musí to jít samo :-) ale možná chci už moc :-) neměl jsem po ruce pravítko tak jsem zkusil 'trik' s minci 2kc kterou jsem dal na 12ty pražec mezi strunu a hmatník a vleze tam tak nějak akorát takže nějakých 1,8 cca tam bude . jít níž už asi nepůjde co?už by to asi dr čelo ze...
V první řadě si přečti něco o seřizování kytary - utahovat trussrod a měřit dohmat na oktávě je nesmysl.
Ten šroub slouží k nastavení reliefu krku - což má sekundárně vliv i na dohmat.
V principu - nejdřív nastavíš reliéf, a potom nastavujěš sedlem (a ořechem) dohmat.

Při špatném nastavení reliefu může kytara drnčet i při hodně vysokém dohmatu, nebo naopak může špatně intonovat, a mít třeba kratší sustain při nízkém dohmatu.

Takže mrkni potom na ten relief a podle bych to řešil dál. I když jestli to máš takhle jak píšeš a nedrnčí to a intonuje, asi bych nic dál nedělal.

Jinak výška dohmatu je o síle strun, nástroji a stylu hry - navíc je jiný napříč hmatníkem.

Tady je odkaz třeba od Taylora - fabricky to nastavujou 2,4 na tlustém E, a 1,6 na tenkém E
http://www.taylorguitars.com/global/pdfs/action.pdf

A nakonec, akustika, když má hrát, je prostě dřina! To neobejdeš nějakým inbusem.
Naposledy upravil(a) shoooter dne 2.05.2013 12:50, celkem upraveno 1 x.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

ball píše:Jaké na to pouzivate struny ?? A značku ?
Ve fabrice na Dowinu dávají D'Addario EXP. Jsou to dobré struny. Na DCE555 mám teď dvanáctky http://kytary.cz/daddario-exp16/HN004941/ a jsem spokojen.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Musím se ohradit, ale ty EXP jsou bezkonkurenčně nejhorší struny, co jsem kdy měl na kytaře natažené. Po tejdnu protlačené pražce, po dvou nebo třech přestávají ladit nehorázným způsobem. Potvrzeno dvěma sadami na mé kytaře, zkušenostmi pana Sýkory z Furchovic prodejny atd. atd.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, tak neříkám, že by měly být nejlepší, ale podobné problémy nemám, resp. po cca 4 letech co mám DCE555 a na ní EXP16 jsem si žádného problému s vytlačenými pražci a neladěním nevšiml (kytara hrána cca 2x týdně).
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

To by mě zajímal materiál tvých pražců nebo způsob hry. Používám ty samé co hendrek na Yamahu a nemůžu si je vynachválit, měním je jednou za půl roku a ještě jsou v relativně dobrém stavu. Na akustiku hraju několikrát týdně. Nepotažené struny jsou pod mýma rukama po měsíci v daleko horším stavu.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Spíš bych to chápal. že kolega měl prošoupané struny v místě pražců, a ne vymleté pražce od strun (?)
ball

Příspěvek od ball »

Tak jsem dneska natahnul na Dowinu novy Elixiry 11- tky ( 052) nanoweb.. no dobré ale myslým že ty 12 tky co tam byli ...pokud to neni "placebo" lepsí ,silnějsí jakoby mohutnějsí zvuk ... takže radši příště fakt ty 12 i kdyby to bylo na ukor pohodlnosti.Možná zkusim i 13 někdy .. Koupil jsem i Martin takovy ty lepsi ACOUSTIC SP ...tak su zvědavej jak budou hrat jak je priste natahnu .
shoooter

Příspěvek od shoooter »

ball píše:Tak jsem dneska natahnul na Dowinu novy Elixiry 11- tky ( 052) nanoweb.. no dobré ale myslým že ty 12 tky co tam byli ...pokud to neni "placebo" lepsí ,silnějsí jakoby mohutnějsí zvuk ... takže radši příště fakt ty 12 i kdyby to bylo na ukor pohodlnosti.Možná zkusim i 13 někdy .. Koupil jsem i Martin takovy ty lepsi ACOUSTIC SP ...tak su zvědavej jak budou hrat jak je priste natahnu .
Tys myslel, ze ty silne struny tam davame jen aby to bolelo?
.012 je celkem akorat, nejakou dobu na ne hraj, potom uvidis. .013 je zaber na kytaru i na ruce, na to si nezvyknes za tyden.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
ball

Příspěvek od ball »

:-) jj probrnkam tok a časem vyzkouší i ty 13 taky . třeba si zvyknu. Zajímá me jaky bude rozdíl ve zvuku az prehodim ty elixír za Martin acoustic SP ....pac jsou víc jak o půlku levnější....to me fakt zajímá .
shoooter

Příspěvek od shoooter »

ball píše::-) jj probrnkam tok a časem vyzkouší i ty 13 taky . třeba si zvyknu. Zajímá me jaky bude rozdíl ve zvuku az prehodim ty elixír za Martin acoustic SP ....pac jsou víc jak o půlku levnější....to me fakt zajímá .
Martin ma barevnejsi, mene agresivni zvuk, ale rychleji vadne (je driv na vymenu).
Pavel K

Příspěvek od Pavel K »

Ahoj, ješte k strunám na GA 555. Nezkoušel někdo jiné struny než klasiku Elixíry, Martiny a EXP. Chtěl jsem otestovat nějaké Silk & Steel a našel jsem tyhle Ernie Ball ale jenom 11. Má s nima někdo nějaký zkušenosti?
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Pavel K píše:Ahoj, ješte k strunám na GA 555. Nezkoušel někdo jiné struny než klasiku Elixíry, Martiny a EXP. Chtěl jsem otestovat nějaké Silk & Steel a našel jsem tyhle Ernie Ball ale jenom 11. Má s nima někdo nějaký zkušenosti?
V ČR jsou k sehnání Silk & Steel struny ještě Martin, D'Addario, Galli a Thomastik. Zkusil jsem všechny a začal bych těmi Martiny, a to buď M130 se stříbrným ovinutím nebo FX130 s fosforbronzovým vinutím (u "hedvábných" strun výjimka), nebo Galli (Gypsy Jazz).

Moje zkušenosti jsou veskrze pozitivní, nicméně ten zvuk je hodně specifický a zcela určitě se nebude každému líbit, resp. nebude vyhovovat stylu hudby...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Pavel K

Příspěvek od Pavel K »

Díky za info. Měl jsem cestu kolem Guitarparku a tam mají Silk & Steel německé Pyramidy, byly o něco levnější než Ernie Ball a tak jsem je na otestování vzal. Martiny používám klasický červený 12 fosforbronz, ty M130 nebo FX130 jsem nikde neviděl. Jinak jak vám na GA vyhovují originál struny D´addario EXP? Jestli jsou to 12 a to hádám že jsou, příjdou mi tvrdé a zvukově moc ostré (a to na 12 hraju normálně) Proto chci ty Silk & Steel zkusit. A ještě by mě zajmalo, jestli se vám časem kytara "vyhrála" nebo jestli ten cedr opravdu zůstává zvukově stejný oproti smrku.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“