1. kolo hlasování Hitparády Hudebního fóra #3
Re: 1. kolo hlasování Hitparády Hudebního fóra #3
No, můžeme to povýšit na soutěž oddaných fanoušků, Nero bude jistě rád, že na hudebním fóru bude 100 nových uživatelů, kteří budou mít navěky 0 komentářů. Mě je to celkem jedno, já jsem kupříkladu ještě ani nesdělil kapele, že jsme v nějaký hitparádě, myslím, že to nevěděla ani v minulém kole
. Záleží na tom, kdo a jak to bere, pro mě je to příležitost slyšet, co dělaj ostatní a tak to prostě beru, není to kruci snad nějaká hitparáda na rádiu nebo v televizi abych s tím musel ještě oslavně chodit na FB... a soudím, že to ostatní viděj stejně, tenhle problém tu nikdy nebyl. Tolik za mě. Luk.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
K příspěvku JazzTBone:
Ad 1: Ano, bláhově jsem se domníval, že tu není třeba mít striktní podmínky, které by nahrazovaly nebo vynucovaly chování férové vůči všem soutěžícím. Pro příště se poučím. Ne každý registrovaný je totiž nutně natolik aktivní mimo fórum, že za sebou bude mít armádu věrných hlasujících, kteří po vyzvání přijdou.
Ad 2: Mají si teď všechny kapely založit účty (samy nebo požádat fanoušky či kamarády) a hlasovat pro sebe násobně? Já doufám, že ne. Pak by celá tahle věc postrádala smysl, což mě docela mrzí vzhledem k tomu, že se tomu musím taky nějak věnovat a že ne úplně málo lidí se na Hitparádu těšilo.
Ad 3: Ne, není možné nastavit povinnost hlasovat pro 2 možnosti.
K příspěvku Subroofera:
Jo, přesně to, na co jsem s Hitparádou cílil, je soutěž v počtu fanoušků na FB!
Protože jsem bral Hitparádu jako spíš "veselou" ne zcela vážnou věc, co tu trochu osvěží atmosféru a umožní se prezentovat jednotlivým projektům, nechtěl jsem to s pravidly hrotit. Docela mě mrzí, že to tak neberou i ostatní.
Ad 1: Ano, bláhově jsem se domníval, že tu není třeba mít striktní podmínky, které by nahrazovaly nebo vynucovaly chování férové vůči všem soutěžícím. Pro příště se poučím. Ne každý registrovaný je totiž nutně natolik aktivní mimo fórum, že za sebou bude mít armádu věrných hlasujících, kteří po vyzvání přijdou.
Ad 2: Mají si teď všechny kapely založit účty (samy nebo požádat fanoušky či kamarády) a hlasovat pro sebe násobně? Já doufám, že ne. Pak by celá tahle věc postrádala smysl, což mě docela mrzí vzhledem k tomu, že se tomu musím taky nějak věnovat a že ne úplně málo lidí se na Hitparádu těšilo.
Ad 3: Ne, není možné nastavit povinnost hlasovat pro 2 možnosti.
K příspěvku Subroofera:
Jo, přesně to, na co jsem s Hitparádou cílil, je soutěž v počtu fanoušků na FB!
Protože jsem bral Hitparádu jako spíš "veselou" ne zcela vážnou věc, co tu trochu osvěží atmosféru a umožní se prezentovat jednotlivým projektům, nechtěl jsem to s pravidly hrotit. Docela mě mrzí, že to tak neberou i ostatní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to poslechl a dal jsem hlasy Adamovi a Whatrocku. 2 kapely s anglickym textem me tu naprosto ziritovaly prizvukem. Nevim proc, ale vadi mi anglictina zpivana s cz prizvukem.
Nicmene, nic nebyl vylozene pruser i kdyz par veci me melo tendenci nudit...
Nicmene, nic nebyl vylozene pruser i kdyz par veci me melo tendenci nudit...
Hodně budem někde...
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Nero a dalo by se z pozice admina jen anulovat podezřelé hlasy (myšleno hlasy z účtů, které byly vytvořeny bezprostředně před hlasováním)? Přece jen diskvalifikace je trochu přísné řešení za touhu se pochlubit odvedenou prací
Je pravda že se situace poněkud vymkla, ale je taky pravda, že za to kapela samotná až tak nemůže. Na FB bylo psáno "Ti z Vás, kdož mají profil na Hudebním fóru, hlasujte pro nás v prvním kole hitparády!", takže žádná výzva k zakládání jednorázových účtů.
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
U Citizen37 jsem měl jasno, po tom, co jsem je viděl na On The Roadu v Bohdanči už skoro před rokem je považuju za jednu z mejch oblíbenejch českejch kapel. Obecně zpěvačky nemusim, ale tohle je pro mě jiná a kytarová linka se mi fakt líbí! Samotná zpěvačka teda taky
20 minut mi zní dost profesionálně, vymakaně, na úrovni atd, ale přijde mi to trochu tuctový a nějak mě to neba a tak druhej hlas dávám písničce Kotel
Navrhoval bych, aby z tohohle kola postoupily do finále tři kapely, s tím, že se v příštích kolech nějak zakáže hlasování uživatelů registrovaných před vyhlášením startu hitparády.
20 minut mi zní dost profesionálně, vymakaně, na úrovni atd, ale přijde mi to trochu tuctový a nějak mě to neba a tak druhej hlas dávám písničce Kotel
Navrhoval bych, aby z tohohle kola postoupily do finále tři kapely, s tím, že se v příštích kolech nějak zakáže hlasování uživatelů registrovaných před vyhlášením startu hitparády.
Prodám EHX Germanium OD->pm
- Nero
- Rádce
DJ: Ne, já se nedostanu tak hluboko, abych mohl hlasování upravit. I kdyby, těžko by se soudilo, jaký hlas je opravdu podezřelý a jaký není, protože minimálně část těch hlasů vzešla od uživatelů, co jsou registrovaní již delší dobu (ale třeba již dlouho nebyli aktivní nebo dříve nebyli aktivní vůbec).
Ano, diskvalifikace je tvrdá - kdybych byl přesvědčen, že to je správné řešení, už bych to učinil - nicméně mě to štve kvůli dalším účastníkům, zejména Citizen37, kteří měli našlápnuto do finále. Co mám případně dělat, když si oni zajistí dost hlasů na to, aby předběhli The Coolers, kteří jinak jasně vedli?
WhiteKeys: Technicky vzato můžu omezit hlasování pro lidi s počtem příspěvků menším než X nebo vymyslet nějakou komplikovanější a pracnější konstrukci, jak omezit "mladé" uživatele. Nechce se mi ale měnit pravidla v průběhu hry. Stejně se mi nechce do finále posílat 11 kapel (aktuálně je technicky nemožné tolik zařadit, ale to se samozřejmě dá změnit).
EDIT: Pokud někdy bude nějaká další Hitparáda, asi bych právo hlasovat vyhradil jen členům Sledování novinek, skupina by po dobu Hitparády mohla být uzavřená. Nicméně takové řešení je k diskuzi pro příště.
V pondělí se mám stavit v Modřanech u šéfíků a chtěl jsem se poptat, jestli by se zase nedaly nabídnout nějaké alespoň symbolické ceny (pexeso!), ale po tomhle na tom kašlu. Asi by to byl jen další motivátor k podivnostem.
Ano, diskvalifikace je tvrdá - kdybych byl přesvědčen, že to je správné řešení, už bych to učinil - nicméně mě to štve kvůli dalším účastníkům, zejména Citizen37, kteří měli našlápnuto do finále. Co mám případně dělat, když si oni zajistí dost hlasů na to, aby předběhli The Coolers, kteří jinak jasně vedli?
WhiteKeys: Technicky vzato můžu omezit hlasování pro lidi s počtem příspěvků menším než X nebo vymyslet nějakou komplikovanější a pracnější konstrukci, jak omezit "mladé" uživatele. Nechce se mi ale měnit pravidla v průběhu hry. Stejně se mi nechce do finále posílat 11 kapel (aktuálně je technicky nemožné tolik zařadit, ale to se samozřejmě dá změnit).
EDIT: Pokud někdy bude nějaká další Hitparáda, asi bych právo hlasovat vyhradil jen členům Sledování novinek, skupina by po dobu Hitparády mohla být uzavřená. Nicméně takové řešení je k diskuzi pro příště.
V pondělí se mám stavit v Modřanech u šéfíků a chtěl jsem se poptat, jestli by se zase nedaly nabídnout nějaké alespoň symbolické ceny (pexeso!), ale po tomhle na tom kašlu. Asi by to byl jen další motivátor k podivnostem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ok, tak nás diskvalifikujte za to, že jsme brali "veselou" ne zcela vážnou věc, příliš vážně.
Je mi líto, že se to takhle hrotí, tím že jsme dali na FB tu výzvu jsme nechtěli podněcovat nějaké ilegální machinace s hlasy (doslova, kdybyste si dal někdo tu práci a na náš FB profil se podívali, tak jsme vybízeli "ty, kteří mají profil na hudebním fóru", o žádném zakládání účtů jsme neřekli ani slovo).
Nicméně stalo se, výsledný dosah a jeho přijetí zde na fóru jsme asi dostatečně nedomysleli, a velký císař Nero nechť činí, co uzná za vhodné...
Je mi líto, že se to takhle hrotí, tím že jsme dali na FB tu výzvu jsme nechtěli podněcovat nějaké ilegální machinace s hlasy (doslova, kdybyste si dal někdo tu práci a na náš FB profil se podívali, tak jsme vybízeli "ty, kteří mají profil na hudebním fóru", o žádném zakládání účtů jsme neřekli ani slovo).
Nicméně stalo se, výsledný dosah a jeho přijetí zde na fóru jsme asi dostatečně nedomysleli, a velký císař Nero nechť činí, co uzná za vhodné...
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Nero: a jenom resetovat hlasy jde, ne?
Hodně budem někde...
Já bych to nechal. Si myslím, že by Whatrock stejně byli druhý nebo třetí, tak hlavně ať jdou ty Coolers. Ve finále se rozhodne 
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
Ouuu, tak to díky. Abych řekl pravdu, nám se teda On The Road moc nevyvedlo, o to více mne tvůj komentář překvapil... jednak jít hrát po Hladíkoj a druhak, kdo tam hrál, tak ví, že v tom betonovým krytym podiu jdou se subu dozadu takový boule, že je to nahoře fakt docela nepříjemný, no a nějaká ta prasklá struna si tak matně vzpomínámWhiteKeys píše:U Citizen37 jsem měl jasno, po tom, co jsem je viděl na On The Roadu v Bohdanči už skoro před rokem je považuju za jednu z mejch oblíbenejch českejch kapel. Obecně zpěvačky nemusim, ale tohle je pro mě jiná a kytarová linka se mi fakt líbí! Samotná zpěvačka teda taky![]()
- Nero
- Rádce
Kompletní reset pochopitelně ano.SUK píše:Nero: a jenom resetovat hlasy jde, ne?
PetrPeter 1975 - 2008
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mě to (i jako účastníka) nevadí. Prostě se kluci pustili víc do propagace víc, než všichni ostatní. Blbý je to pro fórum - máme tu několik nových uživatelů, kteří sem nijak nepřispějí. Navíc jde hlasovat i bez přihlíšení (post619940.html#p619940), což je chyba tady na fóru.
Znám několik kapel, které utratili desetitisíce! posíláním SMS do rádií, aby se dostali na CD kompilaci, které se rozdávala u vstupu na nějaký festival - to CD si pravděpodobně nikdo nepustí a pro kapelu to byly zbytečně vyhozené peníze.
Pokud jde o tu výhru... mě tahle hitparáda přijde spíš jako "hele kluci, uděláme si soutěž". To že někdo vyhraje, tady nic neznamená, spíš jde o to ukázat, kam jsme se dostali (a oproti předchozím kolům je postup slyšet). A tu slevu ve výsledku můžete stejně nahnat slevovými akcemi, sleovými kupony, ... takže co.
Znám několik kapel, které utratili desetitisíce! posíláním SMS do rádií, aby se dostali na CD kompilaci, které se rozdávala u vstupu na nějaký festival - to CD si pravděpodobně nikdo nepustí a pro kapelu to byly zbytečně vyhozené peníze.
Pokud jde o tu výhru... mě tahle hitparáda přijde spíš jako "hele kluci, uděláme si soutěž". To že někdo vyhraje, tady nic neznamená, spíš jde o to ukázat, kam jsme se dostali (a oproti předchozím kolům je postup slyšet). A tu slevu ve výsledku můžete stejně nahnat slevovými akcemi, sleovými kupony, ... takže co.
Hraju na kytary a mašinky
Já myslím že Whatrock asi úplně nepochopili koncepci téhle soutěže. řekl bych, že tu jde zejména o nějakou zpětnou vazbu na vaši tvorbu. O to, že vám na vaši hudbu řeknou názor lidé, kteří se o hudbu zajímají a sami jí tvoří. O to, že se můžete vzájemně porovnat s podobnými kapelami (ať už stylově či kvalitativně). K čemu vám bude vítězství, které vám zajistili hlasy vašich fanoušků kteří si ostatní kapely ani neposlechli a nějaká reakce nebo zpětná vazba je vůbec nezajímá, jen vám napíšou, že jste nejlepší a tím to končí. Nebylo by i pro vás mnohem větší zadostiučinění kdyby o vašem postupu rozhodli lidi nezaujatě? Já ani nevím jestli jsou tu vůbec nějaké ceny, kvůli kterým by snad bylo tak podstatné být na prvním místě.?
- Nero
- Rádce
tele.kom: +1. Přesně s tímhle Hitparáda vznikla a proto se s ní děláme 
Co se týče technických chyb, na které odkazuje rotten, za ně se omlouvám, bohužel mi to úplně uniklo...
Co se týče technických chyb, na které odkazuje rotten, za ně se omlouvám, bohužel mi to úplně uniklo...
PetrPeter 1975 - 2008
- Potok
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/potok01
- Kontaktovat uživatele:
Tele.kom - Máš to v hlavě srovnaný a napsals to tak, že bych to lépe nedovedl. Souhlas ve všem.tele.kom píše:Já myslím že Whatrock asi úplně nepochopili koncepci téhle soutěže. řekl bych, že tu jde zejména o nějakou zpětnou vazbu na vaši tvorbu. O to, že vám na vaši hudbu řeknou názor lidé, kteří se o hudbu zajímají a sami jí tvoří. O to, že se můžete vzájemně porovnat s podobnými kapelami (ať už stylově či kvalitativně). K čemu vám bude vítězství, které vám zajistili hlasy vašich fanoušků kteří si ostatní kapely ani neposlechli a nějaká reakce nebo zpětná vazba je vůbec nezajímá, jen vám napíšou, že jste nejlepší a tím to končí. Nebylo by i pro vás mnohem větší zadostiučinění kdyby o vašem postupu rozhodli lidi nezaujatě? Já ani nevím jestli jsou tu vůbec nějaké ceny, kvůli kterým by snad bylo tak podstatné být na prvním místě.?
- jeleniste
Tak ale s tim fejsbůkem neporušili snad žádný pravidlo, nebo jo? Protože jestli ne, tak by nebylo spravedlivý je za to jakkoliv penalizovat. Takže fér by bylo, kdyby to udělali i ostatní (jakože to udělaj, jestli chtěj vyhrát), sice to zpotvoří výsledky, který asi měly bejt vypovídající vzhledem k fóru, ale proti tomu to asi mělo bejt zabezpečený nějak apriori, teď už neni fér to někomu zakazovat.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
- Nero
- Rádce
No, protože ráno moudřejší večera, nadhodím řešení, které mi přijde vůči všem jakž takž férové...
1) Diskvalifikace je příliš tvrdá, zejména vzhledem k nastaveným podmínkám a tomu, jak Whatrock oslovili své fanoušky (nešlo o výzvu k zakládání účtu, byť i to se pak dělo).
2) Anulování celého kola je blbost - to samo o sobě by zkreslovalo výsledky, zasahovalo do harmonogramu.
3) Ponechání hlasů v této podobě je dle mého nefér vůči ostatním kapelám, co bojovaly o postup.
Proto navrhuji:
4) Po ukončení hlasování odebrat kapele Whatrock 15 hlasů a o zbytku nechat rozhodnout hlasující. Číslo 15 vychází z toho, že během odpoledne / brzkého večera přibylo 19 hlasů, z toho 17 kapele Whatrock a 2 dalším kapelám. 15 hlasů tedy přibylo pro mě podezřele, a to i kvůli tomu, že předchozí den naskočila přibližně desítka hlasů a žádná z kapel nezískala víc jak 3 body.
Prosím o vaše názory.
jeleniste: Máš pravdu v tom, že to mělo být řešeno a priori, ale vzhledem k tomu, že během předchozích dvou Hitparád nikdo nic takového nedělal (minimálně ne tak viditelně - stačí se podívat na výsledky), nikoho to nenapadlo...
1) Diskvalifikace je příliš tvrdá, zejména vzhledem k nastaveným podmínkám a tomu, jak Whatrock oslovili své fanoušky (nešlo o výzvu k zakládání účtu, byť i to se pak dělo).
2) Anulování celého kola je blbost - to samo o sobě by zkreslovalo výsledky, zasahovalo do harmonogramu.
3) Ponechání hlasů v této podobě je dle mého nefér vůči ostatním kapelám, co bojovaly o postup.
Proto navrhuji:
4) Po ukončení hlasování odebrat kapele Whatrock 15 hlasů a o zbytku nechat rozhodnout hlasující. Číslo 15 vychází z toho, že během odpoledne / brzkého večera přibylo 19 hlasů, z toho 17 kapele Whatrock a 2 dalším kapelám. 15 hlasů tedy přibylo pro mě podezřele, a to i kvůli tomu, že předchozí den naskočila přibližně desítka hlasů a žádná z kapel nezískala víc jak 3 body.
Prosím o vaše názory.
jeleniste: Máš pravdu v tom, že to mělo být řešeno a priori, ale vzhledem k tomu, že během předchozích dvou Hitparád nikdo nic takového nedělal (minimálně ne tak viditelně - stačí se podívat na výsledky), nikoho to nenapadlo...
PetrPeter 1975 - 2008
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne, navíc, když si přečteš ten status, tak informují členy fóra prostřednictvím FB:jeleniste píše:Tak ale s tim fejsbůkem neporušili snad žádný pravidlo, nebo jo?
Prostě bych pro příště omezil hlasování na uživatele registrované např. minimálně měsíc a z 10+ příspěvky (jestli by to šlo) - tak aby hitparáda zůstala "jenom u nás".Ti z Vás, kdož mají profil na Hudebním fóru, hlasujte pro nás v prvním kole hitparády! Děkujeme a sdílejte prosím dál!
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by šlo zjistit, kdo hlasoval, tak bych odebral hlasy čerstvě zaregistrovaných.Nero píše:4) Po ukončení hlasování odebrat kapele Whatrock 15 hlasů a o zbytku nechat rozhodnout hlasující. Číslo 15 vychází z toho, že během odpoledne / brzkého večera přibylo 19 hlasů, z toho 17 kapele Whatrock a 2 dalším kapelám. 15 hlasů tedy přibylo pro mě podezřele, a to i kvůli tomu, že předchozí den naskočila přibližně desítka hlasů a žádná z kapel nezískala víc jak 3 body.
- jeleniste
Já jsem asi natvrdlej (asi určitě), ale pořád mi nepřijde fér někomu brát hlasy získaný legitimnim způsobem.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.