Ahoj,
věc se má tak, že na zvukovce mám dva vstupy a každej z těch vstupů 1 a 2 reprezentuje levej a pravej kanál.
Ze dvojky nahrávám pravej z jedničky levej. Když však chci nahrát oba kanály zároveň, nevím si rady.
Logicky by bylo možné zapojit na oba vstupy mikrofony a prostě nahrát kytaru naráz přes oba, tak zaplnit dva kanály, ovšem jsem omezen vybavením, mikrák mam pouze jeden ... atd. zkrátka bylo by pro mě lepší, zjistit jak nahrát dva kanály přes jeden vstup naráz.
Díky za pomoc.
ableton - nahrávání dvou kanálů současně
Pravidla fóra
Re: abelton - nahrávání dvou kanálů současně
No chvilku to trvalo, ale už jsem to asi pochopil:
Máš nastavenou stereo stopu, a každý její kanál je spojen s jedním vstupem zvukovky.
Potřebuješ vytvořit mono stopu, jejíž zdrojem bude vstup jedna, kam zapojíš ten mikrofon. Pak by to mělo být správně.
Máš nastavenou stereo stopu, a každý její kanál je spojen s jedním vstupem zvukovky.
Potřebuješ vytvořit mono stopu, jejíž zdrojem bude vstup jedna, kam zapojíš ten mikrofon. Pak by to mělo být správně.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: abelton - nahrávání dvou kanálů současně
Nepochopil jsem o co vlastně jde, ale jestli o to, co psal Moleek, tak si ještě zkontroluj nastavení vstupů (Preferences > Audio > Input Config)
Hraju na kytary a mašinky
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Re: ableton - nahrávání dvou kanálů současně
Nastav si [Input 1] [Mono] třeba do Audio Clip 1 a [Input 2] [Mono] do Audio Clip 2.
Pak musíš oba kanály ARM a pak jen record a nahrajou se současně.
Rozhodit do stran je můžeš potom přes panning každýho toho kanálu.
Pak musíš oba kanály ARM a pak jen record a nahrajou se současně.
Rozhodit do stran je můžeš potom přes panning každýho toho kanálu.
Zdravím,
tak jsem se k tomu zase konečně po dlouhé době dostal, nastavil jsem v configu v abeltonu vstupy 1 mono a 2 mono. Stalo se to že přestalo fungovat nahrávání, arm se ztratil resp. zšedl a ať jsem pak dělal cokoliv nepodařilo se mi s nastavením 1 mono 2 mono cokoliv nahrát. vrátil jsem tedy 1/2 stereo a problém zůstává.
když nahrávám je vidět že tam skáče takový to zelený kontrolítko úrovně signálu, jsou tam každopádně dvě a jedno z nich je prázdné, když se mrknu na nějaký samply co tam mám, hrají přes obě a jsou slyšet z obou reper.
ještě jednou zopakuju že jde o to nahrát přes jeden vstup s jedním mikrofonem naráz dva kanály. popřípadě jeden a pravej nebo levej a pak jej duplikovat do toho opačného který chybí.
Díky za pomoc.
tak jsem se k tomu zase konečně po dlouhé době dostal, nastavil jsem v configu v abeltonu vstupy 1 mono a 2 mono. Stalo se to že přestalo fungovat nahrávání, arm se ztratil resp. zšedl a ať jsem pak dělal cokoliv nepodařilo se mi s nastavením 1 mono 2 mono cokoliv nahrát. vrátil jsem tedy 1/2 stereo a problém zůstává.
když nahrávám je vidět že tam skáče takový to zelený kontrolítko úrovně signálu, jsou tam každopádně dvě a jedno z nich je prázdné, když se mrknu na nějaký samply co tam mám, hrají přes obě a jsou slyšet z obou reper.
ještě jednou zopakuju že jde o to nahrát přes jeden vstup s jedním mikrofonem naráz dva kanály. popřípadě jeden a pravej nebo levej a pak jej duplikovat do toho opačného který chybí.
Díky za pomoc.
ouuuu, tak chvilku po tom co jsem odeslal, jsem nato přišel, tak podávám informaci, třeba někdo řeší podobný problém.
input config nechat tak jak je: mono 1 - mono 2 : stereo 1/2
¨
na klasické pracovní obrazovce Audio 1 - return a : return b: master se vedle master nachází dva piktogramy, které navolí vzhled pracovní plochy, buď přímo na audio/midi stopu kde je vidět křivka signálu a nebo klasická obrazovka pro práci se samply. Pod těmito piktogramy jsou až dole v zápatí další nenápadné ikonky: D : M : S-R : I-O a právě ta poslední i-o po kliknutí vyobrazí nastavení kanálů. Dokonce taky track delay které jsem taktéž nemohl do dnešního dne najít.
Takže všem díky za pomoc a doufám, že to aspoň někomu ušetří hledání.
čus.
input config nechat tak jak je: mono 1 - mono 2 : stereo 1/2
¨
na klasické pracovní obrazovce Audio 1 - return a : return b: master se vedle master nachází dva piktogramy, které navolí vzhled pracovní plochy, buď přímo na audio/midi stopu kde je vidět křivka signálu a nebo klasická obrazovka pro práci se samply. Pod těmito piktogramy jsou až dole v zápatí další nenápadné ikonky: D : M : S-R : I-O a právě ta poslední i-o po kliknutí vyobrazí nastavení kanálů. Dokonce taky track delay které jsem taktéž nemohl do dnešního dne najít.
Takže všem díky za pomoc a doufám, že to aspoň někomu ušetří hledání.
čus.