Občas mě napadá, jestli ho z toho větráku nebolí hlava, nebo něco tak...McKozias píše:jak mu krasne vlajou vlasky![]()
Vibrato
Pravidla fóra
- Habala
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/habala
Re: Vibrato
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no..smal bych sse kdyby mu do toho vlitla naka vrana 
Četl sem někde rozhovor s Vaiem a tam když se ho ptali bez čeho by se na podiu neobešel,tak bez váhání uvedl právě větrák
Psal tam,že mu to odfoukává vlasy z obličeje a hlavně se mu nepotí prsty.Já myslim,žeje to prostě jenom narcis
Ale je to jeden z mých největších vzorů
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
je to narcis no
ale nic to nemeni na tom, jak hraje..
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
přesně tohle video jsem právě chtěl hledatkenjiroo píše:Steve Vai a krásný detail kruhového vibráta v jeho podání 0.30min http://www.youtube.com/watch?v=8KUSkGeaUPU
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
ma to kvuli tomu aby se mu nepotily prsty a vlasy mu nelitaly do oblicejeMcKozias píše:jak mu krasne vlajou vlasky![]()
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
a aby se dobre fotil 
to asi taky noMcKozias píše:a aby se dobre fotil
Nebudˇ puntíkDark Axel píše:spíše 0:28, ale kdo myslí, tomu to dojde
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
Mě by z toho teda pálely oči. Ale prej pak aspoň vidí a nepotěj se mu tolik prsty.Habala píše:Občas mě napadá, jestli ho z toho větráku nebolí hlava, nebo něco tak...
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
to neni kvuli potu-hraje tka rychle ze se mu ty prsty prehrivaji, tak aby se mu nezadrely ma je aspon chlazene vzduchem..o pot tu nejde, ten se ihned vyparuje 
Jo tak o tomhle se zrovna nezmiňoval
Ale taky je to možnost 
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
Kdyby někdo chtěl ''Jak na kruhové vibrato'' tak tady
Až teď jsem narazil na nějaké normální video kde to je pěkně ukázané.
Až teď jsem narazil na nějaké normální video kde to je pěkně ukázané.
Já bych chtěl umět legendární vibrato Yngwieho, ale ty jeho pseudo-lekce ve stylu "koukej, takhle jako já to nikdy nedáš" mě akorát štvou. 
-
Vikiikraus
Jak na vibráto ?
Ahojte, na kytaru hraju kolem dvou let. Asi před půl rokem jsem si pořídila elektrickou a chtěla jsem se zeptat, jak na zvednutí strun a následné vibráto ( zakmitání, snad se to tak jmenuje
). Děkuji moc za každou odpověď 
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 31.07.2014 5:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště prosím hledej, zda tu podobné téma již není.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště prosím hledej, zda tu podobné téma již není.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A co bys chtěla slyšet? Pokud dobře rozumím, na co se ptáš, tak prostě vytáhneš strunu a pak uděláš vibrato s tím, že se na konci vrátíš na původní vytažený tón.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Filas Music
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak na vibráto ?
Vytáhneš strunu na tón, který chceš a po sléze kolem toho bodu rytmicky buď povoluješ strunu nebo vytahuješ podle toho jak rychlé a široké vibráto chceš (hlavní je aby bylo rytmické a ladilo)Vikiikraus píše:Ahojte, na kytaru hraju kolem dvou let. Asi před půl rokem jsem si pořídila elektrickou a chtěla jsem se zeptat, jak na zvednutí strun a následné vibráto ( zakmitání, snad se to tak jmenuje). Děkuji moc za každou odpověď
Ahoj, existuje nějaký fígl, jak udělat vibrato na e struně a nestrhnout strunu pod hmatník ? Občas se mi to povede, ale prostě na tom vysokém e Se s tím nějak peru. Na ostaních strunách to celkem jde.
BaCHBGS TRAR burned, YAMAHA RGX 420DZII
JAY TURSER JT-30-MRD (pro děti)
Roland CUBE-20GX, Roland Micro CUBE GX Black
Boss ME-25, Vox amPlug 2 Classic Rock, iRig HD2
Epiphone Acoustic PR-100/VS
JAY TURSER JT-30-MRD (pro děti)
Roland CUBE-20GX, Roland Micro CUBE GX Black
Boss ME-25, Vox amPlug 2 Classic Rock, iRig HD2
Epiphone Acoustic PR-100/VS
Obě éčka se vytahují dovnitř hmatníku (spadnout tedy nemohou). Ostatně, zmínil jsi vibrato, ne bending. Při vibratu přece struna zvostane tam, kde jest (byť je třeba vytažená). Vibrato je pohyb prstu ve směru délky krku (ne ale glissando), kývání, jemné hraní si s tónem.