Za tři týdny se stěhuji do zahraničí. Pokud si nějaký nástroj či jinou ptákovinu nekoupím ještě tady, určitě si něco objednám/koupím tam.
Přemýšlím nad monitory, od kterých očekávám mimo dobrý zvuk dobrou mobilitu, což se o například Alesis M1 Active MkII s osmipalcovým wooferem nedá říct.
Na fotkách a ve videích z několika studií jsem si všiml, že lidi které sleduji používají monitory značky Genelec, které alespoň z mého pohledu jsou prťavé. Někteří k tomu mají i další sestavu.
Máte někdo zkušenosti s malinkými monitory s woofry menšími než 5", které jsou v cenové relaci větších (8") monitorů firem jako Behringer, Alesis, KRK?
Zatím mám v hledáčku firmy Genelec a Adam.
Nečekám od toho nic, na čem bych tvořil seriózní finální produkt. Spíš hledám něco, co bude rovné, širokopásmové, dostatečně hlasité, snadno přesnosné.
Problém takových produktů odhaduji na problém s basy, u které když už přehrajou budou moc tiché.
Malé monitory - Genelec, Adam ... ?
Pravidla fóra
Re: Malé monitory - Genelec, Adam ... ?
Mám cca 3-4 roky Genelec 6010. V týhle problematice se úplně neorientuju, přišel jsem k nim jak slepej k houslím v jedný soutěži. Musím ale říci, že jsem s nimi spokojen a v podstatě už nebude cesta zpět k něčemu "levnějšímu". Jako výrobek jsou příjemný, design super. Něco i váží, možné dokonce více, než by člověk dle velikosti čekal. Mému uchu hrají moc výborně na výškách, pocitově je poznat rozdíl mezi stejnou nahrávkou v MP3 320 kb/s a ve FLACu, až mne to překvapilo. Za mne mohu doporučit, občas se objeví v nějaký akci. Vloni v létě byl za srandovní peníze ten woofer k nim do sady, ještě teď si nadávám, že jsem ho nezval.
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Co třeba Yamaha HS nebo KRK Rokit G2?
Co vím, tak Yamaha HS jsou celkem fajn podle recenzí skoro na jakoukoliv hudbu v tý cenový relaci.
KRK Rokit G2 jsou taky fajn, akorát si lidi často stěžujou, že středy z těch beden mají až moc boxovej zvuk, ale to bude asi kvůli tomu, že KRKčka vidím často u DJ a těm to bejvá většinou šumák.
Určitě se najdou i jiný firmy pro mid-range výrobky, ale o ničem pořádnym nevim co by bylo k mání kolem 8-10k a znělo to přiměřeně svý ceně.
Co vím, tak Yamaha HS jsou celkem fajn podle recenzí skoro na jakoukoliv hudbu v tý cenový relaci.
KRK Rokit G2 jsou taky fajn, akorát si lidi často stěžujou, že středy z těch beden mají až moc boxovej zvuk, ale to bude asi kvůli tomu, že KRKčka vidím často u DJ a těm to bejvá většinou šumák.
Určitě se najdou i jiný firmy pro mid-range výrobky, ale o ničem pořádnym nevim co by bylo k mání kolem 8-10k a znělo to přiměřeně svý ceně.
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Hele co jsem vyhrabal
Ten jejich portál SonicSenseProAudio se zaměřuje na testy různých monitorů, PA, sluchátek atd.
Na soundcloudu mají testy všeho možnýho (Genelec, Adam, KRK, Yamaha...). Dá se tam celkem odposlouchat charakteristika těch beden.
Ten jejich portál SonicSenseProAudio se zaměřuje na testy různých monitorů, PA, sluchátek atd.
Na soundcloudu mají testy všeho možnýho (Genelec, Adam, KRK, Yamaha...). Dá se tam celkem odposlouchat charakteristika těch beden.