Ukulele
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ukulele
Jak se s tím hraje? Jaký je pak zvuk? Posíláš poštou (normálně v obálce s kolkem 10Kč)?
Hele, je dost silný cca 3 mm. Je to dost nezvyk na držení ale za chvíli se na to zvykne. Odstraní to takový ty zvuky trsátka přes struny co tam nemají být. A kupodivu se nesníží hlasitost hry.
V pondělí nebo v úterý jedu k Houdukovi ( mám to do Plzně cca 50 km ) pro zamluvenou dvanáctistrunu.
Můžu je koupit a poslat. Doufám, že mi je nějak potom zaplatíte.
V pondělí nebo v úterý jedu k Houdukovi ( mám to do Plzně cca 50 km ) pro zamluvenou dvanáctistrunu.
Můžu je koupit a poslat. Doufám, že mi je nějak potom zaplatíte.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vezmi mi, prosím tě, 4ks. A do SZ pošli číslo účtu, zaplatím ti to klidně předem.
Taky bych rád vyzkoušel. Prosím také čtyři. Platba stejně jako Hendrek.
TRSÁTKA UKULELE
Omlouvám se všem , co jsem jim slíbil tento týden filcová trsátka - vše je jinak.
Do Plzně jedu až 18. nebo 19.8 . 2013 . Změna nastala dnes ráno. Tak snad vám to bude stačit. ještě se ozvu.
Do Plzně jedu až 18. nebo 19.8 . 2013 . Změna nastala dnes ráno. Tak snad vám to bude stačit. ještě se ozvu.
Re: Ukulele-rytmus pravej ruky
Ahojte, všetci ukulele zdatný.Mňa tento nastroj tak trocha chytil a potreboval by som trochu pomoc.Neviem ako na rytmus. Stačí že vidím akordy od hocijakej pesničky a som skončil.Ako na to ?
A ešte jedna otázočka, veľmi vadí ,keď som sa naučil G akord chytiť inak ako sa ma...Ja ho chytám ukazovák na A strune,prostredník na C a prstenik na E
A ešte jedna otázočka, veľmi vadí ,keď som sa naučil G akord chytiť inak ako sa ma...Ja ho chytám ukazovák na A strune,prostredník na C a prstenik na E
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zdar. Žádný odborník zatím neporadil?
Tak tedy:
ohledně rytmu si pročti témata, která už tu jsou: search.php?keywords=rytmus&terms=all&au ... mit=Hledat
Je třeba najít si v nich ty potřebné informace.
Co se prstokladu akordů týče, neuškodí znát více hmatů pro jeden akord, každý má trochu jinou barvu a navíc někdy se hodí ten, jindy jiný, v souvislosti s dalšími hmaty použitých akordů.
Tak tedy:
ohledně rytmu si pročti témata, která už tu jsou: search.php?keywords=rytmus&terms=all&au ... mit=Hledat
Je třeba najít si v nich ty potřebné informace.
Co se prstokladu akordů týče, neuškodí znát více hmatů pro jeden akord, každý má trochu jinou barvu a navíc někdy se hodí ten, jindy jiný, v souvislosti s dalšími hmaty použitých akordů.
Ahoj,nenašel jsem tu zmínku, tak se chci se zeptat, jsem původně kytarista a nechtěl jsem si kupovat barytonovy ukulele, takže mám tenorový. Dá se nějak naladit,tak aby bylo nalazený jako 4 spodní struny kytary /baryton ... na DGBE ?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No, to sis měl koupit baryton, proč jsi ho nechtěl?
Natáhni na to struny pro baryton a zkus to naladit DGHE, ale kvůli kratší menzuře to asi bude při tomto ladění plandat.
Natáhni na to struny pro baryton a zkus to naladit DGHE, ale kvůli kratší menzuře to asi bude při tomto ladění plandat.
Jeste mas moznost si koupit struny Aquila kde je to ladeno dGBe. Tedy to D je naladeno vysoko!Vutus píše:Ahoj,nenašel jsem tu zmínku, tak se chci se zeptat, jsem původně kytarista a nechtěl jsem si kupovat barytonovy ukulele, takže mám tenorový. Dá se nějak naladit,tak aby bylo nalazený jako 4 spodní struny kytary /baryton ... na DGBE ?
Zde jeden odkaz, ale dohledej si lepsi cenu:-) http://www.musicroom.com/se/id_no/0706262/details.html
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Good jobOndrej píše:Jeste mas moznost si koupit struny Aquila kde je to ladeno dGBe. Tedy to D je naladeno vysoko!Vutus píše:Ahoj,nenašel jsem tu zmínku, tak se chci se zeptat, jsem původně kytarista a nechtěl jsem si kupovat barytonovy ukulele, takže mám tenorový. Dá se nějak naladit,tak aby bylo nalazený jako 4 spodní struny kytary /baryton ... na DGBE ?
Zde jeden odkaz, ale dohledej si lepsi cenu:-) http://www.musicroom.com/se/id_no/0706262/details.html
Co mě teď ale zaráží je, že na eshopu Aquila zmizely Nylgut struny pro uke. WTF? Nějak se dá sice dohledat např. ta zmíněná sada 11U, ale v základní nabídce eshopu celá série Nylgut chybí.
Zkus se poptat na tu sadu na http://www.ukegarden.cz. Onehdá jsme tam hromadně objednávali nějaké v ČR nedostupné sady strun od Aquily a dodali je bez problémů.
Hendrek: víceméně já hlupák se řídil podle wikipedie ,kde psali že se tenor může naladit na dgbe a zaroven i na standartní ladění Ukulele, tak jsem se samozřejmě chtěl pořídit nějaké nejuniverzálnější, potom, co jsem prošel pár obchodů, jsem přišel domu se zklamáním, že to není tak jednoduché
Ondrej: supr diky
škoda že nejsou na českém trhu, ale ještě si to rozmyslím a třeba si je pořídím:) když nad tím přemýšlím, tak bych to mohl prakticky hrát pořád stejně jako na kytaru že? i přes tu vysoký D
Ondrej: supr diky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jak již píšu výše: zkus se poptat na www.ukegarden.cz.Vutus píše:...škoda že nejsou na českém trhu...
J, přesně tak, akorát to bude mít díky high D více ukuleloidní zvuk. Baryton v G ladění s low D strunou (a předpokládám, že i tenor v G ladění s low D) už mi zní hodně kytarově, nicméně díky malému tělu a krátké menzuře ne tak plně a hlasitě (pochopitelně).Vutus píše:...když nad tím přemýšlím, tak bych to mohl prakticky hrát pořád stejně jako na kytaru že? i přes tu vysoký D
ok tak díky za pomoc pánové
zkusím iím napsat, ale bojím se,že pokud to nebude velký množství, tak mi je chtít objednat nebudou
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No, ještě takový dotaz. Proč nechceš hrát na tenor v C ladění? Je to čistě jen kvůli tomu, abys mohl použít prstoklad akordů z kytary? To můžeš i při C ladění, pokud si akordy transponuješ o pět půltónů dolů (jak to dělám já). Akorát je to trochu pracnější a nedá se s tím zahrát např. na nějakém muzikantském srazu, kde se rozdají písničky s akordovými značkami a hraje se z fleku. Teda dá se to i tak, pokud umíš rychle transponovat a kolegové ti dají tu minutku na přípravu.
Případně se dá vytvořit si vlastní zpěvník nejvíce hraných písniček, kde máš dvojí verze akordů, pro kytaru i ukulele.
Případně se dá vytvořit si vlastní zpěvník nejvíce hraných písniček, kde máš dvojí verze akordů, pro kytaru i ukulele.
Jo důvod je ten, co si napsal
sice matematiku a logiku mám rád, ale jsem člověk liný
radši si dělám život snažší, ukulele jsem si koupil z hlavního důvodu, že je mnohem více kompaktnější jak kytara
sice to má svý kouzlo, učit se novým věcem, ale jak si psal, dělalo by mi to problém, kdybych hrál s ostatními muzikanty
Ještě odpověd z Kytary.cz:
Dobrý den,
děkuji za tip na struny Aquila. Tuto značku odebíráme, takže si myslím, že by nebyl problém uvedené struny sehnat.
Přepošlu Váš email kolegům z nákupního oddělení, kteří s Aquilla Corde denně komunikují. Při další objednávce, která by se měla uskutečnit koncem tohoto měsíce by mohli struny objednat.
Na pultě a na eshopu by se struny mohly objevit v průběhu září.
S pozdravem,
Zbyněk Ptáček
AUDIO PARTNER s.r.o.
http://www.kytary.cz
Bezplatná zákaznická linka: 800 100 029
komunikace@kytary.cz
Ještě odpověd z Kytary.cz:
Dobrý den,
děkuji za tip na struny Aquila. Tuto značku odebíráme, takže si myslím, že by nebyl problém uvedené struny sehnat.
Přepošlu Váš email kolegům z nákupního oddělení, kteří s Aquilla Corde denně komunikují. Při další objednávce, která by se měla uskutečnit koncem tohoto měsíce by mohli struny objednat.
Na pultě a na eshopu by se struny mohly objevit v průběhu září.
S pozdravem,
Zbyněk Ptáček
AUDIO PARTNER s.r.o.
http://www.kytary.cz
Bezplatná zákaznická linka: 800 100 029
komunikace@kytary.cz
Zdravím,
rád bych se Vás zde zeptal na jednu věc. Mám obyč lanikai sopránový ukulele bez popruhu a rád bych na tom měl popruh (rozuměj klidně i provázek, neb velký popruh by mohl vypadat komicky
), jenže nemám žádný úchyty - odborně asi rolny, jestli se nepletu. Je možný je tam nějak přilepit/navrtat nebo jinak dostat? Vím, že se prodávají, ale musí se vrtat. Jenže bojím se vrtat hlavně teda přímo do těla, aby se nějak nezměnil zvuk. Máte s tím někdo zkušenost? Jde to vůbec?
rád bych se Vás zde zeptal na jednu věc. Mám obyč lanikai sopránový ukulele bez popruhu a rád bych na tom měl popruh (rozuměj klidně i provázek, neb velký popruh by mohl vypadat komicky
Nazdar! Odborníci Ti asi poradí,že na ukulele žádný popruh nepatří. Já ho tam ovšem mám,protože se mi tak hraje mnohem lépe. V zadu mám přivrutovánu kytarovou rolnu a vepředu "postaru" popruh přivázaný za ořechem pod strunami. Změna zvuku nehrozí. V zadu je pod luby poměrně masívní blok dřeva kde se má vrut čeho chytit. Ale do ničeho se nehrň. Počkej ještě na rady zkušenějších. Tož tak...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Netřeba nic vrtat. Na ukulele používám řemen pro klasickou kytaru, který se zahákne do ozvučnicového otvoru.
Např. http://kytary.cz/perris-leathers-nwscl-173/HN127050/ nebo http://kytary.cz/gewa-popruh-resonancni-otvor/HN129738/.
Viz. foto (kdybych tam neměl pazouru, bylo by vidět, jak je to zaháklé):

Hrát na ukulele bez popruhu někdy prostě nejde. Foto je z akce, kterou jsem musel kvůli teplotě hrát ve flaušovém kabátě, a nástroj po tom materiálu hodně klouzal.
Např. http://kytary.cz/perris-leathers-nwscl-173/HN127050/ nebo http://kytary.cz/gewa-popruh-resonancni-otvor/HN129738/.
Viz. foto (kdybych tam neměl pazouru, bylo by vidět, jak je to zaháklé):

Hrát na ukulele bez popruhu někdy prostě nejde. Foto je z akce, kterou jsem musel kvůli teplotě hrát ve flaušovém kabátě, a nástroj po tom materiálu hodně klouzal.
Popruh s háčkem mi nevyhovuje. Zkoušel jsem na kytaru a několikrát ji chytal když jsem ji mimoděk pustil a byl z toho nádherný "Valenta"...(trojté salto s pěti vrutyHendrek píše:Na ukulele používám řemen pro klasickou kytaru, který se zahákne do ozvučnicového otvoru.
Mimochodem... "Hendreku" co to používáš za trsátka (viz. foto)? Filcové ještě nejsou na cestě,tak by mě moc zajímalo co používáš a jak se s tím hraje? Já tedy hraji jen prsty a ta filcová jsem obj. jen pro tu zkušenost. Díky předem za odpověď.