PEAVEY 5150 / 6505

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Peťan V.

Re: PEAVEY 5150

Příspěvek od Peťan V. »

soulflytriber píše:A jak dlouho to je co jí máš ? A kde si jí kupoval ? já jí mam z kytar a popravdě sem jenon kontroloval jeslti všechny svítí a protože sou tam daný tak že na to neni vidět tak sem se k oddeklování nedostal
mám ji asi šest let a kupoval jsem ji v audioteku.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
soulflytriber

Příspěvek od soulflytriber »

Jo to se mohlo něco změnit. Tak až se do toho podívám, tak hned napíšu ;)
aparát: Peavey 6505
box: Harley Benton V30
Tompson

Příspěvek od Tompson »

Zajímalo by mě,jestli se s těma 120W dá hrát doma, popřípadě,jak velkej rozdíl je mezi hlavou 6505+ (120W) a kombem (60W),jestli to na nízkou hlasitost bude hrát stejně a jestli se s tim dá vůbec hrát doma. Nebydlim v paneláku,ale úplně nahlas to mít taky nemůžu. Tenhle aparát mi zvukem vyhovuje ze všech nejvíc a proto bych jinej nechtěl,ale za se bojim jít do čínskýho komba. Momentálně mám tranďák Peavey Studio Pro a tak se bojim,abych si nekoupil skoro to samý,kdybych koupil to kombo. Finance neřeším,na hlavu bych měl,jen mi jde o to,jestli s tím půjde hrát doma s 2x12 boxem. Díky za rady.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

IMHO jediný problém, který můžeš mít, je, že se ti bude blbě nastavovat hlasitost, která je právě tak akorát, ale když nebydlíš v paneláku, tak bych se tím nezabýval. Zvuk bude na opravdu malou hlasitost excelentní u máločeho.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Tompson

Příspěvek od Tompson »

Jojo s tím počítám,že to nebude hrát stejně na hlasitost 1 a když to bude vytavený. Teď mám 65W tranďák a doma nejdu přes hlasitost 2. Tak jo,asi do tý 6505 hlavy půjdu,je to jedinej aparát,kterej mi zvukem dokonale sedne,nic jinýho se mi ještě tolik nelíbilo.
soulflytriber

Já jenom když se ještě vrátim k tomu nastavení....Tak sem podle netu jak to maj kapely a ostaní lidi zjistil, že asi jenom já mam vohulenej presence naplno :D A kromě toho sem přišel že mam uplně stejný nastavení aparátu jak machine head (teda já mam lead channel a oni hrajou na crunch).Nevim jeslti to mam všechno v pohodě nebo čínský V30 co jsou v Harley Bentonovi si s tim neumí poradit, ale každopádně když nemam presence za devítkou, tak mi to dělá uplně zahuhlanou kouli. i když uberu basy jak resonance tak i low...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Co máš za snímače? Třeba je problém tam. A zkoušel jsi ten zvuk poslouchat taky přímo proti repru?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
soulflytriber

Mam pasivní od LTD ze sérií 50 což se označujou ESP LH-150 takže žádnej skvost ale je to asi těma snámačema. Jinak sme si kleknul přímo k repráku a poslouchal to když ot bylo potichu tka to byla koule neuvěřitelná, ale jakmile sem to dal nahlas asi na tu čtyřku což mě zabilo málem i když sme od toho stál metr tak je fakt že to zmizlo, ale při takovym vohulení se boří i baráky. Kdo má tenhle apec bo podobný bráchy tak ví že to na 5tku prostě dát nejde. Ale nejspíš to bude těma snímačema. Nedávno sem Prodal stejný serie vipera od LTD takže ted za prachy se do další mojí LTD budu snažit narvat Seymour duncan Sh-6..Jenom teda ke kobylce. Jsem vlastně jenom riffovej hráč než solař, takže ke krku nevyužiju vůbec
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tompson píše:Jojo s tím počítám,že to nebude hrát stejně na hlasitost 1 a když to bude vytavený. Teď mám 65W tranďák a doma nejdu přes hlasitost 2. Tak jo,asi do tý 6505 hlavy půjdu,je to jedinej aparát,kterej mi zvukem dokonale sedne,nic jinýho se mi ještě tolik nelíbilo.
Může se ti stát, že ten poťák bude fungvovat na začátků dráhy dost skokově - nebude hrát nic, a pak to skočí na už dost vysokou hlasitost, některé aparáty tím trpí. U týhle peaviny jsem to teda nikdy nezkoušel, protože mě nenapadlo (a nebylo třeba) zkoušet hraní na malou hlasitost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tompson

Příspěvek od Tompson »

http://www.youtube.com/watch?v=upnmIKafCZ4 tohle se na doma ještě dá,ne? :(

Nevadilo by mi jít do toho komba,jen se bojim toho,že to je čínský,aby to podle toho tak nehrálo. Chci aparát,kterej nebudu muset za chvíli zase prodávat. A ne,bohužel nemam možnost si to osobně vyzkoušet.
http://www.youtube.com/watch?v=BzweTUGCh6k Tady to nehraje vůbec špatně,ale na každým video to hraje jinak.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, na tom prvním videu ten první pokus o hi-gain zní jako struny a vosí úl. Ani pak mu to teda nehraje zrovna nejlíp.

"Made in China" dnes už nemusí nic znamenat, nicméně 60 a 120 W nedělá zrovna extrémní rozdíl a navíc se 120 se můžeš na 60 dostat vyndáním dvou lamp. Jsou třeba "Made in UK", co nejsou žádná sláva.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tompson

Příspěvek od Tompson »

Dobře teda. A nějaký zkušenosti nebo poznatky ohledně toho komba máš? Opravdu chci jen tohle,protože hraju styl jako Asking Alexandria,Parkway drive a podobnej metalkóóór,a tyhle kapely na 6505 hrajou a ten zvuk se mi hrozně líbí a zvuk tranďáku mě začíná pomalu, ale jistě nudit.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To kombo se mi zatím vyhýbalo, takže ti k tomu moc neřeknu...

PetrPeter 1975 - 2008
Tompson

Příspěvek od Tompson »

a jak je, prosímtě možný, že stojí o polovinu míň, než hlava? Je to tím "made in china" ?
soulflytriber

možná tim že je to z číny a možná i tim že je o polovinu slabší....
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hlavně bych si nebyl jistý, jestli ty aparáty používají stejný (kvalitou) komponenty.

PetrPeter 1975 - 2008
soulflytriber

Peťan V. píše:
soulflytriber píše:A jak dlouho to je co jí máš ? A kde si jí kupoval ? já jí mam z kytar a popravdě sem jenon kontroloval jeslti všechny svítí a protože sou tam daný tak že na to neni vidět tak sem se k oddeklování nedostal
mám ji asi šest let a kupoval jsem ji v audioteku.
Tak se za těch šest let nic nzeměnilo, pořád tam dávaj ruby s označenim 6l6gcmstr. Jenom mě zarazilo trošku že dvě lampy byly nápisem červený a druhý takový hnědo šedý. Na preamp jsem neměl chut se dívat, ale mělo by to bejt stejný

Jinak ještě malá zajímavost. V hlavě mam u těch lamp napsáno RUBY TM a 6L6GCMSTR. Jenže když jsem se kouknul na netu na obrázky těch lamp, je to všude bez toho TM a ještě maj přidanou pomlčku (v 6L6GCM-STR). Teď mě napadlo jestli to jsou ty samý lampy nebo tam amíci z peavey cpou nějaký uplně jiný než se prodávaj. Je todocela takovej detail ale člověk nikdy neví :D

Ps: Sorry nero už si na to dám příště pozor ;)
Naposledy upravil(a) Nero dne 8.08.2013 10:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny 2 posty - nauč se používat Upravit
frytol

Re: PEAVEY 5150 / 6505

Příspěvek od frytol »

Chci se znova zeptat, je to docela aktuální pro mě. :)

Takže jestli to dobře chápu, koupim 4 kusy těchhle lamp a potom je prostě jen vyměním a BIAS je OK, nemusim to nikam nosit? :)
soulflytriber

Já nejsem žádnej odborník ale myslim si že jo. Hod to tam jak se ti zlíbí :D I když já osobně bych na to nervy neměl a rači bych to dal někomu at to proměří. Jinak dneska jsem oddekloval kryt na preampu a zjistil jsem, že peavey tam hází co má zrovna po ruce :D První dvě lampy byly Ruby 12AX7AC5HG a zbytek byl JJ ECC83S ale dole měl nálapku ruby. Zjistil sem že Ruby je testuje apak je vydává z svoje.
Naposledy upravil(a) soulflytriber dne 22.09.2013 23:52, celkem upraveno 1 x.
soulflytriber

Měl bych takovej menší dotaz. Když vyměnim lampy na koncáku za jinou značku (měnim JJ za EH) bylo by lepší to nechat proměřit nebo je to v pohodě. Lampy sou to furt 6l6gc jenom prostě jiná značka. Jeden známej co má ten samej zesilovač asi x let se mě ptá, tak nechci mu říct nějakou blbost. Dokonce tejdne má hrát a nějakej zámej co mu to vždycky proměřuje ted nemá na něj čas.
Naposledy upravil(a) soulflytriber dne 14.09.2013 15:00, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“