Tremolo krabička
Pravidla fóra
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tremolo krabička
Na tremolo nejsem odborník, ale Fendery mají takové dost square wave tremolo, ne? Na TR-2 je super to míchání přechodu mezi tvarem vln, čili si můžeš nastavit dle libosti
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já se právě v tremolech vůbec nevyznám, osobně mám pocit, že v tom nemůže být rozdíl protože to vždycky dělá to samé. Třeba Cool Cat Danelectro má Hard/Soft knoflík což je vlastně ten přechod mezi tvarem. Osobně nevidím důvod proč by se měly ty krabičky něčím lišit. 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Zdravím. Chtěl bych si pořídit své první tremolo, tzn. nechci do toho vrazit moc peněz. Na bazaru se teď nabízí Modtone Tremor, Joyo tremolo, Boss TR-2 a nějaká kopie Colorsound tremola. Můžete mi jeden z nich doporučit? Osobně se asi nejvíc přikláním k tomu Modtone.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
modtone jsem si pořídil nedávno a má jednu nevýhodu, při zapnutí mu spadne trochu hlasitost (volume drop). Jinak hraje pěkně. Kdybych ho chtěl na živé hraní asi by mě to štvalo ale na živo mám tromolo v aparátu takže mě to až tak netíží.
A nenech se zmást marketingovými řečmi o tom, že modtone je "boutique", je to obyčejná "čína" Belcat v jiné krabičce. Což neznamená, že je to nepoužitelné, jenom pro úplnost.
A nenech se zmást marketingovými řečmi o tom, že modtone je "boutique", je to obyčejná "čína" Belcat v jiné krabičce. Což neznamená, že je to nepoužitelné, jenom pro úplnost.
Z bazarových bych uvažoval i o tomhle:designer píše:Zdravím. Chtěl bych si pořídit své první tremolo, tzn. nechci do toho vrazit moc peněz. Na bazaru se teď nabízí Modtone Tremor, Joyo tremolo, Boss TR-2 a nějaká kopie Colorsound tremola. Můžete mi jeden z nich doporučit? Osobně se asi nejvíc přikláním k tomu Modtone.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=
Je lepší než třeba zmíněný modtone? Nějak se mi nezamlouvá vzhled.
Jak jsou vůbec na tom tyhle levný tremola v porovnání se starými tremoly v zesilovačích?
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Efekt v krabičce bývá často variabilnější co do nastavení. Na aparátu bývá jenom intenzita a rychlost. Z hlediska principu se to chová trochu jinak protože v krabičce měníš zvuk před aparátem, v zesilovači to bývá vytvořené až v koncovém stupni.
Jen tak pro inspiraci něco dražšího
Jen tak pro inspiraci něco dražšího
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Danelectro Trololo Tremolo, hezkéFořt píše: Z bazarových bych uvažoval i o tomhle:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=
Za ty prachy do začátku fajn možnost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008