Fender FAT FINGER

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
danekdj

Fender FAT FINGER

Příspěvek od danekdj »

Zdravím hudební šílence a nadšence 8)
Předem se omlouvám jestli tu podobné téma již je, nijak zvlášť jsem nehledal.

http://imusicdata.cz/fender-fat-finger- ... -sustainer

Zajímalo by mě jak tohle může fungovat, popř. do jaké míry a jestli se to vyplatí koupit.
Epiphone Explorer (mnou upravený), Ibanez V205SECE-NT, Vintage SX stratocaster, Epiphone Dot CH, Marshall AVT150, Epiphone bass
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender FAT FINGER

Příspěvek od Hendrek »

Přesunuto z Homemade do příslušenství.
danekdj píše:Předem se omlouvám jestli tu podobné téma již je, nijak zvlášť jsem nehledal.
Máš štěstí, že není, jinak bys dostal za uši, že se k tomu nehledání s takovým klidem přiznáš 8) .

Podle mě, pokud ten bazmek bude nějak fungovat, tak čistě jen na tom principu, že čím více masy (hmoty) bude kytara mít, tím více masy (hmoty) může rezonovat a tím se ti ten sustain prodlouží.
A proč se to dává zrovna na hlavu? No, asi je to ideální místo pro to, přidělat tam nějaký vylepšovák. Je tam na to místo, všichni to budou mít na očích, budou se ptát na co to je, budou to chtít taky, atd. A mimo jiné, do hlavy se ze strun přenáší poměrně dost vibrací (proto se tam taky ladí klipovýma ladičkama). Takže podle mě je to další "must have" udělátko, které cílí na lidi, kteří věří, že právě toto je ten poslední díl mozaiky k tomu, aby měli sustain jako Gilmour (a koupí to a zjistí, že zase nic, protože to není udělátkama, ale rukama :)).

PS: Nějakou takovou podobnou svorku jsme měli kdysi doma k mlýnku na maso, aby se to přišroubovalo k desce stolu. Zkus pohledat, třeba to doma máte a ani o tom nevíš. Pak to můžeš vyzkoušet.
grock

Příspěvek od grock »

Tohle tak nějak napadne asi každého, ale také už jsem se tady pídil, jestli to někdo doopravdy MÁ ..? A nebo to alespoň vyzkoušel.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Já nikomu za uši dávat nic nebudu, ale téma, kde se tohle probíralo, tady už máme - kytarove-efekty/sustainer-nekonecny-ton ... 0sustainer
Hned od devátého příspěvku (Moleek).
Pokud si na kytaru připneš příruční svěrák nebo truhlářskou svěrku, tak by to taky mělo fungovat. :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

NJ, ale je to tam jen okrajově zmíněno, jinak je to téma o kytarovém efektu sustaineru. Nechal bych to oddělené.

MilanT: souhlasím, proto jsem to taky nesloučil. To bych nebyl já kdybych si aspoň trošku nerejpnul. :wink:
danekdj

Příspěvek od danekdj »

Jinými slovy to není nic než kus kovu s logem Fender na hlavu za 700Kč :D
Jestli to někdo bude někdy zkoušet tak to sem prosím napište, tohle mě docela zajímá :D
Epiphone Explorer (mnou upravený), Ibanez V205SECE-NT, Vintage SX stratocaster, Epiphone Dot CH, Marshall AVT150, Epiphone bass
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

danekdj píše:Jinými slovy to není nic než kus kovu s logem Fender na hlavu za 700Kč :D
Přesně tak! Rozhodně si můžeš bazmek se stejným efektem udělat doma za zlomek ceny - a pak poreferuj, jestli to něčemu pomohlo :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
grock

Příspěvek od grock »

Kus dřeva ale taky hraje různě, asi podle nápisu..? Jestli je to patent, nějaký fígl by v tom být mohl, jenže když to tady budete takhle zlehčovat, nikdo si to nikdy nekoupí a nic se nedozvíme :evil:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
prcek

Příspěvek od prcek »

čau, trochu to tady opráším :-) Protože jsem tady asi jediný, který s tím přišel reálně do styku, napíšu svoje poznatky.
Mám to na kytaře Jolana Grazioso PH Signature. Efekt to kupodivu má (moc jsem tomu pravda nevěřil), naštěstí jsem mohl kontaktovat člověka, který to úspěšně používá a potvrdil mi, to co jsem pak mohl sám vyzkoušet (ano, mluvil jsem s Petrem :-D). Na jakém principu to funguje nebudu popisovat, protože to pravda nevím a fyzika není můj koníček, takže teorie o vibracích různých materiálů atd. nechám někomu fundovanému. Stejně tak domněnky, že by měla fungovat svorka z dílny. Nevyzkoušeno, netuším.
K samotné funkci asi jen tolik, že GilmourSustain to z ničeho neudělá (to je dost o rukách :-D), pocitově mi samotný sustain o tolik delší nepřipadal, spíš bych rozdíl přirovnal k tomu, když si dobře, nebo blbě utlumíte ostatní struny, a ty vám pak kradou sustain. Rozdíl byl naopak znatelný v rezonanci celé kytary (samotnýho mě to trochu překvapilo) pocitově mi připadlo, že v sedě u PC, když doma cvičím, tak mělo tělo tendenci docela znatelně rezonovat což by se mělo rovnat delšímu sustainu (ve stoje už jsem to tak nepozoroval, ale to může být daný tím, že v sedě je ta kytara celou váhou na těle, ve stoje to přece jen visí na řemenu). Stejný efekt, jak když opřete hlavu o dubovou skříň to nemělo (to schválně zkuste, možná se budete divit), teď mě napadá, taky nevím proč to rozezní kytaru jak kráva, když se to dotýká nepatrnou plochou v poměru ke kytaře - hold ta fyzika, asi jsem měl dávat ve škole pozor :-)
Celkově si myslím, že ke kytarám s HB a TuneOMatic je to zbytečný. Spíš bych to viděl fakt k těm stratům a podobně koncipovaným kytarám (SC + tremolo) kde to uplatnění najde (asi není náhoda, že s tím přišel právě Fender).
Z vlastní zkušenosti bych řekl, že to pomůže spíš na kila, než na sóla, nevím, je to můj subjektivní pocit.

EDIT: jinak existuje ještě varianta FatHead viz. http://reverb.com/item/9043-groove-tube ... 70-s-brass
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Možná jsem divnej, ale já bych si to už koupil kvůli tomu nápisu... :D

Na druhou stranu, jestli to vážně nějak funguje, tak bych to rád zkusil a možná si to nechám dát jako vánoční dárek hezky pod stromeček :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“