čau, trochu to tady opráším

Protože jsem tady asi jediný, který s tím přišel reálně do styku, napíšu svoje poznatky.
Mám to na kytaře Jolana Grazioso PH Signature. Efekt to kupodivu má (moc jsem tomu pravda nevěřil), naštěstí jsem mohl kontaktovat člověka, který to úspěšně používá a potvrdil mi, to co jsem pak mohl sám vyzkoušet (ano, mluvil jsem s Petrem

). Na jakém principu to funguje nebudu popisovat, protože to pravda nevím a fyzika není můj koníček, takže teorie o vibracích různých materiálů atd. nechám někomu fundovanému. Stejně tak domněnky, že by měla fungovat svorka z dílny. Nevyzkoušeno, netuším.
K samotné funkci asi jen tolik, že GilmourSustain to z ničeho neudělá (to je dost o rukách

), pocitově mi samotný sustain o tolik delší nepřipadal, spíš bych rozdíl přirovnal k tomu, když si dobře, nebo blbě utlumíte ostatní struny, a ty vám pak kradou sustain. Rozdíl byl naopak znatelný v rezonanci celé kytary (samotnýho mě to trochu překvapilo) pocitově mi připadlo, že v sedě u PC, když doma cvičím, tak mělo tělo tendenci docela znatelně rezonovat což by se mělo rovnat delšímu sustainu (ve stoje už jsem to tak nepozoroval, ale to může být daný tím, že v sedě je ta kytara celou váhou na těle, ve stoje to přece jen visí na řemenu). Stejný efekt, jak když opřete hlavu o dubovou skříň to nemělo (to schválně zkuste, možná se budete divit), teď mě napadá, taky nevím proč to rozezní kytaru jak kráva, když se to dotýká nepatrnou plochou v poměru ke kytaře - hold ta fyzika, asi jsem měl dávat ve škole pozor

Celkově si myslím, že ke kytarám s HB a TuneOMatic je to zbytečný. Spíš bych to viděl fakt k těm stratům a podobně koncipovaným kytarám (SC + tremolo) kde to uplatnění najde (asi není náhoda, že s tím přišel právě Fender).
Z vlastní zkušenosti bych řekl, že to pomůže spíš na kila, než na sóla, nevím, je to můj subjektivní pocit.
EDIT: jinak existuje ještě varianta FatHead viz.
http://reverb.com/item/9043-groove-tube ... 70-s-brass
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58