2. kolo hlasování Hitparády Hudebního fóra #3

Místo pro prezentaci Vašich skupin a jiných hudebních projektů ...

2. kolo Hitparády (můžete hlasovat pro 2 kapely a měnit svou volbu)

Anketa končí za 12.08.2013 18:26

Nešvilský krůžek
5
9%
Nevers
3
6%
Sparking Fuse
2
4%
Starý fóry
18
33%
The Hrozenband
7
13%
Yethell
2
4%
Zákaz vězdu
17
31%

Celkem hlasů: 54

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Trvání: 5. sprna - 12. srpna

Nešvilský krůžek – Já se vrátím

Nevers – Tři císaři

Sparking Fuse – Eminence Grise

Starý fóry – Rock Hill

The Hrozenband – Garde

Yethell – Proti všem

Zakaz vězdu – Tak to je

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vitovsky
Bandzone: http://www.bandzone.cz/masaker
Kontaktovat uživatele:

Re: 2. kolo hlasování Hitparády Hudebního fóra #3

Příspěvek od vitovsky »

Hlas dávám kapele Nevers a Starý fóry.

Nahrávka kapely Nevers se mi nepříliš dobře poslouchala ale když se přidaly bicí, vzniklo něco, co by se mi naživo určitě líbilo.

Kapela Starý fóry měla výborný zvuk a také rychlé a přesné hraní. Byla dlouhá tak akorát, pěkně zdoubleované, v irském stylu.

Yethell - Suchý zvuk, ale solidní záseky, zpěv chvílemi slabší, hlavně u dvojzpěvů, dobrá synchronizace :) Dal bych hlas, kdyby nebyly Starý fóry.

Zakaz vězdu - Taková typická zábavová věc, ty moc rád nemám, ale poslechl jsem si a působí na mě čistý, moderní zvuk, který je ale spíš sušší a místy monotónní.
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Já tentokrát dám asi jen jeden hlas a to kapele Starý Fóry, protože z ostatních kapel mě nezaujalo nic. Je to pravděpodobně z velké části tím, že tenhle styl hudby nemám příliš v lásce a Starý Fóry se žánrově celkem vymykají (až si skoro říkám, jestli do tohoto kola vůbec patří), ale celkově mi kvalitativně přijde tohle kolo o dost slabší než první a to jak kvalitou nahrávek, tak hudby. Starý Fóry jsou ze všech instrumentálně nejzajímavější, nejzručnější a i kvalita zvuku je ze všech nejlepší, takže proto ten bod pro ně.
morolidin

Příspěvek od morolidin »

Dávám hlas kapelám Zákaz Vjezdu a The Hrozenband

Nebýt Hrozenbandu tak dávám hlas. Líbí se mi ta hudba.

Nevers – Tři císaři
Mě přišlo to intro strašně zdlouhavé a nezajímavé. Jinak ty sloky mě taky nebavily.

Zajímavá nahrávka, ale nemám rád angličtinu u českých kapel.

Starý fóry – Rock Hill
Někoho ta hudba zaujme na živo bych se asi taky přišel podívat. Nástrojově perfektní skladba, ale není to můj šálek kafe...

The Hrozenband – Garde
Tady u téhle písničky se mi fakt líbí intro i celkově písnička je pořádná punkárna. Ideální poslech do auta na koncert bych taky zašel.

Yethell – Proti všem
Ten zpěv by chtěl zlepšit. Jinak to není úplně nejhorší skladba...

Zakaz vězdu – Tak to je
Zvukově jedni z nejlepších v tomto kole. Pěkně nahráné, dobrý zpěv, kytara je úderná. Ta hudba se mi moc líbí...
Kytary: Ibanez RGDIX6PB Iron Label, Squier Bullet Mustang HH
Komba/Zesíky: Mooer GE200, Blackstar ID:CORE 40H, Blackstar FLY-3
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

tele.kom píše:Starý Fóry se žánrově celkem vymykají (až si skoro říkám, jestli do tohoto kola vůbec patří)
Tenhle pocit bys z té kapely měl v jakémkoli z 5 kol...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Amorph

Příspěvek od Amorph »

1. hlas - Starý fóry – Rock Hill
Pekna skladba, dobre zahrane, dobre nahrane, v tomhle kole imho nema konkurenci. Jen nechapu, proc ten zvuk jde tak moc do zkresleni?

2. hlas - The Hrozenband – Garde
Slape to a zni to po vsech strankach dospele. Zvuk je sice trochu oldschool, ale v pohode.

Ze zbytku bych zminil snad jen Yethell – Proti všem, kde bych doporucil nepouzivat to doladovani hlasu, dela vam to vic skody nez uzitku. Casto to tam fakt nehezky preskakuje mezi pultonama a na par mistech kde byl vokal uz moc mimo, tak to skoci vedle;)
Potok
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/potok01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Potok »

Nero píše:
tele.kom píše:Starý Fóry se žánrově celkem vymykají (až si skoro říkám, jestli do tohoto kola vůbec patří)
Tenhle pocit bys z té kapely měl v jakémkoli z 5 kol...
No, ono je to tím, že celkově Hudební fórum jako takové je útočištěm asi jen hudebníků určitého směru, jak tak koukám, ze zúčastněných je tu 99% rockových muzikantů. Což je škoda, protože hudební svět je mnohem pestřejší. Ale protože ovlivnit to asi nejde, nemá cenu se tím moc zabývat. Já osobně bych klidně v hitparádě viděl jakýkoliv žánr, třeba cimbálku nebo dechovku.. :-) , protože všechny styly se dají dělat dobře i blbě a nezáleží na tom, který si posluchač či muzikant zvolí. Líbí se mi naopak, že jsou tu kolegové, kteří se nezabývají jen zvukovou kvalitiou nahrávek, ale mají co říct k hudbě jako takové. A to je myslím kladné zjištění. :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Potok píše:Já osobně bych klidně v hitparádě viděl jakýkoliv žánr
Rozhodně, ale to záleží jen na těch, kdo se rozhodnou účastnit se :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Potok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Potok »

Nehodnotím jakožto zúčastněný v projektu

Nevers – Tři císaři
Trochu monotónní sloky. Nápad se třemi císaři dobrej, ale zpěv je asi nejslabší článek kapely. Zavítal jsem i na jejich Bnadzone, abych si poslechl. Potvrdil jsem si dojem, že co se týče zpěvu, musí buď hodně máknout, nebo hledat někoho, kdo intonačně ladí a má výraz.

Bigbít na slušné úrovni, klávesy dokonce naznačují solidní proaranžování skladby, technika hráčů na dobré cestě. Jen ta mnou tolik proklínaná angličtina. Zpívejte pro svoje sousedy, když je zaujmete, zpívejte pro přespolní a když zaujmete i je, zamiřte do světa. Dělat to obráceně a začít rovnou angličtinou útokem na Hollywood mi přijde nesebekritické..

Starý fóry – Rock Hill
Nehodnotím jako zúčastněný v projektu

The Hrozenband – Garde
Hned ze začátku kytary ukazují hezky o co se bude jednat. Ladí spolu i rytmicky a je to rock z mého mládí :-) . Bod ode mě.

Yethell – Proti všem
Chvílemi v refrénu, když se zapojí dvojhlasy je to zajímavější. Kapela šlape, styl to má, jen jak píše předchozí hodnotitel: Zpěv by měl být přesvědčivější. Jak výrazem, tak barvou a naléhavostí. S barvou se toho moc nedá dělat, ale s tou přesvědčivostí dozajista ano. Velký pozor si dávat na to, že i rocková píseň je píseň a je třeba dbát toho, aby kytary nepřeválcovaly zpěvy a doprovázely zpěváka. Jakmile se začne zpěv s textem v tom bigbítu utápět, vždycky to značí ztrátu sdělení.

Zakaz vězdu – Tak to je
Šlape to, na nic si to nehraje, věřím textu, prostě samé plus. Dávám druhý bod.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Potok píše:Zpívejte pro svoje sousedy, když je zaujmete, zpívejte pro přespolní a když zaujmete i je, zamiřte do světa. Dělat to obráceně a začít rovnou angličtinou útokem na Hollywood mi přijde nesebekritické..
Ne že bych byl nějaký velký znalec české populární hudby, ale kromě Gotta si nevybavím nikoho, kdo by šel takovou cestou. Navíc nezapomínej na to, pro jaké publikum hudba v angličtině je. Buď se můžeme optimisticky tvářit, že tomu rozumí, takže je to zaujme tak jako tak, nebo trochu realističtěji předpokládat, že textu nepřikládají větší roli, takže je jedno, jakou řečí se to do nich hustí.

PetrPeter 1975 - 2008
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Příspěvek od Dafčánek »

Nešvilský krůžek
Tady dávám první bod, hned od začátku mě to bavilo, velmi žeru tu harmoniku(? - prosím opravte mě) v pozadí, která mi tam vytváří příjemnou melodii

Zákaz vězdu
Druhý bod, přijde mi to prostě správňácký, místy mi to připomíná Sum41, akorát v českým kabátku.

Speciální imaginární bod bych dal i Starým fórům, jen to není přesně můj šálek kávy, bohužel mám hlasy jen 2. Neupírám mu však vysokou kvalitu.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
Potok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Potok »

Nero píše:
Potok píše:Zpívejte pro svoje sousedy, když je zaujmete, zpívejte pro přespolní a když zaujmete i je, zamiřte do světa. Dělat to obráceně a začít rovnou angličtinou útokem na Hollywood mi přijde nesebekritické..
kromě Gotta si nevybavím nikoho, kdo by šel takovou cestou.
..Však taky kdo krom Gotta někam došel ?? :lol:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Podstatnější byl ten zbytek mého příspěvku :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Já proti zpívání v angličtině nic nemám, ale musí to dělat někdo s naprosto perfektní výslovností a s minimálním přízvukem. A bohužel takových zpěváků v ČR moc není. V podstatě mě napadá asi jen Kryštof Michal ze Supportů a Karel Buriánek ze Sunshine. Jinak to prostě vyznívá amatérsky a dokáže to zkazit i třeba jinak povedený song
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Hlas dávám kapele Starý Fóry. Jinak mě fakt nic vůbec neoslovilo... Pro mě hodně slabé kolo. Jak technicky, tak co se žánru týče.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Tak z tohohle kola jsem opravdu zmaten :shock: jasný vítěz jsou pro mě Starý Fóry, hned po pár prvních sekundách jsem měl jasno, druhý hlas, i přes totálně nevkusnej název (můj názor), jde kapele Zákaz Vězdu (fuj jak špatně se mi to píše :D). O zbytku vážně nevim. Ani jedna není hrozná, ale žádná taky není uplně dobrá, vůbec nevim co k tomu mám říct. Snad jen: ten pitch shifter u Yethell je takhle výraznej schválně? Jestli jo, tak ještě přidat, protože teď je to v tý blbý mezipoloze, kdy člověk neví jestli to je schválně, nebo to chtěj jen srovnat a neumí odhadnout míru.
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
jastud

Příspěvek od jastud »

Starý fóry - protože to není pitomý
Zákaz vězdu - za energii
Ke zbytku nemám moc co pozitivního napsat.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Potok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Potok »

Nero píše:
..Navíc nezapomínej na to, pro jaké publikum hudba v angličtině je. Buď se můžeme optimisticky tvářit, že tomu rozumí, takže je to zaujme tak jako tak, nebo trochu realističtěji předpokládat, že textu nepřikládají větší roli, takže je jedno, jakou řečí se to do nich hustí.
Tak dobře Nero. Když chceš...
Nevím, ale jak si chceš vybírat publikum? Já když píšu písničku, neumím dopředu říct, kdo si ji kdy poslechne a tedy pro jaké publikum to je. Svoje diváky si nevybíráme přece.. :D Druhá část poznámky je vlastně stejná. Je úplně jedno jak se budemem tvářit, ale nebudeme přece tvořit dílo spojené- tedy píseň jejíž součásti jsou dvě - hudba a text- už s tím, že to budou poslouchat nějací blbci, takže jedna z těch složek může být pitomnější, nebo abych neurazil, že se jí nebude přikládat větší role... To zavání nadutostí a pohrdáním posluchačem. Snaha by měla být, aby píseň byla vyvážená a uměla promlouvat ve všech směrech. :) V tom případě to vyhmátnul nejlépe Adam Vitovský a píše instrumentálky. :lol:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Posluchače si nevybíráš, ale tím, že se zaškatulkuješ do nějakého žánru, se můžeš na určité publikum nasměrovat (budeš-li hrát hudbu jako Kabáti, budou tě asi poslouchal lidi jako Kabáty etc.).

Proč tvrdíš, že by jedna z těch složek měla být pitomější? I v cizím jazyce můžeš napsal kvalitní text a jsou okamžiky, kdy ti cizí jazyk může dát i řadu výhod, pokud ho jako textař ovládáš - ono se stačí podívat na poezii: třeba jsem neviděl český překlad Poeova Havrana, který by zvukomalebně fungoval stejně jako originální "Nevermore" (teď by sem mohl naběhnout Wohma a nadhodit nějaký obskurní překlad, kde i v češtině havran zvukomalebně kráká :) ).

Bohužel realita je taková, že běžný posluchač textu tolik pozornosti nevěnuje (alespoň jak to můžu pozorovat ve svém bližším i vzdálenějším okolí). Navíc znalost angličtiny se zvyšuje, takže zejména u mladších generací by neměl být text v angličtině problém ve smyslu toho, že posluchači prostě nerozumí.

EDIT: Ještě bych k tomu dodal, že celé tvoje tažení proti angličtině (neber to útočně, jen nevím, jak lépe to nazvat :wink: ) má jednu zásadní chybu: kdybys měl ve všeobecném měřítku pravdu, nemohla by být pravda to, že čeští posluchači mají rádi zahraniční hudbu - což mají. Není v podstatě jedno, jestli anglicky zpívá Čech, Němec, Ital nebo Američan, když to nakonec funguje a líbí se ti to? Já mám taky v knihovně hudbu, kde textu nerozumím (francouzština, italština), a trochu mě to mrzí, protože text pro mě má význam, ale i bez toho mě ta hudba baví.

PetrPeter 1975 - 2008
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Já dávám jednoznačně první hlas Starý Fóry.
S dalším jsem dost váhal ale na konec Zákaz Vězdu.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Odpovědět

Zpět na „Vaše skupiny a projekty“