Dowina-Vaše názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
gembec

Re: Dowina-Vaše názory

Příspěvek od gembec »

pbla4024 píše:Co přestat vykřikovat "výrobní vada" a zkusit uvažovat, proč struna drnčí? Seřídit stejně potřebuje každá kytara a to opakovaně. A klidně může stát padesát tisíc. Výrobce nemůže telepaticky uhádnout teplotu, vlhkost, oblíbené struny a styl hry. A kytara převážená přes půl světa stejně potřebuju seřízení u prodejce.
toto musia riesit vsetci vyrobci, lenze u ostatnych je podstatne viac vyrovnana kvalita ako u dowiny. teda asopn co mi znamy spominal (vlastni hudobniny). to je bohuzial fakt. dowinu by som rozhodne nekupoval keby nebolo viac kusov k dispozicii, to je riziko.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

pbla4024 píše:
...EDGE... píše:Je spousta vyrobcu kytar na stejne cenove urovni, co maji ocividne lepsi kontrolu vystupu.
Co přestat vykřikovat "výrobní vada" a zkusit uvažovat, proč struna drnčí? Seřídit stejně potřebuje každá kytara a to opakovaně. A klidně může stát padesát tisíc. Výrobce nemůže telepaticky uhádnout teplotu, vlhkost, oblíbené struny a styl hry. A kytara převážená přes půl světa stejně potřebuju seřízení u prodejce.
Urcite, s tim souhlasim. Ale pokud se to deje na vice kusech opakovane, tak to jako v tomto pripade beru tak, ze jde o vyrobni vadu a ne vec serizeni.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

...EDGE... píše:
pbla4024 píše:
...EDGE... píše:Je spousta vyrobcu kytar na stejne cenove urovni, co maji ocividne lepsi kontrolu vystupu.
Co přestat vykřikovat "výrobní vada" a zkusit uvažovat, proč struna drnčí? Seřídit stejně potřebuje každá kytara a to opakovaně. A klidně může stát padesát tisíc. Výrobce nemůže telepaticky uhádnout teplotu, vlhkost, oblíbené struny a styl hry. A kytara převážená přes půl světa stejně potřebuju seřízení u prodejce.
Urcite, s tim souhlasim. Ale pokud se to deje na vice kusech opakovane, tak to jako v tomto pripade beru tak, ze jde o vyrobni vadu a ne vec serizeni.
Přesně tak! Oblíbené struny a styl hry by hrály roli, pokud by to drnčelo všechno (když někdo řeže do měkkých strun, je jasné, že si musí zvýšit dohmat, a naopak), ne když se to týká jedné struny... A jak říká Edge - kytara, u které u nové je třeba brousit pražce, upravovat ořech atd., je fakt bída...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

Pořád ještě jste neřekli, na kterém pražci by to mělo drnčet. A prodávat neseřízenou kytaru je IMHO chyba prodejce, ne výrobní vada.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

pbla4024 píše:Pořád ještě jste neřekli, na kterém pražci by to mělo drnčet. A prodávat neseřízenou kytaru je IMHO chyba prodejce, ne výrobní vada.
Je to pořád dokola, protože každej si pod seřízením představuje něco jiného... Pro mne seřízení znamená maximálně úpravu průhybu krku, případně výměnu či zbroušení kobylkového plátku v souvislosti se změnou síly (tahu) strun, resp. požadovaného dohmatu, což je individuální záležitost, kterou si musí řešit každý hráč sám... Ale řešení křivého ořechu, křivé kobylky, špatně udělaných drážek na ořechu, špatně zarovnaných pražců atd., co jsou možné příčiny toho, že jedna struna ze šesti (tedy ne všechny - nejde o nevhodně nastavený dohmat) drnčí, není seřízení kytary, ale oprava výrobní vady... A to není věc ani kupce ani prodejce, který by takovou kytaru měl výrobci/distributorovi hodit na hlavu, ať si ji odveze a vrátí, až bude v cajku...

Co si pamatuju, většinou to drnčelo od 1. pražce dál...
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Kytara může drnčet na jednom pražci proto, že má přetažený drát v krku. Nejde jen tak vzít kytaru a začít brousit. Také může být špatná struna a mnoho jiných důvodů. V některých obchodech už je standard, že nástroje seřizují.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Jazzman píše:Kytara může drnčet na jednom pražci proto, že má přetažený drát v krku. Nejde jen tak vzít kytaru a začít brousit. Také může být špatná struna a mnoho jiných důvodů. V některých obchodech už je standard, že nástroje seřizují.
IMHO E-cko na dowinach drncia preto, lebo maju hlboko vyrezanu drazku v orechu, tak ako aj moja. zo zaciatku nedrncala, ale po rokoch zarezavania sa do orecha (ladenie, preladovanie) zacalo drcat. si myslim, ze proste chalani vo vyrobe hlboko brusia orech, treba rata aj s istou toleranciou do buducnosti, ze sa E-cko mierne casom zareze hlbsie.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nevíte - jsou někde v Praze nějaké Dowiny k vyzkoušení? Díky.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Na kytarach maji skladem, v music city by snad meli mit jeste na prodejne.
Pavel K

Příspěvek od Pavel K »

Dowiny k osahání a vyzkoušení mají určitě v Kytarách na Děkance, v Music-City u O2 Areny a v Guitar Parku na Jungmaňáku.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

díky vám
Dirrt

Příspěvek od Dirrt »

rocky77 píše:
mirda píše:
rocky77 píše:Jinak můj názor je, že Dowiny mají konstrukční vadu - u 7 z 10, co jsem měl v ruce, drnčelo tenké e... Stejný poznatek mj. měl i pan Huml (z Humlmusic)... Při takové četnosti to už nepovažuji za náhodu... Ale moc lidí tady na fóru si na to nestěžovalo, tak to nechci vydávat za danou pravdu...je to můj postřeh...
Myslím, že pokud je kytara jinak OK a po všech stránkách vyhovuje- tak že to není tak neřešitelný problém..... :wink:
No já bych vadně vyrobenou kytaru rozhodně nekupoval...myslím, že dnes už je výběr natolik velký, abych si mohl dovolit koupit jen kvalitu... Kdyby to byla jen kosmetická vada a byla třeba díky tomu výrazná sleva, tak budiž...ale s vadou tedy opravdu ne...navíc za plnou cenu...
Zdravim Vas. Zabludil som sem cistou nahodou, ale ako cloveku, ktory s touto znackou gitar zije uz od jej uplneho zrodu, neda mi nezapojit sa :) Urcite suhlsim s tym, ze vystavena gitara na predajni by uz nemala mat ziadne vady a ak ma, musi o nich predajca kupujuceho informovat a vzhladom k rozsahu zavady poskytnut zlavu. Zda sa mi ale dost nepravdepodobne, ze by aj p. Huml od nas dostaval pravidelne gitary na ktorych by drncalo E1. Urcite by nas o tom informoval a ak by taka situacia nastala, okamzite by gitary mal vymenene, aj ked odstranenie takejto zavady trva (ak je problem v nultom prazci, co by zrejme zodpovedalo tomuto hromadnemu problemu) 1 minutu a to by mal skuseny predajca zvladnut aj sam. Na predajni sme bezne dostavovali aj 10 nasobne drahsie Taylory. Ved nezabudajme, ze ide o drevenny nastroj, ktory zije a posobenim casu, vlhkosti atd.. sa stat moze vselico..Osobne by som sa ale nicoho neobaval, pretoze na kazdy nastroj zn. Dowina dostavate 3 rocnu zaruku, co je myslim na vyzretie dostatocne dlhy cas. :) Radi s vami podobne negativne skusenosti prekonzultujeme, ci uz mailom trencin@dowina.eu, alebo aj osobne na predajni v Trencine, ci Bratislave. :)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Že by zkušený prodejce měl být schopen zajistit úpravu nultého pražce kytary, s tím souhlasím...nicméně nevím, proč by to měl dělat, resp. proč by to neměla být starost výrobce/distributora, i když je to třeba práce na minutu...? Jde o princip...

A zrovna pan Huml mi teorii o výrobní vadě Dowin potvrdil...když jsme se obecně bavili o kytarách, řekl to sám od sebe, aniž by věděl, že já si něco takového myslím...
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Dirrt píše: aj ked odstranenie takejto zavady trva (ak je problem v nultom prazci, co by zrejme zodpovedalo tomuto hromadnemu problemu) 1 minutu a to by mal skuseny predajca zvladnut aj sam.
Tak jestli je příliš hluboká drážka v ořechu, je jakákoliv "oprava" (natož minutová) u nové kytary pěkná prasárna. A výměna ořechu na minutu asi nebude.
Mimochodem, co by stím měl ten prodejce udělat?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Ivan

Příspěvek od Ivan »

shoooter píše: Mimochodem, co by stím měl ten prodejce udělat?
mohol by mat k dispozicii nahradne orechy od vyrobcu... pri seriovej vyrobe domaceho povodu by to mozno nemusel byt problem. stacilo by par kusov, aj na starsie modely. ja som na predajni v Bratislave chcel kupit novy orech na G-cko vyroba rok 2009, ale bolo k dispozicii iba na nove modely - ma uplne iny profil. neostava mi nic ine iba dat si ho vyrobit u gitarara, ale ked zijete stovky kilometrov od akehokolvek gitarara je to "oštara", lebo mu musite dodat gitaru, cakat nejaky cas, potom si ju ist zobrat - no proste naklady jak krava kvoli kusku kosti... ale k jednemu sa musim sa priznat - moja dowinka mi za to stoji... :wink:
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Ivan píše:
shoooter píše: Mimochodem, co by stím měl ten prodejce udělat?
mohol by mat k dispozicii nahradne orechy od vyrobcu... pri seriovej vyrobe domaceho povodu by to mozno nemusel byt problem. stacilo by par kusov, aj na starsie modely. ja som na predajni v Bratislave chcel kupit novy orech na G-cko vyroba rok 2009, ale bolo k dispozicii iba na nove modely - ma uplne iny profil. neostava mi nic ine iba dat si ho vyrobit u gitarara, ale ked zijete stovky kilometrov od akehokolvek gitarara je to "oštara", lebo mu musite dodat gitaru, cakat nejaky cas, potom si ju ist zobrat - no proste naklady jak krava kvoli kusku kosti... ale k jednemu sa musim sa priznat - moja dowinka mi za to stoji... :wink:
Náhradní, stejně blbě prořezané ořechy? Nebo je má prořezávat? A proč by to měl dělat prodejce?

A ty stovky kilometrů, to žiješ na sibiři?
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Dirrt píše:
aj ked odstranenie takejto zavady trva (ak je problem v nultom prazci, co by zrejme zodpovedalo tomuto hromadnemu problemu) 1 minutu a to by mal skuseny predajca zvladnut aj sam.
Tak podle mě by propilování drážky v ořechu mohlo trvat,při pečlivé práci cca 5 min. Jenomže to opravdu není problém o kterém se tady hovoří... Výměna ořechu už není na "minutu" a když i člověk přímo z centra dění napíše: "hromadnemu problemu" tak asi není co dodat... Pokud ovšem nevidí řešení v podložení ořechu nějakou dýhou... To by se asi dalo s vypětím a elektrickou "kličkou" na mechaniku do minuty zvládnout. Ale opravdu je to způsob jak řešit "hromadný problém" :?:
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Tengli píše:
Dirrt píše: Pokud ovšem nevidí řešení v podložení ořechu nějakou dýhou... To by se asi dalo s vypětím a elektrickou "kličkou" na mechaniku do minuty zvládnout. Ale opravdu je to způsob jak řešit "hromadný problém" :?:
Podložením zvedněš i ty "dobré" struny, navíc podložení na nové kytaře je hnus.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

shoooter píše: Podložením zvedněš i ty "dobré" struny, navíc podložení na nové kytaře je hnus.
Přesně tak! Proto mě fascinuje,že člověk přímo z firmy se tady "přizná" k hromadnému problému a mluví o jakémsi minutovém řešení... :twisted:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Tengli píše:Přesně tak! Proto mě fascinuje,že člověk přímo z firmy se tady "přizná" k hromadnému problému a mluví o jakémsi minutovém řešení... :twisted:
Tady se nekdo k necemu priznal? Hromadnemu?
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“