Kytara a PC
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Propojení kytary a zvukové karty
A jakým kabelem zapojuješ kytaru do komba? Úplně stejným nástrojovým kabelem. Jakou máš tu zvukovku? Má alespoň Hi-Z vstup pro kytaru?
PS: sloučeno s existujícím vláknem, na tohle je zbytečné tu mít vlákno zvlášť.
PS: sloučeno s existujícím vláknem, na tohle je zbytečné tu mít vlákno zvlášť.
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Re: Kytara a PC
Tak, jak je příspěvek napsanej bych to chápal tak, že tázající ani kombo nemá, když neví, jakým kabelem se připojí kytara
Samozřejmě že jde o klasický Jack-Jack nástrojový kabel, a pokud to šumí, tak je buď nekvalitní ten kabel, nebo jsou nekvalitní předzesilovače zvukovky (nebo jsou jen určeny na něco úplně jiného). Určitě by pomohlo říct, co máš za zvukovku, z toho se dá vydedukovat, jestli je vůbec na tohle vhodná, jak píše Hendrek.
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Věř nebo ne, mám kombo a vím dobře, že se do něho kytara zapojí obyčejným nástrojovým kabelem. Kromě toho jsem hrál i na tranzistorový halfstack a ten se rozhodně nepropojí nástrojovým, ale reproduktorovým. Ptal jsem se známého, co tomu rozumí víc než já, a bylo mi řečeno, že kabel na propojení zvukové karty a kytary musí mít v každém případě zemnící a signálový drát a že se vyrábějí nějaké kabely na tohle zvlášť. Z toho jsem si vyvodil, že na to není dobrý obyčejný nástrojový. Jestli je to blbost, sorry, že jsem tě zmátl. Používám tuhle zvukovku http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... icon-ALPHA
Mno každopádně tak jako tak....
Použij normální nástrojový kabel, protože narozdíl od reproduktorového má zem řešenou jako stínění, které chrání signálový vodič proti chytání bordelu zvenku.
Reproduktorový kabel je dvoulinka, protože je tam výrazně vyšší napětí, takže se bordel žádný nechytá a jsou potřeba silnější vodiče, aby nedošlo k poškození.
Použij normální nástrojový kabel, protože narozdíl od reproduktorového má zem řešenou jako stínění, které chrání signálový vodič proti chytání bordelu zvenku.
Reproduktorový kabel je dvoulinka, protože je tam výrazně vyšší napětí, takže se bordel žádný nechytá a jsou potřeba silnější vodiče, aby nedošlo k poškození.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zvukovku máš OK. Nástrojový kabel má dva vodiče. Jeden živý uprostřed a druhý je stínění kolem něj, které je připojeno na zem. To ti zajistí signál odolný proti rušení. Takže jsi kamaráda možná jen špatně pochopil, nebo se on špatně vyjádřil, každopádně je zde nejvýhodnější použít klasický nástrojový kabel JACK 6,3 TS - JACK 6,3 TS a zapojit jej do vstupu pro instrument.
Čili jen jinými slovy papouškuju Moleeka
.
BTW, určitě jsi k té zvukovce dostal manuál, kde na straně 14 dole stojí:
Čili jen jinými slovy papouškuju Moleeka
BTW, určitě jsi k té zvukovce dostal manuál, kde na straně 14 dole stojí:
Stejně tak, je kabel označen ve schématu zapojení na straně 16.TO CONNECT AN INSTRUMENT
Plug a standard ¼" TS (instrument) cable directly from the instrument into the
Instrument input jack on the front panel of Alpha Studio. Note that this will disable
the Line In 1 jack on the back panel.
Čau,
chtěl jsem se zeptat jestli se nedá nějak v Guitar Rigu, nebo Amplitube přepínat mezi presety pomocí klávesnice.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
OT ohledně Jack konektorů oddělen: studio-a-recording/jack-konektor-vyhody ... 38074.html
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jakým nejjednodušším způsobem bych mohl nahrávat z el. kytary na Mac, který však nemá audio jack vstup. Nepotřebuji studiovou kvalitu, nicméně přes integrovaný mikrofon v Macu to fakt nejde. Stačí např. něco jako Behringer guitar link? Nemá s tím někdo zkušenosti? Nebo něco jiného? A je lepší nahrávat rovnou kytaru, nebo ještě přes kombo? Děkuji za všechny rady, jsem nováček, takže je ocením.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Principielně stačí. Další debata se pak přesouvá do roviny kvality výstupu; pak se obávám, že zmíněný kus HW stačit nebude - leda tak na záznamy pokusů a zpětnou vazbu + analýzu.
Ke druhému dotazu: je to jedno, protože oběma způsoby dosáhneš na výsledek, jen bude jiný (záznam komba = záznam de-facto "hotového" zvuku, záznam přímo z el. kytary = záznam "nosného" signálu, ze kterého musíš kytarový zvuk teprve udělat - simulace apod.).
P.
Ke druhému dotazu: je to jedno, protože oběma způsoby dosáhneš na výsledek, jen bude jiný (záznam komba = záznam de-facto "hotového" zvuku, záznam přímo z el. kytary = záznam "nosného" signálu, ze kterého musíš kytarový zvuk teprve udělat - simulace apod.).
P.
Je mi jasné, že to nebude nic moc, ale rozhodně lepší, než z integrovaného mikrofonu, ne? A byla by posunem k lepší kvalitě koupě např. zařízení Line6 POD GX?pavlii píše:Principielně stačí. Další debata se pak přesouvá do roviny kvality výstupu; pak se obávám, že zmíněný kus HW stačit nebude - leda tak na záznamy pokusů a zpětnou vazbu + analýzu.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
osobně bych do začátku volil nějaký multiefekt (který už třeba máš?) s USB -nebo třeba tebou zmiňované PODxt (pokud ho zkousne mac), odpadne ti hodně starostí oproti nahrávání komba (mikrofon, zvukovka, místnost, posprocesing atd).ptajda píše:Je mi jasné, že to nebude nic moc, ale rozhodně lepší, než z integrovaného mikrofonu, ne? A byla by posunem k lepší kvalitě koupě např. zařízení Line6 POD GX?pavlii píše:Principielně stačí. Další debata se pak přesouvá do roviny kvality výstupu; pak se obávám, že zmíněný kus HW stačit nebude - leda tak na záznamy pokusů a zpětnou vazbu + analýzu.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, asi tak.
P.
P.
-
Petr Gric
- last.fm: http://www.last.fm/user/Fotoprostor
Line 6 POD 2.0 zapojení do PC
Zdravím, pročítal jsem fóra a zatím jsem na nic kloudného nenašel.
Dokáže mi někdo poradit se zapojením Line 6 POD 2.0 do PC, tak aby šlo v PC nahrávat. Případně poradit s výběrem zvukovky.
Fotodokumentace, videa vítány
Děkuji všem
Dokáže mi někdo poradit se zapojením Line 6 POD 2.0 do PC, tak aby šlo v PC nahrávat. Případně poradit s výběrem zvukovky.
Fotodokumentace, videa vítány
Děkuji všem
Re: Line 6 POD 2.0 zapojení do PC
If you want to record a Pod 2.0 on your computer then it is exactly the same as if you were recording to tape. You have to connect the audio outputs to an audio input. There is no computer magic going on here - it is just analogue sound.
http://line6.com/supportarchivenew/thread/81518
-----
Audio interface tenhle POD v sobě nemá, takže normálně do line in zvukovky.
Na ně se ptej tady: studio-a-recording/
http://line6.com/supportarchivenew/thread/81518
-----
Audio interface tenhle POD v sobě nemá, takže normálně do line in zvukovky.
Na ně se ptej tady: studio-a-recording/
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 9.09.2013 10:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Děkuji za odkaz, sloučeno s existujícím threadem.
Důvod: Děkuji za odkaz, sloučeno s existujícím threadem.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Vlastnim tuto zvukovu kartu:
http://us.store.creative.com/Creative-S ... 54PUPA.htm
Dalo by sa cez nu pomocou redukcie jammovat na gitare?
Nejde mi o nahravanie.
http://us.store.creative.com/Creative-S ... 54PUPA.htm
Dalo by sa cez nu pomocou redukcie jammovat na gitare?
Nejde mi o nahravanie.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Překopíruju, co jsem psal v zamčeném a již smazaném threadu:
Nero píše:hrát by se dalo, ale zvuk nebude optimální, protože ta zvukovka nemá hi-z (nástrojový vstup). Chtělo by to nějaký efekt s bufferem či něco, co signál vyžene na linkovou úroveň.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
jamovat se dá i bez zvukovky
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Ano, da masucho. Ale ja by som chcel zapojit efekty cez PC soft.
Nero: myslis, ze to bude mat opozdeni? Nebudu stacit tie ASIO free drivre?
Nero: myslis, ze to bude mat opozdeni? Nebudu stacit tie ASIO free drivre?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zpoždění bude vždy a jen se dá diskutovat o tom, zdali pro tebe poznatelné. To ti ale nikdo předem neřekne.
P.
P.