Aktivní reprobox + mikrofon s keyboardem
Pravidla fóra
Aktivní reprobox + mikrofon s keyboardem
Ahoj.
Prosím někoho ochotného o radu. Potřebujeme v kapela ozvučit zpěváka a klávesy. Bohužel nemáme finanční prostředky na nic pořádného a zatím jsme v začátcích.
Máme mikrofon s pětikolíkem a keyboard s 6,3mm jack výstupem .
Bylo by možné použít na to tuto aktivní reprobednu ? http://kytary.cz/laney-cx10-a/HN109112/
Je to LANEY CX10-A . Zvuk asi nebude to pravé ořechové, ale na výšky to podle mne stačí (provizorně).
Je tam psáno :
• předzesilovač: 2 nezávislé kanály
• 1. kanál: mikrofonní symetrický vstup s XLR konektorem, hlasitost
• 2. kanál: linkový vstup s konektorem jack, hlasitost
Tzn. může být zapojen mikrofon i klavír dohromady?
Vzadu by to mělo vypadat nějak takto (viz. příloha)
Budu vděčný za jakoukoli odpověď.
Prosím někoho ochotného o radu. Potřebujeme v kapela ozvučit zpěváka a klávesy. Bohužel nemáme finanční prostředky na nic pořádného a zatím jsme v začátcích.
Máme mikrofon s pětikolíkem a keyboard s 6,3mm jack výstupem .
Bylo by možné použít na to tuto aktivní reprobednu ? http://kytary.cz/laney-cx10-a/HN109112/
Je to LANEY CX10-A . Zvuk asi nebude to pravé ořechové, ale na výšky to podle mne stačí (provizorně).
Je tam psáno :
• předzesilovač: 2 nezávislé kanály
• 1. kanál: mikrofonní symetrický vstup s XLR konektorem, hlasitost
• 2. kanál: linkový vstup s konektorem jack, hlasitost
Tzn. může být zapojen mikrofon i klavír dohromady?
Vzadu by to mělo vypadat nějak takto (viz. příloha)
Budu vděčný za jakoukoli odpověď.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktivní reprobox + mikrofon s keyboardem
Pokud jsem nic nepřehlédl, tak ano, "nějak" to bude hrát. Pokud jste to ještě nekoupili, našetřte na něco lepšího.
Bazarová ART 310A + malý mixík vás vyjde sice na jednou tolik, ale vyplatí se.
Starosti mi dělá ten mikrofon na pětikolík, to si asi budeš muset sehnat redukci. Pošli foto.
LTH
Bazarová ART 310A + malý mixík vás vyjde sice na jednou tolik, ale vyplatí se.
Starosti mi dělá ten mikrofon na pětikolík, to si asi budeš muset sehnat redukci. Pošli foto.
LTH
Počkat, teď nevím, jestli to bude kolík. Ten mikrofon se bude kupovat nový, standartní mikrofonní vstup .
Rád bych šetřil, ale potřebujeme hrát, nejsou finance...
Rád bych šetřil, ale potřebujeme hrát, nejsou finance...
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
???Radagabi píše:...
Máme mikrofon s pětikolíkem ...
pětikolík je třeba tohle http://slovnikmidi.info/data/petikolik_samec.png
standartní mikrofonní konektor je dnes XLR http://cs.wikipedia.org/wiki/XLR_konektor To je, když už, tak "tříkolík".
LTH
Děkuji za vysvětlení.
Neměl by tedy teoreticky jít zapojit tříkolík do pětikolíku? Protože ty 3 piny jsou v podstatě pro obě stejny, jen by to hrálo tím pádem mono a ne stereo
Neměl by tedy teoreticky jít zapojit tříkolík do pětikolíku? Protože ty 3 piny jsou v podstatě pro obě stejny, jen by to hrálo tím pádem mono a ne stereo
Co by mělo hrát stereo?Radagabi píše:jen by to hrálo tím pádem mono a ne stereo
Trochu se mi zdá, že by bylo dobré, kdybys ses zorientoval v tomto oboru. Pro začátek se zaměř na symetrické a nesymetrické vedení. To tvoje "stereo" je úplně z jiného oboru.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Mikrofonní signál se standartně vede dvěma živými vodiči (XLR - pin 2 a 3 )a jedním stínícím vodičem (to je ten oplet okolo - na XLR standartně PIN 1).Radagabi píše:Děkuji za vysvětlení.
Jeden živý vodič (2. Pin/kolík) přenáší signál, druhý (3.)také, ale v protifázi s 2. Se stereem to nemá pranic společného, neboť v podstatě přenášíš jenom jeden kanál.
Dělá se to tak proto, že je slabounký mikrofonní signál náchylným na ruch z venčí (el. mag. pole atd...) a díky symetrickému vedení (čili tyhlety dva živé vodiče) se většina rušení vytratí. Jak, to si načti, bylo by to na delší řádky a pár matematických rovnic.
Kdežto stereo by se symetricky muselo přenášet minimálně čtyřmi živými vodiči - ale to v případě mikrofonů na pětikolík není (alespoň ne v 98% případů - nemají totiž dvě kapsle, takže by nešlo "udělat" stereo). 4 a 5. pin myslím zůstávají nezapojené - nevím, jak je to přesně, už se to v podstatě nepoužívá.
Pětikolík kontra tříkolík (Ale XLR! staré mikrofony mají přípojky typu DIN http://cs.wikipedia.org/wiki/Konektor_DIN, ne XLR )lze někdy vidět u DMX světel, tam se po 4 a 5 vodiči taky nevede nic, nebo druhý DMX okruh (dalších 512 kanálů). Redukce samozřejmě existují. Jdu se kouknout na půdu, možná tam mám ještě redukci z DINu na XLRko, možná i správně zapojenou, tak dám třeba vědět.
LTH
Doprčic Letho, ty jsi moc veliký dobrák...
Chtěl jsem, aby radagabi projevil trochu iniciativy a ty mu to dáš takto po lopatě
Chtěl jsem, aby radagabi projevil trochu iniciativy a ty mu to dáš takto po lopatě
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
a spousta No name...
a spousta No name...
Opět děkuji
.
Abych to uvedl na pravou míru. Našel jsem zesilovač, který má vstup na pětikolík a mikrofon se bude kupovat úplně nový.
Prostě ještě nedovedu přesněji specifikovat, co je na tom starém zesilovači za konektor
.
Ale dělám trocho do počítačů a u "DIN jsem našel, že je to v podstatě konektor na klávesnici".
XLR je tedy větší průměrem?
A omlouvám se za moje nedostatky, v těhlech zařízení jsem úplně tupý. Jediné, co jsem zatím řešil byla kytara -> kombo...
Takže potřebuji redukci, pokud chci zapojit XLR tříkolík z mikrofonu, do zesilovače s DIN pětikolíkem?
Abych to uvedl na pravou míru. Našel jsem zesilovač, který má vstup na pětikolík a mikrofon se bude kupovat úplně nový.
Prostě ještě nedovedu přesněji specifikovat, co je na tom starém zesilovači za konektor
Ale dělám trocho do počítačů a u "DIN jsem našel, že je to v podstatě konektor na klávesnici".
XLR je tedy větší průměrem?
A omlouvám se za moje nedostatky, v těhlech zařízení jsem úplně tupý. Jediné, co jsem zatím řešil byla kytara -> kombo...
Takže potřebuji redukci, pokud chci zapojit XLR tříkolík z mikrofonu, do zesilovače s DIN pětikolíkem?
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Po mamincezzbar píše:Doprčic Letho, ty jsi moc veliký dobrák...
Radagabi:
Pošli fotku toho zesilovače.
Pravděpodobně bude nejlepší, když ten konektor v něm vykucháš a nahradíš XLR panelem
Před zesilovač ještě potřebuješ mixážní pult, nebo alespoň nějaký mikrofonní předzesilovač.Takže potřebuji redukci, pokud chci zapojit XLR tříkolík z mikrofonu, do zesilovače s DIN pětikolíkem?
A vůbec:
například si koupíš mixák Zed 10, mikrofon AKG D5 (obě mohu mimochodem doporučit) a budeš to chtít propojit s nějakým mě neznámým zesilovačem... kde máš reprobox?
Na druhou stranu, pokud ještě k tomu pořídíš tu aktivku, o které jsi psal (kterou doporučit bohužel nemohu), tak v podstatě není co řešit a zapojení by jsi měl zvládnout. Kdyžtak se ptej.
LTH
Ten zesilovač v sobě má všechno - několik vstupů + ekvalizér a plno dalších blbostí, které jsem ještě nestudoval.
Je to v podstatě takový starší gramofon s něčím navíc.
Byli s ním moderovány diskotéky a zpívalo se přes něj několik let.
Má rovněž výstup na bedny, které byli k němu.
Je to opravdu jen dočasné řešení.
Jde o to, že si chceme (jak jsi psal) našetřit na něco pořádného.
Mám tedy ještě dávat fotku nebo to stačí?
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Určitě pošli foto, respektive fotky, pokud možno detailní.Radagabi píše:Ten zesilovač v sobě má všechno - několik vstupů + ekvalizér a plno dalších blbostí, které jsem ještě nestudoval.
LTH
Zítra to nafotím.
Zatím jsem našel jen oficiální PDF, jestli to pomůže.
http://www.radiojournal.cz/navody/gramo/44.pdf
EDIT: Tak jsem se na to PDF díval a vím z toho kulový, kromě toho, že tam je fakt hodně součástek
EDIT: Tak jsem se na to PDF díval a vím z toho kulový, kromě toho, že tam je fakt hodně součástek
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Jo, já jsem tam taky typy konektorů nenašel (popravdě jsem moc nehledal, dělám ještě x dalších věcí)Radagabi píše:Zítra to nafotím.
Nafoť to, pak ti řeknu co a jak.
Mimochodem, i když to správně propojíš, bude to hrát hrozně. To už je lepší počkat a šetřit, uzpíváte a uhrajete to nasucho.
LTH
Zatím to asi vyřeším přechodkama, našel jsem firmu, která tohle vyrábí 
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Když chceš hrát na desetiwattový gramofon, nikdo a nic ti nebrání, ale být tebou, tak šetřím a šetřímRadagabi píše:Zatím to asi vyřeším přechodkama, našel jsem firmu, která tohle vyrábí
LTH
Re: Mikrofon 2000 +-
Ahoj, tak mikrofon bych bral ten AKG D5.
Mám ho brát s vypínačem nebo bez ? Kabel pokud možno XLR - jack, která značna je kvalitní?
Budu vděčný za rady, opět
).
A omlouvám se za pozdní odpověď, nebyl jsem v dosahu internetu,
Mám ho brát s vypínačem nebo bez ? Kabel pokud možno XLR - jack, která značna je kvalitní?
Budu vděčný za rady, opět
A omlouvám se za pozdní odpověď, nebyl jsem v dosahu internetu,
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
XLR-Jack? Na takovehle mikrofon? To si musíš dělat srandu
Otázka vypínače je jen čistě na tobě, jestli ho tam chceš mít, nebo ne. Já osobně mám radši mikrofony s vypínačem, protože když to nedejbože náhodou chytne vazbu, tak reakce zvukaře, popřípadě když jsi ve zkušebně tak dojít k pultu a vypnout to, je strašně dlouhá doba a můžeš zničit bedny. S neopatrnou zpěvačkou už jsme takhle jeden výškáč spálili.
Otázka vypínače je jen čistě na tobě, jestli ho tam chceš mít, nebo ne. Já osobně mám radši mikrofony s vypínačem, protože když to nedejbože náhodou chytne vazbu, tak reakce zvukaře, popřípadě když jsi ve zkušebně tak dojít k pultu a vypnout to, je strašně dlouhá doba a můžeš zničit bedny. S neopatrnou zpěvačkou už jsme takhle jeden výškáč spálili.
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Co je na XLR jack špatného? Ten mikrofon má výstup XLR ne?
Na jacku je něco špatného?
Počkat, teď to nechápu.
Ok, tam já radši ten vypínač doporučím
Na jacku je něco špatného?
Ok, tam já radši ten vypínač doporučím
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tím bylo myšleno, proč chceš XLR-Jack kabel a ne XLR-XLR kabel. Do čeho to budeš připojovat?