Lynyrd Skynyrd3 kytary + klávesy? To už je slušnej zvěřinec - jak to aranžujete? Nenapadá mě kapela, která by měla podobný složení, takže bych bral jakékoli kapely
Řízné lehké a dobré skladby
Pravidla fóra
Re: Řízné lehké a dobré skladby
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Iron Maiden. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
jsem naprosty zacatecnik... a "premier - hrobar" zvladnuto za hodinku... clovek tu pisnicku zna, zazpiva si i u toho ceskej text... a ma radost z toho, ze mu neco jde 
Prešiel som si tento topič a pravdupovediac na veľa ľahkých songov som tu nenarazil, najviac ma pobavil Creeping Death a Unforgiven, aj keď si odmyslím sóla. Už chcem vidieť ako chalaň čo drží gitaru v ruke jeden alebo dva mesiace dá down-pickingom Creep v tempe 190 
Wolfmother - Joker and the Thief
http://www.youtube.com/watch?v=ySjXFjLTagQ
Dost jednoduché. Celá skladba. Jen z toho může bolet levá ruka, takže je potřeba trénovat spíše to
http://www.youtube.com/watch?v=ySjXFjLTagQ
Dost jednoduché. Celá skladba. Jen z toho může bolet levá ruka, takže je potřeba trénovat spíše to
Možná to sem tak úplně nepatří ale - mám docela obavy z toho, až si někdy půjdu do obchodu vyzkoušet nějakou kytaru. Co na ní vůbec zahrát? Nejsem nějak dobrý kytarista, něco sice zahraju, ale nechci u toho vypadat jako debil.
Doporučte něco, co by se dalo zahrát úplně jako sólo kytara, aby to znělo dobře, aby to nebylo moc profláklé a aby to nebylo zas moc obtížné. Ale můžete i obtížnější, já si vyberu
Doporučte něco, co by se dalo zahrát úplně jako sólo kytara, aby to znělo dobře, aby to nebylo moc profláklé a aby to nebylo zas moc obtížné. Ale můžete i obtížnější, já si vyberu
Nemusíš snad hned vypálit sólo, ne? Jdeš vyzkoušet kytaru a ne svoje hráčské schopnosti. Nauč se jeden box pentatoniky a ty tóny hraj jak tě napadne a bude to znít libozvučně. Vyzkoušej si pár skluzů.
Ale fakt nejde o to, předvést se prodavačům. Těm musí být jedno, jestli si doma na to budeš brnkat skákal pes.
Kytaru jdeš primárně vyzkoušet a tak si brnkej strunu po struně, všechny pražce a spíš poslouchej jestli ti nedrnčí struny o pražce, jestli nemá kytara nějaké hluché místo, před hraním nalaď a po zkoušce zjisti, jestli kytara drží ladění, brnkej trsátkem i prstama, nech strunu znít a poslouchej dozvuk, toto vše vyzkoušej na čistý i zkreslený kanál.... I když budeš dokola drnkat práznou strunu G, tak budeš vypadat jako znalec než borec, co se chodí předvádět.
Zkoušení kytary nespočívá jen v hraní. Musiš zkontrolovat rovinost hmatníku (vrtule), chod ladících mechanik, potenciometrů, plynulost hlasitosti a tónovky, jak ti kytara padne v sedě a zavěšená na popruhu, jestli nepadá na hlavu...Ale to už jsem se rozepsal mimo téma a to jsi asi nechtěl číst.
Jenom jsem chtěl naznačit, že kytaru nevyzkoušíš jen jedním naučeným sólem.
Ale fakt nejde o to, předvést se prodavačům. Těm musí být jedno, jestli si doma na to budeš brnkat skákal pes.
Kytaru jdeš primárně vyzkoušet a tak si brnkej strunu po struně, všechny pražce a spíš poslouchej jestli ti nedrnčí struny o pražce, jestli nemá kytara nějaké hluché místo, před hraním nalaď a po zkoušce zjisti, jestli kytara drží ladění, brnkej trsátkem i prstama, nech strunu znít a poslouchej dozvuk, toto vše vyzkoušej na čistý i zkreslený kanál.... I když budeš dokola drnkat práznou strunu G, tak budeš vypadat jako znalec než borec, co se chodí předvádět.
Zkoušení kytary nespočívá jen v hraní. Musiš zkontrolovat rovinost hmatníku (vrtule), chod ladících mechanik, potenciometrů, plynulost hlasitosti a tónovky, jak ti kytara padne v sedě a zavěšená na popruhu, jestli nepadá na hlavu...Ale to už jsem se rozepsal mimo téma a to jsi asi nechtěl číst.
Jenom jsem chtěl naznačit, že kytaru nevyzkoušíš jen jedním naučeným sólem.
Já taky prstem mačkal každou strunu na každém pražci a hledal hluchý místa a křivý pražce. 
No a pak jak snadno se držej baréčka a jiný akordy.
No a pak jak snadno se držej baréčka a jiný akordy.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Samozřejmě jsem nemyslel sólo, ale spíše nějaké riffy 
Ale díky
Ale díky
Tak to by tě nemuselo zklamat tohle (jednoduché, řízné):Frostys píše:spíše nějaké riffy![]()
Díky, některé se budou snad hodit. Měl jsem ale na mysli spíše riffy na takovýto způsob:
No, nevím jestli bych se chtěl tento hmatníkový úprk učit kvůli vyzkoušení kytary.
Ale každý jsme jiný a každý hrajeme jiný styl.
Ale každý jsme jiný a každý hrajeme jiný styl.
Samozřejmě to nemusí být něco přesně takového a agresivního. Slashe jsem si v poslední době dost zamiloval, tak jsem na tohle narazil.
Jinak jsem se teď jen tak letmo naučil tady kousek té Clean části. Zní to docela příjemně a je to snadné
http://www.youtube.com/watch?v=XXf_aDTM ... page#t=22s
Jinak jsem se teď jen tak letmo naučil tady kousek té Clean části. Zní to docela příjemně a je to snadné
http://www.youtube.com/watch?v=XXf_aDTM ... page#t=22s
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nehraj Smoke on the Water, Ironmana, Paranoid, Stairway to Heaven, Smells Like Teen Spirit - s čímkoli jiným, pokud nebudeš vyhulovat silný aparát naplno, budou prodvači v klidu
Zkoušení je pro tebe, dělej cokoli, co tobě vyhovuje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
OT: To jsou Nero "oblíbené" songy v prodejnách?Nero píše:Nehraj Smoke on the Water, Ironmana, Paranoid, Stairway to Heaven, Smells Like Teen Spirit - s čímkoli jiným, pokud nebudeš vyhulovat silný aparát naplno, budou prodvači v kliduZkoušení je pro tebe, dělej cokoli, co tobě vyhovuje.
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Řekl bych, že jsem v hudebninách v Praze / Brně strávil docela dost času a řekl bych, že tyhle rozhodně vedou hitparádu 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
deep purple smoke on the water black night higway star
ac dc higway to hell. wholle lotta rosie hells bells
judas priest breaking the law
black sabbath sweet leaf iron man god is dead nib sabbath bloody sabbath
led zeppelin imigrant song wholle lotta love comunication breakdown heartbreaker
pro začátečníka ideální
ac dc higway to hell. wholle lotta rosie hells bells
judas priest breaking the law
black sabbath sweet leaf iron man god is dead nib sabbath bloody sabbath
led zeppelin imigrant song wholle lotta love comunication breakdown heartbreaker
pro začátečníka ideální