Line 6 spider IV / Amplifi

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Wukix

Line 6 spider IV / Amplifi

Příspěvek od Wukix »

Dobrý den, v hudebnim průmyslu se zatím moc neorientuju, na kytaru hraju necelý rok, a nýní jsem si zakoupil toto kombo. Už jej celkem zvládám ovládat, ale mám dvě otázky... 1) jde nějak vrátit původní nastavení 4 kanálů, já blb jsem si přemazal nastavení kanalu Clean a rád bych věděl jestli jde vrátit do původní podoby, ta se mi líbíla nejvíce... 2) jak se dá kombo propojit s PC... nic jsem se v manuálu nedočetl a ani na internetu jsem nenašel... Děkuji moc za odpovědi...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Line 6 spider IV 15w

Příspěvek od bubucci »

Factory Reset
Reset the factory programmed states by holding the Clean Channel button
down on power up. Warning: This will erase all your custom sounds,
so be sure you want to start fresh before you do it!
Additional Tips
When you select an Amp Model, Spider IV automatically

1)Při zapnutí držet tlačitko clean
2)Nejde ve smyslu ovládat kombo nějakým softem, ale můžeš použít phones out při nahrávání do PC
Wukix

Příspěvek od Wukix »

jj, diky...
johnnyramone

Ozvěna na kombu Line6 Spider IV 15

Příspěvek od johnnyramone »

Ahoj,chtěla bych se zeptat,jak se dá dát pryč ozvěna z komba Line 6 Spider IV 15,nemůžu na to přijít. Asi to souvisí s tlačítkem TAP,kterým se údajně zapíná i ladička,ale nevím jak to funguje,pokud to někdo víte,prosím,poraďte mi. Děkuji za odpovědi.
Naposledy upravil(a) Nero dne 12.08.2013 11:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno se starším tématem - příště hledej.
Bezmozek

Re: Ozvěna na kombu Line6 Spider IV 15

Příspěvek od Bezmozek »

ptajda

Příspěvek od ptajda »

Dobrý den.

Také jsem si nedávno koupil jako začátečník toto kombo. Jsem s ním moc spokojený, jen mě také zajímá nahrávání do PC. Znamená to tedy, že stačí pouze propojit kabelem 1/4 do PHONES/RECORD OUT a 1/8 do audio vstupu v PC?

Má tento způsob nějaké nevýhody? Četl jsem něco o externích zvukovkách, případně o nějakých krabičkách, přes které se to teprv pustí do PC (snad přes USB). Nevím, co je pro nováčka, který si jen chce zaznamenat to, co zahrál, nejvhodnější. Omlouvám se, vím, že toho je o této problematice napsáno hodně, ale bylo to moc odborné a pro mě, laika, nesrozumitelné. Budu rád za rady, děkuji mnohokrát, hezký den všem. :)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Pokud si chceš "jen něco nahrát", tak ti stačí to, co jsi popsal - propojit kabelem 1/4 do PHONES/RECORD OUT a 1/8 do audio vstupu v PC?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ještě doplním, že nejvhodnější je použít linkový vstup do PC (ten modrý).
Průser je, že jej hodně počítačů nemá (mají jen růžový mikrofonní).
Připrav se na to, že kvalita nebude nic moc.
Budou-li další dotazy, pokračuj nejlépe v tomto topicu: studio-a-recording/kytara-a-pc-t10403.html
(BTW, doporučuji přečíst bod 5 prvního příspěvku).
milans13
Nový uživatel

Line6 Spider IV český manuál

Příspěvek od milans13 »

Přeložil jsem do češtiny manuál k Line6 Spider IV 15/30W.Dal jsem to na ulozto.
Kevlar

Komba Line6 spiderIV, Amplifi/,...?

Příspěvek od Kevlar »

Zdravim. Delší dobu přemýšlim, že koupit buď Line 6 spider IV nebo mě teď docela zaujalo to Amplifi. Vypadá to zajímavě.
Zajímalo by mě, jakej z toho leze zvuk při nějakým větším zkreslením, když bych chtěl hrát něco tvrdýho. Mám Marshalla AVT150, ten zvuk neni nejhorší, ale při velkým gainu a basách je to příšerný :-D

Nemáte někdo zkušenosti speciálně s tím Amplifi? Jinak mi asi přijde do těch 8-9 nejlepší volba na doma/zkušebna ten spider.
Placka

Re: Komba Line6 spiderIV, Amplifi/,...?

Příspěvek od Placka »

za devět tisíc v pohodě seženeš z bazaru docela slušnou lampu, nevidím důvod se zajímat o Amplifi:-)
Viz třeba:
http://hudebnibazar.cz/img-gat-100r/ID912593/ - k tomu bys musel dokoupit bednu, ale třeba za dva-tři tisíce se dá sehnat slušná 1x12 repro, za 4000 už koupíš Harley Benton s 2x Vintage30

Nebo celolampa Randall (nevím, jak to hraje) jen za 5000:
http://hudebnibazar.cz/celolampa-randal ... /ID913651/

Valveking head za 7k (za devět i s jednodvanáctkovou bednou):
http://hudebnibazar.cz/peavey-vk100-head/ID904948/

Laney LC50 za 8,5 (měl jsem, nelíbilo se mi:-))
http://hudebnibazar.cz/laney-lc-50-2/ID913475/

Valveking za 6k:
http://hudebnibazar.cz/peavey-valveking-112/ID908672/
José

Příspěvek od José »

Za 8-9 spider? Za to se dá sehnat hrající lampáč. Jestli chceš něco hrajícího od nízkejch hlasitostí na doma a zabudované efekty, velkou variabilitu a zároveň aby to fungovalo i ve zkušebně, vem Fendera Superchampa z bazáru a pískej si štěstím. Natrhne oboum zmiňovaným zadel jak nic.
Kevlar

Příspěvek od Kevlar »

Ten Valveking mi na YT zní dobře:) Říkal jsme si, že nejlepší volba bude přes bazar. Akorát nemám možnost se na to jet podívat, tak mě trochu trápí nedůvěřivost :D Ale to už je asi subjektivní pocit :D
Kevlar

Příspěvek od Kevlar »

Jeste bych mel dotaz, jak zjistim stav lamp v kombu. Typek mi primo z tady odkazovanyho Valvekinga(komba) psal ze mu prijdou dobry, nenapiskavaj A jsou citelny. Ale vzhledem k tomu, ze s lampama nemam zkusenost, tak toho moc nezjistim :(
José

Příspěvek od José »

Jestli to máš i na doma budeš valvekinga dost těžko krotit. Jinak je to snad nejčastější apec mezi amaterskejma rockovejma kapelama. Starý lampy nejprve poznáš tak, že se ti začne tupnout zvuk, ztrácet výšky i takovej ten náboj, ale to už tu někde všechno psáno je. Jinak gratuluju k volbě celolampy, s kapelou je to výrazný posun ve zvuku. S valvekingem máš navíc další možnosti zlepšení -> výměna repra (když už bych ho bral tak raději stejně jako hlavu plus box), slušná dokopávací krbička do čistého kanálu atd. ale všechno je tu už psáno. (A stejně jsme z něj nejhezčí zvuky dostal v kombinaci zoom G1On jako preamp a king konec, ale pšt!)
Kevlar

Příspěvek od Kevlar »

Aha, tak diky za info :) Ja ho chci i na doma no, ta 50-ka mi neprijde az tolik, protoze bydlim v baraku :D Spis se bojim, kdyz ten apec bude jetej, vy*erou se mi lampy a budu muset menit, coz neni zeivna nejlevnejsi, jak jsem koukal. A taky jsem dost cetl, ze jsou VK poruchovy no.
José

Příspěvek od José »

Na doma (i na barák) je většinou příliš i 5 wattů v lampě, věř mi. Ten nominální výkon není tolik směrodatnej, přibližnej přepočet 50-60 wattů tranzistor se hlukově rovná 15 wattů v lampě. A lampáče mají většinou takový malinkatý neduh. Potichu nehrajou. (Čímž třeba ten Super Champ tolik netrpí)
Kevlar

Příspěvek od Kevlar »

Aha. Takze nejelpsi volba bude koupit na doma treba toho spidera IV 15 a pak teda nejakou tu celolampu vyhlidnout.
José

Příspěvek od José »

Nebo někde fakt zkus ten zmiňovaný Fender Super Champ. Digitální preamp (jako spider, víc zvuků a efektů přímo v apci), hraje už od ticha a koncovej zesilovač (ten dle mne důležitej) je lampa. Na zkreslený zvuky do zkušebny by to chtělo větší box. Ale to klíďo časem.. A důrazně doporučuju bazar! Ušetříš
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“