Aktivní reprobox + mikrofon s keyboardem

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Radagabi

Re: Mikrofon 2000 +-

Příspěvek od Radagabi »

Budu to připojovat přes starý zesilovač - dočasné řešení, je tu o tom paralelní téma.

Potom samozřejmě, až budou finance, tak budu používat klasický XLR - XLR :) .

Co třeba značka Bespeco?
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jde jen o to, kolik za kabel chceš dát. Pokud si nechceš pájet vlastní (což vyjde finančně nejlíp) a jedná se jen o provizorní řešení, kup si klidně toto: http://kytary.cz/rockcable-by-warwick-r ... /HN088666/
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Děkuji :))
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, moc neděkuj, jak tak čtu to paralelní vlákno o DIN 5pole vstupu na gramofonu, nejsem si moc jistý, zda to bude fungovat.

Existuje redukce Jack TRS - Din 5pole http://kytary.cz/bespeco-slad215/HN105165/, pak bys musel připojit ještě další redukci 3,5mm-6,3mm (TRS).
Pak bys ale potřeboval kabel XLR-Jack TRS (ne ten, co jsem uvedl výše, ten je TS). Další neznámá je, jak je zapojen ten DIN 5 pole konektor v gramofonu, tzn. jestli využiješ dva vodiče, nebo víc. Celá věc zavání průserem. A ten manuál ke gramofonu studovat nechci, manuály psané na psacím stroji mě k tomu moc nemotivují :(.

PS: Příspěvky ohledně propojení mikrofonu a gramofonu přesouvám do existujícího tématu "Aktivní reprobox + mikrofon s keyboardem"
Radagabi

Re: Aktivní reprobox + mikrofon s keyboardem

Příspěvek od Radagabi »

No.

Zapojil jsem do DINu přechodku na jack, takže mám samici Jack 6,3mm zapojedou do samice DIN a pouštěl jsem do toho kytaru a fungovalo to normálně, i zvuk byl (kupodivu) celkem čistý.

Ten mikrofon by tedy neměl být rozdíl, ne? Je to stejný jack jak kytara, nebo ne?

Teoreticky by to nemuselo fungovat, kdyby měl ten mikrofon přehozenou fázi, pak bych musel přehodit fázi i na tom pětikolíku, ale když mi tam fungovala kytara, tak musí logicky i ten mikrofon, bych řekl.

EDIT: Ok, všiml jsem si toho až teď
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Kytara využívá Jack TS, mikrofon by měl mít Jack TRS, v opačném případě bys měl nesymetrický signál, který bude náchylný na rušení. Takže to buď riskneš a vyzkoušíš, ale jsem v tomto ohledu skeptický, že docílíš uspokojivého výsledku. Kdyžtak pak poreferuj.
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Hendrek píše:Kytara využívá Jack TS, mikrofon by měl mít Jack TRS...
Nevím jestli ten gramofon má nějaký mikrofonní předzesilovač (taky se mi ta stará dokumentace nechce studovat, navíc o tom, že ho má, silně pochybuju).
Pokud nemá, tak to bude identické, jako připojit tu D5ku k linkovému/Hi-Z vstupu na mixu. S tím souvisí problémy jako nedostatek užitečného signálu a pravděpodobně i šum. Stále si myslím že by jsi měl pořídit k D5ce alespoň nějaký miniaturní externí předzesilovač.
LTH
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Dobře, já to zatím zkusím bez toho. Tím předzesilovačem myslíš něco takového - http://kytary.cz/rolls-cl-151/HN113099/ ?

Prostě kdyby šlo o mé finance, tak si připlatím, bohužel to nebudou peníze z mé ruky, takže můžeme zatím koupit mikrofon a nějak to dočasně zapojit, aby jsme alespoň mohli zkoušet.

Některým členům kapely se zkrátka nechce hned takto investovat.

Moc děkuji za rady.
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Radagabi píše:Dobře, já to zatím zkusím bez toho. Tím předzesilovačem myslíš něco takového - http://kytary.cz/rolls-cl-151/HN113099/ ?
Víceméně ano, Nebo rovnou menší mixpult, třeba i nějakou "prďolu" jako je toto http://eshop.prodance.cz/402-vlz3/d-91580/

LTH
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Tak to funguje :) .
Mám obyčejnej TS jack a zvuk není zas tak hroznej.

Ale vyhuleny na max. to zrovna nějak maximálně nehraje :D. Ani v basovým kombu to nehraje moc nehlas (100W), možná se mi to zdá, protože slyším sám sebe . Co s tím? Ten zesilovač to vyřeší?
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Tak, dočasné řešení zafungovalo. Co dál?

Hodně jsem přemýšlel, rozpočet vidím na nějakých 12 tisíc.

Do toho by teoreticky šlo nadrtit mixák + aktivní reprák, nebo mixák se zesilovačem+pasivní reprák.

Klasicky mixák + zesilovač + pasiv za tuhle cenu asi nebude to pravé ořechové...

Ale našel jsem ozvučovací sestavy, přímo určeny k odzvučení zkušebny. Co třeba http://kytary.cz/samson-expedition-308i/HN107995/ ?

Je to základ, ale výkon to má, zesák taky.

Moc nevím, co si mám představit pod "zesilovač: 2x 150W třídy D ", tj. budou to asi aktivní bedny, že?

Trochu se bojím ještě 8palcových repráků. Je to na zpěv a klávesy no, později by jsme asi dokoupili něco lepšího.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Ozvučovací sestavy přímo určené k ozvučování zkušebny... - to je jen marketingový tah. Na to můžeš použít bedny které chceš (samozřejmě když budou mít slušné parametry).
Nikde jsem se moc o těch bednách nedočetl. A většinou když parametry výrobce tají, tak z nějakého důvodu...
http://www.samsontech.com/samson/produc ... on/xp308i/
Osobně bych asi do zkušebny osmipalec nebral. Pravděpodobně budeš bojovat s vazbou už při slabém výkonu.
Třída D je digitální zesilovač. A dle obrázku jsou to takové hybridy, s umístěním zesilovače v tom vyndavacím mixu.
Jo a na výkon se vyprdni. To je až druhořadý údaj.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Mě jde spíš o ten mix, jak o ty bedny, zesilovač+mix asi těžko seženu za takovou cenu, abych k tomu ještě mohl dokoupit bednu, co? :/
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

No už se to tu zmiňovalo několikrát... Jestli píšeš, že rozpočet máš 12 tis., tak jdi do 1x RCF ART310 + nějaký malý mixáček. A máš "zkušebnový luxus". A nebudeš se muset stydět, když tu bednu vytáhneš ven. Nebo ji pak střelíš za skoro stejný peníz, za jaký jsi ji koupupil. Ty Samsony by byly neprodejné v podstatě hned, jak bys položil obchodníkovi peníze na stůl.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Děkuji, takže mám hledět na značku, chápu.

A u mixáků, co třeba ?

http://kytary.cz/kaifat-me-602/HN120361/
sako

Příspěvek od sako »

konkrétny mix (mackie 402 vlz3) ti už poradil Letho pár príspevkov vyššie ;)
+ pri pátraní na fóre sa toho dozvieš až až.
Squier Affinity Precision (Seymour Duncan SPB3) + Ashdown Dual Tube Spyder 330 + Handmade 1x12 (B&C Speakers 12HPL76)
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Fíha, pár týdnů ležím s angínou a už se to tady zase rozjíždí :)
Kaifat, Samson apod... NE! jen v krajních případech, kdy neočekáváš návratnost investice=nechceš do toho cpát peníze, nebo 2) máš finanční nouzi a na něco nutně potřebuješ cvičit/koncertovat (zkušebny mnoha lidem fungují i bez ozvučení, případně jenom zpěvu)
Řešení ART 310A+malý mixík jsem tu omýlal jako pako už mnohokrát (a nejenom tady).Vždy za tímto řešením budu stát, protože to je fakt to nejlevnější, co ještě hraje slušně a na žádné akci neurazí.
(Sranda, teď jsem v divadle jednu 310 viděl spadnout z metrového podia a hraje dál. centimetrová odřenina ;-) .)
EDIT: Jo a ten Kaifat...podívej se taky třeba na nabídku dalších eshopů, nebo i třeba bazarů, zrovna tento mixáček bych nikdy nikomu nepřál, tak zlej nejsem :)
LTH
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“