škoda. doufal jsem, že by mohli suplovat mezeru, kterou hledám. bohužel tolik negativ z celého světa kolem těchto zesáků mě vedou k absolutnímu vyloučení.Nero píše:K Hiwattu bych dodal, že když bývaly na kytarách.cz, tak se jich opravdu hodně vracelo na reklamace, a proto je později stáhli. Lidi na fóru, co ho mívali, většinou nebyli moc spokojení, když se jim náhodou nestihl rychleji pokazit.
Osobně bych taky koukal na Lanýže nebo Orange (Rockerverb nebo možná Thunderverb, chceš-li fakt hi-gain), to by ti mohlo sedět. Mesa Stiletto (hrál jsem pákrát na Deuce) mi přišla přinejlepším jako nemasná, neslaná, tu bych si nekoupil.
Nekompromisní britský hi-gain zesilovač
Pravidla fóra
Re: Nekompromisní britský hi-gain zesilovač
Alternátor píše:Osobně bych doporučil DSLko, sice nemám původní JCM2000 řadu, ale ty aparaty jsou boží. Ve volbě osmikilo a DSL je jasnej vítěz právě to DSL. Navíc ta jedovatost se dá daleko snáz vykroutit pryč. Asi takhle, osmikilo má svůj jedovatej charakter, kterej DSL zvládne taky, ale má daleko víc možnosti a rozsah. Jinak osobně bych taky kouknul po Laney GH, protože za ty prachy je to naprosto skvělá volba. Kdybych měl hluchý sousedy, taky po něm sahnu. Nicméně teď bych riskoval ukrizovani hlavou dolu za zpívání písní olympicu.
obecně souhlas, intuitivně nesouhlas (laney ted neřeším). dsl je hodně dobrá potvora za dobré prachy. jcm 800 03 04 má pevnější a přirozenější zvuk. o dymanice nemluvě. dsl má funkce navíc a podobný charakter. 8kilo ho posere na výrazu, ale to, že jde o subjektivní hodnocení nepopírám
a to je právě ten bod mezi... otázka zní, co je moderní hi gain nebo jak zní nebo co si pod ním každý představuje. za ten modern HG nepovažuji ani staré 5150 (a sakra nehaním protože po čase mi sedí - čistý je ale průser, jinak moc fajn věc!!!). osobně si pod pojmem modern higain představím - ted s nadsázkou " distortion durch bassguitarqwer píše:No já si z Orangů nechal Rockera 30, ten komprimuje míň, na mě Rockerverb komprimoval moc. Je ale pravda, že Rockerverb v porovnání s moderními higainy určitě nekomprimuje nějak moc, to je fakt
modern higain = finský zvuk současných metalových kapel
no, dál to nechci komentovat, protože by mě sežrali pohanští fanoušci
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
to pojetí HOT zvuku je blíž k britské straně než k americké, zvuk 8kila se tam dá nakroutit, ale reaguje maličko jinak.reason píše:hřebíček na hlavičku... možná sólo a ani tak není ok. hot dělá kvalitní věci, ale jeho představa o zvuku je mi stejně vzdálená jako mesa nebo rivera. nic ve zlém. slyším to jinakbubucci píše:pokud by sis chtěl udělat výlet, můžeš ozkoušet mojého HOTa
Mě třeba příjde zvuk DSL/TSL strašně gumový, plný bordelu, nekonkrétní a to právě třeba u 8kila není a tady ty nové řady mi zní jako čínská napodobenina. U Laney GH bych měl zase problém s tím, že ten aparát zní pořád tak nějak zahuhlaně. Ale tak to je akorát pohled z mé strany, protože jsem zvyklý na zvukově čistější aparáty. Dobrý kompromis je Orange, ten zvuk se mi zdá jako organizovaný bordel
jeste zkus marshall 6100, to taky vubec nebyly blby aparaty. hodne povedenej je prej ted ten YJM model, ale na ten jsem jeste nehral. Slash hlava taky nebude hrat blbe, ale vsechno to jsou dost limitovany serie.
jinak s tvym nazorem na osmistovku vs DSL souhlasim, ostatne nehrat na MTS tak mi na bedne pravdepodobne sedi nejaka 2204
jinak s tvym nazorem na osmistovku vs DSL souhlasim, ostatne nehrat na MTS tak mi na bedne pravdepodobne sedi nejaka 2204
chlapi, zřejmě si nechám upravit 8kilo. přidáním lampy bych měl docílit plnějšího zvuku, ne?
for bubucci: rád se stavím. přeci jen těch HOTů je povícero
for bubucci: rád se stavím. přeci jen těch HOTů je povícero
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
upravit 8kilo je taky cesta. Nemyslím, že je potřeba přidávat další lampu, spíš upravit některé hodnoty rezistorů a kondezátorů.
Osobně bych si ho nechal upravit od Tonyho (salvationmods), ty jeho mody se mi hodně líbí. Umí vyhnat přebytečné basy z preampu a zkreslení je pak víc ''tight''.
tady je jeden příklad modu od FJA
Osobně bych si ho nechal upravit od Tonyho (salvationmods), ty jeho mody se mi hodně líbí. Umí vyhnat přebytečné basy z preampu a zkreslení je pak víc ''tight''.
tady je jeden příklad modu od FJA
Zdar kytaristé a ostatní muzikanti. Reasone přidávat další lampu do "osmikila" není fakt nutné, zisku má až nad hlavu ovšem "zkroceného", požadovaného "plnějšího" zvuku lze dosáhnout celkem jednoduše změnou hodnot několika součástek jak píše bubucci. Navíc přitom zůstane zachován charakter Marshallu
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
díky za doporučení. vypadá to výborně.
ještě jsem se chtěl zeptat, jak to řeší live například zakk wylde. nejde mi o to kopírovat jeho zvuk apod. ale vím, že to mastí přes jcm 800 zw a boss od nebo mxr zw. ne že bych se s ním chtěl srovnávat
ale pokud ty hlavy dokopává na doprovod i na sólo (zvlášť), tak to musí být dost nepraktické. škoda, že v těch 80.kách tam nedali krapet zkreslení a komprese navíc.
ještě jsem se chtěl zeptat, jak to řeší live například zakk wylde. nejde mi o to kopírovat jeho zvuk apod. ale vím, že to mastí přes jcm 800 zw a boss od nebo mxr zw. ne že bych se s ním chtěl srovnávat
Nejsem zrovna Zakkolog, ale má jen jeden Drive zapnutý pořád - jak na doprovod, tak i solo. Jen pokud dělá "čistý" zvuk (u něj jsem snad nikdy naživo úplně čistý neslyšel), tak ho vypne a utáhne volume.
V roce ´83 zas tak velká poptávka po hi-gainu nebyla. Proto se taky objevili všichni ti ladiči a tunéři, co se na ladění udělali a pak založili své firmičky.
V roce ´83 zas tak velká poptávka po hi-gainu nebyla. Proto se taky objevili všichni ti ladiči a tunéři, co se na ladění udělali a pak založili své firmičky.
Jo, jo, je to přibližně tak, jak uvedl krasty. Z klasického předzesilovače se dvěmi ECC83 (12AX7) lze dosáhnout zisk, který je spíš problém "zkrotit" tak, aby zesilovač sám o sobě neosciloval (nepískal). Více lamp v předzesilovači než dvě ECC83 (12AX7) je holý nesmysl - pokud není zesilovač vícekanáový. Když uvážíme čtyři triody v zapojení se společnou katodou a typickým anodovým odporem 100k je zisk jednoho zesilovacího stupně cca 60 (závisí to ještě částečně i na katodovém odporu). Čtyři triodové stupně za sebou tedy mají zesílení 60x60x60x60 = 12 960 000. V případě nepoužití atenuace (zeslabení signálu odporovými děliči) by takový zesilovač osciloval a byl nepoužitelný. Když se použije JCM 800 (ať už 50W 2204 nebo 100W 2203) v původním zapojení, přesto z nich "hi-gain" zřejmě "nepoleze", není na to navržen, mezi stupni jsou frekvenčně závislé atenuátory. Poptávku po hi-gain aparátech se snažil Mr. Marshall uspokojit řadami JCM 900 a JCM 2000. Jenže to bylo poněkud pozdě trh už obsadila Mesa, Soldano a řada dalších. Dle mého skromného názoru se měl řídit příslovím "ševče drž se svého kopyta" a do těchto projektů se nepouštět. Přestože i JCM 900 a JCM 2000 mají své příznivce, takového úspěchu jako JCM 800 zatím nedosáhly. To je taky důvod proč někteří slavní kytaristé zvyklí na "osmikilo" raději "nakopávají" krabičkami, než aby přešli na "hi-gain" Marshall řady. Když je krabičky omrzí, přejdou na jinou značku (Mesa, Peavey, Soldano) - např. z těch známějších.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
ano ano, tak nějak to je, preamp na 4 triody má i spousta englů a moc lidí neřekne že by měly málo gainu. JCM má ale 3 triody + katodovej sledovač pro napájení korekcí, těch pokusů o víc higain zvuk bylo mraky, na netu se najde dost návodů na různý módy, většinou je to opravdu jen změna hodnot pár součástek
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
neříkám nic
jsem technický barbar
díky za vyčerpávající odpověd
Určitě zkus dát někomu k modifikaci to osmikilo.
Já mám osmikilo homemade a přes přepínač na footswitschi připínám kondenzátor paralelně k odporu v katodě druhé triody. Gainu to přidá dost (záleží, kolik potřebuješ). Výhoda je, že vůbec nezasáhneš do stávajícího zapojení a odpojený ten kondenzátor nijak neovlivní původní zvuk. Jedinný problém je díra na jack footswische.
Na netu je k nalezení hodně dalších modifikací, ale tahle mi příjde nejmilosrdnější k původnímu zapojení a tím i zvuku, záleží nakolik jsi purista.
Já mám osmikilo homemade a přes přepínač na footswitschi připínám kondenzátor paralelně k odporu v katodě druhé triody. Gainu to přidá dost (záleží, kolik potřebuješ). Výhoda je, že vůbec nezasáhneš do stávajícího zapojení a odpojený ten kondenzátor nijak neovlivní původní zvuk. Jedinný problém je díra na jack footswische.
Na netu je k nalezení hodně dalších modifikací, ale tahle mi příjde nejmilosrdnější k původnímu zapojení a tím i zvuku, záleží nakolik jsi purista.
Použil bych low vstup, který stejně málokdo používá.simiruz píše: Jedinný problém je díra na jack footswische.