Homemade kytara
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Homemade kytara
Dík za odpovědi.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Stojanovku mámJ.J. píše:Jestli ti leze ven 1 cm vrutu, tak by to opravdu mělo jít vytočit. Nemáš stojanovku, že bys to, co ti tam zbylo upnul do sklíčidla a pěkně pomalu ručně to zkusil vytočit? Jinak předvrtávám všechny díry do dřeva, aby byla co nejmenší možnost, že se to někde štípne nebo že se zalomí vrut. Jinak od tý doby, co se mi zalomil vrut, co drží kobylku, asi milimetr pod povrchem a musel jsem ho pomocí trubkovýho vrtáčku odvrtávat a pak vlepovat javorový kolík, tak už každý delší vrut na kytaře při prvním šroubování do předvrtaný díry ještě máznu obyčejným mýdlem a je to zlatý.
Ale od příště vše předvrtávám a provozuju tu fintu s mýdlem
Barva mahagonu vypadá skvěle.
Měl jsi velké štěstí, že ti kousek vrutu kouká ven, většinou se láme těsně pod dřevem. Na krk se používají nejčastěji vruty 4,5mm, předvrtávám 3,2mm, jinak je i reálné nebezpečí, že se patka krku rozštípne. Jedině snad do smrku a lípy by malinké vruty šly bez předvrtání, ale nestojí to zato pokoušet.
Měl jsi velké štěstí, že ti kousek vrutu kouká ven, většinou se láme těsně pod dřevem. Na krk se používají nejčastěji vruty 4,5mm, předvrtávám 3,2mm, jinak je i reálné nebezpečí, že se patka krku rozštípne. Jedině snad do smrku a lípy by malinké vruty šly bez předvrtání, ale nestojí to zato pokoušet.
Zdravím, posledních pár dní jsem opět strávil u stavby a "hrubou" stavbu už mám víceméně hotovou. Přebrousil jsem celou plochu, zaoblil hrany, vyřezal hlavu krku, vyfrézoval díru pro jack, umístil mechaniky, struník a kobylku, bylo potřeba prohloubit díru pro potenciometry a ještě pár drobností, složil to a ono to dokonce hraje a ladí
Každopádně bude potřeba o dost snížit struny, ořech byl na krku moc vysoký, ale stejně budu dělat nový z kosti. Momentálně mě čeká týdenní dovolená a potom přijdou přípravy pod lak a samotné lakování a dokončování.
Je tu ale jedno ale. Nějakým nedopatřením nejsou snímače úplně tak jak by měly být
Jsou trochu více vlevo. Co teda, nechat tak, nebo profrézovat kapsy pro snímače a posunout je? Je to jen kousek, na fotkách jde vidět a pod rámečky by se to schovalo...zas tak moc to neletí
Tak díky za rady, Ralan
Je tu ale jedno ale. Nějakým nedopatřením nejsou snímače úplně tak jak by měly být
Tak díky za rady, Ralan
Pěkná práce
. Ohledně těch snímačů... já bych to nechal. Sice je blbý, že to je vidět. I když, pokud máš pod krytem snímače pořád dost místa (abys pak neměl díru vedle), udělat to můžeš. Celkový dojem to zlepší a zas taková práce to nebude
.
Já jsem se svojí kytarou dorazil skoro do "cíle". Mám natažený struny a zkoumám, proč mi to místo hraní bzučí a vrní... při pohnutí kabelama to ale ustane a ozve se tón... tak asi někde bude studeňák nebo zlomený kabel... jdu hledat závadu
Já jsem se svojí kytarou dorazil skoro do "cíle". Mám natažený struny a zkoumám, proč mi to místo hraní bzučí a vrní... při pohnutí kabelama to ale ustane a ozve se tón... tak asi někde bude studeňák nebo zlomený kabel... jdu hledat závadu
No asi to posunu, místa je tam dost, prostě chybička se vloudila
a stejně uvažuju o tom, že rámečky na snímače udělám z hliníku nebo nerezi. Dneska jsem si donesl nerezovou pásovinu, leskne se jak zrcadlo, ale to nechám na jinou kytaru
Takže když budu mít možnost to někde vyfrézovat, tak hliník a na to elox.
Hodně štěstí, nervy s elektronikou mě teprve čekají, tak snad to proběhne docela lehce jako stavba
Teď mám dost času takže do nabralo docela rychlý spád, jen musím vyladit výšku strun, zítra přibrousím ořech a mírně zapustím trny kobylky a struníku, aby to leželo vše na těle, níž už nebude potřeba. Vrtal jsem trochu s rezervou...Ještě je ale co pokazit, takže to chce chvíli pauzu 
Hodně štěstí, nervy s elektronikou mě teprve čekají, tak snad to proběhne docela lehce jako stavba
- Yorkee
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/york
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkná práce
Když už jsi se s tím tak piplal a úspěšně, tak já bych ty snímače dal, jak mají být, ať je to opravdu dokonalé. Protože pak by jsi vždy dodával...nooo, ale ty snímače měly být malinko jinak
Ale fakt smekám...na pohled moc hezký.
Ale fakt smekám...na pohled moc hezký.
Kytary: Ereley "Abigail" Jurča Guitars, B.C.Rich Warlock, Gibson LP Standard 50´s, Jackson Kelly X Series KEXQ
Aparáty: ESH Amps RAPTOR III
Boxy: ESH GX412-280HX
Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
Mikrofon: Lewitt MTP540, Senheiser E906
Aparáty: ESH Amps RAPTOR III
Boxy: ESH GX412-280HX
Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
Mikrofon: Lewitt MTP540, Senheiser E906
Dobře.
Tady je fakt vidět, že šachty nejsou v ose:
, tak to bych posunul, pokud ti nevylezou mimo rámeček.
Dej sem i foto zezadu, jak máš přišroubovaný krk.
Tady je fakt vidět, že šachty nejsou v ose:
Dej sem i foto zezadu, jak máš přišroubovaný krk.
Určitě fotku dám, jen je ještě něco málo potřeba dodělat, tak jak to bude, postnu to sem.
Ještě jsem teď přemýšlel a zítra zkusím sehnat kousek dýhy na onen "trojúhelník" na hlavě krku, docela to zaniká a vypadalo by to líp.
Z Ebay bych se zase nedočkal, tak zkusím modeláře apod.
Ještě jsem teď přemýšlel a zítra zkusím sehnat kousek dýhy na onen "trojúhelník" na hlavě krku, docela to zaniká a vypadalo by to líp.
Úplně to nechápu...Ralan píše: Ještě jsem teď přemýšlel a zítra zkusím sehnat kousek dýhy na onen "trojúhelník" na hlavě krku...
Na fotce je to co myslím. Na ten trojúhelník nalepit dýhu a zbytek který je položený níže nechat tak. Dřív mě to nenapadlo... Teď to u mě zaniká v jeden celek a jiná kresba dřeva by nevypadala špatně.
Chtělo by to nějaký kousek s pěknou kresbou, zkusím zítra mrknout jestli vůbec něco bude. Měl bys prosím případně fotku toho tvého mahagonu?
Krytku zatím neřeším, to jak říkáš, leda z čeho uříznu...
Chtělo by to nějaký kousek s pěknou kresbou, zkusím zítra mrknout jestli vůbec něco bude. Měl bys prosím případně fotku toho tvého mahagonu?
Krytku zatím neřeším, to jak říkáš, leda z čeho uříznu...
Špatné světlo a foceno tabletem....
Jestli chceš tak adresu na SZ a pošlu kousek v obálce. Nevím jak budu zítra stíhat... Když tak nejpozději v pátek.
Mimochodem,pěkná práce.
Mimochodem,pěkná práce.
Tak po dlouhé době zase pár fotek přihazuju. Dokutil jsem hlavu a vyfrézoval lože krku. Zítra jdu lepit.

Tady ještě navlhčená hlava před vrtáním děr na ladící kolíky

Tady ještě navlhčená hlava před vrtáním děr na ladící kolíky

Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Tak jsem dnes zase pokročil... kvůli dohmatu jsem zešikmil lože krku (tak jako to mají snad všechny kytary s TOM kobylkou) a přidělal srážeč strun na struny E a H (kvůli zešikmení krku to chce ještě přidat srážeč na strunu G a D, protože G leží na nultým pražci jen zlechka a při zahrání prázné struny trochu chrastí).
Zítra se vrhnu do zapojování a pájeni. Ale jsem nadšen, že kytaru lze seřídit tak, aby se na ní pohodlně hrálo a vše ladilo jak má
.
http://cizelu.galerie.cz/6118222-vyrobb ... tary#page3
A takhle by to mělo vypadat... ale bez vrutů, co drží plechy to není ono
.
Zítra se vrhnu do zapojování a pájeni. Ale jsem nadšen, že kytaru lze seřídit tak, aby se na ní pohodlně hrálo a vše ladilo jak má
http://cizelu.galerie.cz/6118222-vyrobb ... tary#page3
A takhle by to mělo vypadat... ale bez vrutů, co drží plechy to není ono
Zdravím, takže už to pomalu blíží k povrchové úpravě, má někdo nějakou radu? Mám v plánu asi nějakou červenou, přemýšlel sem nad šelakem...
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
Ahoj, podle mýho by bylo škoda zabít tu krásnou kresbu dřeva... mě se osvědčilo lihové mořidlo + lak (teď mám ověřený jak nitro tak i polyurethan).
Pro vytažení kresby dřeva jsem to dělal tak, že jsem vzal černý mořidlo a celou kytaru namořil černě (ale jen jednu vrstvu), kterou jsem potom zbrousil tak, aby zůstala jen mírně v těch letech (vsákne se tam hlouběji) a poté bych to přemořil tou červenou (klidně víc vrstev, ať dostaneš správnej odstín červený, ne růžovou). Po namoření to nech pořádně vyshcnout, alespoň jeden den (mořidlo potom dřevem zpět vzlíná a pod lakem by se ti udělaly fleky), vykartáčuj (tím se odstraní zaschlé krystalky mořidla z pórů) a potom můžeš lakovat.
Co se týče moření a lakování... není dobrý to dělat ve velkým vedru nebo na přímým slunci (v mořidle se ti udělají fleky, v laku bublinky i fleky).
Pro vytažení kresby dřeva jsem to dělal tak, že jsem vzal černý mořidlo a celou kytaru namořil černě (ale jen jednu vrstvu), kterou jsem potom zbrousil tak, aby zůstala jen mírně v těch letech (vsákne se tam hlouběji) a poté bych to přemořil tou červenou (klidně víc vrstev, ať dostaneš správnej odstín červený, ne růžovou). Po namoření to nech pořádně vyshcnout, alespoň jeden den (mořidlo potom dřevem zpět vzlíná a pod lakem by se ti udělaly fleky), vykartáčuj (tím se odstraní zaschlé krystalky mořidla z pórů) a potom můžeš lakovat.
Co se týče moření a lakování... není dobrý to dělat ve velkým vedru nebo na přímým slunci (v mořidle se ti udělají fleky, v laku bublinky i fleky).
Jasanové tele je nářez, čistá prácička!
Taky používám lihová mořidla, čistá červená je taková razítková, míchám třeba s mahagonem, chce to zkusit. Pokud použiješ šelak, je skvělé přidat mořidlo pak i do něj, nebo přímo šelak v mořidle rozpustit.
Taky používám lihová mořidla, čistá červená je taková razítková, míchám třeba s mahagonem, chce to zkusit. Pokud použiješ šelak, je skvělé přidat mořidlo pak i do něj, nebo přímo šelak v mořidle rozpustit.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Souhlasím - taky bych se přimluvil za přiznanou kresbu. To dřevo vypadá moc hezky.Pikus píše:Ahoj, podle mýho by bylo škoda zabít tu krásnou kresbu dřeva...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008