vox vt40+ line out + odposlech
Pravidla fóra
vox vt40+ line out + odposlech
kolegovia, ako by bolo možné zapojiť na kombe sluchátkový výstup do mixu a pritom neodpojiť hlavný reproduktor, aby mohol fungovať ako odposluch.
Ďakujem
Ďakujem
Re: vox vt40+ line out + odposlech
tak, to nebude fungovat, zvuk do reproduktoru tím utneš. Kromě toho by z toho nelezl zvuk jako naostro. Ale za cca 700,-peněz by u dovozce přidělali line out výstup ( mám to s nima zkonzultované ).koly13 píše:kolegovia, ako by bolo možné zapojiť na kombe sluchátkový výstup do mixu a pritom neodpojiť hlavný reproduktor, aby mohol fungovať ako odposluch.
Ďakujem
I tak bych se ale obával, že zvuk který půjde do mixu nebude na 100% ten, co si vymodeluješ. Proč to nepustíš do mixu přes mikrofon ??
Miran
To je práve ten problém. Ako náhle sa priblížim mikrofónom ku kombu začína sa tvoriť zvláštny brum. Samostatne to nebrumí. Ako keby to bolo nejaké magnetické pole. Nie som elekrikár, takže to neviem správne pomenovať. Ale nie je to od nástroja. Kombo môze byť aj úplne stiahnuté.
Tak to ti neporadím, taky nejsem elektrikář. Já mám to samé kombo a problém s tím nemám, snímám ho mikrofonem Audix i5. Sice ne pro koncerty ale poštím to přes mix ( Soundcraft ) dál pro nahrávání.koly13 píše:To je práve ten problém. Ako náhle sa priblížim mikrofónom ku kombu začína sa tvoriť zvláštny brum. Samostatne to nebrumí. Ako keby to bolo nejaké magnetické pole. Nie som elekrikár, takže to neviem správne pomenovať. Ale nie je to od nástroja. Kombo môze byť aj úplne stiahnuté.
Zkus se zeptat u dovozce, jsou docela ochotní ... servis@music-park.cz
Ďakujem za radu, napísal som a počkám na odpoveď.
Tak som dostal odpoveď a vraj to nijako riešiť nejde. Takže rýchlo predať, zabudnúť na túto značku a rýchlo kúpiť niečo normálne.
koly13 píše:Tak som dostal odpoveď a vraj to nijako riešiť nejde. Takže rýchlo predať, zabudnúť na túto značku a rýchlo kúpiť niečo normálne.
Tak je chyba někde v mikrofonu, nebo dál, ale já na tenhle apec nedám dopustit ! Funguje jek má a jak jsem psal, snímání mikrofonem je absolutně bez problémů. To. že nemá line out není problém, protože linka je k ničemu, neznám nikoho, kdo ji používá.....
Včera večer jsem znovu vše zkoušel abych si byl jistej, že neplácám blbosti. Snímání je absolutně bez problémů, žádný rušivý šum, nebo zvuk ......
Ale je to tvoje volba.
Citujem odpoveď zo servisu
Dobrý den,
v kombu je samozřejmě síťový transformátor, který vyzařuje elektromanetické vlny, ty budou zdrojem rušení.
Dále se jedná o kombo s digitálními efekty, možná i toto je zdrojem rušení.
Je to asi neřešitelné, je to dáno konstrukcí komba.
Dobrý den,
v kombu je samozřejmě síťový transformátor, který vyzařuje elektromanetické vlny, ty budou zdrojem rušení.
Tak to nevím...asi je to kus od kusu. Ale jestli se nepletu tak trafo je v každém kombu. Nevím. Zas takový odborník nejsem.koly13 píše:Citujem odpoveď zo servisu
Dobrý den,
Tak uvnitř dynamických mikrofonů je samozřejmě cívka, která by to mohla chytat, ale sám jsem se s tím taky ještě nesetkal. Zkusil bych jiný mikrofon.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
skúsil by som iný mikrák , kábel k mikro a mix , može byt prefázovaný mikrák ,alebo nejak čudne zapojený , tak kategoricky bych to neriešil , že rýchlo predat kombo , treba skúsit aj iné kombo , predáš kombo , kupiš iné a bude to tiež vrčat , čo potom ? tak radšej trocha polaborovat , a hento zo servisu čo ti napísali je blbosť , neviem prečo by mal zosik vrčať pretože tam je trafák , to jak by sme robili koncerty ? kto by kupoval také zosiky ? 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Ešte jeden pokus. Vyberieme trafo úplne, možno bude stačiť pootočiť, alebo externý zdroj. Dám info o výsledku. Ak nič, tak už pozerám po fender blues deluxe, skúšal som v totožných podmienkach, ani ho nehne a zvuk je tiež, pri všetkej skromnosti, lepší.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Blues delux som mal , parádne kombíčko čo sa zvuku týka , ale pre mna len na čistý alebo mierne nakráplý
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
No mne sa jedná práve o čistý zvuk. Nástroje mám fender stratocaster american standard a fender telecaster american special. Tak si zaslúžia aj fender kombo.
Ono to není úplně tak, ale pokud jsi příznivec zvuku Fender aparátů, nemůže se ti líbit VOXkoly13 píše:No mne sa jedná práve o čistý zvuk. Nástroje mám fender stratocaster american standard a fender telecaster american special. Tak si zaslúžia aj fender kombo.
Tak ať ti to hraje !
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nechtěl bys k tomu i Fender kabely, efekty, struny a trsátka?koly13 píše:No mne sa jedná práve o čistý zvuk. Nástroje mám fender stratocaster american standard a fender telecaster american special. Tak si zaslúžia aj fender kombo.
To taky není pravda. Sice tam je rozdíl mezi UK / US zvukem, ale základní koncept tam je podobný (není to jako Fender vs. Diezel). Navíc pokud narážíš na ten VT40, tak to nejde srovnávat s lampovými Fendery ani Voxy, je to kvalitní modeling, ale někde úplně jinde.MIran píše: Ono to není úplně tak, ale pokud jsi příznivec zvuku Fender aparátů, nemůže se ti líbit VOXKaždá z těch značek má jiný charakteristický zvuk.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Už ich mám.
(káble aj trsátka). Práve že vox sa mi páčil kvôli pomeru ceny a možností. Zvuk je na domáce hranie prijatelný. Sklamalo ma nachytávanie brumu mikrofónom. Všetko sa preverilo výmenou komba, mikrofónu, káblov. Problém je v kombe. Privítam tip na akúkoľvek značku, ktorá s gitarou fender dá super čistý zvuk, vhodný prevažne na tanečnú hudbu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Na takovouhle otázku by tu šel vypsat seznam několika desítek značek od těch běžně dostupných až po absolutně obskurní záležitosti. Takže to dotaz chce nějak upřesnit a optimálně se ptát v tématu, které neřeší modeling od Voxu.koly13 píše: Privítam tip na akúkoľvek značku, ktorá s gitarou fender dá super čistý zvuk, vhodný prevažne na tanečnú hudbu.
Pro inspiraci:
komba-zesilovace-reproboxy/volba-kvalit ... stý%20zvuk
komba-zesilovace-reproboxy/hlava-na-cis ... stý%20zvuk
komba-zesilovace-reproboxy/kombo-na-cis ... stý%20zvuk
komba-zesilovace-reproboxy/higain-apara ... stý%20zvuk
komba-zesilovace-reproboxy/kde-dale-sha ... stý%20zvuk
a jako bonus "filosofické" téma komba-zesilovace-reproboxy/kvalitni-cis ... stý%20zvuk
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Trafo je von a je kľud. Zaujímavé je, že ten istý problém má ešte jedno kombo a vyriešilo sa to tým istým postupom.