Kombo na doma - LAMPA

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
qwer
Odborník

Re: Kombo na doma - LAMPA

Příspěvek od qwer »

Napadá mě leda tak Laney Lionheart z bazaru. Nedávno tam jeden byl za 10t. Je to dvoukanál, má smyčku.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nedavno jsem mel doma na recenzi Laney TI15-112, novy stoji kolem dvanacti. Hraje naprosto paradne (pro me osobne lip nez lionheart nebo cube), ackoliv zamarenim je to jednokanal se zamerenim spis na dravejsi styly - s vhodnym pouzivanim volume potu ale nebyly krasny cisty zvuky vubec zadnej problem, nehlede na pomerne sirokou moznost nastaveni. Ma i 1W mod (ten ale porad dost rve), v normalnim 15w modu nebyl problem utahnout kapelu s hlasitym bubenikem. Momentalne muj favorit pro kombo na doma :)
lenylenyleny

Příspěvek od lenylenyleny »

dík za odpovědi. Laney TI15-112 se mi celkem líbí, pak taky VOX - NT2H Lil Night Train ale zatím prostě vede vox ac4tv. Asi bych i oželel že to je jednokanál a efektová smyčka by se dala "dobalstit" někdy v budoucnu. nebo se pletu?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Na základě čeho jsi vybral AC4TV? Není jednodušší koupit rovnou to, co splňuje tvé požadavky, než pak přemýšlet co s tím?
lenylenyleny

Na živo jsem ani jeden z těch zesilovačů zatím neslyšel, ale z toho co je možno poslechnout na netu se mi nejvíc zamlouvá AC4TV (s 10´ repro.). taky přepínání 1/4/0,25w vypadá super. Navíc je o více než polovinu levnější než Laney TI15-112, ale zas má jeden kanál a nemá efektovou smyčku. Neříkám že ho začnu přestavovat, jen se mi líbí možnost, že kdybych chtěl, tak to jde. takže takový kompromis mezi cenou a možnostmi.

EDIT: koukám, že vy AC4TV máte, jste spokojen?
jastud

Příspěvek od jastud »

Blackstar HT-5 5W, 2 kanály, efektová smyčka, 9900 Kč http://kytary.cz/blackstar-ht-5-combo/HN120890/ nehrál jsem na něj, ale pár lidí s ním nějaké zkušenosti má. komba-zesilovace-reproboxy/blackstar-ht5-t14806.html
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No AC4TV je sice o polovinu levnější než ten Laney, ale taky je to oproti Laney spíš hračka. Nemyslím to nijak zle, ale ten Laney má dvanáctku reprák a 15W a je to daleko koplikovanější aparát s daleko propracovanějším preampem.

AC4 není určitě špatný aparátek na doma, ale to kombo hraje trošku krabicoidně (to je dané i rozměry toho komba). Je to prostě hodně jednoduchý single ended a kreslí hodně koncovou lampou. Dělat smyčku do AC4TV je imho díky charakteru toho aparátu blbost.

AC4TV je už taky dá se říci hodně výběhový model. Byl nahrazen aparátem AC4C1. Proto i ta nižší cena na trhu.
lenylenyleny

díky za postřehy. ještě to budu asi nějakou dobu promýšlet.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

I když tu budu možná rozcupován, že to není plnohodnotný celolampáč, přece jen bych si být tebou šel někam vyzkoušet Fender Super Champ X2, nebo se na bazaru poohlídl po jeho předchůdci SCXD. Nemá smyčku, ale vzhledem k dodávanému SW, s nímž si uděláš efektové vybavení sobě na míru, by to neměl být takový handicap. Z málokterého zesilovače dostaneš při minimální hlasitosti absolutně hotový zvuk, s potřebnou dávkou gainu, příjemný, s neočesaným frekvenčním spektrem (nevěř všem těm možnostem u malých i větších lampáčů přepnout na 1 nebo 0,1 W, stejně to řve jak kráva, když by to mělo začít pořádně kreslit, a jinak je to takový "vykastrovaný", i s krabičkama).
SCXD/X2, když ho vytavíš, se chová jako lampáč, má lampový konec (jeho chování nemusí nutně znamenat, že kreslí, což ty 6V6 dělají až při max. volume, důležitá je komprese či co jiného se tam děje). Diskuse, zda pro "lampový" charakter zvuku je důležitější preamp nebo konec, jsou na dlouhé lokte a nikdy neskončí, ale třeba Peavey nebo MusicMan si svými pokusy se solid state preampem a lampovým koncem ostudu neutrhly, aspoň třeba Lynyrd Skynyrd nebo Eric Clapton jimi nepohrdli.
lenylenyleny

je to trochu jiná cenová kategorie, ale zajímalo by mě, jestli někdo má zkušenosti s italským kombem
THE VALVE 105 - BIMBO

http://www.the-valve.com/105_head.html
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Zdar pánové,

už mě nebaví cvičit na tranzistorové kombo nebo na počítači... Přeci jenom lampa je lampa, pocit ze hry je odlišný jako u simulací a tranzistorů.

Chtěl bych Vás požádat o radu při výběru komba nebo minihlavy na domácí metal do 5000,- Kč. Co myslíte?

Podmínkou je, že samotné hlava/kombo bude vyluzovat společně s EMG 81 uspokojivé zkreslení. Hraji deathmetal. Se zkreslením to myslím nějak výrazně nepřáháním. Nemám rád poddekový zvuk, možnost potu presence bych uvítal už jen z toho důvodu, že moje kytara spíše "temnější". Žádné nakopávátka nevlastním, byl bych rád, kdyby už samotné hlava měla zkreslení dostatečné.

Co se týče watáže, tak spíše něco, s čím bych mohl bez problémů hrát na bytě. Tzn. asi 5 W a méně. Nejde mi o zkušebnu, tam mám 6505. Co se týče repra, tak mám vlastní bedýnku, nicméně kombu se taky nebráním.

Co jsem se tak rozhlížel, tak mi do oka padl Ibanez Valbee nebo RANDALL RD1HE... Ale vůbec netuším.

Dík za rady
Naposledy upravil(a) Bejk dne 26.12.2014 1:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: překlep
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ten Ibanez určitě ne, to je šunt největší. Randall bude myslím na tvůj styl dobrá volba.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

za me Blackstar HT1, mam ho doma v kombo verzi a hraje paradne. Ten Randall neznam, ale nevypada zle. Ten Ibanez je bohuzel kram.
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Dík za reakce..

K tomu Blackstaru - předpokládám, že tvému kombu odpovída asi tato hlava, že?

http://kytary.cz/blackstar-ht-1hr/HN114397/

Ještě jsem objevil, že se teď dělá nové verze metal...

http://www.audiotek.cz/product-56403-bl ... -1rh-metal

Určitě to vyzkouším
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Blackstar je asi vcelku jasné doporučení vzhledem k požadavkům, ty Randally jsou novinkou a lehce neznámou, nicméně kytary.cz jich mají hafo skladem, takže si je skoč vyzkoušet a pak napiš, jaký z toho máš dojmy :-P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nebo počkat na ten 1W HT-Metal.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

myslim, ze i obyc HT1 zvladne metal v pohode.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já na rozdíl od kinxe ze zkreslení HT zas tak odbouraný nejsem a spíš bych se bál, že Metal verze to ještě zhorší (zvuk bude větší písek), ale třeba se pletu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

minimalne pul uspechu toho komba tvori hlavne osazene repro, nechapu jak to udelali ale je to jedinej 8" chrchlacek ze ktereho mi pri zkresleni neni na bliti. s dobrym reprakem nebude problem
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

No na zkreslenej kanál HT-1 mám svůj názor a reprem to není. Se silnejma keramickejma snímačema se sice dal clean vybudit a lezlo z toho moc hezký lampový zkreslení, ovšem vhodný tak na tvrdší rock. Zkreslenej kanál se lampě moc nepodobá.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“