Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
stalkertwo

Re: Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Příspěvek od stalkertwo »

Díky moc všem. Vadí že mám akustický kombo?

Ps Vím že ty efekty od Jima Dunlopa jsou drahý, ale mají dobrý zvuk ne?
Naposledy upravil(a) stalkertwo dne 17.08.2013 7:54, celkem upraveno 1 x.
Kytara Vintage V6JMH Jimi Hendrix Strat Model.
Kombo Fender Super Champ x2.
Vox 847-A.
Dunlop MXR JHM3 Jimi Hendrix 70th Anniversary Univibe.
Jimi Hendrix Fuzz face.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

stalkertwo píše:Vadí že mám akustický kombo.
Pokud se ptáš, tak prosím používej za větou otazník.

Prevence: na kombo se ptej jinde.
Edituj svoje příspěvky. Nepřidělávej moderátorům práci. Díky.
jastud

Příspěvek od jastud »

Jo vadí, že máš akustický kombo. S tím to bude stát za prd kdyby ses na hlavu postavil.
Někde našetři cca. 2500 (třeba prodej ty efekty co máš doma) kup si něco jako tohle http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum rok na to hrej a pak se přijď zeptat znova. Hlavně nevrážej peníze do tuny efektů. K akustickýmu kombu ti budou k ničemu. A tady ukázka jak se dá hrát Hendrix na kytaru za 4 tisíce a kombo za 2500:

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nenech se zblbnout. Akustický kombo bude OK k nějakému multiefektu se simulací lampových zesíků, a dokonce to bude lepší řešení než levné kytarové kombo. Tedy pokud to nemíníš dělat seriózně s kapelou,. To tě pak dožene samotného pořídit si odpovídající kytarový vybavení.
Diskuse dobrého (autentického) zvuku pro začátečníka, který teprve sní o tom, že bude hrát Hendrixe, je absolutně mimo mísu. Věř mi, to není žádné pohrdání nebo vysmívání se, ale dobře míněná rada. Nehledě na to, že Dunlop je prostě průmyslový standard, pro puristy určitě ne první liga. Máš podle mě ještě roky před sebou, než bys měl začít řešit, zda máš špičkové vybavení ...
Nech si ak. kombo, kup si ZOOM G3X, nebo třeba jen o cca 1,5 litry levnější G3, nebo o 2 litry levnější MS-50G, a budeš spokojenej, autowah je i v nich. Nebo něco podobného od Bosse (Rolanda), Line, atd. ZOOM mi ale v téhle cenové kategorii připadá jako jednoznačný vítěz ...
jastud

Příspěvek od jastud »

Já si spíš myslím, že mládenec by si potřeboval vyzkoušet jak vlastně má elektrická kytara znít. V kombinaci akustický kombo a našlapanej multiefekt se nejspíš naprosto ztratí. S Roland Cube nakroutí slušný zvuk i úplný mamlas. Pokud ho koupí za 2500 může ho za rok za stejný peníze prodat a investovat je s nějakou minimální znalostí věcí do nějakýho dalšího cajku.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

S tím se dá víceméně souhlasit, nicméně vycházej z toho, že ak. kombo už má, bude mu buď ležet doma, nebo ho se ztrátou prodá. Za 2500 pořídí i tem multiFX, a pokud není ignorant s IQ tykve a má o věc skutečně zájem, tak si najde, co potřebuje. A to rozhodně víc, než nabízí ten Roland, byť jeho kvality neshazuju, naopak.
Anebo se zeptá. Třeba tady.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Mno ono nejde o to, že člověk má iq tykve a je ignorant, ale začátky při hledání zvuku nejsou zrovna nejednodušší . Jastud má pravdu, že začátečník s multiefektem toho moc nezmůže. Sám si pamtuju dobu, kdy jsem začínal, koupil jsem si multiefekt k půjčenému akustickému kombu a moc chytrý jsem z toho nebyl. Pak jsem přesedlal na Rolanda micro cube a následně na 40XL. A je pravda, že na nich si ten zvuk dá nastavit hodně dobře, do toho slušná integrovaná efektová výbava. Po nějaké době jsem začal tušit jaký zvuk vlastně chci, jaké efekty se mi líbí atd plus Rolanda jsem téměř bez ztráty prodal.

Takže za mně bych mu asi opravdu spíš než multefekt doporučil toho Rolanda, ten mu vydrží nějakou tu dobu. Třeba ta G3 cos doporučil je teď můj miláček, ale kdybych byl naprostý začátečník, tak nevím nevím jako moc by mi byla platná:)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
stalkertwo

Děkuji,mám tohle kombo. http://kytary.cz/laney-la20c/HN104914/
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
jastud

Příspěvek od jastud »

Elkesar: přesně tak jsem to myslel.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Multiefekt pro začátek bych doporučil jen člověku, který má pod čepicí a je ochoten číst manuál, takže i s příslušnou úrovní angličtiny.
Taky se může stát, že má doma domácí kino nebo podobné. Takhle může využít stereo a klidně i nahrávat, což je pro zlepšení hraní důležité.
jastud

Příspěvek od jastud »

Problém multiefektu je v tom, že má prostě moc možností a obvykle nešikovný ovládání. Kombo má pár čudlíků a slušný zvuk se tam dá najít za deset vteřin. Pro úplného začátečníka je to podle mě lepší.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Jastude, něco na tom je.
U multiefektu by šel nastavit uživatelský preset s pouze simulací aparátu a boxu. Když by vycházel z tohoto presetu, bylo by to pro začátek dostačující.
Cube je v podstatě kombo s širokopásmovým reprákem a procesorem.
stalkertwo

Ahoj ještě jednou, chci si koupit wah pedal moodtone vintage wah, myslíte že s tím fuzz od moodtone by to bylo dobré. Děkuji.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
jastud

Příspěvek od jastud »

1) nejdřív vyřeš primární zvuk, kvákadlo můžeš pořídit později
2) klidně kvákadlo modtone, ze začátku je to asi skoro jedno (nejsem si jistý, sám to s kvákadlem moc neumím)

3) byl bych nerad aby to nevypadalo, že jsem zaujatý proti multiefektům. Mám PODXt s FBV Express footswitchem a mám ho moc rád, ale dost dlouho mi trvalo než jsem se ho naučil krotit. Naproti tomu Microcube který mám taky jsem zvládnul za 5 vteřin a na doma hraje taky fajn.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Je úplně jedno, jestli kombinuješ krabičky jednoho nebo různých výrobců. Tvůj problém je hlavně to, že s tím akustickým kombem nedostaneš ten základní Hendrixův, mírně nakřáplý marshallský zvuk, a s fuzzem to bude znít hrozně, jako hejno vos. Potřebuješ buď kytarové kombo, nejlépe modelingové, jako ten doporučovaný Roland Cube, nebo lampové. Anebo jít cestou multiefektu, jak jsem ti radil já. Dalším řešením, když je tu námitka, že multiefekt je pro začátečníka složitý, je koupit si jen něco, co simuluje kytarový zesilovač a box, a tím jít do toho akustického komba. Asi bys nebyl ochoten investovat do simulací od Tech 21 nebo preampů AMT, ale levné kopie SansAmpu od Tech21 dělá Behringer (GDI 21 nebo TM300), akorát teď asi nikde nejsou k mání. Kopie marshallského simulátoru Tech21 je snad i Razzor British, teď na bazaru:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=776238
Řešením je i overdrive Digitech Bad Monkey, ten má simulaci repro a se staženým zkreslením se to nakřáplému lampáči trochu podobá.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Razzor očividně nemá simulaci reproboxu.
Osobně bych si počkal na bazarový multiefekt. Třeba u Line 6 POD XT se laboruje s aparátem, reproboxem a mikrofonem. Když si člověk sedne s témito funkcemi, může přidávat efekty. Obdobně by to mělo fungovat s například Zoomem G3.
Navíc by se s tím dalo hrát i jinde než doma, což bych si s Roland Cubem netroufl.
stalkertwo

Děkuji všem, pořidil jsem si kvákadlo DUNLOP CryBaby Original GCB 95. Děkuji moc za pomoc.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

klobasnik píše:Razzor očividně nemá simulaci reproboxu.
Očividně ne, ale uchoslyšně nejspíš jo ... :lol:

Harley Benton, ale je to totéž - "originál" je Joyo. Po 11. minutě videa je direct recording.
Tech 21 v první řadě té Character série, či jak se jmenuje, taky neměl tu simulaci vypínatelnou, na druhé řadě už je miniswitch. Ale zdá se, že si to poradí slušně v obou případech, zajímavé, že do kytarového ampu to není s tou simulací zahuhlané, spíš mi to přišlo zahuhlané při DR.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

O Hendrixovi a jeho zvuku vím prd, ale tohle se mi líbí, kór za 30 €.
Absenci přepínače či rovnou samostatného výstupu bych tipoval na to, že to chtěli udělat co nejjednodušší, i když nechápu jak je možné, že to hraje podobně v obou případech zapojení.
Teď jsem se doslechl, že Hendrix používal Uni Vibe. Jestli je to pravda, a jestli navíc používal wah a fuzz, byl by multiefekt dobrým řešením do budoucna, ať nemusí řešit napájení krabiček a pedalboardy.
Jestli se nepletu, byl POD XT vydán v roce 1999, tak bych se raději poohlédl po něčem novějším, třeba od Zoomu.
stalkertwo

Ahoj, myslíte že tohle kombo bude dobré na hendrixe, MARSHALL MG30CFX děkuji.
Vox 847-A.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“