ESP-LTD KH 202
Pravidla fóra
Re: ESP-LTD KH 202
No nevim sem z toho dost navážkách
každej píše něco jinýho
Každej preferuje bazar ,ale tam mě štve že kytara už není v záruce 
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
Lepší mít pořádný vyhraný nástroj bez záruky (s tím, že na bazaru se nezřídka objevují i kytary v záruce) než nástroj o třídu či více tříd horší a se zárukou.
Když jsem si kupoval kytaru tak jsem ji koupil na slepo. Kdybych tehdy věděl co vím teď, koupil bych si mnohem lépe. Pokud teď bazar nevyužiješ, dřív nebo později pochopíš, že jsi měl a budeš toho trochu litovat.
Když jsem si kupoval kytaru tak jsem ji koupil na slepo. Kdybych tehdy věděl co vím teď, koupil bych si mnohem lépe. Pokud teď bazar nevyužiješ, dřív nebo později pochopíš, že jsi měl a budeš toho trochu litovat.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
Aji bych kytaru z bazaru koupil, ale mám trochu strach že bude horší a navíc už není v záruce, takže kdyby byla poškozená a já o hned nepoznal tak by to byly vyhozený peníze a bohužel nemám žádnýho kámoša kytaristu kterej by jel se mnou a kytaru ozkoušel.
Pardon že tu píšu 2x to samý jsem si nevšiml, že se ta 1. odpověď odeslala
Pardon že tu píšu 2x to samý jsem si nevšiml, že se ta 1. odpověď odeslala
Naposledy upravil(a) Nero dne 18.08.2013 20:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny 2 posty - nauč se používat Upravit a Smazat.
Důvod: Sloučeny 2 posty - nauč se používat Upravit a Smazat.
Horší nebude... Ta kytara už je vyhraná, takže víě líp jak hraje...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když nepoznáš slušný nástroj, nepoznáš to ani na novém, ani na bazarovém kusu. Proto si máš s sebou někoho vzít, aby ti poradil. Pak je jedno, odkud to koupíš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Věřím, že najdeš přes kamarády apod. někoho, kdo s tebou bazarovou kytaru půjde omrknout. Určitě to zkus pozjišťovat a pak prolez bazar, co ti padne do oka.
Neměl bys toho rozhodnutí litovat. I když si za rok řekneš, že ti kytara moc nevyhovuje a radši bys sáhnul jinak, tak ztratíš minimální množství financí při dalším prodeji.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Nějak nechápu, co si tím chtěl naznačit, protože LTD 300 stojí dvojnásobek těch Cortů, které uváděl. Každopádně Cort X-4 není špatněj, když by narazil na slušnej kousek. Má snímače originál EMG (HZ H4), hrál na ně Alexi Laiho. Kytary od LTD s těmahle snímačema stojí o polovinu víc...bubucci píše:měl jsem je všechny 3 průběžně nějaký čas doma a je to jak píše Nero. Ta Ibanezka byla hrozná a ty další dvě nebyli o moc lepší. Teď mám doma LTD z řady 300 je to minimálně o několik tříd lepší kytara, navíc opravdu hraje ,ale taky to může být jenom štěstí na kus.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
to, že za ty peníze může mít kytaru z bazaru, která aspoň hraje a ne vyhodit 6-7 tisíc za krám, který nebude hrát nikdy...del píše:Nějak nechápu, co si tím chtěl naznačit, protože LTD 300 stojí dvojnásobek těch Cortů, které uváděl. Každopádně Cort X-4 není špatněj, když by narazil na slušnej kousek. Má snímače originál EMG (HZ H4), hrál na ně Alexi Laiho. Kytary od LTD s těmahle snímačema stojí o polovinu víc...bubucci píše:měl jsem je všechny 3 průběžně nějaký čas doma a je to jak píše Nero. Ta Ibanezka byla hrozná a ty další dvě nebyli o moc lepší. Teď mám doma LTD z řady 300 je to minimálně o několik tříd lepší kytara, navíc opravdu hraje ,ale taky to může být jenom štěstí na kus.
- Nero
- Rádce
"Orginál EMG", který ale se zbytkem produkce EMG nemá nic moc společného a dle mého to je dost šílený odpad se zvukem, za kterým bych se opravdu nehnal (a nechápu, proč je Laiho používá). Že LTD se stejnými snímači stojí o polovinu víc je spíš znakem předraženosti LTD než kvality snímačů.del píše: Má snímače originál EMG (HZ H4), hrál na ně Alexi Laiho. Kytary od LTD s těmahle snímačema stojí o polovinu víc...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nicméně oproti snímačům na kytarách Ibanez / LTD za stejné peníze jako ta Cortka jsou tyhle někde jinde. Mimochodem, co myslíš tím, že s jejich produkcí nemá nic společného? To není pravda. Je to originál snímač od EMG, pasivní verze 81 aktivu:Nero píše:"Orginál EMG", který ale se zbytkem produkce EMG nemá nic moc společného a dle mého to je dost šílený odpad se zvukem, za kterým bych se opravdu nehnal (a nechápu, proč je Laiho používá).
http://www.emgpickups.com/products/index/164/17/1
Nepleteš si to náhodu s "designed" typem snímače? Protože jinak nechápu tvojí reakci. Navíc mám pocit, že zvuk by měl posoudit spíš pan OP. Podle mě na metal za ty peníze dobrej snímač, navíc zní líp na cleanu, než ty hrůzný aktivy.
To si špatně pochopil, já právě na tu předraženost LTD kytar tímhle narážel.Nero píše:Že LTD se stejnými snímači stojí o polovinu víc je spíš znakem předraženosti LTD než kvality snímačů.
bubucci: A já souhlasím, vždyť bazar sem mu taky doporučoval (ten Jackson DXMG), akorát, že tvoje kytara typu LTD 300 za 7 tisíc na bazaru bude asi těžko, tudíž mi srovnání s těma Cortama přišlo trochu nefér. Navíc LTD 300 má aktivní EMG, čímž na mě automaticky výroky o tom, že to hraje, nepůsobí moc věrohodně. Tyhle snímače hrajou snad i na prkně od hajzlu. Mimochodem, Corty s aktivníma EMG jsou o polovinu levnější, než to tvoje LTD, což mě přivádí k logickému závěru, že takové LTD i z toho bazaru může stát stejně jako novej Cort, i když budou na stejný úrovni. Pointa je v tom, že nedoporučuju LTD, ne bazar.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
V první řadě musím souhlasit s Nerem. Co píšou na stránkách je jedna věc, ale jak ten EMH-HZ hraje, to je jiná věc. S aktivními EMG to má společný tak maximálně tvar a zvukově jsou ....no nenapadá mě jediné pozitivum...přinejlepším průměrné stock snímače.
Tak LTD 330 má aktivní snímače, ale ne EMG ale ESP, takže jsou tak na úrovni těch HZ. Tím, že osadíš kytaru aktivními snímači, opravdu zvuk kytary nezabiješ. Akorát v případě, že kytara moc nehraje, díky silnému výstupu se to dobře maskuje, viz např. Cort EVl K-6. Ale pokud osadíš do kvalitní kytary jako je ESP, Jackson, hi-end Ibanez atp. osadíš 81/85 nebo Blackouty tak kytary budou hrát pořád skvěle.
Měl jsem v ruce LTD kolem 25 tisíc, které prostě nehrálo a zvukově bylo na úrovni Cortky a zase zmiňované LTD, které se zvukem může rovnat kytarám za těch 25.
Osobně bych za ty prachy bral japonské RG a neřešil tady koko**ny. Nezřídka se objeví RG450-470 kolem 5-6, a 550 kolem 7-8. No pokud má někdo lepší nápad, rád se nechám se poučit...
Tak LTD 330 má aktivní snímače, ale ne EMG ale ESP, takže jsou tak na úrovni těch HZ. Tím, že osadíš kytaru aktivními snímači, opravdu zvuk kytary nezabiješ. Akorát v případě, že kytara moc nehraje, díky silnému výstupu se to dobře maskuje, viz např. Cort EVl K-6. Ale pokud osadíš do kvalitní kytary jako je ESP, Jackson, hi-end Ibanez atp. osadíš 81/85 nebo Blackouty tak kytary budou hrát pořád skvěle.
Měl jsem v ruce LTD kolem 25 tisíc, které prostě nehrálo a zvukově bylo na úrovni Cortky a zase zmiňované LTD, které se zvukem může rovnat kytarám za těch 25.
Osobně bych za ty prachy bral japonské RG a neřešil tady koko**ny. Nezřídka se objeví RG450-470 kolem 5-6, a 550 kolem 7-8. No pokud má někdo lepší nápad, rád se nechám se poučit...
- Nero
- Rádce
del: Ono to je jednoduché - HZ jsou jedinou podobou snímačů EMG, které jsou pasivní. Sice teď nabízí už víc variant téhle podivnosti, ale pro většinu nováčků, alespoň dle mé zkušenosti, je to silně matoucí. Čekají, že si koupí nástroj, co bude hrát jako by měl "ty drsný snímače, co má Hetfield nebo Wylde", a ono ouha, jako aktivní EMG to vůbec nehraje. Zvukově mi to přijde jako docela děs a moc nechápu lidi, co si jejich zvuk užívají. Mně osobně znějí jako kombinace šumáku a sypání písku. Na zkresleném zvuku je to chvilku možná snesitelné, na čistém bych si hned rval hlavu - vždyť to nemá žádnou barvu...
O stock produkci snímačů zmíněných značek si nedělám iluze, i když se tam občas najdou výjimky. Mně by bylo asi dost jedno, jestli bych si koupil kytaru s HZ, Ibanez INF nebo Cort MotherBucker. U všech bych věděl, že je budu muset měnit a radši bych bral INFy nebo MB, protože HZ bych musel vyhodit ihned.
Mimochodem - "designed" snímače se u EMG prodávají pod značkou "Select", jestli se nepletu. U nich jsem už vůbec nezaznamenal, že by se nějak úpěšně rozšířily.
O stock produkci snímačů zmíněných značek si nedělám iluze, i když se tam občas najdou výjimky. Mně by bylo asi dost jedno, jestli bych si koupil kytaru s HZ, Ibanez INF nebo Cort MotherBucker. U všech bych věděl, že je budu muset měnit a radši bych bral INFy nebo MB, protože HZ bych musel vyhodit ihned.
Mimochodem - "designed" snímače se u EMG prodávají pod značkou "Select", jestli se nepletu. U nich jsem už vůbec nezaznamenal, že by se nějak úpěšně rozšířily.
PetrPeter 1975 - 2008
Já ale netvrdil, že zabijí zvuk, jen že kytara s aktivním EMG snímačem hraje, ať je to Cortka za 10 nebo ESP za 30. To, že maskují, je logický závěr. Tudíž sem vlastně tvrdil samé, co píšeš ty. Osadit kvalitní a drahý ESP/Jackson těmahle snímačema mi přijde trochu jako zbytečnost, vzhledem k tomu, že tím silně eliminuješ vliv kvalitního dřeva (které tam je pak jen jako dekorace), ale kdo chce kam.bubucci píše:Tím, že osadíš kytaru aktivními snímači, opravdu zvuk kytary nezabiješ. Akorát v případě, že kytara moc nehraje, díky silnému výstupu se to dobře maskuje, viz např. Cort EVl K-6. Ale pokud osadíš do kvalitní kytary jako je ESP, Jackson, hi-end Ibanez atp. osadíš 81/85 nebo Blackouty tak kytary budou hrát pořád skvěle.
Jinak souhlasím s tím závěrem, s Japonskou kytarou by neměl udělat chybu, klidně Ibanez, ale proboha ne s jejich snímačema.
Hlavně, že ty aktivní drsný EMG mají barvy ranec.Nero píše:Zvukově mi to přijde jako docela děs a moc nechápu lidi, co si jejich zvuk užívají. Mně osobně znějí jako kombinace šumáku a sypání písku. Na zkresleném zvuku je to chvilku možná snesitelné, na čistém bych si hned rval hlavu - vždyť to nemá žádnou barvu.
Cort EVL K4. Na kytaru za 6 tisíc s "průměrnýma stock snímačema" docela dobrý.
- Nero
- Rádce
Já osobně nejsem fanouškem žádných EMG - ani aktivních, ani pasivních. Ale asi bych radši šel do 81+60 nebo jiné podobné kombinace než do HZ (měl jsem doma nějaký čas zapůjčenou ESP KH2 s tímhle osazením). A asi se nemůžu považovat ani za fanouška nějakého ultrakrutého nagainovaného metalového zvuku - možná i proto bych upřednostnil jiné modely než HZdel píše:Hlavně, že ty aktivní drsný EMG mají barvy ranec.Nero píše:Zvukově mi to přijde jako docela děs a moc nechápu lidi, co si jejich zvuk užívají. Mně osobně znějí jako kombinace šumáku a sypání písku. Na zkresleném zvuku je to chvilku možná snesitelné, na čistém bych si hned rval hlavu - vždyť to nemá žádnou barvu.Jaká je potom pointa, když na čistém si hlavu rvu i z aktivních EMG a snad ještě víc. HZ je snímač spíš na metalové hraní a co sem slyšel INF a MB, tak ty mi přijdou aspoň na ten metal jako o kategorii slabší, což už je někde na úrovni nepoužitelnosti.
PetrPeter 1975 - 2008
měl jsem emg hz kdysi na kytaře. nevím čím to bylo, ale hrál neskutečně slabě (oproti pasivnímu krkovému SD). kdovíjak to tam ale bylo zapojené