Nová řada Fender Modern Player (2013)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender - nová řada - Modern player

Příspěvek od nozaki »

Bejk píše:Mluví se o celé CV sérii, ale z borovice jsou jen 2 modely (na kytarach.cz). další 2 jsou z olše a dokonce z mahagonu s F výřezem. Borovice možná má něco do sebe, ale potom by nebyla chválená celá CV série ne?
Jinak zaoblení je třeba něco co by se mi na teleti hodně líbilo :). Výřez pro pupek a zaoblení rohu jako má strat :), každej na to má jiný názor.
Jasny, ja zatim ale slysel nejvetsi chvalu na to tele z borovice :-)
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
wrag

Příspěvek od wrag »

No ja to tele mam prave a je super :) , akorat nevim jak treba u drazsich fenderu, se mi po roce trochu vymackavaj prazce. :|
A taky mi prijde to tele docela tezky, coz mi taky trochu vadi, jak jsou na tom ostatni telata (olse,jasan,..) s vahou?? Treba co ma kamarad fendera strat tak je mi prijde celkem lehouckej :D
José

Příspěvek od José »

Taky straťácký tělo je daleko vybagrovanější...Mám tele a strata, ani jedena není teda z originálních dřev, ale rozdíl je opravdu zásadní. A ta pohodlnost strata taky podle mě pocitově ubírá na váze..
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

A nehral jste nekdo nahodou na to tele modern player?Docela by me zajimalo,jak hraje.Videa na youtube jsem zkouknul.Nevim teda, jestli ho u nas nekde maji na krame
http://www.thomann.de/cz/fender_modern_ ... _mn_ch.htm
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
impact

Příspěvek od impact »

Na tom obrázku vypadá fakt překrásně a ta cena je taky dobrá.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

To nebude borovice. To bude lisovaná rýže. A dělá se to v tělocvičně. Ve dne Fender, v noci Fokus.:-)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Máš proto nějaké důkazy? Borovice to je, záleží pak už jen jaká, kde rostla a jak dobře sušená. Nedělám si iluze o této nejlevnější řadě Fenderu, ale hrál jsi na to vůbec když už tu kytaru tak pomlouváš?
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Nepomlouvám. Spíš jenom potutelně popichuju. A kroutím hlavou nad globalizací. Fender v Číně, Hagstrom v Hořovicích (dříve i Epiphone). Kde je holič a mlíkař a vůbec ty starý zašlý dobrý časy...
griper

Příspěvek od griper »

To tele mam doma. Teda spíš měl jsem - předělal sem ho do klasickyho tele plus

http://www.youtube.com/watch?v=xW902T8MCm0

Zpracování není špatný. Sem tam ma třeba přetaženou barvu z pod toho ramecku s potakama. Má třeba delší krk než Jaguar Classic Player. Ale hraje se na to hezky, to jo. Ale sem tam clovek najde neco... cina no. Celkove sem s tim spokojenej.

Taky sem tam měl třeba uzeměnou elektroniku ke dřevu kytary.... asi tam dělaj i cukráři, nebo tak...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak zem na dřevo je asi blbost - buď ten káblík vedl po kobylku (a byla to tedy zem pro kobylku), nebo ta zem byla přidělaná k dutině, která je ale povětšinou natřena vodivým nátěrem...

A Čínu bych do toho netahal, je to prostě levná kytara a tak nebude zpracovaná jako nástroj pětinásobně dražší.

Ony ani USA ručičky nejsou vždy zlaté a těm báchorkám , že v USA dělají lidi kytary s láskou a v asii tam stojí průvod desetiletých děcek u kruhu a hákujou za misku rýže, už může věřit asi jen hodně velký naivka :)
griper

Příspěvek od griper »

Tak vodivej nater me nenapad. V zivote sem ho u kytar nevidel.

A neni zpracovana ani jako nastroj 2x drazsi :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

KOukal jsem na Yt na to video - to je ta tvoje předělávka? Ten černý matný nátěr, to vypadá právě ten vodivý.
griper

Příspěvek od griper »

jojo, moje.

Ty jo, tak jo. Tak já to k tomu snad ještě přizemnim někdy :) Dík.
subroofer

Nová řada Fender Modern Player (2013)

Příspěvek od subroofer »

Co na to řikáte n apřidané novinky?
http://www.fender.com/series/modern-player

Pro mě z velké části opravdu zklamání, hlavně z JAZZMASTERA, čekal jsem, že by mohla vyjít pěkná alternativa k výbornýmu Squier J Mascis modelu, ale místo toho nám servírujou něco jako SG v offset tvaru - mahagon a humbuckery nebo černýho emomastera s javorovým hmatníkem (OK, ale ty černý obdelníky jsou ZLO) /:, pro někoho to možná bude to pravé... Největší pecka je ovšem Jaguar, ach Bože, nabízet takhle vypelichanou kočičku. Jediné, co mne osobně zaujalo a donutilo přemýšlet nad nákupem je vcelku povedenej MUSTANG, myslím, že s těma P-90 by to mohlo bejt good, ale nejsem moc na ty krátký menzury. MARAUDER (to zní jak jméno pro nějakej šílenej bagr nebo buldozer - mj. to raději ani nepsali na hlavu) není uplně hnusnej, ale co zas má být ten triple-bucker, krom toho, že vypadá fakt škaredě!? Straty, Telata a basy nekomentuju, jejich alternativ za přiměřené peníze je více než dost.

Tak jsem fakt docela smutnej, krok mimo nebo možná správným směrem pro Fender management, abychom museli za ty klasické a ověřené koncepce platit více :oops:
Naposledy upravil(a) subroofer dne 20.08.2013 10:30, celkem upraveno 1 x.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Demilich

Re: Nová řada Fender Modern Player (2013)

Příspěvek od Demilich »

Hmm, zajimave zajimave :)
Klasiky delaji uz desetileti, co by tam vymysleli porad dokola? Nezazlivej jim, ze prijdou s necim "novym". Treba to lidi zaujme a zvysi jim prodej. Nektere se mi libi. Ne ze bych je teda chtel vlastnit, ale zajimave mi prijdou. Urcite vyzkousim emomastera, jak jsi jej nazval, az ho nekde uvidim :D
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Jasně, psal jsem to trochu se zklamáním a ze svého pohledu. Je fakt, že to člověk musí brát více s nadhledem. Asi jsem si jen přál klasickýho JM za tuto atraktivní cenu, který by měl pěknej krk (ty SQ mi přijdou moc "tvrdý" a takový laciný (kromě toho Mascis modelu, kterej je naopak moc příjemnej) a dal se následně dobře modifikovat. Tady do těch asi soapbary nenarvu, aniž by se to obešlo bez vážnějších úprav... No uvidíme.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

"Emomaster" - ležím pod stolem, to je dokonalý název :D Sorry za OT.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sice mluvíš o 2013 modelech, ale vadilo by ti hodně sloučení s 2 roky starým Modern Player tématem? elektricke-kytary/fender-nova-rada-mode ... lit=modern

Holt to musíš brát tak, že Fender nemůže mít jen jednu cílovou skupinu a tam, kam míří s Modern Player, ty evidentně nepatříš. Jiní si tam ale to své najdou. Pár věcí se mi na těch nástrojcích i líbí :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Mně se ten emomaster líbí.Konečně jazzmaster se světlým hmatníkem a ty černý obdelníky mně přijdou super.Jediný co bych vyměnil je ten pickguard.Jsem celkem konzervativní,ale líbí se mně, že Fender přijde i s něčím novým.Ne vždy je to povedené (maraduaer,mustang s P90),ale za mě palec nahoru :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No já se pořád nedokážu přenést přes ty plastové rámečky nandané na plastovém pickguardu. To je asi jediný důvod, proč jsem si kdysi nekoupil japonská Jaguar HH :D Asi jsem v tomhle vyšinutý, ale ty rámečky jsou prostě jak pěst na oko - to nemohli udělat třeba tak jako u starého Squieru Custom, který měl ty humbuckery uchycené v pickguardu?
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“